Erkek İnfertilitesi Herkeslerden gizli tüp bebek yapılır mı ki ¿

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım çok sağol desteğin için,, sizin tam olarak durumunuz neydi ?? Ne kadar süre beklediniz tüp bebek yapmak için ? Bide nerede yaptırdınz tüp bebeği biraz bilgi verebilir msn canm ??
bizimde sorun erkek infertilesi canım en fazla sayı 16 milyon oldu görünürde hiç bir problem yok varikosel felan yani hormonları da normalde açıklanamadı bizdeki düşük nedeni.biz 2011 nisanda başladık tedaviye 2013 eylüle kadar bekledik ilaçlarla bitkisel kürlerle düzelir diye umud edip bekledik ama sonucumuzda ele alınır bir yükselma olmadı hiç..
bu sürede bende devamlı doktora gidip takip yaptırıyordum.sonra bu durum bizi çok yıpratmaya başladı takmayayım desemde olmadı hem kendimi hem eşimi artık çok üzer oldum.ve karar verdik eşimle tüp bebek denemeye aşılama yaptırmadan direk tedaviye başladık tedaviden önce bende rahim filmi ve genetik testlerimi yaptırdım.ilk tedaviye 2013 eylülde başladık yumurta sayımız vs gayet güzeldi ama malaesef ilk tedavimiz olumlu sonuçlanmadı üstelik 5,gün embriyosuydu.ikinci tedaviye ara vermeden başlamak istedim ben dondurulmuş 4 embriyom vardı fakat doktorum 3 ay bekletti bu defa başlamadan önce histeroskobi uyguladı ..bende de ufak tefek yapışıklıklar ve ince bir perde varmış meger.histeroskobi sonrası ilk adetle ikinci tedaviye başladık iki embriyo transfer edildi ve ikiside tuttu..fakat malasef birini 2,5aylıkken kaybettik şimdiçok şükür yaradana oğlum kucagımda 6 aylık oldu bile:)))
tedaviyi urfada yaptırdık canım biz ben çalıştıgım için şehir dışına cıkmak pek işime gelmedi evimde rahat rahat beklerim diye düşündüm birde bilmediğim bir şehrin stresine hiç gelemezdim açıkcası o dönemde..
tedavi zor değil aslında sonuca ulaşmaya odaklanınca nasıl geçiyor anlamıyorsun süreç
adetin ikinci günü başlanıyor ilaçları göbekden vurluyorsun ufak iğneler şeklinde 15 veya 16 gün durumuna göre yumurta toplama işlemi oluyor aneztesili yapılıyor sonrasında agrın kanaman vs ollmuyor aynı gün eşinde sperm veriyor merkeze sonra duruma göre embrilog takip ediyor yumurtaların gelişimine göre 3,4,5 gün transfere karar veriliyor tabii bu arada da kullandıgın ilaçlar oluyor .transfer ise idrara sıkışık bir şekilde gercekleştirliyor sonrasında 2,5 /3 saat hastanede dinlenip evine geliyorsun sonucunu ise 12 gün sonra kanda öğreniyorsun.eger olumlu ise bir müddet ilaçlara devam ediliyor.
bende kimseye söylemedim sadece annem ve kardeşlerim birde mecburen izin konusunda problem olmaması açısından iş yerim biliyordu tedaviye başladığımı..

bizimde sorun erkek infertilesi canım en fazla sayı 16 milyon oldu görünürde hiç bir problem yok varikosel felan yani hormonları da normalde açıklanamadı bizdeki düşük nedeni.biz 2011 nisanda başladık tedaviye 2013 eylüle kadar bekledik ilaçlarla bitkisel kürlerle düzelir diye umud edip bekledik ama sonucumuzda ele alınır bir yükselma olmadı hiç..
bu sürede bende devamlı doktora gidip takip yaptırıyordum.sonra bu durum bizi çok yıpratmaya başladı takmayayım desemde olmadı hem kendimi hem eşimi artık çok üzer oldum.ve karar verdik eşimle tüp bebek denemeye aşılama yaptırmadan direk tedaviye başladık tedaviden önce bende rahim filmi ve genetik testlerimi yaptırdım.ilk tedaviye 2013 eylülde başladık yumurta sayımız vs gayet güzeldi ama malaesef ilk tedavimiz olumlu sonuçlanmadı üstelik 5,gün embriyosuydu.ikinci tedaviye ara vermeden başlamak istedim ben dondurulmuş 4 embriyom vardı fakat doktorum 3 ay bekletti bu defa başlamadan önce histeroskobi uyguladı ..bende de ufak tefek yapışıklıklar ve ince bir perde varmış meger.histeroskobi sonrası ilk adetle ikinci tedaviye başladık iki embriyo transfer edildi ve ikiside tuttu..fakat malasef birini 2,5aylıkken kaybettik şimdiçok şükür yaradana oğlum kucagımda 6 aylık oldu bile:)))
tedaviyi urfada yaptırdık canım biz ben çalıştıgım için şehir dışına cıkmak pek işime gelmedi evimde rahat rahat beklerim diye düşündüm birde bilmediğim bir şehrin stresine hiç gelemezdim açıkcası o dönemde..
tedavi zor değil aslında sonuca ulaşmaya odaklanınca nasıl geçiyor anlamıyorsun süreç
adetin ikinci günü başlanıyor ilaçları göbekden vurluyorsun ufak iğneler şeklinde 15 veya 16 gün durumuna göre yumurta toplama işlemi oluyor aneztesili yapılıyor sonrasında agrın kanaman vs ollmuyor aynı gün eşinde sperm veriyor merkeze sonra duruma göre embrilog takip ediyor yumurtaların gelişimine göre 3,4,5 gün transfere karar veriliyor tabii bu arada da kullandıgın ilaçlar oluyor .transfer ise idrara sıkışık bir şekilde gercekleştirliyor sonrasında 2,5 /3 saat hastanede dinlenip evine geliyorsun sonucunu ise 12 gün sonra kanda öğreniyorsun.eger olumlu ise bir müddet ilaçlara devam ediliyor.
bende kimseye söylemedim sadece annem ve kardeşlerim birde mecburen izin konusunda problem olmaması açısından iş yerim biliyordu tedaviye başladığımı..
Canım çok imrendim sana zorlukları birer birer atlatmışsınz.. Bu gerçekten zorlu bir yol.. Allah cümlemizin yardımcısı olsun. Bende tüp bebek merkezine gidip konuşacağım erkek infertilitesinde başarı durumlarını öğrenmek istiyorum özellikle. Çünkü bazı merkezler erkek infertilitesinde pek de başarılı olmayabiliyor. Benim eşimin de durumu genetik aynı sorunu anne babası da yaşamış. Tabi o vakitler tedavi falan yok ilk çocuk 7 sene sonra olmuş doğal yolla.. Bizim sayımız iyi lakin morfoloji 1.. Ondan dolayı denk gelmesi olasılığı çok az. Bende biraz beklicem eşimin değerleri yükselmez ise bizde başvurmayı düşünüyoruz tüp bebeğe. Ben öğretmen olduğum için önümzde yaz tatili, bu iyi bir fırsat olur bizim için die düşündüm.. Hakkımızda hayırlısı olsun canımm.. bilgiler için tekrar tşkler :KK54:

Slm kızlar,, Bu ay ilk evlilik yıldönümümüzdü. Senemizi doldurduk ve bilirsiniz ki eş dost akraba arkadaşlar komşular aklınıza gelebilecek herkes bize bebek sormaya başladı :emir_bebek:Biz ilk evlendiğimzde çocuk yapmayalım biras gezip tozalm saten yaşımız genç die düşünüyorduk :KK50:Ama mahalle baskısı dediğimiz şey bizi çocuk çalşmalarına itti. 4 ay boyunca denedik ovulasyon testi aldm saatlerce ayaklarım mosmor olana kadar karyolanın başına diktim yok Yoook bi türlü gebelik elde edemedim. Tabi bizde sorun olacağı aklıma bile gelmezdi. 4. denemem de başarısız olunca adetin 3. günü gidip hormon testi yaptrdm değerler normal, sonra ultrason da temiz çıktı çok şükür. Doktor stres yaptığımı falan söyledi. Ve eşimden de spermiogram testi istedi.. Malesef sonuçlar kötü :KK61:Morfoloji 1 çıktı ileri hareket ise 0. Nasıl bi üzüntüdür bunu ancak yaşayan bilir.. Bi hafta oldu bu durumu öğreneli, ne yediğimden bişy anlıyorum ne içtiğimden yaşayan bi ölü misali geziyorum boşboşş.. Eşim üzülmesin die sürekli ona moral olmaya çalışıyorum Onu mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum.. Kimseye hiçbişy söyleyemedim, söylemeye de niyetim yok. Varsın herkes sorunu bende bilsin ama eşim üzülmesin ben hiç kıyamıyorum kocama Onu çok seviyorum :KK68:
2 gündür tüp bebek düşünmeye başladık. Sizlere sormak istediğim mutlaka aranızda bizim gibi olanınız vardır lütfen bana bişey söyleyin gizlice tüp bebek yapılır mı ? Anlaşılma ihtimali var mı ? Tüp bebek tedavisi uzun sürüyor mu? Ağrılı dönemleri olur mu?
canım şuanda naptın bilmiyorum konuyu açalı çok olmuş ama yardımcı olmak istedim. bizde sorun bende rezerv azlığı var neyse 2. denemem ilkinde boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum. kürtaj sonrasında söyledim kendi aileme psikolojik olarak zorlandım ikşnci tedavimdeyim kimse bilmiyor bir eşim bir ben. eşimin ailesi hala bilmiyor. yani kimse bilmese de olur. çocuk istemediğinizi yoluna koymanız gereken şeyler olduğunu vs söyle biz öyle yaptık. 2,5 senelik evliyiz yaşımız 30 susuyorlar şimdilik. dayanamadığım noktaya kadar da kimseye söylemeyeceğim

canım şuanda naptın bilmiyorum konuyu açalı çok olmuş ama yardımcı olmak istedim. bizde sorun bende rezerv azlığı var neyse 2. denemem ilkinde boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum. kürtaj sonrasında söyledim kendi aileme psikolojik olarak zorlandım ikşnci tedavimdeyim kimse bilmiyor bir eşim bir ben. eşimin ailesi hala bilmiyor. yani kimse bilmese de olur. çocuk istemediğinizi yoluna koymanız gereken şeyler olduğunu vs söyle biz öyle yaptık. 2,5 senelik evliyiz yaşımız 30 susuyorlar şimdilik. dayanamadığım noktaya kadar da kimseye söylemeyeceğim
Canım inşallah bu tedavin olumlu sonuçlanır. Biz henüz tüp bebek tedavisine başlamadık doktorlar az daha sabretmemizi istediler henüz 7. deneme old için. Eşim ilaç tedavisi uyguluyor sayımz artmş, birazda hareket artmş çok şükür. Inşallah tüp bebeğe gerek kalmadan normal yolla hamile kalabilirim..

X