- 15 Ocak 2012
- 3.316
- 562
- Konu Sahibi Neseli_Hatun
bizimde sorun erkek infertilesi canım en fazla sayı 16 milyon oldu görünürde hiç bir problem yok varikosel felan yani hormonları da normalde açıklanamadı bizdeki düşük nedeni.biz 2011 nisanda başladık tedaviye 2013 eylüle kadar bekledik ilaçlarla bitkisel kürlerle düzelir diye umud edip bekledik ama sonucumuzda ele alınır bir yükselma olmadı hiç..Canım çok sağol desteğin için,, sizin tam olarak durumunuz neydi ?? Ne kadar süre beklediniz tüp bebek yapmak için ? Bide nerede yaptırdınz tüp bebeği biraz bilgi verebilir msn canm ??
bu sürede bende devamlı doktora gidip takip yaptırıyordum.sonra bu durum bizi çok yıpratmaya başladı takmayayım desemde olmadı hem kendimi hem eşimi artık çok üzer oldum.ve karar verdik eşimle tüp bebek denemeye aşılama yaptırmadan direk tedaviye başladık tedaviden önce bende rahim filmi ve genetik testlerimi yaptırdım.ilk tedaviye 2013 eylülde başladık yumurta sayımız vs gayet güzeldi ama malaesef ilk tedavimiz olumlu sonuçlanmadı üstelik 5,gün embriyosuydu.ikinci tedaviye ara vermeden başlamak istedim ben dondurulmuş 4 embriyom vardı fakat doktorum 3 ay bekletti bu defa başlamadan önce histeroskobi uyguladı ..bende de ufak tefek yapışıklıklar ve ince bir perde varmış meger.histeroskobi sonrası ilk adetle ikinci tedaviye başladık iki embriyo transfer edildi ve ikiside tuttu..fakat malasef birini 2,5aylıkken kaybettik şimdiçok şükür yaradana oğlum kucagımda 6 aylık oldu bile:)))
tedaviyi urfada yaptırdık canım biz ben çalıştıgım için şehir dışına cıkmak pek işime gelmedi evimde rahat rahat beklerim diye düşündüm birde bilmediğim bir şehrin stresine hiç gelemezdim açıkcası o dönemde..
tedavi zor değil aslında sonuca ulaşmaya odaklanınca nasıl geçiyor anlamıyorsun süreç
adetin ikinci günü başlanıyor ilaçları göbekden vurluyorsun ufak iğneler şeklinde 15 veya 16 gün durumuna göre yumurta toplama işlemi oluyor aneztesili yapılıyor sonrasında agrın kanaman vs ollmuyor aynı gün eşinde sperm veriyor merkeze sonra duruma göre embrilog takip ediyor yumurtaların gelişimine göre 3,4,5 gün transfere karar veriliyor tabii bu arada da kullandıgın ilaçlar oluyor .transfer ise idrara sıkışık bir şekilde gercekleştirliyor sonrasında 2,5 /3 saat hastanede dinlenip evine geliyorsun sonucunu ise 12 gün sonra kanda öğreniyorsun.eger olumlu ise bir müddet ilaçlara devam ediliyor.
bende kimseye söylemedim sadece annem ve kardeşlerim birde mecburen izin konusunda problem olmaması açısından iş yerim biliyordu tedaviye başladığımı..