• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin hayatına kimse karışamaz

İşte bunu dıyorum
Kımse mudahake etmedı
Bız sankı erkek tarafıydık
Çok mu zengin bu damat adayı? Hadi kardeşiniz seviyor diyelim anneniz babanız nasıl göz yumuyor? Elti bu cesareti kimden bulmuş cidden şaşırdım. Kendi evi olsa anlayacağım. Asıl sizin annenize küsmeniz gerek ses çıkarmadı diye. Gitmeyin, karışmayın, ne hali varsa görsün. Kimin ne meraklısı olduğu belli, insan koca için kardeşini silmez,

Babam neden gelmıyorsun dıye cagırdı benı
Bende gıtmedım geldı sordu
Dedım vana selma soyle boyle konustu
Babam artık gıtsın dıye bakıyorum bıktım dedı
Evdede sanırım kızmıs kardesıne
Annemde yuz cevırdı bana
değişik bir durum. sizde onlara yüz çevirin...

herkes kaderini yaşar. bırakın dilediği kaderi yaşasın. sizin o aileyi kıskanmadığınızı illa ki biliyordur. gitmeyin ne halleri varsa görsünler. bu kadar ters iki aile nişandan evliliğe olan zamanı idare edemez zaten

Damat adayı da mı cemaatten? Cemaattense kizkardesiniz de içinde o zaman. Cunku içinde olmayanla evlenmiyorlar. Değilse bilemem. Elti zaten lüzumsuz bir tip. Annenizin tavrı da tuhaf.

senin yerinde olsam o etliyi orada yolardım ya hadi neyse . Bence siz bir sonraki etkinliğe katılmayın baksanıza aileniz sizi istemiyor zaten . Onun dışında merak ettim damat adayı bu kapanma vs işlerine ne diyor

Çok mu zengin bu damat adayı? Hadi kardeşiniz seviyor diyelim anneniz babanız nasıl göz yumuyor? Elti bu cesareti kimden bulmuş cidden şaşırdım. Kendi evi olsa anlayacağım. Asıl sizin annenize küsmeniz gerek ses çıkarmadı diye. Gitmeyin, karışmayın, ne hali varsa görsün. Kimin ne meraklısı olduğu belli, insan koca için kardeşini silmez,
Wvet durumları ıyı bıraz
Ama bu karsısındakını ezebılecegı anlamına gelmıyor
Ya da gelın olarak benı almayacaklar
Annemler ise onların yanında ses cıkarmayıp konu bıttıkten sonra ses cıkardılar ama kabak bana patladı

El vermeyince dinine duskun falan oluyor tam ailelerim gozunu boyamalik biraz yasli insanlarsa kaniyorlar tahminimce.yasli psikolojisi

Damat adayı da mı cemaatten? Cemaattense kizkardesiniz de içinde o zaman. Cunku içinde olmayanla evlenmiyorlar. Değilse bilemem. Elti zaten lüzumsuz bir tip. Annenizin tavrı da tuhaf.
Hayır elti öyleymiş

Keşke anne ve baban haremlik selamlık ayırmak istemiyoruz bizim yaşam tarzımız bu deyip başta ağırlığını koysalardi ...
Bu konuda taviz verildi , misafir geldiler kimse kirmak istemedi anladık da anneniz ve kardeşiniz size bu şekilde muamele yapılır iken nasıl sessiz kaldı?
Bişey dememissiniz iyi de olmuş çünkü iş bozulsa sizin yüzünüzden derlerdi ...
Anlayamadığım kız kardeş oldukça açık ve cirkef bunları görmüyor mu ?

Haremlik selamlik oturmak iyi de yetmemis bir de beyinli ve beyinsiz diye ayri oturulsa iyi olurdu.

Kardesin o eltiyle cok macera yasayacak engel olmayin kiza bence.
:D :D benim küçük halamın eşinin ailesi de böyle. Büyük dedeleri vardı o oldu mu ortalık buz,ne yüzüne bakıyolar ne el uzatıyolar. Onlar tv izlemeye bile karşılardı şeytan işiymiş diye . Düğün de yapılmaz onlarda, herşey müftülükte... Neyse, kız kardeşin eliyle eder başıyla çeker yapacak bir şey yok...

Haremlik selamlık olayını her açıdan uygun bulanlardanım. Ama bunun adabı vardır, kimse kimseyi ulu orta rencide edemez kardeşim. Kimse kimseye başı açık diye böyle muamele edemez. Müslüman din kardeşine doğruyu öğretecekse böyle sivrile sivrile öğretemez. Çok merak ettim bu eltimsi kendisi hakikaten dört dörtlük tesettürlümüydü?

Kızlar o gece kayınvalıde adayını bıle konusturmuyor bu eltı
Kardesımde annemde farkında
Ben olsam buna sayıt olduktan sonra bıle bı ıkı kere oturur dusunurdım yarın banada mudale ederse dıye
Kızkatdesım sırtı gobegı acık sımdo gelınlık hayallerı kuruyor
Kadın kalkıp senın ablanı bıle fotografa sokmamıs koridordan gecırtmemıs acık dıye
Sana o gelınlıgı gıydırtecek mı bakalım
Kardesımın bana s.. Meraklısınız kufrunden snra aramdakı sevgı saygı bagı tamamen koptu
El gıbıler şuan bana
Gorusmeyı ıstemıyorum artık kımseyle

Ertesı sabah annemle konusurken kardesım odadan cıkıp " herkes sız gıbı s... Meraklısı degıl saygılı olun !" dıye bagırdı cagırdı.
şu cümledeki noktalı yerlere tahminimdeki kelime geliyorsa eğer ve bunu açık açık söylediyse KARDEŞİNİZ , elimin tersiyle ağzının ortasına patlatıp çıkardım o evden. ve bir daha da asla görmezdim ne onu, ne de annemi... susturulmalıydı kardeşiniz annesi ya da babası tarafından...
ne çirkin laf o öyle...
kalan tüm muamele yutulabilir... açık- kapalı, mahrem- namahrem , fotoğraf çekememe falan bilmem daha ne olduysa işte yani herşey ama herşey tolere edilebilir bir yere kadar ( tabi ki şahsi düşüncem) ama bu cümle bence nokta atışı olmuş.

Bence git. Herhangi bir sey demeden guzel guzel otur bir seyine de karisma gel. Samimi olma kardesinle ama aile bagini da muhafaza etmis ol.
Canım komsunun dedıgıne kadar ben onla muhatap olmak ıstemıyprum ablam degıl yuzsuz gıbı krlımeler etmıs
Bu setlerden sonra sıldım onu
Ben o mahcup olmasın dıye gıttım

Ben rahatsiz olmuyorum normalde. Dedigin gibi tv bile izlemeyen cok tatli insanlar tanidim ama bunlar zorba. Boyle insanlardan hoslanmiyorum.
:KK70: :KK70: benim küçük halamın eşinin ailesi de böyle. Büyük dedeleri vardı o oldu mu ortalık buz,ne yüzüne bakıyolar ne el uzatıyolar. Onlar tv izlemeye bile karşılardı şeytan işiymiş diye . Düğün de yapılmaz onlarda, herşey müftülükte... Neyse, kız kardeşin eliyle eder başıyla çeker yapacak bir şey yok...

Back