- 30 Mayıs 2009
- 7.163
- 8.018
- 723
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne kadar güçlü olabilirse o kadar olabiliyor,bazen onun da tukendigini hissedebiliyorum.
akrabalarimin çoğunun samimiyetine güvenemiyorum.. söz kesiminde kalabalik için olurlar belki ama bu bayramlasma faslinda sadece biz karsilayacagiz o zaman.. tek korkum gücsuz, sahipsiz görünüyor olmak.. şu ruh haliyle görünür tabi de çok duygusalim bugün. Hiç hayal edilen gibi olmuyor çoğu şey..
Canim normalde yoksa zaten bu ozel gununde de olmasin sadece canini sıkar. Bi aile yok mu icli disli oldugunuz ya da aile buyuklerinde amca dayi gibi. Onlar gelsin karsi tarafa eksik gorunmezsiniz. Zaten ciftler anlasiyorsa kim gelmis kim yokmus umursamaz kimse.
Evet kolay degildir ama siz iki kadin o adam olmadan hayatinizi idame ettirerek en zorunu basarmissiniz zaten. Kotu gunleri astiktan sonra iyi gun de yaninizda olmasa da olur. Bu tanisma olayini strese donusturmeyin ve mutlulugunuzu yasayin. Eger onun ailesinin erkekleri karşısında bizim de basimizda biri olsun derseniz dede amca dayi eniste falan yok mu boyle biri?
Biraz ajitasyon içerebilir, şuan yoğun bir duygusallık yasıyorum cünkü.
Erkek arkadaşım ailesiyle gelip hem bayramlaşmak hem de söz için tarih konuşmak istiyor. Ablası, abisi de gelecek bu kez. Benim kardeşim asker ve bu bayram yok. Farklı ilde yasiyorum. Baba olacak o insanı görmüyorum, görüşmüyorum. Zaten evlatlarindan, evinden bile haberi yok.. Kiz kardesim ve annem var. Bir erkeğe ihtiyacımız da yok biz böyle de güclüyüz desem de öyle yalniz öyle çaresiz hissediyorum ki .. yalniz olmadigimi da biliyorum bu konuda ama bu durum icimdeki hissi gecirmiyor.. Çocuklarının arkasında kapi gibi duran, yuvalarini kurmalarinda yardımcı olan anne babalara oyle imreniyorum ki..
Tüm yükler annemde neredeyse... her şeyi bir başına yapmaya çalışıyor ona da yüklenmek istemiyorum ama.. Erkek arkadasım da mahcup oluyor ailesine sürekli erteliyorum. doğru bir zaman yok bizim için. Değisen bir şey olmayacak çünkü, sadece süreci uzatiyorum. Anneme de bu sürecte manevi tüm yükü yüklemek çok ağır olmayacak mı sizce de? Zaten istemiyor hic hevesi yok ama ya benim hayatım..
Ne kadar zormuş. Büyümeseydim keşke diyorum bazen. Son bayramlarım zaten hep bi buruk.. katlanarak devam ediyor sanki her yıl.. Beklentilerimi mi düsürmeliyim acaba diyecektim ki çokta birşey beklemediğimi farkettim..
Biraz beklebtilerinizi dusurmelisiniz. Valla yeri geliyo insan anne baba olmasaymis diyosun. Faydasi yoksa zarari da yoksa gerisi dert degil. Buyuk dayin amcan yok mu hic?? Illa baban olmak zorunda degil ki. Bi de bu tarz seyler paraya bakiyor canim. Gorustugun kisi maddi seyleri karsiliyor yada senib maddi ozgurlugun varsa gerisi prosedur olarak uygulaniyor. Kimseden bisey beklemeyin. Gorustugunuz kisi neyden utaniyor anlamadim o kismi??
İstenmiyormus gibi oluyorlar çünkü. Ailesi sürekli soruyormus. Tanışmaya geldiler çünkü geçen ay. Şimdi sebepsiz ara vermek saçma olurdu. Dedem babannem vardı gecenkinde. Dedem gelebilir bu sefer. Prosedür olarak insan arıyor iste gözler :/
Siz kadinsiniz, af edersiniz evcil hayvan değil. Sizin sahibe ihtiyaciniz yoktur. Kadinlar çok güçlü varliklardir. Bu dünyaya hayat getiren.
Bu kadar cinsiyetçi olmayin lütfen. Kadin olarak erkeklerden niye aşagi olsun? Gurur ile sevgilinin ailesini karşila. Bu senin ailen ve kimseye bu konu hakkinda söz düşmez zaten. Artik 2018'de yaşiyoruz, 1950'de degil. Kendini boş yere yipratma.
Sahipsiz ne demek ???Ne kadar güçlü olabilirse o kadar olabiliyor,bazen onun da tukendigini hissedebiliyorum.
akrabalarimin çoğunun samimiyetine güvenemiyorum.. söz kesiminde kalabalik için olurlar belki ama bu bayramlasma faslinda sadece biz karsilayacagiz o zaman.. tek korkum gücsuz, sahipsiz görünüyor olmak.. şu ruh haliyle görünür tabi de çok duygusalim bugün. Hiç hayal edilen gibi olmuyor çoğu şey..
Sahipsiz ne demek ???
Kadinlarin sahibi erkekler mi?
Allah askina sene olmus 2018 , genc bir kafinsiniz bu nasil bir zihniyettir?
Anneniz var daha ne istiyorsunuz, yaninizdaymis destekmis otesi var mi yahu?
Siz boyle hissederseniz karsi taraf da sizi boyle gorur zaten
Gururla cagirin evinize tanistirin annenizle
Ya gercekten cok ama cok kiziyorum sizin gibi kadinlara , bari siz kadinlar boyle yapmayin
Buyuk ihtimalle annenizle ayni yastayim o yuzden bir abla olarak dinleyin tavsiyelerimiYukaridaki cevabımı size de atfediyor, normal bir üslupla olan tüm eleştirilerinizi kabul etmekle beraber "bu nasıl zihniyettir. " türevi cümlelerinizi kabul etmiyorum. Bir cümlemden, konumdan benim zihniyetimi anlayacağinizi düşünmüyorum. Annemin desteği belli şartlar dahilinde var, cok caba sarfettim bu konu için de. Ha şunu da ekleyeyim.
"Benim hayatımı yargılamadan önce, benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan,sokaklardan, dağ ve ovalardan geç. Hüznü acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve aynı ...yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin.." Mevlana.
Buyuk ihtimalle annenizle ayni yastayim o yuzden bir abla olarak dinleyin tavsiyelerimi
Baba hasreti , mutlu ve huzurlu bir cekirdek aileye ozleminiz gayet anlasilit birsey
Eminim cok da zorluk yasamissinizdir babasizliginiz yuzunden
Bunlarin hepsini anlayabiliyorum
Ben 6 sene babasiz cocuk buyuttum sonra cok sukur esimle tanistim , ogluma baba oldu , ona huzurlu ve mutlu bir aile verebildik yani emin ol anliyorum hislerini
Ama artik yetiskinsiniz , siz kendinizi nasil gorurseniz karsi taraf da oyle gorur
Annenizle gurur duyun , karsi taraf ta bunu gorur ona gore yaklasir size
Ve inanmasaniz da o sahip vs gibi cinsiyetci kelimeleri kullanmayin
Cok uzuldumOk ben kullanmiyorum ama bu durumu degistirmiyor, yarınki bayramlaşma iptal oldu , başımda kimse yok ben ne konuşayım abisyle deyip kestirip attı annem.. olmayacak ya böyle olmayacak gercekten
Cok uzuldum
Ne konusayim ne demek zaten konu konuyu acar , havadan sufan konusulur herkes kendini anlatir falan
Hay allah ya gercekten cok uzuldum su anda sizin icin
HaklisinBen alıştım ya gercekten artık zoruma gitmiyor ama üzmeye yetiyor işte. Kuzenlerim de evdeydi onlar da duydu.. olaylari bildikleri halde duymalari hile zoruma gitti. Neler yaşadık hala çok önemli biri gibi bir onay arıyorlar keşke biraz daha güçlü olsaydın anne diyebiliyorum..
Valla o toplum degerlerini baban dusunecekti o zaman. Eve gelmez dedigin adami bekle demeye hakki yok bence annenin.Var aslında çağırabilecegim insanlar. Ama işte annemlerin ısrarlı şekilde babanı bekle, kardeşin- baban olmadan kız mı vericez tavırları bende de farklı etki yaratıyor. Yoksa tabi ki yaparim tek bile karşılarım ama işte lanet olasıca toplum degerleri, ırvası zırvası..