- 19 Mart 2015
- 475
- 204
- 32
-
- Konu Sahibi Lookinside
keske elimde olsa da gecse guclu olabilsemdua etme şekliniz çok yanlış, öyle dua edeceğinize Allahım anneme ve bana sağlık ver diyin, bu arada psikolojik rahatsızlığınız ne bilmiyorum ama annenizin durumu daha ağır, yani annenizi ferahlatın güzel şeyler konuşun hep,iyi olduğunuzu falan söyleyin pozitif olun, (bu arada ben psikolojik rahatsızlıkların insanın kendini çok dinlemesinden kaynaklandığını düşünüyorum ve kendi kendine de aşılabileceğini düşünüyorum tabi bu benim görüşüm) yani annenize hayat verin, tabiki doktor konusunda ikna
Beni yola getirmek icin derken aslinda o an kavga ediyorduk ve bana okul parami odediginden biktigini emegini haketmedigimi keske evlenseymisim kocam bana baksaymis vs gibi cumleler kurdugu icin ben de sinirlenip o zaman bu andan itibaren tek kurus almiyorum senden okulu da birakip calismaya basliyorum daha onceki odedigin okul paralarini calisip odeyecegim sana dedim ve o zaman aglayip ben kanserim dedi. Genel olarak bir yola gelme drumum yok yani cok saygili ve asiriklari olmayan bir evlatimdir annemin bir dedigini iki etmem.. Ama haklisiniz bir iletisimsizlik var ve ben bunu nasil halledecegimi bilmiyoruneger bu hastalık gerçekse ve anneniz tedavi olmayı istemıyorsa psikologa da gitmesi gerekiyor . Çünkü ailede onu anlayan ona sevgi veren biri yok sanırım abi ve babanız umursamıyor siz de "beni yola getirmek için " demişsiniz anlaşılan sizde pek onu duygusal açıdan tatmin etmiyorsunuz ona moral verin değiştiğinizi tabiri caise yola geldiğinizi kendi ayakları üstünde duran olgun bir birey oldugunuzu hissetsin ona güç vermelisiniz siz daha güçlü olmalısınız . Allah annnize uzun ömür versin . Annenizi pişmanlık içinde kaybetmeyin ona sevildiğini hisettirin derim.
Annem bir tartisma sirasinda aglamaya baslayarak ben kanserim dedi kolon kanseriymis (dedemi de o hastaliktan kaybettik karadenizliyiz sulalede 3 kisiden ikisi kanser teyzemler dayim vs) ben ilk once inanmadim beni yola getirmek icin soyluyor heralde dedim cok kirici konusmustu kavga ederken ben de ona artik calisip kendim her seyimi karsilayip size yuk olmayacagim madem bu kadar zoruna gidiyor gorusmeyiz filan dedim o esnada bunu soyleyince cddi olduguna inanmadim belirtilere bakiyorum hicbiri annemde yok tedavi ol diyorum senin dertlerinle ugrasmaktan tedaviyi erteledim fazla para kazanmak icin ucretli derse gidiyorum biliyorsun ben kendimi birakirsam sana ne olur filan diyor babana hastaneye gotur beni dedigimde essegin mi var burda deyip kapiyi carpip cikti kimim var ki benle memlekette ilgilensin hastayken bana baksin baksana sen benden kotusun diyor( cok agir psikolojik rahatsizliklar geciriyorum) burda hastaneye gidelim diyorum iki ay hastanede mi yatacagim burda yazin ortasinda diyor hastanede mi yatmak gerekiyormus ki diyorum bilmiyorum ki napilcak diyo sonra bagirsaklarimdan bobreklerime kadar kanser hucreleri var vs diyor aglamaya basliyor kalk doktora gidiyoruz diyorum onemli bir sey degil ben halledecegim diyor ben de kotu haldeyim abimin ve babamin umrunda bile degiliz onlar biz olsek sevincek vaziyetteeler anneme uzuluyorum kendimi sucluyorum olmek istiyorum annemin mutlu olmasini istiyorum ben hic iyi degilim anneme bir sey olursa o an kendimi keserim camdan atarim bisey yaparim ama dondum kaldim cozum bulamiyorum en korktugum sey basima geldi allahim benden al anneme omur ver derdim hep ben boyle bir seyi kaldiramam
K
keske elimde olsa da gecse guclu olabilseminsanlarin istediginde yasayip istemediginde atlatabilecegi seyler degil cogu zaman fiziksel rahatsizliklardan bile daha cozumsuz malesef kendi kafanizin icindekilerle savasmak... Tsk tavsiyeleriniz icin
Cok sagolun desteginiz icin oncelikle annemin tahlil sonuclari filmleri vs memlekette yanina almamis ve oyuzden burda doktora gidemem yeniden bir ton tahlil yaptiramam memlekete gidince halledecegim diyor ama orda da ben yaninda olamayacagim cunku bu dersleri biraksam zarari bana degil yine anneme dokunacak ve annemin soyledigi tek sey sen kendine iyi gel iyi ol derslerini toparla ben senin ayaklarin uzerinde durdugunu goreyim ben de gidip ameliyat olacagim diyor 8473738 kere soru sorfum hastalikla ilgili cesitli cesitli sorular ama aldigim tek cevap kanser hucresi varmis orta derece ameliyat olacagim sonra bakilacak ne olacagina.. Inanin baska hicbir sey soylemiyor. Bana gelince ben erenkoyde tedavi oluyorum senelerdir ama bir ise yaramiyor su anda stilizan rixper ve secita bide atarax kullaniyorum gunde dort tane ilac aptala cevirmekten baska bir halta yaramiyor. Bu sikintilarin gecmesi lazim iyi olmam icin annemin olecegini bile bile nasil iyi olurum ki ben olamiyorum annemin onca zorluk cekmesine ragmen okulumu iki sene uzattim nasil iyi olayim ki annemin kefen parasini okuluma odetiyorum is ariyorum biseyler yapmaya calisiyorum yuk olmak istemiyorum ama nereye kadar olsa olsa harcligim cikar calisacagimda alacagim maasla okulu nasil oderim. Off offff.. Midem bulaniyor basim donuyor kalbim yerinden cikacak afedersiniz ishalim agzima bir lokma koysam cikariyorum su icerken oguruyorum ben ki okuz gibi istahi olan bir insanim 1 haftada 4 kilo verdim hayatimda ilk kez sikintidan kilo verdim. Yok bir cozum yok her sey karmakarisik ve elimden tutup bana ne yapmam gerektigini soyleyen birine ihtiyacim var cunku ben anneme yuklenmek istemiyorum artik o beni gorunce boyle caresiz daha kotu oluyor.. Icimi dokeyim dedim cok uzun oldu kusura bakmayinBence bırakın kendinizi suçlamayı... Gerçekten, sizin suçunuz değil annenizin kanser olması. Veya geçirdiğiniz psikolojik rahatsızlıklar.
Kanser çok ciddi, annenizin tavrı aşırı yanlış. Bu halde olmasının sebebi kendisi. Tavrı çok saçma. Siz onun çocuğusunuz, o sizin anneniz, ne yapabilirdiniz ki, bu zamana kadar kendisine şiddet uygulayan, ölse memnun olacak kocasından ayrılmamış, kanser oldum diyor doktora gitmiyor sizi suçluyor! Yuh artık ya, annenizin psikolojisi de normal değil bence.
Hemen internetten yani hemn şu an şimdi, herhangi bir devlet hastahanesinden veya üniversite hastahanesinden randevu alın, çok yakın tarihli. Genel Cerrahi mi bu kolon kanseri tam bilmiyorum işte alın gidin polklinikten. Önceki randevularına ilişkin film vb sonuçları da yanına alsın. Beraber gidin. Ameliyat olacaksınız derlerse gün alınır, olur. Sizin yaz okulunuzu aksatmaz bu. Sonrasında refakat, bakım, tabi bunları siz yaparsınız ama bence o kadar zor şeyler değil. Gerçekten gözünüzde büyüttüğünüz gibi bir sorumluluk değil.
Ama: önce kendinizi suçlamayı bırakacaksınız. Sonra annenizi ikna edeceksiniz, gerekirse duygu sömürüsü yapacaksınız, "ben senin doktora gitmediğini bilince daha da hasta oluyorum, delireceğim" filan diyin. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Önce ameliyat olsun, tedavisi devam etsin, boşanmaya iknayı sonraya bırakırsınız :)
Size de Allah şifa versin, devlet hastahanelerindeki psikiyatri bölümleri yardımcı olabilir belki ama?
Çok sevgiler, inşallah bu zor dönemleri atlatırsınız.
Evet anlayisli olamiyorum konusmaya calisiyorum elinde facebook milletin paylastiklarini okuyor biraz benle konus diyorum yalandan iki kelime ediyor ama umrunda degilmisim gibi davraniyor eskiden boyle degildi mesela gecen gun akrabalara yemege gitti ben cok kotuydum kalabaliga giremiyorum bayiliyorum filan bunu biliyor bana diyor ki rezil olacagim senin yuzunden akrabalara herkesin kizi yaninda benimki deli filan diyor gecen gun erenkoye muayeneye gidiyorum bahcede bana kuzenimi anlatiyor yok zayif getirmis boylelerini tezgahtar yapacakmissin kocaya verip surundurecekmissin bana mi diyorsun dedim evet sana dedi sonra ben delirdim istemiyorum para pul okul dedim aglamaya basliyor ben sana demedim ki diye bankadan yaz okulu parasini cekiyoruz bana ben zor kazaniyorum sen kolay harciyorsun diyor istemiyorum anne bir kurus almayacagim senden calisip kendime bakip sana borcumu odeyecegim sen bunlari sorun ediyorsun demek ki o zaman birakayim okulu diyorum agliyor kanserim ben diyor okulu bitirdigini gormek istiyorum diyor alisverise gidelm diyor para harcamayalim bosver diyorum zorla beni goturuyor magzada elimle sadece dokunup baktigim her sey icin bu sende var bu cirkin bu pahali anne diyorum su an alalim demedim sadece elimle dokundum ama yok yine aglamalar .. Ben nasil sakin olayim ki bu durumlarda .. Ben dengesiz annem benden daha dengesiz resmen ayniyiz sonumuz ne olacak bilmiyorum.. Umarim beni uzmek icin soylemistir abartarak ve kanser degildir kaldiramam dayanamam yapamam ölürüm ben deCanım benimm bende Karadenizliyim ve bu kanser bizim aileyi de kırdı geçirdi annemi de kanserden kaybettim seni çok iyi anlayabiliyorum.İnşallah annende bu hastalık yoktur ki zaten annen de net değil anladığım kadarıyla sanki öfke patlaması yaşamış sana bu öfkeyi hissettirebilmek adına söylemiş gibi duruyo ama emin olmak lazım derhal anneni götür doktora..Bir de annen kanserden ziyade sevgisizlikten yalnızlıktan anlaşılamamaktan yakınıyor gibi geldi bana.Ona karşı anlayışlı olman gereken bir süreç seni bekliyor.
Anestezi alip film cekildim dedi bu galiba kolonoskopi oluyor?kanser hücresi bulunması için biyopsi yapılması lazım. biyopsi yapıldı mı? bunun için kolonoskopiyle makattan girip kitleleri inceliyorlar ve parça alıyorlar. onun dışında kan testleri yapılıyor. kolon kanseri erken teşhis çok öenmli olan kanserlerden biri. hızlıca tedavi olmalı. ona sormadan randevu alın zorla götürün.
normal filmde anestezi vermezler. kolonoskopidir. yani bir hortum ucunda kamera düşünün o kamerayla makattan girip bağırsaklara bakıyorlar.Anestezi alip film cekildim dedi bu galiba kolonoskopi oluyor?
Evet onu biliyorum .. Net bir sey soylemiyor ki cildirtacak beni.. Sagolun yarin tekrar soracagimnormal filmde anestezi vermezler. kolonoskopidir. yani bir hortum ucunda kamera düşünün o kamerayla makattan girip bağırsaklara bakıyorlar.
iyileşir inşallah. çok geçmiş olsun. gelişmeleri yazın buraya hep. herkesten en azından bir dua iyi dilek almış olursunuz.Evet onu biliyorum .. Net bir sey soylemiyor ki cildirtacak beni.. Sagolun yarin tekrar soracagim
Herşey allahtan gelir ben buna inanirim kadere de inanırım belkide bunlari yasamimiz gerekiyordu belkide bi sınav geçmiş olsun çok allaha sığınan isyan etmeyin derim benim babam akciğer kanserinden oldu üç ay yaşadı bu hastalikla ve iki yıl aradan sonra annemin rahim kanseri olduğunu öğrendik dünya başımıza yıkıldı çünkü babamdan sonra artık annemin yoklugunuda kaldiramam çok şükür ameliyat la aldılar rahim yumurtaklik ne varsa şimdi iyi ama korku var icimde halaAnnem bir tartisma sirasinda aglamaya baslayarak ben kanserim dedi kolon kanseriymis (dedemi de o hastaliktan kaybettik karadenizliyiz sulalede 3 kisiden ikisi kanser teyzemler dayim vs) ben ilk once inanmadim beni yola getirmek icin soyluyor heralde dedim cok kirici konusmustu kavga ederken ben de ona artik calisip kendim her seyimi karsilayip size yuk olmayacagim madem bu kadar zoruna gidiyor gorusmeyiz filan dedim o esnada bunu soyleyince cddi olduguna inanmadim belirtilere bakiyorum hicbiri annemde yok tedavi ol diyorum senin dertlerinle ugrasmaktan tedaviyi erteledim fazla para kazanmak icin ucretli derse gidiyorum biliyorsun ben kendimi birakirsam sana ne olur filan diyor babana hastaneye gotur beni dedigimde essegin mi var burda deyip kapiyi carpip cikti kimim var ki benle memlekette ilgilensin hastayken bana baksin baksana sen benden kotusun diyor( cok agir psikolojik rahatsizliklar geciriyorum) burda hastaneye gidelim diyorum iki ay hastanede mi yatacagim burda yazin ortasinda diyor hastanede mi yatmak gerekiyormus ki diyorum bilmiyorum ki napilcak diyo sonra bagirsaklarimdan bobreklerime kadar kanser hucreleri var vs diyor aglamaya basliyor kalk doktora gidiyoruz diyorum onemli bir sey degil ben halledecegim diyor ben de kotu haldeyim abimin ve babamin umrunda bile degiliz onlar biz olsek sevincek vaziyetteeler anneme uzuluyorum kendimi sucluyorum olmek istiyorum annemin mutlu olmasini istiyorum ben hic iyi degilim anneme bir sey olursa o an kendimi keserim camdan atarim bisey yaparim ama dondum kaldim cozum bulamiyorum en korktugum sey basima geldi allahim benden al anneme omur ver derdim hep ben boyle bir seyi kaldiramam
Iste ben guclu olamiyorum ki elimde degil o beni ben onu daha kotu yapiyoruz destek olmaya calisiyorum izin vermiyor ve kotu bi haldeyim dediginiz gibi o da beni kurtarmanin derdinde elimden geleni yapiyorum yalandan gulumsemeye calisiyorum hep ama gozlerimi acamayacak kadar bitkinin gecirdigim ataklari gorseniz hak verirsinizne yapmam gerektigini bilmiyorum
Anksiyete panik atak borderline ve depersonalizasyon varcanım senin teşhisin ne bu kadar ilaçla gözünü açman mümkün değil zaten. çok ağır bir hasta olsa bu kadar ilaç verseler neyse. anksiyete panik atak depresyon falansa bunlar için bu kadar ilaç içilmez