Herkesin en korktugu sey basina gelirmis

bu hastalıkta moral çok önemli benim teyzemde kolon kanseri veeeee hiç belirti olmadan hastaneye yattı internnet okuduğumuz hiç bir belirti yoktu....dr tüm ailenin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi ... bizlere de kesinlikle 6 aylık kontroller yapılsın dedi bu hastalık erken teşhis çook önemliymiş....ve bu hastalık genetik lütfen sizde kontollerinizi yaptırın genelde 55 yaş üstünde gösteriyor kendini.... teyzem 64 yaşında anladı rahatsızlığını...

moral verin annenize siz güçlü olun ki oda güçlü olsun. Rabbim şifa versin lütfen tedavileri aksatmayın..

Kolon kanseri en sinsi ilerleyen belirti vermeyen bir kanser türüdür... Çok üzüldüm annen için... Rabbim en kısa zamanda şifa versin annene... Bir an önce tedavisine başlasın hızlı ilerleyen bir tür çünkü...

Anksiyete panik atak borderline ve depersonalizasyon var

canım bu saydıkların tıpta ayrıştırılmış ama aynı sorunlar aslında. terapi almayı denedin mi ya da kişissel gelişim kitapları olabilir Allaha daha yakın olmaya çalış. dr unu da değiştir bence ilaca karşı değilim kesinlikle kurtarıcı olabiliyor. ama bu kadar çok ilaç seni iyi etmez daha sersem yapar aynı şeyleri düşünmeni sağlar ve düzelmediğin için karmaşaya girersin daha kötü olursun. daha az ilaç kullansan bu kadar halsiz olmazsın. düşüncelerin ve hayata bakış açın değişirse düzelmeye başlarsın

Annem bir tartisma sirasinda aglamaya baslayarak ben kanserim dedi kolon kanseriymis (dedemi de o hastaliktan kaybettik karadenizliyiz sulalede 3 kisiden ikisi kanser teyzemler dayim vs) ben ilk once inanmadim beni yola getirmek icin soyluyor heralde dedim cok kirici konusmustu kavga ederken ben de ona artik calisip kendim her seyimi karsilayip size yuk olmayacagim madem bu kadar zoruna gidiyor gorusmeyiz filan dedim o esnada bunu soyleyince cddi olduguna inanmadim belirtilere bakiyorum hicbiri annemde yok tedavi ol diyorum senin dertlerinle ugrasmaktan tedaviyi erteledim fazla para kazanmak icin ucretli derse gidiyorum biliyorsun ben kendimi birakirsam sana ne olur filan diyor babana hastaneye gotur beni dedigimde essegin mi var burda deyip kapiyi carpip cikti kimim var ki benle memlekette ilgilensin hastayken bana baksin baksana sen benden kotusun diyor( cok agir psikolojik rahatsizliklar geciriyorum) burda hastaneye gidelim diyorum iki ay hastanede mi yatacagim burda yazin ortasinda diyor hastanede mi yatmak gerekiyormus ki diyorum bilmiyorum ki napilcak diyo sonra bagirsaklarimdan bobreklerime kadar kanser hucreleri var vs diyor aglamaya basliyor kalk doktora gidiyoruz diyorum onemli bir sey degil ben halledecegim diyor ben de kotu haldeyim abimin ve babamin umrunda bile degiliz onlar biz olsek sevincek vaziyetteeler anneme uzuluyorum kendimi sucluyorum olmek istiyorum annemin mutlu olmasini istiyorum ben hic iyi degilim anneme bir sey olursa o an kendimi keserim camdan atarim bisey yaparim ama dondum kaldim cozum bulamiyorum en korktugum sey basima geldi allahim benden al anneme omur ver derdim hep ben boyle bir seyi kaldiramam
Çok çok geçmiş olsun az önce Facebook de bir sayfa okuyordum sonra forumda sizin konunuzu gördüm. Okuduğum sayfada ister sağlıklı olsun ister kanser hastası insanların içtikleri suya sabah akşam 1 Çay kaşığı karbonat katarak içmeleri önerilmiş,bunun yanında eczanelerde Gümüş şuyu ve dvit3 ampulde ayda 1 kullanılmalıymış bu Vücudu Alkali yapıyormuş birde bu Sayfayı açan kişi kemoterapinin de çok Zararlı olduğundan bahsetmiş.İsterseniz sizde araştırabilirsiniz karbonat (ama şu eczanede satılanlardan olacak )çok kişiye şifa olmuş Sayfanın adı Kemal Millar diye aratın Karşınıza çıkar üstelik bu kişinin bu paylaşımdan hiçbir Kazancı yok bakarsanız görürsünüz.Tekrar çok geçmiş olsun

canım bu saydıkların tıpta ayrıştırılmış ama aynı sorunlar aslında. terapi almayı denedin mi ya da kişissel gelişim kitapları olabilir Allaha daha yakın olmaya çalış. dr unu da değiştir bence ilaca karşı değilim kesinlikle kurtarıcı olabiliyor. ama bu kadar çok ilaç seni iyi etmez daha sersem yapar aynı şeyleri düşünmeni sağlar ve düzelmediğin için karmaşaya girersin daha kötü olursun. daha az ilaç kullansan bu kadar halsiz olmazsın. düşüncelerin ve hayata bakış açın değişirse düzelmeye başlarsın
Ya ilaci birakmistim zaten beni kotu yapiyor diye erkek arkadasim sayesinde yenmistim bu rahatsizligimi iki sene oluyor nerdeyse hep yuzlestirmisti beni korkularimla ve asik olunca moralim duzelince bir cok atagim gecmisti ama tabi borderline her zaman devam etti cunku kisilik bozuklugu onun tek caresi terapiymis ve uc bes sene surebiliyormus terapi.. Sartlar o kadar acimasiz ki bakis acimi degistiremiyorum malesef :KK43: her sey ustuste gelince yeniden ortaya cikti bu sefer ne kadar dayanabilirim bilmiyorum bu halim beni korkutuyor... Siz psikolog musunuz? Ya da ilgili misiniz bu konulara?

Çok çok geçmiş olsun az önce Facebook de bir sayfa okuyordum sonra forumda sizin konunuzu gördüm. Okuduğum sayfada ister sağlıklı olsun ister kanser hastası insanların içtikleri suya sabah akşam 1 Çay kaşığı karbonat katarak içmeleri önerilmiş,bunun yanında eczanelerde Gümüş şuyu ve dvit3 ampulde ayda 1 kullanılmalıymış bu Vücudu Alkali yapıyormuş birde bu Sayfayı açan kişi kemoterapinin de çok Zararlı olduğundan bahsetmiş.İsterseniz sizde araştırabilirsiniz karbonat (ama şu eczanede satılanlardan olacak )çok kişiye şifa olmuş Sayfanın adı Kemal Millar diye aratın Karşınıza çıkar üstelik bu kişinin bu paylaşımdan hiçbir Kazancı yok bakarsanız görürsünüz.Tekrar çok geçmiş olsun
Tesekkur ederim bakacagim

niyeyse bana kesin konulmuş bir teşhis gibi gelmedi. belki de sadece kist tarzı bir şey gördü doktor, inceletmesini, patoloji yapılmasını istedi, o bu ameliyat falan sandı. biraz da genetikte olduğundan kafasında kurdu gibi. bakın az çok bu işlerden anlıyorum. hangi hastane olursa olsun böyle bir şeyden emin olan doktor peşini bırakmaz. mutlaka bir yakınınla tekrar gel yada hastanenin psikoloğuna, sosyal hizmet görevlisine başvur falan der. en kötü eline bir sevk kağıdı verir onkolojiye gitmesi için.

Cok sagolun desteginiz icin oncelikle annemin tahlil sonuclari filmleri vs memlekette yanina almamis ve oyuzden burda doktora gidemem yeniden bir ton tahlil yaptiramam memlekete gidince halledecegim diyor ama orda da ben yaninda olamayacagim cunku bu dersleri biraksam zarari bana degil yine anneme dokunacak ve annemin soyledigi tek sey sen kendine iyi gel iyi ol derslerini toparla ben senin ayaklarin uzerinde durdugunu goreyim ben de gidip ameliyat olacagim diyor 8473738 kere soru sorfum hastalikla ilgili cesitli cesitli sorular ama aldigim tek cevap kanser hucresi varmis orta derece ameliyat olacagim sonra bakilacak ne olacagina.. Inanin baska hicbir sey soylemiyor. Bana gelince ben erenkoyde tedavi oluyorum senelerdir ama bir ise yaramiyor su anda stilizan rixper ve secita bide atarax kullaniyorum gunde dort tane ilac aptala cevirmekten baska bir halta yaramiyor. Bu sikintilarin gecmesi lazim iyi olmam icin annemin olecegini bile bile nasil iyi olurum ki ben olamiyorum annemin onca zorluk cekmesine ragmen okulumu iki sene uzattim nasil iyi olayim ki annemin kefen parasini okuluma odetiyorum is ariyorum biseyler yapmaya calisiyorum yuk olmak istemiyorum ama nereye kadar olsa olsa harcligim cikar calisacagimda alacagim maasla okulu nasil oderim. Off offff.. Midem bulaniyor basim donuyor kalbim yerinden cikacak afedersiniz ishalim agzima bir lokma koysam cikariyorum su icerken oguruyorum ben ki okuz gibi istahi olan bir insanim 1 haftada 4 kilo verdim hayatimda ilk kez sikintidan kilo verdim. Yok bir cozum yok her sey karmakarisik ve elimden tutup bana ne yapmam gerektigini soyleyen birine ihtiyacim var cunku ben anneme yuklenmek istemiyorum artik o beni gorunce boyle caresiz daha kotu oluyor.. Icimi dokeyim dedim cok uzun oldu kusura bakmayin :KK43:

Durumunuz cidden çok kötüymüş gerçekten çok üzüldüm. Annenize üzülmemek elde mi, o sizin hayatta en sevdiğiniz kişi. Ama siz de daha çok genç, üstelik ciddi hasta olan bir kişisiniz. Artık "benim suçum" diye düşünmeyi bir an önce bırakıp "hem anneme hem de kendime yardımcı olmak için ne yapabilirim?" diye düşünmeye gayret edin. Öncelikle bu, sonra da aslında, annenizden ve çevrenizden gelen her türlü zorluğa rağmen iyiye gidebilir... Mesela memlekete gidiş-dönüş bileti alarak tahlillerini alıp gelmesi- oradaki bir akraba ile konuşup "annemi orda hastaneye götürür müsün?" demek. Her şeyi 20li yaşlarında bir genç kız yapamaz, bence akrabalarınızdan da (makul olanlardan) yardım isteyin. Yani orada götürebilecek biri varsa orda gitsin. Yoksa eğer gidip filmlerini alıp eve dönsün burda gitsin. İkna etmeye çalışın. Başka yapabileceğiniz bir şey yok yani, bu kadar, sadece doktora gidecek.

Siz acaba psikiyatrist yanında psikologa da gidiyor musunuz?

Böyle konuşmak çok kolay tabi, şunu yap bunu yap demek ama çok üzücü bir durum, inşallah bir an önce ikiniz de iyileşirsiniz, acil şifalar diliyorum.

Durumunuz cidden çok kötüymüş gerçekten çok üzüldüm. Annenize üzülmemek elde mi, o sizin hayatta en sevdiğiniz kişi. Ama siz de daha çok genç, üstelik ciddi hasta olan bir kişisiniz. Artık "benim suçum" diye düşünmeyi bir an önce bırakıp "hem anneme hem de kendime yardımcı olmak için ne yapabilirim?" diye düşünmeye gayret edin. Öncelikle bu, sonra da aslında, annenizden ve çevrenizden gelen her türlü zorluğa rağmen iyiye gidebilir... Mesela memlekete gidiş-dönüş bileti alarak tahlillerini alıp gelmesi- oradaki bir akraba ile konuşup "annemi orda hastaneye götürür müsün?" demek. Her şeyi 20li yaşlarında bir genç kız yapamaz, bence akrabalarınızdan da (makul olanlardan) yardım isteyin. Yani orada götürebilecek biri varsa orda gitsin. Yoksa eğer gidip filmlerini alıp eve dönsün burda gitsin. İkna etmeye çalışın. Başka yapabileceğiniz bir şey yok yani, bu kadar, sadece doktora gidecek.

Siz acaba psikiyatrist yanında psikologa da gidiyor musunuz?

Böyle konuşmak çok kolay tabi, şunu yap bunu yap demek ama çok üzücü bir durum, inşallah bir an önce ikiniz de iyileşirsiniz, acil şifalar diliyorum.
Tesekkur ederim simdilik hicbisey yapamiyorum ben yapacagim ben gidecegim ben halledecegim diyor surekli oyle samimi gorustugumuz emanet edebilecegim akrabalar da yok tahlilleri de alip gelmek imkansiz ben her gun duzenli olarak bu konuyu acip doktora git diyebiliyorum sadece gecistiriyor ama memlekete dondugunde her gun hatirlatacagim eger gitmezsen babama soylerim kuzenlerime anlatirim diyecegim kuzenimden rica edecegim ilgilenmesini filan bakalim nolcak insallah doktordan duyduklarini abartmistir ve kanser degildir.. Ben psikologa gidemiyorum eylulde yer aciliyormus o zaman baslatacagim dedi doktor. Tesekkurler

Ya ilaci birakmistim zaten beni kotu yapiyor diye erkek arkadasim sayesinde yenmistim bu rahatsizligimi iki sene oluyor nerdeyse hep yuzlestirmisti beni korkularimla ve asik olunca moralim duzelince bir cok atagim gecmisti ama tabi borderline her zaman devam etti cunku kisilik bozuklugu onun tek caresi terapiymis ve uc bes sene surebiliyormus terapi.. Sartlar o kadar acimasiz ki bakis acimi degistiremiyorum malesef :KK43: her sey ustuste gelince yeniden ortaya cikti bu sefer ne kadar dayanabilirim bilmiyorum bu halim beni korkutuyor... Siz psikolog musunuz? Ya da ilgili misiniz bu konulara?

hayır canım diplomam yok ama kendimi tedavi etmeye çalışan biriyim psikolojik anlam da. bu saydıklarının hepsini hatta daha fazlasını dr dr gezsem bana da derlerdi kesinlikle. bana anksiyete+majör depresyon+panik atak+obsesif komp. tanılarını koyduklarında ben bir ruhta bu kadar çok hastalık olur mu dedim. sonra araştırmaya başladım aslında temelinde hepsinin özgüven eksikliği yatıyor bunu anladım. travmatik bir geçmiş stresli bir yaşam her şeyi dert etmek sorunu büyültüyor Allah korusun ilerletiyor. şöyle düşün bizden çok kötü durumda olan insanlar var ve neden bazıları senin benim yaşadıklarımı yaşamıyor. çünkü onlar güçlüler güçlü olmayı öğrenmişler bu da özgüvenlerini geliştirmiş. hep güçlü olmaya çalış bu sana hep artı katar yelkenleri her indirdiğinde kalkmam lazım de ve olumlu düşünmeye çalış. yavaş yavaş alışkanlık olur burum güçlenmeye başlarsın. ama her zaman rabbine yakın ol ona inan ve güven ümitli ol. o her zaman kuluna yardım eder. sadece öğrenmen gereken şeyleri öğrenince bu defter kapanacak bunlar birer sınav.

hayır canım diplomam yok ama kendimi tedavi etmeye çalışan biriyim psikolojik anlam da. bu saydıklarının hepsini hatta daha fazlasını dr dr gezsem bana da derlerdi kesinlikle. bana anksiyete+majör depresyon+panik atak+obsesif komp. tanılarını koyduklarında ben bir ruhta bu kadar çok hastalık olur mu dedim. sonra araştırmaya başladım aslında temelinde hepsinin özgüven eksikliği yatıyor bunu anladım. travmatik bir geçmiş stresli bir yaşam her şeyi dert etmek sorunu büyültüyor Allah korusun ilerletiyor. şöyle düşün bizden çok kötü durumda olan insanlar var ve neden bazıları senin benim yaşadıklarımı yaşamıyor. çünkü onlar güçlüler güçlü olmayı öğrenmişler bu da özgüvenlerini geliştirmiş. hep güçlü olmaya çalış bu sana hep artı katar yelkenleri her indirdiğinde kalkmam lazım de ve olumlu düşünmeye çalış. yavaş yavaş alışkanlık olur burum güçlenmeye başlarsın. ama her zaman rabbine yakın ol ona inan ve güven ümitli ol. o her zaman kuluna yardım eder. sadece öğrenmen gereken şeyleri öğrenince bu defter kapanacak bunlar birer sınav.
Peki nasil guclu olunur? Bana bunu cidden ogretsenize.. Midem bulaniyor bayilip ayiliyorum kalbim tekliyor ellerim buz gibi kesilip uyusuyor bu benim elim mi degil mi acaba diye saatlerce bakip dusunuyorum kafami kaldirip etrafa baktigimda ruyada miyim gercek mi onu dusunuyorum her sey bir filmin sahnesi gibi butun bunlar daha neler neler kafamdayken nasil guclu olabilirim ki her sabah mezarda uyanmis gibi hislerle uyaniyorum dusunceler beni uyandiriyor sabahin korunde endiseler kalbim carpiyor kusmaya basliyorum herr sabah boyle yemek yiyemiyorum benim gibi ayi bi insan yemek yiyemiyor saka gibi uc kilo verdim kac gunde. Psikiyatrist yardim etmiyor ben nasil guclu olacagim nasil guxlu olunur bunlari ben yasadim yendim benim gunahim ne ben yine ayni seyleri yasiyorum bayiliyorum gamsiz insanlara ben dusunmekten kafayi yiyorum milletin dunya yansa umrunda degil ohhh ne guzel ya :KK43: bunlari yasamis birinin tavsiyelerine ihiyacim var nasil toparlanabilirim yeniden?

ben sana bir psikolog gibi yardımcı olamam ki sadece kendi deneyimlerimden örnekler verebilirim.
mesela
Midem bulaniyor bayilip ayiliyorum kalbim tekliyor ellerim buz gibi kesilip uyusuyor bu benim elim mi degil mi acaba diye saatlerce bakip dusunuyorum kafami kaldirip etrafa baktigimda ruyada miyim gercek mi onu dusunuyorum her sey bir filmin sahnesi gibi butun bunlar daha neler neler kafamdayken nasil guclu olabilirim ki her sabah mezarda uyanmis gibi hislerle uyaniyorum dusunceler beni uyandiriyor sabahin korunde endiseler kalbim carpiyor kusmaya basliyorum herr sabah boyle yemek yiyemiyorum benim gibi ayi bi insan yemek yiyemiyor saka gibi uc kilo verdim kac gunde.

burada kurduğun tüm cümleler seni daha da aşağı çekiyor ister düşün ister söyle fark etmez. şikayet ederek iyileşemezsin güç kazanamazsın. bunlar sadece senin bu duruma daha çok kapılmana neden olur. bunların hepsini bende yaşadım. stresli dönemlerde yine geliyor. ama ben hemen olumsuz düşüncenin yerine olumlusunu koymaya başlıyorum. durumum kötüleşmiyor böylelikle. bunu yapmalısın 1
kendine olumlama yap olumlama bulabilirsin netten bir sürü bu 2
kendini sevdiğin başka şeylerle oyala. eminim hiç bir şey sevmiyorsundur hatta hiç bir şey yapacak enerjin yoktur içinden yapmakta gelmiyordur. ama mecburum de ufak ufak baş bu 3
en önemlisi fiziksel ve ruhsal tüm acılarını yaşarken içine girme ewet şuan bunu yaşıyorum ama geçecek de 2 saat süren ataklar git gide kısalır göreceksin bu 4
Allah sığın bol bol dua et. bu da 5.
inşallah Rabbim hepimize şifa nasip eder.

ben sana bir psikolog gibi yardımcı olamam ki sadece kendi deneyimlerimden örnekler verebilirim.
mesela
Midem bulaniyor bayilip ayiliyorum kalbim tekliyor ellerim buz gibi kesilip uyusuyor bu benim elim mi degil mi acaba diye saatlerce bakip dusunuyorum kafami kaldirip etrafa baktigimda ruyada miyim gercek mi onu dusunuyorum her sey bir filmin sahnesi gibi butun bunlar daha neler neler kafamdayken nasil guclu olabilirim ki her sabah mezarda uyanmis gibi hislerle uyaniyorum dusunceler beni uyandiriyor sabahin korunde endiseler kalbim carpiyor kusmaya basliyorum herr sabah boyle yemek yiyemiyorum benim gibi ayi bi insan yemek yiyemiyor saka gibi uc kilo verdim kac gunde.

burada kurduğun tüm cümleler seni daha da aşağı çekiyor ister düşün ister söyle fark etmez. şikayet ederek iyileşemezsin güç kazanamazsın. bunlar sadece senin bu duruma daha çok kapılmana neden olur. bunların hepsini bende yaşadım. stresli dönemlerde yine geliyor. ama ben hemen olumsuz düşüncenin yerine olumlusunu koymaya başlıyorum. durumum kötüleşmiyor böylelikle. bunu yapmalısın 1
kendine olumlama yap olumlama bulabilirsin netten bir sürü bu 2
kendini sevdiğin başka şeylerle oyala. eminim hiç bir şey sevmiyorsundur hatta hiç bir şey yapacak enerjin yoktur içinden yapmakta gelmiyordur. ama mecburum de ufak ufak baş bu 3
en önemlisi fiziksel ve ruhsal tüm acılarını yaşarken içine girme ewet şuan bunu yaşıyorum ama geçecek de 2 saat süren ataklar git gide kısalır göreceksin bu 4
Allah sığın bol bol dua et. bu da 5.
inşallah Rabbim hepimize şifa nasip eder.
:KK200::KK200: Tesekkur ederim

X