Herkesin benim emzirmeme takması artık delirtti

Amannn kimsenin ağzını büzemezsin konuşacak herkes. Basta sakin olun. Bebeginiz için e bide tecrübelisiniz 2. Çocuğunuz. anneler çocuklarının dilimden anlıyo nasıl istiyorsnız öyle yetiştirin her çocuk bir olmaz kulağınızı tıkayın laflara bi müddet sonra duymuyorsunuzz relzx olun

Aman bosver takma , benim kizimda 7 aylik kizim ilk günden gögüsümü tutmadi
Millete sorarsan Menesa bilerek emzirmedi diyorlar

Cokta tin takmiyorum ne derseler desinler...

Ya millet o kadar dışardan yorum yapmaya meraklı ve o kadar acımasız ki kızım doğduğunda kasık fıtığı vardı doktora gittik annem orda adama dedi kı sezaryan olduğu için fıtık olmuş bu çocuk dimi dedi doktor annemi tersledi ne alakası var diye o zaman bu çocuğu çok aglatmislar o yüzden olmuş dedi doktor anneme dönüp sen babaannemisin yani bu kızın kaynanasimisin dedi annemde hayır annesiyim deyince adam şok oooo o zaman Allah çok çok yardım etsin bu kizcagiza dedi
Kendi annemiz bile anlaşılmaz bir tavır içerisinde millet de herseyi der tabi

Duymamazliktan geliyorum genellikle hiç cevap vermiyorum sanki o kişi orda yok yada bana söylemiyor gibi ama binde bir susup susup herkes bi çıksın şu odadan diye sert cikmisligim da var

Kimseyi dinleme yorum yaptıklarında mutlaka cevap ver ters konuş gerekirse. Geri vites yapma daha çok ustune gelirler. Benim çocuğum istediğim gibi bakarım de geç

Başlığı görünce güldümm okuyunca dahada güldüm al bendende okadar oğlum 6aylık kaynanama göre büyümüş taşı yermişşşşş hey allahım el kadar çocuğa erkek nefsi çeker diye çay içirilirmi aç aç yazıık doymuyo ondan ağlıyo ay ne biliyosun demin çorba içti uyucak uykusu var bırakmıyosunki bi uyusun aah ah bendede tam tersi işte naparsın :))

Ay bende biktim onlardan seni cok iyi anliyorum öncelikle saklanan süt bozulmaz benim ilk oglm küvzdeyken bende saklayip götrydum gerci onlar mama vermeyi tercih etmislerdi hep orasi ayri muamamma tabikide de ben her saate göre ayarlayip veriyodum küvezden cikarirken benm hesabima göre bitmis olmasi gereken sütlerden fazla diye geri vermislerdi.
Konuya gelince ilk oglum erken dogdu küvezde yatti 12 gün biberona mamaya alisti emmedi hic 1 ay hep sagip verdim sonra sütüm kesildi.
2.oglumuda 25 gn oldu dogum yapali ilk coxuktan tecrübeli olunca biliyrm ilk 1ay süt sagip veriydk ciktigi kdar cocuk uyumuyodu hatta kilosu bile ykselmemisti düsk demislerdi mama takviyesi yaonca cocugun daha cok yedigini megersem ben süt yeter diye mama vermedikce ac kaldigini farkettim mamayada baslaynca cocugun kilo alimi düzelmisti.
2.cocuktaysa iste emziriyorum cocuk uyumuyo bi türlü agliyo falan 3 5 gün öyle gecti derken baktm ac kaliyo mama takvyesi yaptk emziriyorum üzerine ictigi kdar mama veriyorum rahat rahat uyuyo tabi herkes emzirmymsn yine falan fstan sütüm az geliyo yetmiyo napim acmi kalsin cocuk hem doktor demisti emzir sonra ictigi kdarda mama ver diye.
Herkes kafasina göre konusuyo bunudami emzirmedin ay emmiyomu herkes ayri qyri sordukca sinir oluyorum artik bign birine patlarim ama kime bakalim :))
Cok bilmisler piyasada cok var malesef

Diyenler kendi içlerinde bile tutarsız oluyor bazen kendi çocuklarını başka yetiştiriyorlar duyduklarını gördüklerini söylüyorlar .laf olsun diye karışanda oluyor.çok meraklıysanız doğurunda bakın demek geliyor insanın içinden.bence birçok anne yaşıyor bunu.ek gıdaya geçiş emzirme mama dengesi bunlar gerçektende önemli konular ama ne var ki bunu belirleyen yine çocuktur.ve anne doyup doymadığını sütünün yetip yetmediğini iyi bilir.ona göre davranır çevrenin bileceği iş değil yani.ısrarcı olmamak lazım o yüzden doymuyorsa mama takviyesi verilir istiyorsa ek gıda verilmeye devam edilir aşama aşama yani.ben ek gıdayı reddedince ilk başta çok korkmuştum şimdi nasılda yiyor elleriyle.her şeyin bir zamanı var ve bunu da çocuk belirliyor.doktorlarda bilgilendiriyor tabiki.birde not vereyim bir çocuğa çok kişi karışmamalı.siz yokken ağlıyor diye mama vermiş olabilirler ya da gerçekten aç olabilir tok olsa içmezdi çünkü.bunlarda geçecek herşeyi takmadan anneliğin tadını çıkarın.

Malesef , agzi olan konusuyor iste...
Ben takmiyorum artik.... taksam kendimi sinir ediyorum cünkü ..

Aynı dertten bende muzdaribim.ama benim bebeğim daha 19 günlük .sutum az geliyor zannedip bebeğime mama verdim biberonla cevremdekilerin doymuyor bu cocuk demesinden dolayi ',ilk hafta ne güzel emen çocuk memeyi ağzına almaz oldu.. Halbuki 6. Gün kontrole gittik240 gr almıştı çocuk. Memeyi alması için ne yapabilirim , şu an sağarak veriyorum ama az alırsa diye de korkuyorum

Tüm hamileler, lohusalar;

bunlar çok olağan şeyler, bunlara gülüp geçmeyi öğrenmediğiniz sürece stres yaşarsınız, siz de bebeğiniz de.
bırakın isteyen istediğini söylesin, sizin tek cevabınız "ben böyle uygun görüyorum, böyle yapıyorum", bitti gitti.

herkes konuşsun, siz bildiğinizi okuyun. kimsenin ağzını kapatamıyorsunuz bu süreçte.. ama anneye ablaya çok laf geçmiyor siz takmamayı öğreneceksiniz.

öncelikle sakin olmanı diliyorum çünkü benden iyi durumdasın martta doğum yaptım bebeğim ilk gün bile çok az içti sütümü ve 7,5 aydır sütümü sağarak veriyorum bebeğin hareketlenmeye başladıysa ek gıdaya başlanmalı hiç bir çocuk 2 yaşına kadar sadece anne sütü almamalı.... eski anneler çok konuşuolar soyleniyolar bunun tonlarcasını bende duydum ama onlar bizleri ne kadar emzirmiş ki sorsanız çoğu pirinç lapası vermiş 3. ayda ... siz kendinizi sıkıntıya sokup sütünüzü azaltmayın bildiğiniz yoldan gidin onlar sadece konuşsunlar... çocuk siizn istediğiniz gibi yetiştirirsiniz...

1 taneyi büyüttüm 2. de büyütürüm illaki deyin geçin sanki anneden daha çok düşünüyorlar çocuğu
bana da sürekli kvdem sütün yağlı değil deyip duruyordu sanki ineğim sağıp tereyağ yapcaktı
bitmez bu laflar malesef bilende bilmeyende konuşur

Enee ben nesli tükenen süt bekcilerinden bir tek benim kaynana kaldı sanıyordum. Benim sıpanin kılo alımı gayet normal olduğu ve dahi surekli emzirdigim halde kaynana kişisi her konusmamizda "senin sutun yok" diyor :) güzellikle cevap verdim olmadı. Espri ile yanıtladim olmadı. En sonunda cinlerimin tepemde halay çektiği bir gün durduk yere " senin sütun yok" deyince "gel vereyim senin ağzına bak süt geliyor mu? Sen de rahatla ben de." dedim. O günden beri süt konusu açılmadı. Fırıncı kuregini sokucam ağzına susacak o vakit ruh hastasi.

Iki sene emzirmek nedor yaa bes alti aydan sonra ek gida verilmeli bi kere.. sacmalamislar icine vermisler. Bana da cok karisirlarsa kiziyorum hepsi ayni. Cocuk kusmaktan catliyo diyolarki anne seni doyurmamismi estafirullah.. takma ya da gerekeni soyle rahatla.

Kesinlikle takma, sağlıklı olsun kilosu düşük olsun canım , duymamazlıktan gel. Büyüklerimiz fazla hassasiyetli oalbiliyorlar böyle durumlarda.
Senden çok çocuğunu düşünen olmaz annesin sen bunu unutuyorlar :)

ablanda iyi sallamış 2 yaşına kadar anne sütü vermişmiş benimde göğüs ucum çok yoktu doktor mama ver dedi ben yinede silikon uçla emzirip sütümü sağıp veriyordum. faydasıda oldu yani:)

ablanıza takıldım ben. 2 yaşına kadar sadece emzirmek nedir ya? yuh, höh...
ayyy sinir oluyorum. herkes kendi yaptığını en doğru sanıp diğer herkes te onu yapsın istiyor. 7,5 aylık bebek yoğurt yemesin mi, gıdaya başlamasın mı sonra 3 yaşında hala rondodan geçirileni yiyebilen çocuklar ile doluyor etraf. bana da herkes çok karışmıştı ama annem ile kv sağolsun kimseye uydurmadı beni.

kapatın ağızlarını küsen küssün. anneniz, ablanız ile küslük çok sürmez zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…