• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin benim emzirmeme takması artık delirtti

Merhaba hanımlar,
Mart ayında doğum yaptım şu an 7.5 aylık oğlum var emziriyorum ve sürekli bu konu hakkında yok sütun az yok yaramıyor bende bi süt vardı fiskirirdi aç bu çocuk doymuyor bu çocuk laflarindan bıktım usandim
İkinci cocugum.
Sutumu sürekli sagip dolapta sakladım dışarı çıkınca ihtiyacım oldukça hatta çok uykusuzluk çektiğim de eşim bebeğe baksin da yatayim diye kullandım ona bile laf ettiler sagilirsa olmazmis bozulurmus
Niye bozulsun saklama koşullarına uyuyorum . Yok olmaz! Doktorlar ne bilir ki hatta annem bigün bu sütü de böyle veriyosun sıcak mı soğuk mu bilmeden dolaptan çıkarıp dedim ki olurmu öyle şey ben onu olması gereken ısıya getiriyorum direkt dolaptan vermiyorum ki eee olsun sıcakta olsa neye yarar ki inşallah çocuğu zehirlemez ne alakası var yaa dedim é ben sanmiyorum ki bi faydası olsun
Sürekli senin sütun az aç bu çocuk ondan ağlıyor demeler bi kere benden habersiz mama vermişler eve bi geldim 2 saat sadece emzirip çıkmıştım siz dolaptaki sütü çıkarın verin üstüne bide mama verin çocuk catliycak nerdeyse nasıl ağlıyor hala aç diyorlar ne açı ya çocuk tokluktan ağlıyor çatlama derecesinde yedirmissiniz dedim küstü o zaman bana annem bi daha karışmam falan dedi yine devam ediyor tabı
Az Önce de ablam diyoki bilmem kim hiç ek bişey vermiyor çocuğunu emziriyor dedim ki o bebek oglumdan 3 ay küçük zaten emmesi lazım doğru olanı yapiyor bana diyoki sen zaten emzirmiyosun dedim yooo emziriyorum nerden çıktı o é ne biliym çorbayla yoğurt veriyorsun ya
İyide dedim ek gıdaya geçtik tabiki vericem bilmem artık ben çocuklarımı 2 yaşına kadar sadece emzirdim dedi atma abla dedim biliyoruz nasıl baktığını iyi bakiyorsunda 2 yaşına kadar sadece emmekle olmaz zaten
Başladı nutuklara anne sütü söyle faydalı böyle iyi offf tamam bende biliyorum da ek gıdaya gecmiycezmi yani sonuçta buda gelişimin bi parçası

Neyse çok uzun oldu galiba yani işin özü ben bu tarz konuşmalardan bıktım sürekli başka bebeklerle kiyaslanilmasindan yok o şu kadar kg bunun disi çıktı ne zaman biter bunlar yada nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum
Canim benim de mart dogumlu bi oglum var. Ben de bu tarz seylere maruz kaliyorum ara ara. Ama artik takmiyorum. Ben doktor ne derse onu yapiyorum diyorum. Susuyolar. Bir de sinir yapmiyorum gülüp geciyorum. Onlar daha cok sinir oluyorlar. Hiiic sallama bosver. He he siz daha iyi biliyosunuz de :KK48:

Ay bana fenalık geldi...ben laf edenleri kovalarım muhtemelen..ya da kovalayamaz mıyım acep aboooov :S

kovalayamazan da umursama

zira kendi annenin dediğinden de memnun kalmayabiliyorsun

ben eşimle çok tartıştım

bu çocuk annenin doğruları ile değil benim yanlışlarım ile büyüyecek dedim

oldu bitti

aynı şehirde çocuğa kv bakmadı şirketten bulduğum bakıcı baktı

kimse de bir şey diyemedi

net olur cevap veremesen de he de geç bildiğini oku

en büyük sıkıntı acaba doğru mu söylüyor ikilemi

o zmaan da gir sor buraya onlarca insan değişik deneyimler vs vs

Kimseyi dinlemeyin, nette doğru bilgiler zaten yazıyor. Biz kayinvalidenin aklına uyup, o kadar çok giydirdik ki nerdeyse havale geçirecekti çocuk. Ama o kadar kendinden emin konuşuyor ki ,bildiği var demek diyorsun. "4 sene önce doğan toruna da böyle yaptik" vs diyor. Bir daha da kimseyi dinlemedim. İkincide eve bile almadım kimseyi. Allah herkesin yardımcısı olsun

Ablanda çok ıyı bi halt etmiş sanki..

Benim kız 2 bucuk yasına kadar sadece beni emdi..

Ek gıdayı hep reddetti..

3ay oldu beni emmeyi bırakalı,çocuğa hıcbirsey yediremiyorum reddediyor..damak tadı denen birsey yok cunku..

Sen herşeyi vaktınde uygula milleti boşver..6 ayı geçmiş bebeğin hem emzir hem ek gıdasını ver..

ben ne deyim ahhh ahhh beni bitiren bu baslıgı görünce esime sesli okudum yani.ben bıktım ben usandım.yarın 1 ay olacak doğum yapalı lohusayım yani,hemde sezaryen kötüyüm yani sendromdayım memelerim çatlamış yağda kızarmıs sosis gibi kanıyor, ayaklarıma tırnak batmsı olms üzerine basamıyorum ruh halim bitik perişanım .ve bebeğimi çok emziremediğim için mama verdim sık emziremediğim için vicdan azabı cekiyorum ilk kez anne olmsum bilmyrum öğreniyorum herseyi ve onca derdin içinde beni kudurtan laflar.. ac bu cocuk ac ac.mama ver almasın memeyi sonra aferim sütün yetmez sütün az ye ye süt yapar (karsı komsu süt yapar diye kelle paca getirmiş agzıma sürmem)bütün sülale sefreber herkesin derdi benim memem benim sütüm siz emzirin arkadas.aranıyor bu cocuk doymamış.işte yalancıktanda emse bile meme arıyor (ben patlamş memelerimle yalancıktan emzirirmişim lafa bak)annemin lafları ne ya ahh kuzum ahh annem sütüm olsada ben emzirsem seni, bu annen seni ac bıraktı. Ve ben en sonunda patladım eger biri bu cocuk ac derse olay cıkacak dedim ve bu espri konusı oldu bebek tebriğine gelen herkes amann ac bu cocuk diyor:)beni kudurtmak için.sunun kızı söyle emziriyor yok ben söyle emzirdim.ben bıktım daha cok sey yazcamda bebeğim aglıyor ben emziriyim ac bu cocuk ac:)bittim yani elin lafından yanlız değilsin:)
Herkes mi bu süreçten geçer ay kendimi gördüm:KK57:

Size akil vermelerine izin vermeyin. Sert bir dille uyarin. Sizden yüz bulduklari icin öyle konusuyorlar ..sinirlarinizi cizin belli edin

Ayy allah sabır versin çok zor doğunca bir de bu dert var her kafadan başka ses ama bence siz Çevrenizde bu şekilde moralinizi bozan kişilerden biraz uzaklaşın buna ihtiyacınız var anneniz bile olsa. Ayrıca bu durumda nasıl bir tepki veriyorsanız değişiklik yapın ve hiiiiiccc takmamaya başlayın ben çok takardim milletin lafını hamile kaldığımdan beri bir rahatlik geldi kimse umrumda değil çünkü dünyada bebeğim ve ben varız artık birbirimize ihtiyacımız var

Benimde 5 aylik bir kizim var ve bende bu durumlarda gectim artik bir yerden sonra kulaklarini tikiyorsun.bend dr ne derse onu dinliyorum. Allahtan esimde cok destekcim yoksa kafayi yerdim.ben simdiden labne peynir minicik elma puresi veriyorum sabahlari azicik pekmez yediriyorum.sen kimseyi takma sonucta cocugu yaparken kimseye danismadin istedigin gibi buyut bebisini.he de gec.Allah sabir versin :)

Bana da diyorlar ben takmadim şimdi çok şükür güzel güzel emiyor ilk oğlumu bu yüzden emziremedim sen annesisin en iyi sen bilirsin keyfine bak

Merhaba hanımlar,
Mart ayında doğum yaptım şu an 7.5 aylık oğlum var emziriyorum ve sürekli bu konu hakkında yok sütun az yok yaramıyor bende bi süt vardı fiskirirdi aç bu çocuk doymuyor bu çocuk laflarindan bıktım usandim
İkinci cocugum.
Sutumu sürekli sagip dolapta sakladım dışarı çıkınca ihtiyacım oldukça hatta çok uykusuzluk çektiğim de eşim bebeğe baksin da yatayim diye kullandım ona bile laf ettiler sagilirsa olmazmis bozulurmus
Niye bozulsun saklama koşullarına uyuyorum . Yok olmaz! Doktorlar ne bilir ki hatta annem bigün bu sütü de böyle veriyosun sıcak mı soğuk mu bilmeden dolaptan çıkarıp dedim ki olurmu öyle şey ben onu olması gereken ısıya getiriyorum direkt dolaptan vermiyorum ki eee olsun sıcakta olsa neye yarar ki inşallah çocuğu zehirlemez ne alakası var yaa dedim é ben sanmiyorum ki bi faydası olsun
Sürekli senin sütun az aç bu çocuk ondan ağlıyor demeler bi kere benden habersiz mama vermişler eve bi geldim 2 saat sadece emzirip çıkmıştım siz dolaptaki sütü çıkarın verin üstüne bide mama verin çocuk catliycak nerdeyse nasıl ağlıyor hala aç diyorlar ne açı ya çocuk tokluktan ağlıyor çatlama derecesinde yedirmissiniz dedim küstü o zaman bana annem bi daha karışmam falan dedi yine devam ediyor tabı
Az Önce de ablam diyoki bilmem kim hiç ek bişey vermiyor çocuğunu emziriyor dedim ki o bebek oglumdan 3 ay küçük zaten emmesi lazım doğru olanı yapiyor bana diyoki sen zaten emzirmiyosun dedim yooo emziriyorum nerden çıktı o é ne biliym çorbayla yoğurt veriyorsun ya
İyide dedim ek gıdaya geçtik tabiki vericem bilmem artık ben çocuklarımı 2 yaşına kadar sadece emzirdim dedi atma abla dedim biliyoruz nasıl baktığını iyi bakiyorsunda 2 yaşına kadar sadece emmekle olmaz zaten
Başladı nutuklara anne sütü söyle faydalı böyle iyi offf tamam bende biliyorum da ek gıdaya gecmiycezmi yani sonuçta buda gelişimin bi parçası

Neyse çok uzun oldu galiba yani işin özü ben bu tarz konuşmalardan bıktım sürekli başka bebeklerle kiyaslanilmasindan yok o şu kadar kg bunun disi çıktı ne zaman biter bunlar yada nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum
Bunlar hic bitmeyecek cnm. Ilk 6ay sadece anne sutu aldi oglum ve cok tombuldu. Buna ne yediriyrsun yedirme dediler. Anne sutu sadece dedim inanmadilar. Emzirme diyenler oldu. 6aydan sonra ek gidaya basladik. Boyu uzadi. Dis cikti. Hareketlendi derken kilo azaldi. Bu kez de artik emzirme bunu, anne sutu yaramiyr bari baba ekmegi yesin de kilo alsin dediler. Herkes der sadece. Kimine he dedim gectim kimine de benim cocugum saglikli dedim kestim attim.

Agzi olan konusur. Kiyas heleki en sevdikleri. Siz takmamaya calisin. Doktorunuzu ve kendi iç sesinizi dinleyin yeter.

benim haziranda arkadaşım doğum yaptı.. herkes kıza yok sütün yetmiyor yok çocuk aç diye bıktırdı arkadaşımda mama yapıp varmeye başladı doktora gittiginde doktor kızdı neden mama verdin bu çocuk 6. aya kadar emicek 6. aydan sonra ek gıdaya başlıcaksın diye.. bence 6 ayına kadar emzirip ek gınaya başlamışsan doğrusunu yapmışsın. 2 yaşına kadar sadece anne sütü hayatta yetmez imkansız.

aynı dönemde doğum yapmışız.şükür ki iki çocuğumda da ukala insanlar olmadı etrafımda olsa da cvbını verirdim zaten.sen kimseyi kafana takma kimseye açıklama yapma ne derlerse desinler sadece çocuğumu benden daha mı çok düşünüyorsunuz onun için en iyisini ben bilirim ve ben yaparım kimsenin aklına ihtiyacım yok de.o ukala insanlara yeri gel sen de ukala cvplar ver ki verecek cvpları olmasın.kişiyi kendi silahıyla vuracaksın.yok şöyle yaptım böyle ettim diye kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin gayet kendinden emin bi şekilde çek restini.o 2 yaşına kadar sadece emziren ablana da biyerlerim hala gülüyor susturamıyorum :KK75:

Okuyanlara okul ne zaman bitecek?
Bekarlara ne zaman evleneceksin?
Evlilere ne zaman cocugun olacak?
Cocugun oluncada böyle sorular....

Ay milletin konusmasindan iyice gina geldi banaa!

Anlattiginiza göre gayet bilinclisiniz, siz kimseyi dinlemeyin, sallayin gitisin :KK31:

Aslında çok sakin ve pozitifim yazarken öyle yansımış olabilir
yansısın,yansımalı da zaten yansısın ki bebeğe yansımasın. bi yerde atman lazın o negatifliği,,sen aç burda konuyu yaz içinden geçenleri amaç bu zaten..:KK19:ayrıca çok hakısın..çocuk senin süt senin meme senin hiç kimseyi hatta eşini bile ilgilendirmez,emzirmek istemezsen bunun günahı dahi yok, bu sadece seni ilgilendirir.. ne yazık ki 'çok cahiliz':KK14: her şeyi bilecek kadar 'cahil'.

Canim benim kaynana diodu sutun yetmiyo diye.halbuki oglum her ay kontrolunde 1.200 gr aliyodu kaynana gene oyle diyodu bisey bildiklerini saniyolar ama hic oyle degil.takma kafani.bigun benide cildirtrilar.aldim mamayi verdim oglusum icmedi.halada emiyo.2 yasina geldi.hala emiyo.takma kafani canim kim ne derse desin.bilmeyen biriyle bu tarz tartismalarda sinir olmaktan baska bi ise yaramiyo.kendini uzdugunle kalirsin.sutunu etkiler bu ve bebegin huzursuzlanir.

Merhaba hanımlar,
İkinci cocugum.

Çok iyi anlıyorum seni canım. Geçen gün bir yazıda okudum bilim adamları anne sütünden çok daha besleyici bir mama bulsalar bile bu konuda hiç kimseyi ikna edemezler diyordu. Gerçekten de öyle insanlar anne sütü konusunda resmen yobazlar, yıkılmaz tabuları var. Ve herkes kendi sütünü övme peşinde benimki şöyleydi ben şöyle emzirdim filan diye. Boş ver bi çocuk için neyin daha iyi olduğunu annesinden daha iyi hiç kimse bilemez. Bence annen, ablan da olsa sert bi dille rahatsızlığını dile getir ve bu konuda bir daha kimsenin önerisine ihtiyacın olmadığını söyle. Ablan da resmen kendini övücem diye cahilliğin dibine vurmuş. İki yaşına kadar sadece anne sütü vermek bi çocuğa yapılabilecek en büyük eziyettir. 6 aydan sonra anne sütü o çocuğun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlama konusunda yetersiz kalır. Çocuğun ihtiyaçları da farklılaşır, anne sütünün kalitesi de zaman geçtikçe değişir. Kaldı ki 2 yaşına kadar ek gıdayla tanışmamış bi çocuk o saatten sonra alışmakta çok büyük sorunlar yaşar. Sindirim düzeni beslenme düzeni yoluna girmez

ya bende çok etkileniyorum bu yorumlardan maalesef. ama hiç takmamak gerekiyo çünkü bu yorumlarla başa çıkmak gerçekten imkansız.onları küstürüp sustursan komşun konuşcak onuda sustur kaynanan onuda sustur ilk defa karşılaştığın bebeğini seven bi teyze konuşcak :)) kadınlar maalesef kendi anneliğini övmeye bayılıyolar karşısındakini eleştirerek yapıyolar üstelik.
sen çok iyi annesin. tabiki ek gıdaya geçmeli ellerinle yaptığın günlük yoğurt o besleyici çorbalar yarasın kuzuna.ellerine sağlık sütüne sağlık annecik.sağlığına sağlık katsın bebişinin

O kadar duydumki...bunlari
Onların şu fışkıran sütlerinden biktim ve bizim zayıf aç cocuklara allah yardım etsin diyelim...

bebek ek gıdaya geçmezse ne çiğnemeyi öğrenir,ne de damak tadı oluşur.2 yaşına kadar kimin sütü bebeği doyurmuş ki ablanızın bebeğini doyursun...

Atıyor işte ablam bizim arka sokakta otururdu sabah gözünü açar açmaz bebeği bize getirip anneme atıp uyumaya devam ederdi bize bırakıp temizlik falan yapardı bütün gün boyunca ve bu bahsettigim 16 yıl önceydi o zamanlar öyle sütü sağmak birakmak falan en azından bize dahagelmemişti mecburen annem bakiyordu

Back