• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin benim emzirmeme takması artık delirtti

Şu emzirme muhabbetinden NEFRET ediyorum :KK62: size ne ya size ne açsada toksada o bebeğin bir anası var o düşünsün size ne.
Benim kaynanada bebeğimi almış kucağına ah yavrum sen açmısın ananın sütü yetmiyormu sana diye seviyor bebeğimi üstelik daha doğum yapalı iki gün olmuştu, hiç söylenilecek lafmı :KK20:
Canım takma kafana diyecem ama insanın elinde olmuyor işte, en iyisi sizi üzenlerdrn uzak durun
Ahahahahah bu kaynanalarin hepsi ayni tek tip :D

Ahhhh su annelerin basina Uzman Dr kesilenlerrr :/
ne denilse yetersiz , gerginliginizi anliyorum

bebek ek gıdaya geçmezse ne çiğnemeyi öğrenir,ne de damak tadı oluşur.2 yaşına kadar kimin sütü bebeği doyurmuş ki ablanızın bebeğini doyursun...

Ben sütü olan kadına ısrarla "sütün az/yetmiyor mama ver" diyen teyzelerimizi anlayamıyorum. En başta onların anne sütü vermeyi teşvik etmesi lazım. Hepsi bi tuhaf olmuş.
Bana da aynı şeyler söylendi. Sütüm çamaşırlarımdan taşıp yatağı ıslattı halde 3. ve 4. ay mama verdim.Bebeğimin kilo alımı yavaşladı. Salak kafam keşke dinlemeseydim kimseyi.
Üstüne 5. ay ek gıdaya başlattılar. Çocuğumda yine bir farklılık olmadı. Hadi benim sütüm yaramıyo,e o kadar ek gıda verdik o niye yaramıyo? Bi akıllı da çıkıp demedi ki "yahu bu çocuğun yapısı bu. Anasında ne cüsse var ki bebesinde de olsun."
Neyse çok uzatmıyım.Allah aşkına içgüdülerinizle,annelik duygularınızla hareket edin.Ne olur kimseyi dinlemeyin.Ben tecrübesizdim,lohusa depresyonu eklendi. Üstüne kızımda kafatası anomalisi vardı.. Direnemedim çok fazla gücüm yoktu.
Ama kızımın hastalığında hiç kimseyi dinlemedim. Doktor doktor gezdim.Bi anormallik olduğunu hissediyodum.İyi ki gezmişim,iyi ki annelik güdülerimden başka hiçbir lafa kulak asmamışım..

Hamilelikte bir suru laf , çocuk doğar bir suru laf emer yine bir suru laf ... Milletin ağzı torba değil ki sozune çok katılıyorum . bakalım ben nelerle karşılaşıcam doğum yapınca

Aman bosver takma , benim kizimda 7 aylik kizim ilk günden gögüsümü tutmadi
Millete sorarsan Menesa bilerek emzirmedi diyorlar

Cokta tin takmiyorum ne derseler desinler...

Off bu bilmiş kadınlar!
Bitmez konuşmaları, her duruma uygun söyleyecek lafları vardır.

-Emzirmiyosun herhalde!
-yoo emziriyorum
-hiç görmedim de!!
-!!

Sayısız kere yaşadım şu diyaloğu..
Nefret edilesi....

Kimseyi dinlemeyin, en iyisini anne olarak siz bilirsiniz..

Olur mu dünyadaki bütün anneler senden daha çok şey biliyorve hatta herkes süper anneyken sen çocuğuna kötülük yapan cadı olabilirsin... Ben o kadar doluyum ki bu konuda aklım başıma geldi lakin üzüntüden sütüm gitmişti... Bir kulağından girsin diğerinden çıksın hatta hiç girmesin kulağına duyma vallahi söylenenleri... O bebeğin annesi sensin. Dünyada hiç kimse ona senden daha fazla değer veremez ve senden daha iyi bakamaz. Doğru olanı yaptığını düşündüğün sürece olabilir de geç

Merhaba hanımlar,
Mart ayında doğum yaptım şu an 7.5 aylık oğlum var emziriyorum ve sürekli bu konu hakkında yok sütun az yok yaramıyor bende bi süt vardı fiskirirdi aç bu çocuk doymuyor bu çocuk laflarindan bıktım usandim
İkinci cocugum.
Sutumu sürekli sagip dolapta sakladım dışarı çıkınca ihtiyacım oldukça hatta çok uykusuzluk çektiğim de eşim bebeğe baksin da yatayim diye kullandım ona bile laf ettiler sagilirsa olmazmis bozulurmus
Niye bozulsun saklama koşullarına uyuyorum . Yok olmaz! Doktorlar ne bilir ki hatta annem bigün bu sütü de böyle veriyosun sıcak mı soğuk mu bilmeden dolaptan çıkarıp dedim ki olurmu öyle şey ben onu olması gereken ısıya getiriyorum direkt dolaptan vermiyorum ki eee olsun sıcakta olsa neye yarar ki inşallah çocuğu zehirlemez ne alakası var yaa dedim é ben sanmiyorum ki bi faydası olsun
Sürekli senin sütun az aç bu çocuk ondan ağlıyor demeler bi kere benden habersiz mama vermişler eve bi geldim 2 saat sadece emzirip çıkmıştım siz dolaptaki sütü çıkarın verin üstüne bide mama verin çocuk catliycak nerdeyse nasıl ağlıyor hala aç diyorlar ne açı ya çocuk tokluktan ağlıyor çatlama derecesinde yedirmissiniz dedim küstü o zaman bana annem bi daha karışmam falan dedi yine devam ediyor tabı
Az Önce de ablam diyoki bilmem kim hiç ek bişey vermiyor çocuğunu emziriyor dedim ki o bebek oglumdan 3 ay küçük zaten emmesi lazım doğru olanı yapiyor bana diyoki sen zaten emzirmiyosun dedim yooo emziriyorum nerden çıktı o é ne biliym çorbayla yoğurt veriyorsun ya
İyide dedim ek gıdaya geçtik tabiki vericem bilmem artık ben çocuklarımı 2 yaşına kadar sadece emzirdim dedi atma abla dedim biliyoruz nasıl baktığını iyi bakiyorsunda 2 yaşına kadar sadece emmekle olmaz zaten
Başladı nutuklara anne sütü söyle faydalı böyle iyi offf tamam bende biliyorum da ek gıdaya gecmiycezmi yani sonuçta buda gelişimin bi parçası

Neyse çok uzun oldu galiba yani işin özü ben bu tarz konuşmalardan bıktım sürekli başka bebeklerle kiyaslanilmasindan yok o şu kadar kg bunun disi çıktı ne zaman biter bunlar yada nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum
ay bende sinir olurdum haklısın
bende su an hamıleyım mıllet sımdıden basladı doğduktan sonra su vermelısın dıyee,e dıyorum ılk 6 ay sadece anne sutu,,yok dr lar oyle dıyo ama çocuk su suyor diyorlar:KK51:
ne desen bişey buluyorlar bacım kendi hallerine bırak,bebeğinide kendi kafana göre büyüt..zaten sağlığıyla alakalı konuları dr a soruyoruz

Bu herkesin herşeye karışması yok mu? İnsanı çileden çıkarır. Takmamaya çalışın. En güzeli yalnız büyütmek aslında sevabıyla günahıyla...

Merhaba hanımlar,
Mart ayında doğum yaptım şu an 7.5 aylık oğlum var emziriyorum ve sürekli bu konu hakkında yok sütun az yok yaramıyor bende bi süt vardı fiskirirdi aç bu çocuk doymuyor bu çocuk laflarindan bıktım usandim
İkinci cocugum.
Sutumu sürekli sagip dolapta sakladım dışarı çıkınca ihtiyacım oldukça hatta çok uykusuzluk çektiğim de eşim bebeğe baksin da yatayim diye kullandım ona bile laf ettiler sagilirsa olmazmis bozulurmus
Niye bozulsun saklama koşullarına uyuyorum . Yok olmaz! Doktorlar ne bilir ki hatta annem bigün bu sütü de böyle veriyosun sıcak mı soğuk mu bilmeden dolaptan çıkarıp dedim ki olurmu öyle şey ben onu olması gereken ısıya getiriyorum direkt dolaptan vermiyorum ki eee olsun sıcakta olsa neye yarar ki inşallah çocuğu zehirlemez ne alakası var yaa dedim é ben sanmiyorum ki bi faydası olsun
Sürekli senin sütun az aç bu çocuk ondan ağlıyor demeler bi kere benden habersiz mama vermişler eve bi geldim 2 saat sadece emzirip çıkmıştım siz dolaptaki sütü çıkarın verin üstüne bide mama verin çocuk catliycak nerdeyse nasıl ağlıyor hala aç diyorlar ne açı ya çocuk tokluktan ağlıyor çatlama derecesinde yedirmissiniz dedim küstü o zaman bana annem bi daha karışmam falan dedi yine devam ediyor tabı
Az Önce de ablam diyoki bilmem kim hiç ek bişey vermiyor çocuğunu emziriyor dedim ki o bebek oglumdan 3 ay küçük zaten emmesi lazım doğru olanı yapiyor bana diyoki sen zaten emzirmiyosun dedim yooo emziriyorum nerden çıktı o é ne biliym çorbayla yoğurt veriyorsun ya
İyide dedim ek gıdaya geçtik tabiki vericem bilmem artık ben çocuklarımı 2 yaşına kadar sadece emzirdim dedi atma abla dedim biliyoruz nasıl baktığını iyi bakiyorsunda 2 yaşına kadar sadece emmekle olmaz zaten
Başladı nutuklara anne sütü söyle faydalı böyle iyi offf tamam bende biliyorum da ek gıdaya gecmiycezmi yani sonuçta buda gelişimin bi parçası

Neyse çok uzun oldu galiba yani işin özü ben bu tarz konuşmalardan bıktım sürekli başka bebeklerle kiyaslanilmasindan yok o şu kadar kg bunun disi çıktı ne zaman biter bunlar yada nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum
ben ne deyim ahhh ahhh beni bitiren bu baslıgı görünce esime sesli okudum yani.ben bıktım ben usandım.yarın 1 ay olacak doğum yapalı lohusayım yani,hemde sezaryen kötüyüm yani sendromdayım memelerim çatlamış yağda kızarmıs sosis gibi kanıyor, ayaklarıma tırnak batmsı olms üzerine basamıyorum ruh halim bitik perişanım .ve bebeğimi çok emziremediğim için mama verdim sık emziremediğim için vicdan azabı cekiyorum ilk kez anne olmsum bilmyrum öğreniyorum herseyi ve onca derdin içinde beni kudurtan laflar.. ac bu cocuk ac ac.mama ver almasın memeyi sonra aferim sütün yetmez sütün az ye ye süt yapar (karsı komsu süt yapar diye kelle paca getirmiş agzıma sürmem)bütün sülale sefreber herkesin derdi benim memem benim sütüm siz emzirin arkadas.aranıyor bu cocuk doymamış.işte yalancıktanda emse bile meme arıyor (ben patlamş memelerimle yalancıktan emzirirmişim lafa bak)annemin lafları ne ya ahh kuzum ahh annem sütüm olsada ben emzirsem seni, bu annen seni ac bıraktı. Ve ben en sonunda patladım eger biri bu cocuk ac derse olay cıkacak dedim ve bu espri konusı oldu bebek tebriğine gelen herkes amann ac bu cocuk diyor:)beni kudurtmak için.sunun kızı söyle emziriyor yok ben söyle emzirdim.ben bıktım daha cok sey yazcamda bebeğim aglıyor ben emziriyim ac bu cocuk ac:)bittim yani elin lafından yanlız değilsin:)

onlar susmaz

zaten ikinci çocuğunuzmuş

X büyüdü y de büyür de geç

bunun için canını sıkmaya değer mi

bak kuzenim var 1999 doğumlu annesi doktor doktor gezdi emen çocuğa bir de mama takviyesi verelim daha sağlıklı olsun bu bebek bu mamayı beğenmedi öbürünü dene vs vs

o zaman doktorlar da ver mamayı modunda idi

konjektür değişti çocukları emzirmeye ağırlık verildi; yarın yine değişebilir bu anlayış

siz kendi bildiğinizi yapın o çocupun annesi sizsiniz

başkalarının doğruları ile değil gerekirse sizin yanlışlarınız ile büyüsün

he deyip geçin müdahale edene de sert dille olmaz deyin

benimki de 2,5 yaşına kadar emdi herkes koca adam oldu emiyor dediler

bebeğe emzik vermedim diye olay oldu, emziksiz bebek mi olurmuş vs vs

bebeği biberona alıştırmamışım da mama versem iyi imiş neden meme diye ısrar etmişim gece bırakır gidermişim mama yese şimdi olmuyormuş vs vs

yani herkese derler boşverin siz onları

Merhaba hanımlar,
İkinci cocugum.

Çünkü onlar en iyi anne hatta mükemmeller. Memelerinden süt akıyor. Bizim sütümüz yetmez , yetse de çocuğa yaramaz . Ay iğrendim bu muhabbetleri duymaktan.:KK11:

ketniss ketniss boşver takma.
benim 2,5 ve 1 yaşındaki kızlarımı hala emziriyorum. ek gıdaya geçeli çok oldu. sürekli bir şeyler yeseler de emmekten vazgeçmiyorlar. ve çevreme göre bu çocuklar hep aç. ek gıdayı doyacak kadar yeseler de aç. onlara göre her bebek hep aç yaşıyor :)
boşver. he he de geç.

28 gun once dogum yaptim ayni sekilde insanlarin vir vir fikir beyanindan biktim
Biri gelir sunlar sut yapar onlri ye der
Biri gelir hayir onlar gaz yapar yeme der
Baskasi gelir sutun az der
Digeri gelir cocuk ac ondan agliyor der
Oyle tutma boyle emzirme dirdirdirdir
Yaaa defolun gidin diye bagiracam yakinda az kaldi

Toplumun kanayan yarası resmen bu.
İnsanlar kendini ne zannediyor, ne hadlerine bunları söylemek anlayamıyorum. Hele lohusayken kadınlar, iyice depresyona sokuyorlar.

Benim annemi de çok üzmüşler galiba, bu konuları hiç açmazdı, bir gün söyledi, ben hiç emmemişim, sütü de gelmemiş annemin. Mamayla büyümüşüm. Çok şükür şuan sağlığım da yerinde aklım da başıma, zekam da yerinde. Liseye girerken iyi bir derece yaptım, hani anne sütü emmeyenin zekası gelişmiyordu?

Her kafadan bir ses, bu konuyu en iyi doktorlar bilir, sivilceye limon sıkan bi milletiz, uzman olmayan kimsenin lafına güvenme. Yahu benim babam doktor annem hemşire ama sanki meslekleri bu değilmiş gibi onlara doktorculuk oynayan o kadar çoktu ki, küçükken bizzat gözlemledim, annem hamileyken- yeni doğduğumda da böylelermiş zaten. Sonuç akrabalarla görüşmüyoruz kafamız rahat.

Kimseye laf edecek fırsatı vermemek lazım, paylaşma ne yapıp ne yapmadığını, mesela onlardan tavsiye dahi alma. Tek laf edene anında haddini bildirmek gerek ki ikinciyi söylerken duraksasınlar.

Bi bebek markasının sloganı var;
Anne ilgisi, uzman bilgisi diye. Kesinlikle felsefen bu olsun. Doktorunun bilgisi, senin ilgin bebeğe yeter, dış kapının dış mandallarının saçmalamasyon laflarını dinlemeye de uygulamaya da gerek yok

bu arada bir de şöyle gaz çıkarın böyle gaz çıkarın

emince uyutmayın mutlaka gazını çıkarın vardır

hiç gaz çıkarmadım oğlum hep emerken uyudu

gaz damlası vs de kullanmadım

bünye meselesi bazı şeyler ama herkes profesör ya bu alanda olan anneye oluyor

kulakların birinden girip diğerinden çıkıyor, kimseyi dinlemeyin bu derde başka çözüm yok

Okurken benim içim şişti, Allah size sabır versin. Boşuna cahille imtihan zordur dememişler. Kısa ve net ol, benim çocuğum istediğim gibi büyütürüm de geç. Gerekirse sert çık. Çünkü sen ne kadar anlatsan da açıklasan da anlamayacaklar. Olan senin sinirlerine olacak, boş yere yıpranacaksın. Değişime, gelişime açık olmayan insanlarla istediğin kadar tartış, sadece kendi doğruları vardır maalesef

Back