Herkese iyi akşamlar

peaceintheworld

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
304
38
öncelikle herkese iyi akşamlar az önce konu açtım fakat kendimi anlatamadım tam diye düşünüyorum çok uzun olmasın diye kısadan kestim fakat şimdi uzun uzun anlatacağım lütfen bana yardımcı olun.
Ben bu sene 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık kazandım fakat kazandığım yeride sevmedim arkaşlarımıda günlerim ağlamakla geçiyor hemen hemen her gün ağlıyorum daralıyorum yemek yiyemiyorum sırtım yüzüm leke sivilce içinden kötü bir hastalığa yakalanmaktan korkuyorum finallerim bitmesine son 2 gün daha şimdiden dönüşümü düşünüyorum daralıyorum . Notlarımda sıkıntı olmazsa evime yakın üni ye geçmek istiyorum yatay geçişle sadece 2 kişi alınıyor buda zor ki inşallah olur. Birinci dönem bitti sayılır fakat 2. Dönemi açık öğretimden tamamlıyabilirmiyim.2 yıl okuduktan sonra dgs falanda düşünmüyorum açıktan okurum demiştim birde şunu sormak istiyorum gecen sene ygs ye girdim 180 i geçtim bu sene ünite geldim eğer bırakırsam önümüzdeki yıl 4 yıllık açıktan fakülteye o puanla kayıt olabilirmiyim . Ne olur bana yardımcı olun akıl verin içim o kadar köyü ki durup durup ağlayasım var .

Cevap verdim ya orada görmedin mi.Geçen yıl ki puanına AÖF kayıt olma diye birşey yok.AÖF taban puanlı ve kontenjanli tercihle giriliyor. Eğer 4 yıllık istiyorsanız ygs gireceksin.

2 yıllık okuduğun için sınavsız yine 2 yıllık istediğin bölüme kayıt olursun eylül ayında sinavsiz 2.üniversite kapsamında 1.sınıftan başlar.

Muaf olma ise ortak derslerden olunur. Ingilizce.İnkılap tarihi.Türk dili ve bilişim teknolojileri eğer bunları aldıysan muaf olursun.

Eğer okuduğun bölüm 4 yıllık olsaydı yine sınavsız 4 yıllık bölüme yazılırdin (4 yıllık sosyal hizmetler haric) 2.üniversite olarak ama su aşamada 4 yıllık istiyorsan tekrar sınava girmek zorundasınız .

Bir arkadaşım gecen yıl ygs ye girdi fakat sağlık sorunları nedeniyle ayrıldı yani dondurdu ünisini seneye gecen yılki puanıyla açıktan okuyanilirmiş benim demek istediğim şimdi ben okulu bıraksam önümüzdeki yıl 4 yıllık açık öğretime kayıt olabilirmiyim .

Arkadaşın yanlış bilgi vermiş okulu dondurmus o ve sınavsız 2.üniversite kapsamında kayıt olacak.ygs puanı ile değil. YGS puaninla kayıt olamazsın AÖF böyle birşey yok.

Öğrenci isen ki dondurabilirsin okulunu sonuçta kayıtlı ogrencisin. 2 yıllık okuyor isen 2 yıllık bölüme 4 yıllık okuyor isen 4 yıllık sosyal hizmetler hariç diğer 4 yıllık bölüme sınavsız 2.üniversite kapsamında sınavsız kayıt olunur.

Peki 2. Dönemi açıktan okuyabilirmiyim. Yada ygs ye girsem yeniden o Zaman 4 yıllık olurmu.

Peki 2. Dönemi açıktan okuyabilirmiyim. Yada ygs ye girsem yeniden o Zaman 4 yıllık olurmu.
2.dönem değil. Eylül ayında istediğin 2 yıllık bölüme sınavsız 2.üniversite kapsamında kayıt olursun 1.sınıftan başlar.
YGS girip tercih verip eğer yerlesirsen 4 yıllık okursun.

2.dönem değil. Eylül ayında istediğin 2 yıllık bölüme sınavsız 2.üniversite kapsamında kayıt olursun 1.sınıftan başlar.
YGS girip tercih verip eğer yerlesirsen 4 yıllık okursun.

Peki 4 yıllık Anadolu üni için kaç puan almam gerek

Sosyal hizmet Falan düşünüyorum peki okuduğum okulu dondursam Ozaman gecen yılki ygs notumla 4 yıllık bir yere gecebilirmiyim .
Gecemezsin. Şunu unut bir kere aöf de geçen yılki puanla kayıt olayı yok sadece 2.üniversite kapsamında sınavsız kayıt olayı var 2 yıllık okuyanlar 2 yıllık bölüme 4 yıllık okuyanlar 4 yıllık bölüme sosyal hizmetler hariç.

YGS sosyal hizmetler AÖF taban puanı 4 yillik Anadolu Üniversitesi 353 taban puanı.
Erzurum Atatürk AÖF de 300 civarı 305 yada 306 4 yıllık.

Peki şöyle bir şey yapsam bu sene sınava tekrar girsem yada gecen seneki puanımla önümüzdeki yıl 2 yıllık bir yere gitsem eğer ygs den yapamazsam bu okulu ben Nasıl bırakabilirim.şuan okuduğum okul nolur yani

Anlatamadım galiba AÖF de geçen yılki puanla tercih olayı diye birşey yok.2.üniversite kapsamında 2 yıllık bölüme kayıt olursun ama geçen yıl ki puaninla değil üniversite öğrencisi olduğun için Öğrenci olarak geçen yılki puan olayını unut.

Eylül ayında yazılilabilirsin istediğin 2 yıllık bölüme 2.üniversite olarak.1.sınıftan baslarsin.Kayıt olduktan sonra sildirirsin ama kayıttan önce değil eğer kayıtta önce sildirirsen 2.üniversite olarak kayıt olamazsın.

kazandıgın yerin nesi var ?

bende ilk gittigimde sevmemiştim bi ilçe olarak geçsede kasaba bile degil bi köyde okudum 2 yıl.
şimdiyse oranın adını bile ansam hüzünleniyorum insan alışıyo ve özlüyo.

Ben gerçekten çok kötü oluyorum ne arkadaşlarımı nede okulumu sevdim .tepeme kadar doluyum sürekli ağlıyorum heryerim yara çene altlarım kıl içinde hormonlarım bile değişti.

O zaman söyle bir şey yapayım üni dondurayım ygs ye tekrar gireyim ygs den bir şeyler yapabilirsem yaparım yapamazsam seneye gecen yılki puanımla 2 yıllık bir yere gecerim fakat benim anlamadığım olay şu şimdi ben okulu bu dönem dondurdum diyeyim ygs ye girmeden 2 yıllık bir yere seneye açık öğretimden geçtim diyelim okudum bitti sonra okuldaki kayıtımı sildirebilirmiyim yada nolur yani.

2.üniversite olarak aof kayit olduktan sonra Sildirirsin de geçen yılki puaninla tercih olayı yok.o zaman öyle birşey olsa herkes geçen yılki puanla gider bir yerlere kimse sınava girmez.

Köy gibi bir yer fakat yerle alakası yok ben burayı istemiyorum .sevmiyorum be arkadaslarımı nede okulumu

farabi sistemi diye bişey var bi araştır istersen.
bende ilk başta sevmeyip istemeyip kurtulmayı denemiştim bunu bulmuştum sonra arkadaşlarım vazgeçirmişti.
yinede bukadar üzme kendini zaman cok cabuk geçer sen alışmış olursun ve sayılı günlerin kalır. sonrası orayı özlemek oluyo. biçok arkadaşımla öyle konuşuyoruz ordaki tek bi gün bile şimdi kıymetli olurdu bizim için. biraz olumlu düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…