Herkes dengi ile evlensin

Yarama bastınız
Eşimle evlenmeye karar verdiğimde ben bastığı yerden ses gelen önü açık yükselmesi garanti özgüveni zirvede tabir caiz ise taş gibi bir hatundum eşim ise kumaş pantolonun içine kazağını sokan bir adamdı ve beni iş arkadaş çevrem daima ama daima uyardı emin misin bak dengin değil diye hayır eminim dedim düşüncem şuydu “ ben parçalanmış aile çocuğuydum ev yuva özlemim had safhadaydı bu gözü açılmamış saf temiz bana aşık kıymetimi bilir el üstünde tutar boy boy çocuklarımız olur mutlu oluruz” bu arada kendisi gece bekçisiydi
Evlendik
İlk 3,5 yıl gerçekten hayatımın en mutlu günleriydi peri masalından farksızdı anlatamam yani
Sonra şirket yurtdışına işçi gönderiyor sadece 2 yıllığına gidip geleyim dedi hiç istemedim ama hiç vazgeçmedi tamam demek zorunda kaldım
Ve şimdi
17 yıllık evliyim 14 yıldır o yurtdışında işçi olarak gitti ama şu an çok üst düzey bir pozisyona yükseldi 6 ayda bir gelir 15 gün kalır kan kusturur gider ben ise onun gözünde vasat bakımsız işe yaramaz yek vasfı annelik diye nitelendirdiği bir insanım
Üç kızım var sadece Allahın yardımıyla tek başına büyüttüğüm üç pırlanta rabbime bin şükür
Velhasılı kelam benimde dengim olan hatta benden çok daha yüksekde diyebileceğim taliplerim oldu ama hep reddettim tek istediğim yuva ve huzurdu
Çok pişmanım benimde hikayem birilerine ders olsun diye yazmak istedim
Allah yar ve yardimcin olsun kuzum bende bir evlat buyutuyorum inan cocuk buyutmek o kadar zor ki insan kendinden geciyo cocuguna yetmek icin Allah senide feraha erdirsin tum sıkıntısı olan kullarina yardimci olsun

Farkli kültürden biriyle evlenmek bence cok güzel ve renkli bir sey.

Sizin iliskinizdeki sorun saygi eksikligi

Esimle farkli milletten, farkli dinden ve farkli dildeniz :)

Bakin ben benim dilimi konusmuyor diye onu kirmadim incitmedim dilini ögrendim. O da benim kadar olmasa da ailem ve akrabalarimla iletisim kurabilecek kadar ögrendi

8 yildir evliyiz. Yaptigim sey ona degisik gelebilir. Ayni sekilde onun da bana bazi hareketleri garip gelebilir. Ama saygi duyar bir sekilde birimiz alttan aliriz veya ortayi buluruz.

Farklı kültür değil de cahil biriyle evlenmişsiniz.
Sonuna kadar katılıyorum. Ben ve eşim de çok farklı kültürlerde yetişmiş insanlarız. Ama eşim gelişime çok açık olduğu için sabit fikirlilikten uzaklaşmış bir adam. Bence evleneceğiniz kişi nasıl bir kültürle yetişmiş olursa olsun gelişime kapalıysa evlenmeyin. Evlenmeden önce bunu iyi analiz etmek lazım. Bir de evlenince değişir hayallerine kapılmayın derim.

Eşler farklı kültürden olabilir önemli olan ortak bir kültürde buluşabilmek bunu başaranlar var başaramayanlar var öteki türlüsü madem eşinin geleneklerine göreneklerine kültürüne vs.sine saygı yok neden evlenirler ileride kandırırım kendime çeviririm gibi düşünceler herhalde ama o öyle olmuyor o alışkanlıktan vazgeçilmiyor hadi aile sorun değil aileler bazen istemedikleri kızı sırf oğulları istiyor diye gelin alıyor ama eş evlenmeden ne olduğunu biliyor da evlenince mi bilmiyor zor bir durum eşiniz bile sizi anlamıyorsa bitirmek en doğrusu ileride çocuklarda bile sorun yaşarsınız

Ekonomik ozgurlugum yok.Cabaliyorum ama bulamıyorum 😞Onlar beni ezdikce ben de kendimi artık iyice ezik ise yaramaz hissetmeye başladım

Siz bekarsiniz galiba.Soylerken evet kolay
Önceki konularınıza baktım, mutsuzsunuz fazlasıyla, hatta 5. kattan aşağı bakarken bir an intiharı bile düşünmüssunuz. İnanın boşanmak bu kadar mutsuz olmaktan çok daha evladır.

Henüz 26 yaşında genç bir kadının mutsuz evliliğini kabullenmesi üzücü. İnsan mutsuz olmak için evlenmez ve evli kalmaz. Evliyim ve 2 çocuğum var, sürekli mutsuz olduğum bir evliliği sürdürmezdim. Bu kadar kıymetsiz değil hayatlarımız.

Turk erkeginin cogunlugu ayni zaten.Az bi varliklansin once karisini bosar.Bosuna dememis buyuklerimiz iki kasigin varsa birini kir diye

Neden sınırlarınızı çizmedinşz ki? Benim elim köyde büyümüş ailesi köyde yaşıyor ben şehirde doğdum büyüdüm. Köy işine sürmeye kalktılar hayır dedim yapamam bilemem aşağılamaya kalktı fazlasıyla yapıyorum. Arada köy aramızda problem olur başlar densiz konuşmaya aynı şekilde karşılık veririm. Üzüldüm size. Ayrıca hangi konuda denk değilsiniz.?

Yoo ben evliyim arkadasa katiliyorum :)
Bende bosandım. Hanı cok zor diyorlar ya, hıc zor olmadı. Zor olan gururumu kıran adamla sevısmek yemek yapmak soyadını tasımaktı. Buna izin vermedim yol verdim.

Bıde böyle yasadıklarına boyun egıp gordugu saygısızlığı normallestırmeye calısana Bosanmaktan bahsedince, o yuzlerındekı Firdevs yoreoglu ifadeleriyle, canım sen bekarsın galiba demeleri yok mu beni bayıyor.

Evladın varmoydi
Simdıde cocugun yoksa Bosanmak kolay mı diyeceksin.
Bana böyle kısısel sorular sormayın, saygısız adamları cekmenız sızın tercihiniz. Herkes kendı kaderini yasar.

Ben bosadım bıttı? Bunu da zafer olarak goruyorum.

X