Herkes dengi ile evlensin

Zaten yıllardır o havada, "ben okusaydım ohoooo" havasında...
Cahil özgüveni denen şey çok doğru. Bana yıllardır "okumuşsun ama kafan basmıyor" imaları sürekli... Ama sanırım artık ona aşık olmadığımı anladı ve biraz frene bastı. Evliliği bitirmemden korkuyor.

Ben okumayı bırakmadım ama evlenince, şimdi de iyi bir işim var.

Senelerdir onun bu bakış açısı yüzünden aşkım eridi bitti, kalmadı maalesef. Oysa o küçücük kalbimle ne çok sevmiş mücadele etmiştim. Şimdi sadece kırgınım. Bir yandan da hala eski mutlu günlerimize dönmek için mücadele ediyorum. Neden sevmiştim diye hatırlamaya çalışıyorum.

Mesela geçen şunu hatırladım. Düğünümüzün ertesi günü dedesi arayıp "biricik okulu bıraksın, ona belediyede iş buldum" demişti. Direkt "okulu bırakmak yok, okulu bitirecek" deyip kapatmıştı. Bu hatıra kalbimi biraz ısıttı tekrar.
Gittigi yerde aldatabilecegini dusunmedinizmi hic

Canım o eşinin yapısı ile alakalı.
Benim eşimlede asla kültürler aynı değil.
Babası tarafı ile kesinlikle anlaşamadık.
İsteklerini yapmadığım için kötü gelin ilan edildim.
Ama eşim arkamda durdu , o benim karım , beni seviosanız onuda sevceksiniz , yoksa ikimizide sevmeyin dedi.
Ben en batıdayım eşim ailesi en doğu düşünün.
Evet dengini bulmak önemli ama sana saygılı bir eş bulmak daha önemli

Hayatım boyunca evlenmek, evlilik çoluk çocuk yapmak anne olma hayallerim olmadı hiç. Aklımın ucundan bile geçmedi ve bu yorumları okuyunca geçmemeye devam ediyor.

Konu sahibi, arkanızda elbette destekçiniz vardır. Lütfen ömrünüzü heba etmeyin, bosanın.

Yarama bastınız
Eşimle evlenmeye karar verdiğimde ben bastığı yerden ses gelen önü açık yükselmesi garanti özgüveni zirvede tabir caiz ise taş gibi bir hatundum eşim ise kumaş pantolonun içine kazağını sokan bir adamdı ve beni iş arkadaş çevrem daima ama daima uyardı emin misin bak dengin değil diye hayır eminim dedim düşüncem şuydu “ ben parçalanmış aile çocuğuydum ev yuva özlemim had safhadaydı bu gözü açılmamış saf temiz bana aşık kıymetimi bilir el üstünde tutar boy boy çocuklarımız olur mutlu oluruz” bu arada kendisi gece bekçisiydi
Evlendik
İlk 3,5 yıl gerçekten hayatımın en mutlu günleriydi peri masalından farksızdı anlatamam yani
Sonra şirket yurtdışına işçi gönderiyor sadece 2 yıllığına gidip geleyim dedi hiç istemedim ama hiç vazgeçmedi tamam demek zorunda kaldım
Ve şimdi
17 yıllık evliyim 14 yıldır o yurtdışında işçi olarak gitti ama şu an çok üst düzey bir pozisyona yükseldi 6 ayda bir gelir 15 gün kalır kan kusturur gider ben ise onun gözünde vasat bakımsız işe yaramaz yek vasfı annelik diye nitelendirdiği bir insanım
Üç kızım var sadece Allahın yardımıyla tek başına büyüttüğüm üç pırlanta rabbime bin şükür
Velhasılı kelam benimde dengim olan hatta benden çok daha yüksekde diyebileceğim taliplerim oldu ama hep reddettim tek istediğim yuva ve huzurdu
Çok pişmanım benimde hikayem birilerine ders olsun diye yazmak istedim
canim cok uzuldum hikayene...bu manyaklari kadinlar adam ediyor sonra begenmiyorlar..yurt disinda kim bilir ne haltlar ediyorda sana zulum ediyor. neyseki az goruyormussun, ama seninde mutlu olmaya hakkin var. kac yasindasin bilmiyorum tabii, insan belli yastan sonra ayrilmaya yeni birseyleri gozu kesmiyor bu dogru..ve tabiiki insan cocuklarini dusunuyor.

benle esimde hic benzemiyoruz nerdeyse. ailelerimiz tamamen farkli..siyasi gorusten tut ne bilim nerdeyse mutfak kulturumuz bile farkli..evlilik farkli kulturlerin mix olmasi degil mi zaten? ne yazikki bunu basaramiyor cogu kisi. gecim yapmak cok zor.

Ben kimseye negatif enerji vermiyorum,sadece yasananlari anlattim,gordugum kadariyla. Diploma olayina kadinin bakisi ile erkegin bakisi cok farkli oluyor. Erkek bakis acisiyla yaklasmaya calistim,dikkat ederseniz dogru olan bu demedim,onlarin gozunden boyle oluyor maalesef dedim.
Evliliklerde yasanan siddet olaylarina diplomanin bir etkisi yok,esek semer olaylarinda da size katiliyorum ama evlilik zaten yeterince zorken riski arttirmanin bir anlami yok. Yapilan istatistiklere bakarsak fiziksel siddet en cok okumus hatta ogretmen ailelerde yasaniyor. Ustune bir de denklik olmazsa sorun cikma ihtimali artiyor arkadasim. Benim anlatmaya calistigim nokta bu. Yoksa ilkokul mezunuyla evlenmeyin sizi dover demiyorum siz yanlis ve de eksik anlamissiniz
Şuna katılıyorum, herkes kendi dengi ile evlensin. Ama belki lise mezunu birinin biriktirdiği bilgi birikimi ile yüksek lisans mezunu birinin denktir. Denklik diploma değildir.

Keşke kadın sığınma evi gönüllüsü olmasaymışsınız. Sallamasyon istatikleriniz, beni irrite etti.

Gittigi yerde aldatabilecegini dusunmedinizmi hic

Gittiği yerde aldatabilir, içinde varsa burda da aldatabilir... Aman aldatmasın diye okuluna mı mani olayım?
Aldatırsa okul sebepli değil, kendi sebepli olur. Aldatma her zaman insanın kendisiyle ilgili bişeydir.
Aldatırsa yolları ayırırız olur biter...
Aldatmasın diye tedbir mi alınır yani anlamadın gitti?

Denklik gerçekten çok onemli. Önceki sayfalarda tartışılmış, eğitimde denklik, karakterde denklik, bence ikisi de cok onemli, hatta ailelerin görgüsü kültürü de denk olmalı, önceden bu kadar önem vermezdim bu konuya, bazı seylerin görmezden gelinebileceğini düşünürdüm.

Bana denk olmayan biriyle nişanlandım. Eğitim olarak farklıydı, aile yapılarımız da farklıymış nişanlaninca farkettim. Ekonomik seviye farkı da vardı. Kendini geliştirmeye kapalıydı, o vurdumduymaz ben tez canli, inat canının istemediği şeyi yaptiramazsin, vs çeşitli farklılıklar. Aramızdai denksizlik onda kompleks yaratmasın diye ben daha cok fedakarlık yapmaya basladim, bu hem beni çok yordu hemde adam kendini bulunmaz hint kumaşı sanmaya başladı. Velhasıl direkten döndüm. Şimdi hayatıma birisini alacaksam eger, hem ailelerin denk olmasına, hem karakterlerin uyumasına, hem ekonomik ve eğitim denkliğine dikkat edicem. Bakalim bu kadar didiklemeye karşıma kim cikacak🙈

AŞK'ı da katın azıcık kriterlerinize bence.
Umarım iliklerinize kadar aşık olursunuz ve tüm hesaplarınız şaşar :)

Hayali denilemez aslında çünkü bana çok acı çektirdi
Neden boşanmadım hani bir adama kırk defa deli deseniz deli olur misali bende o duyduğum ağır sözlerden baskılardan hakaretlerden gerçekten tüm özgüvenim yerle bir oldu ailem de asla sahip çıkmazdı kızlarım için katlandım maddi refah karşılığında sürdü bu evlilik
Yaptığım doğru mu değil
Ama 39 yaşındayım ve başka yapacak bir şey gelmiyor elimden
Tesellim ise şu ki evlatlarım gerçekten gerçek anlamda pırlanta ve gelecekleri parlak bununla avunuyorum rabbim iyilerle karşılaştırsın cümle yavrularımızı
Çok üzüldüm sizin için😓 yaşınız çokda büyük değil neden şimdi boşanmiyorsunuz kızlarıniz ilerde evlenip yuva kurucak siz o adamı bekliyceksiniz 6 ayda gekmesini adam bile demek istemiyorum da gerçi belki yeniden hayatıniza birisi girer nasip yani bilemessiniz

Yarama bastınız
Eşimle evlenmeye karar verdiğimde ben bastığı yerden ses gelen önü açık yükselmesi garanti özgüveni zirvede tabir caiz ise taş gibi bir hatundum eşim ise kumaş pantolonun içine kazağını sokan bir adamdı ve beni iş arkadaş çevrem daima ama daima uyardı emin misin bak dengin değil diye hayır eminim dedim düşüncem şuydu “ ben parçalanmış aile çocuğuydum ev yuva özlemim had safhadaydı bu gözü açılmamış saf temiz bana aşık kıymetimi bilir el üstünde tutar boy boy çocuklarımız olur mutlu oluruz” bu arada kendisi gece bekçisiydi
Evlendik
İlk 3,5 yıl gerçekten hayatımın en mutlu günleriydi peri masalından farksızdı anlatamam yani
Sonra şirket yurtdışına işçi gönderiyor sadece 2 yıllığına gidip geleyim dedi hiç istemedim ama hiç vazgeçmedi tamam demek zorunda kaldım
Ve şimdi
17 yıllık evliyim 14 yıldır o yurtdışında işçi olarak gitti ama şu an çok üst düzey bir pozisyona yükseldi 6 ayda bir gelir 15 gün kalır kan kusturur gider ben ise onun gözünde vasat bakımsız işe yaramaz yek vasfı annelik diye nitelendirdiği bir insanım
Üç kızım var sadece Allahın yardımıyla tek başına büyüttüğüm üç pırlanta rabbime bin şükür
Velhasılı kelam benimde dengim olan hatta benden çok daha yüksekde diyebileceğim taliplerim oldu ama hep reddettim tek istediğim yuva ve huzurdu
o yükselmeye eğilimli sizde düşmeye eğilimliymişsiniz
adamı küçümsemişsiniz gömleğini pantolonunun içine sokuyor diye
peki soruyorum siz potansiyeli olan bir kadın olarak gömleğinizi pantolonunuzun içinden çıkarabildiniz mi

Çok üzüldüm sizin için😓 yaşınız çokda büyük değil neden şimdi boşanmiyorsunuz kızlarıniz ilerde evlenip yuva kurucak siz o adamı bekliyceksiniz 6 ayda gekmesini adam bile demek istemiyorum da gerçi belki yeniden hayatıniza birisi girer nasip yani bilemessiniz
Üç kızım var benim güvenemem ki kimseye
Bildiğim tek insan o bildiğin tek yol bu. Rabbim evlatlarımdan güldürür inşallah

canim cok uzuldum hikayene...bu manyaklari kadinlar adam ediyor sonra begenmiyorlar..yurt disinda kim bilir ne haltlar ediyorda sana zulum ediyor. neyseki az goruyormussun, ama seninde mutlu olmaya hakkin var. kac yasindasin bilmiyorum tabii, insan belli yastan sonra ayrilmaya yeni birseyleri gozu kesmiyor bu dogru..ve tabiiki insan cocuklarini dusunuyor.
39... ama İnan hissettiğim 100 😔

iyide sen niye gitmedin ki hadi ik cocuhu yaptın 2ci ye geldiginde benide götür dicektin aklını neden kullanmadım millet burdan kacmaya bakıyo senin kocan yurt dısında teklif almıs sen burda olmayan adama 3 cocuk yapmıssın 1 olsa dicem tamam ama 3
İlk iki kızım o burda iken olmuştu ilk 3,5 yıl içinde peş peşe oldular
Gitme meselesinde o hiç çağırmadı bende hiçistemedim zaten

Şuna katılıyorum, herkes kendi dengi ile evlensin. Ama belki lise mezunu birinin biriktirdiği bilgi birikimi ile yüksek lisans mezunu birinin denktir. Denklik diploma değildir.

Keşke kadın sığınma evi gönüllüsü olmasaymışsınız. Sallamasyon istatikleriniz, beni irrite etti.
Diploma ile insanlik konusunda denklik olmuyor evet ama universitenin verebildiklerini de lise veremiyor ne yazik ki. Sallamasyon degil maalesef, ayni bilgilere siz de ulasabilirsiniz. Gonulluluk konusunda da umarim daha iyisini yapabilecek guctesinizdir,sizi de bekleriz aramiza :KK66:

Son düzenleme:
benle esimde hic benzemiyoruz nerdeyse. ailelerimiz tamamen farkli..siyasi gorusten tut ne bilim nerdeyse mutfak kulturumuz bile farkli..evlilik farkli kulturlerin mix olmasi degil mi zaten? ne yazikki bunu basaramiyor cogu kisi. gecim yapmak cok zor.

Anahtar kelime saygı. Saygi olduğu sürece huzur oluyor.
Bizim evde, kültür, eğitim, din ve dil farkı var ama bu konular asla tartışma sebebi olmadı.
Her standart cift gibi havadan sudan tartışıyoruz :) ama yok sen niye benim yanimda bilmediğim dili konuştun diye bir tartışma yaşanmadı- adama otur öğren derler :)

AŞK'ı da katın azıcık kriterlerinize bence.
Umarım iliklerinize kadar aşık olursunuz ve tüm hesaplarınız şaşar :)
Ask da onemli tabi ama aşkın bi ömrü var iste maalesef, o bitince insanın elinde bisiler kalması lazim. Yazdığım durumda zaten aşk olması ilişki bile yaşamazdım,ama aşk bittiği zaman baktığımda iyi bir eş, iyi bir baba, anlaşabileceğim , hayatı paylaşabileceğim beni anlayabilen biri kalsın isterim karşımda.

Çok severek bir evlilik yapmış 12 yıl boyunca ailesine rağmen eğitim kültür vs. bir sürü denksizliğe rağmen savaşarak evliliğimi sürdürmeye çalıştım ama olmadı. Eğitim derken illa dengi okullardan mezun olmak gerekmiyor. Ama kitap okumayı, tiyatroyu, sinemayı, müzikalleri seven biri ile gazete yanlışlıkla eline geçse spor sayfasına göz atan evde oturup spor programı izleyen biri maalesef ne kadar aşkla evlenmiş olsa da bir gün bitirmek zorunda kalıyorlar.

Şuanda hayatımda biri var. Aslında o lise mezunu ben yüksek lisansımı tamamladım. Ama kendini o kadar geliştirmiş ki yurt dışında vasıfsız işçi olarak girdiği iş yerinde şimdi ekip şefi olmuş. Aynı kitapları okuyup betimlemelerine kadar konuşabiliyoruz. Her gelişinde öncesinde gideceğimiz konserlerin tiyatroların planlarını benden önce yapıyor. Ailelerimiz aynı memleketin insanları arkadaşlar ve yaptığımız yemekler bile aynı. Benden 3 yaş küçük olmasını bile kimse umursamadı tam tersi bütün ailesi evliliğimizle ilgili bizden bile daha hevesliler. Annesi oralarda tek başına diye üzülüyordum, karşısına oralardan biri çıkacak diye korkuyordum. Kime ne iyilik yaptıysam Allah seninle ödüllendirdi diyor. Eski evliliğimde onların istediği gibi olmadığım kadın dediğin bu kadar okur mu çalışır mı diyerek etmediklerini demediklerini bırakmadılar bana. Tabiri caizse anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdiler.

Biraz uzun bir cevap oldu ama denklik diploma ve memleketle olmaz ama hayata bakış açılarınız ve zevkleriniz denk olmalı. Ayrıca elbette aileler de çok önemli ya saygılı insanlar olacak ya da sizin yetiştirilme tarzınıza uygun insanlar olacak. Yoksa mutluluk ancak hayal.

Yarama bastınız
Evlendik
Ve şimdi
Nolur yanlış anlamayın ama yılda 1 ay gelen ve size kan kusturan bir adamdan 3 kızınız olmuş. Gerçekten bu hayatı yaşamayı neden seçiyorsunuz?

X