• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan herkes bi fikir versin lütfen.. çok karıştı kafam :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
arkadaslar peki kayınvalideme desemki temmuzda yapamıcaksak hiç yapmıyalım diye. ? yapmasam nişan? pişman olurmuyumki sonra??

cnm nişanı kız tarafı yapıyor nişan istemezseniz yapmıyorum deme sakın

sonuçta ister yapar ister yapmazsın öyle yapanlarda var ama sen yapmak istiyorsun ve istediğin zaman yap dediğim gibi herkesi çağırmak zorundada değilsin nişana

teşekkürler yorumların için. yarın gidebilirsem konuşmayı denicem. ama pek iç acıcı bi konuşma olmıcak gibi geliyo.
öyle çok planlar yapmıştıkki. çok hayallerimiz vardı. bilmiyorum gerçekleşicekmi mafoldumben

teşekkürler yorumların için. yarın gidebilirsem konuşmayı denicem. ama pek iç acıcı bi konuşma olmıcak gibi geliyo.
öyle çok planlar yapmıştıkki. çok hayallerimiz vardı. bilmiyorum gerçekleşicekmi mafoldumben

rica ederim cnm ama sende bu kadar karamsar olma lütfen sonuçta sen ve nişanlın istiyorsa ailende nişanını yapacaksa takma kafana

sende de herşeyim hazır planlarım var bozamam de inşallah hayırlısı olur cnm senin için :teselli:

önceden hep pozitif düşünüyodum. artık olmuyo.

çok teşekkür ederim. umarım anlaşabiliriz.

her zaman pozitif ol cnm en mutlu günün olucak sen üzülme opuyorumnanaktan

tatlım, sıkıntını anlıyorum, insan bu telaşelerin içinde yardıma ihtiyaç duyarken sana sıkıntı yaratmışlar ama sakın acele düşünüp kırıcı şeyler yapma çünkü bu zamanlarda yapılan hiçbirşey unutulmuyor, hiç de temmuzda yapamasanız, eylülde yapacağınız tarihi yine sen karar ver, inanki bunlar o kadar kısa süren güzellikler ki lekelemeye hiç gerek yok, mesela uyumlu filan bir tarih seç, ne bileyim 19.09.2010 gibi ya da ekim olabiliyosa 10.10.2010 da yapın, inanki bunlar o kadar çabuk geçiyorki, hiç sıkıldığına değmiyor, benmde nişanım oldu, 1 ay geçti bile üzerinden hiçbişey anlamadım ama hazırlıklar telaşlar.. onlar aylarca sürdü. şimdi tecrübeliyim tadını çıkarıyorum herşeyin, düğünüme 2 ay var, rahatıum çünkü o da geçip gidecek... canını sıkma tatlım, sıkılırsan gel buraya yaz, burda konuş a.s.

Canım benim bu kadar sıkıntı yapma kendine nişanlanacak olan siz degilmisiniz tam tarihi kendi aranızda kararlaştırın ve iki tarafıda karşınıza alarak güzel bir şekilde konuşun kimse için tarih degiştirmeye gerek yok gelebilen nişana gelir gelemeyende düğününüze gelir...sadece bir kişi içinde nişanı eylülde yapmak pek mantıklı gelmiyor ...siz kararınızda kesin olduktan sonra kimse birşey yapamaz canım .....üzme sen kendini şekercim zemuszemus

tatlım, sıkıntını anlıyorum, insan bu telaşelerin içinde yardıma ihtiyaç duyarken sana sıkıntı yaratmışlar ama sakın acele düşünüp kırıcı şeyler yapma çünkü bu zamanlarda yapılan hiçbirşey unutulmuyor, hiç de temmuzda yapamasanız, eylülde yapacağınız tarihi yine sen karar ver, inanki bunlar o kadar kısa süren güzellikler ki lekelemeye hiç gerek yok, mesela uyumlu filan bir tarih seç, ne bileyim 19.09.2010 gibi ya da ekim olabiliyosa 10.10.2010 da yapın, inanki bunlar o kadar çabuk geçiyorki, hiç sıkıldığına değmiyor, benmde nişanım oldu, 1 ay geçti bile üzerinden hiçbişey anlamadım ama hazırlıklar telaşlar.. onlar aylarca sürdü. şimdi tecrübeliyim tadını çıkarıyorum herşeyin, düğünüme 2 ay var, rahatıum çünkü o da geçip gidecek... canını sıkma tatlım, sıkılırsan gel buraya yaz, burda konuş a.s.

tatsızlık çıkmasın diye öyle çok uğraştımki. sözüm oldu ocakta. bizim adetlerimize göre yüsüğü damadın bana takması lazımdı. bin defa söledim. ama kalktı adamın biri takıverdi yüsüğü. ben afedersiniz mal gibi kaldım. mafoldumben
ağzımı acmadım.

zaten temmuz yapma nedenimiz teyzesinin o tarihlerde burda olması. bide kızı çıktı şimdi.
okadar bunaldımki benneyaptımki işin içinden çıkamıyorum. gidip konuşmayı denicem bugün ama biliyorum vereceği cevabı. :kızgın:

Canım benim bu kadar sıkıntı yapma kendine nişanlanacak olan siz degilmisiniz tam tarihi kendi aranızda kararlaştırın ve iki tarafıda karşınıza alarak güzel bir şekilde konuşun kimse için tarih degiştirmeye gerek yok gelebilen nişana gelir gelemeyende düğününüze gelir...sadece bir kişi içinde nişanı eylülde yapmak pek mantıklı gelmiyor ...siz kararınızda kesin olduktan sonra kimse birşey yapamaz canım .....üzme sen kendini şekercim zemuszemus

sözlüm ailesine bişey diyemiyoki. hala ben eylül istemiyorum dedikce eylülde yapsak diyo :kızgın:
bende senin istediğin tarih olsun istiyorum diyo. ama bişiy yapmıyo.
düğündedemi böyle olcak diyorum. onun tarihi belli olcak gelen gelir diyo.
nişanlancak olan biziz. kayınvalidemin istediği neden oluyo diyede sinir oluyorum.birazda ondan eylül istemiyorum. kötükedihüso

Ya bana bir iletişimsizlik olmuş gibi geliyor. Bugün konuşmaya git ama "Temmuz olmazsa olmasın" gibi ipleri koparacak cümleler kurma. Zıtlaşma ama isteğini söyle güzelce.
Sözdeki olay da çok önemli değil. Hani "sözümde de içimde kaldı" denecek türden büyük birşey değil. Yüzüğü takan adamcağız bilememiştir sizin adetinizi. bunlar içni en güzel günlerinde strese girmeye değer mi?

adamın bilmemesine imkan yokki. çünkü sözlümede ailesinede kaç kere söyledim :umursamaz:
sanki onlar inat yaptı gibi oldu. söylendiği halde yapılmaması.

simdide nişan tarihime karışıyolar hemde bir tek insan gelemicek diye mafoldumben
o beni çok sinirlendiriyo :(

çokmu tepki gösteriyorum yaa ?? CADIARZU

adamın bilmemesine imkan yokki. çünkü sözlümede ailesinede kaç kere söyledim :umursamaz:
sanki onlar inat yaptı gibi oldu. söylendiği halde yapılmaması.

simdide nişan tarihime karışıyolar hemde bir tek insan gelemicek diye mafoldumben
o beni çok sinirlendiriyo :(

çokmu tepki gösteriyorum yaa ?? CADIARZU

Kızma ama bence biraz çok tepki gösteriyorsun. Haksızsın demiyorum. Haklısın. Ama bu şekilde yaklaşırsan bütün evliliğiniz boyunca hep kendini hissettirecek sorunlara adım atmış olacaksın. Daha farklı bir taktik ve yöntem izle. Tatlı dille, güler yüzle, belki biraz kurnazlıkla :)) konuş. "Annecim, kuzen nasılsa gelemeycek, baştan beri de Temmuz diye konuştuk bir aksilik olmadığı takdirde, müsadenizle Temmuz olsun. Böylesi içime daha çok sinecek." gibi yaklaş. Nişanlın da yanında olsun ve bu konuşmayı yapmadan önce nişanlından o konuşmayı yaparken sana destek olmasını rica et. İnan hem kıymete binersin, hem gerçekten bir art niyet yoksa boşa kalp kırılmamış olur.

4 aydır susunca artık susamıyorum. :(
evet haklısın eger bi tersleşme başlarsa devam edicek biliyorum.
inşallah düzgünce konuşmayı başarırım.
o kadar çok bunaldımki artık en ufak şeyde kızıp bağırıyorum.onlarada bu tepkiyi vericem diye konuşmak istemedim hep sözlümle ilettim düşüncelerimi.
artık çok yoruldum. çünkü hep içime atıyorum.mafoldumben

4 aydır susunca artık susamıyorum. :(
evet haklısın eger bi tersleşme başlarsa devam edicek biliyorum.
inşallah düzgünce konuşmayı başarırım.
o kadar çok bunaldımki artık en ufak şeyde kızıp bağırıyorum.onlarada bu tepkiyi vericem diye konuşmak istemedim hep sözlümle ilettim düşüncelerimi.
artık çok yoruldum. çünkü hep içime atıyorum.mafoldumben

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki, bu kadar sıkıntının tam ortasında yer alıp kötü bir çıkışta da bunun sana çok kötü döneceğini bilmek çok sinir bozucu... ama şöyle olabilir, bence sen hiç nişanlınla yüz göz olma çünkü bu konularda tartışma çıkınca ömrü billah devam ediyo, ben nişanlanalı bir ayı geçti ama hala bazı kırgınlıklar var eskiye ait, yapma tatlım, arada ezilme, bazı insanlar kişilik olarak haksızlığa gelemeyip taktikle davranamayabilir(kendimi de bu kategoriye sokuyorDUM) ama buna inan ki zamanla alışman gerekiyor çünkü hayat tamamen sevmekle bitmiyor. sen hiç yüz göz olma eğer yapabilirsen kendi ailenle konuş ve durumu iyi bir şekilde onlara izah et, ama bu konunun sıkıntı olduğunu belli etme çünkü sonrasında onların da aklında soru işareti kalmasın. mesela'' anne, baba, biz nişanlımla nişan günü için tarih kararı veremedik ben temmuzda olsun istiyorum, ramazan gelmeden olsun, bayramda nişanlı olmak istiyorum, adetlere göre de güzel bir bayram yaşamak istiyorum, ben fazla sözümü de geçiremiyorum, siz yardımcı olup dünürlerle görüşüürmüsünüz???'' gibi...
ya da sen hiç kayınvalidenle görüşmeden önce nişanlınla iyice oturup konuş, hissettiklerini anlat.. ama asla inatlaşma yoluna gitme, sen haklısın hiçbirşey demiyorum, ama bazen insan sinirleniince öyle şeyler söyleyebiliyor ki, haklı olma durumu tamamen hiçe gidiyor..
o yüzden bu zamanlarını buna sıkılarak ve içine atarak geçirme, birisine anlat, biriyle konuş ama güzel ve sakin bir şekilde, özellikle nişanlınla... inşallah o seni anlar :Saruboceq: a.s

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki, bu kadar sıkıntının tam ortasında yer alıp kötü bir çıkışta da bunun sana çok kötü döneceğini bilmek çok sinir bozucu... ama şöyle olabilir, bence sen hiç nişanlınla yüz göz olma çünkü bu konularda tartışma çıkınca ömrü billah devam ediyo, ben nişanlanalı bir ayı geçti ama hala bazı kırgınlıklar var eskiye ait, yapma tatlım, arada ezilme, bazı insanlar kişilik olarak haksızlığa gelemeyip taktikle davranamayabilir(kendimi de bu kategoriye sokuyorDUM) ama buna inan ki zamanla alışman gerekiyor çünkü hayat tamamen sevmekle bitmiyor. sen hiç yüz göz olma eğer yapabilirsen kendi ailenle konuş ve durumu iyi bir şekilde onlara izah et, ama bu konunun sıkıntı olduğunu belli etme çünkü sonrasında onların da aklında soru işareti kalmasın. mesela'' anne, baba, biz nişanlımla nişan günü için tarih kararı veremedik ben temmuzda olsun istiyorum, ramazan gelmeden olsun, bayramda nişanlı olmak istiyorum, adetlere göre de güzel bir bayram yaşamak istiyorum, ben fazla sözümü de geçiremiyorum, siz yardımcı olup dünürlerle görüşüürmüsünüz???'' gibi...
ya da sen hiç kayınvalidenle görüşmeden önce nişanlınla iyice oturup konuş, hissettiklerini anlat.. ama asla inatlaşma yoluna gitme, sen haklısın hiçbirşey demiyorum, ama bazen insan sinirleniince öyle şeyler söyleyebiliyor ki, haklı olma durumu tamamen hiçe gidiyor..
o yüzden bu zamanlarını buna sıkılarak ve içine atarak geçirme, birisine anlat, biriyle konuş ama güzel ve sakin bir şekilde, özellikle nişanlınla... inşallah o seni anlar :Saruboceq: a.s

dün kayınvalidemle konuşamadım. evde yoktu. akşam sözlümle konuştum. eylülde yapıcaz nişanı. pes ettim çünkü. ne desem anlamıyo. ben bu adamlamı evlenicem diyorum resmen. o özel günde hiç mutlu olamıcam.bütün hayallerimdende vazgecip sade bi tören gibi yapıcam.ne kadar çabuk biterse o kadar iyi.:kızgın:
ben böyle bi insan değilim diyorum içimden. istiyosam ve haklıysam yapardım.ama öyle yoruldumki ne yaparlarsa yapsınlar.:çok üzgünüm:

canım eylül oluversin ne olucak ki
hem hava biraz daha yumuşamış olur daha rahat edersin

benim de senin gibi bişi oldu istemye gelcekler hemen 1 hafat sonra nişan olucak. ben subat dedim onlar mayıs sonra kesin haziran dediler haziran yaklaştıkça neden se ben panık oldum ıustemedım ıcten ıce Allah tarafından onlar yıne ertelediler temmuza. ama varya istememe rağmen sinirlendim çünkü sormuyolar hiç.... her neyse bence teyzenın kızının gelememesı asıl sebep degıldır. maddi falan olabilir. bence kendını agırdan sat eylul dıyolarsa ekim de :)

benim de senin gibi bişi oldu istemye gelcekler hemen 1 hafat sonra nişan olucak. ben subat dedim onlar mayıs sonra kesin haziran dediler haziran yaklaştıkça neden se ben panık oldum ıustemedım ıcten ıce Allah tarafından onlar yıne ertelediler temmuza. ama varya istememe rağmen sinirlendim çünkü sormuyolar hiç.... her neyse bence teyzenın kızının gelememesı asıl sebep degıldır. maddi falan olabilir. bence kendını agırdan sat eylul dıyolarsa ekim de :)

vaaayyy..
aslında çok mantıklı!!! kendiini ağırdan sat ve daha ileri al!!! süper!! kaydirigubbakcemile2

aynı olaylar benim içinde geçerli ağustos ilk hafta derken şimdi eylüle ertelendi...

ben aylardır eylül dedim nişanım için özel günümüz var bizi anlayın dedik. teyzem olmaz şubatta yapalım dedi. hiç kimseyi kırmadan kendi istegini yap. ailen en başta bir annesinin lafıyla herşeyini erteliyorsun derse o daha çok ağrına gider. arayı bulmaya çalış. inan kimseyide memnun edemiyorsun. her kafadan ses çıkıyor. ailelerden önce sen kendi fikrine karar ver. onun arkasında dur. ama kimseye bağırma kırma. ozaman iş inada biniyor.

Back