Nişan herkes bi fikir versin lütfen.. çok karıştı kafam :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ruh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2008
105
0
96
Eskişehir
arkadaslar kısaca anlatayım.
30 ocakta söz yaptım. yazada nişan yapılcak diye konuşuldu. hep temmuz ayında yapalım dedik.eger bi terslik önemli bişey olursa eylül ayına atarız dedik. temmuzda yapma nedenimiz sözlümün teyzesi yurt dışında onlar gelicek.
gecen gün ikimiz konuşalım tam gün belirleyelim dedim.
temmuz 25 dedik. gitti ailesine söledi. anneside eylülde yapcazya teyzenin büyük kızı temmuzda gelemiyo demiş. akrabalarada söledsim eylül diye demiş.
yani kendisi bizim adımıza eylül ayında yapalım diye karar vermiş.
benim ailemde hep temmuz diye biliyo.bişeyde diyemiyorum. ayrıca temmuzda istiyorum ben mafoldumben
sözlümde senin istediğin olsun diyo bana ama onlara bişey demiyo.
bende temmuz olmıcaksa yapmayalım diyorum.

bana nolur akıl verin düşüncelerinizi yazın. bi insan için istediğim tarihte nişan yapamamak beni sinir etti. haklımıyım haksızmıyım??? ne yapmalıyım? nası davranmalıyım? kafamçokkarıştısenağlama

nisani kiz tarafi yapar. gider tutarsiniz salonunuzu kimsede hicbirsey diyemez...

ama belki onlarda misafrlerinin olmasını istiyorlar. sen neden ısrarla temmuz diyosun. boşver eylül olsun. 1. derece akraba sonuçta olmalarını istemiş olabilirler

hee dogru nişanda kız tarafına aittir ayrıca ama genede insanlar yakınlarının da olmasını ister birde öyle düşün. mesela bizde de temmuzda düğünüm oldu aslında daha erken olcaktı bizim akrabaları bekledik yurt dışından. on larda deseydiki o zaman düğünü erkek tarafı yapar kimse karıışama olurmu öyle şey. bu sırf senin değil iki tarafın nişanı. ama tabii seninlede paylaşmaları gerekir. bi yanlış anlama olmuş sanırım aranızda

valla o kadar uzadıki konu ya öle yapıcam yada inat edip yapmıcam klava:

kimse kırılmasın diye sessizce bekliyorum sabrım taştı artık mafoldumben

sen eger kendine karşı bir art niyet var diyorsan kayınvalidenle açıkça kırmadan konuş ben ce. inatla başlanırsa herşey inatla gider. bence şimdiden 2 ay için bir birinii kırmayın

biz hep temmuz diye konuştuk. aylardır. zaten gelemicekti o kız. teyzeside yanımızdaydı bide. kimse ağzını açıpta eylülde yapalım demedi. pat diye değişti simdi. neden olarakta zaten gelmiyeceğini herkesin bildiği kişi gösteriliyo. kötükedihüso
bütün ailem akrabalarım herkes temmuzda nişan yapıcam diye bekliyo. :çok üzgünüm:

:çok üzgünüm:
konuşursam tartışıcam biliyorum. hiç sabırlı bi insan değilim

bir kere zaten önce böyle bir kararı neden sizin ailenile görüşmeden kendi kendilerine lıyolar. olurmu öle şey. bence o zaman yarın erkenden git kayınvalidenle konuş. biz böle konuşmuştuk herkese de böle söledik kusura bakmayın de. tatlı dille konuş ve hallet ozaman iş sana düşüyo

düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim. nasıl konuşcam bilmiyorum bilmiyorumkismile

ne varki arkadaşım konuşmicak. ara bugün kahve içmeye gelicem musaitseniz de küçük birde pasta veya kanepe gibi bişey al giderken. hoşuna gitsin. ve anlat de böle böle yanlış anşamayın sizi kırmak istemem ama yanlışım varsa düzeltin. kibar ol ve derdini sölemek istediğini güzelce anlat. eger onlarında gerçekten geçerli bir sebebi varsa oonuda dinle ve ailemle siz konuşurmusunuz de bu konuyla ilgili. kayınvalidende mazeretini anlatır. zaten geçerli bir sebepse sorun çıkmaz. tatlılıkla halledin. şimdiden husumet girmesin araya

cnm benimde yurt dışında akrabalarım var ama biz nişanı aileler karşılıklı konuşuldu yapıldı hatta nişanlımın kardeşi asker gelmedi kardeşim okuyor son anada geldi böyle cemiyetlerde herkesi beklemeye kalkarsan çok zor herkesin nişana gelmeside şart değil düğün önemli tabi ama bencede nişanlının ailesiyle direk konuşma bi gün ailecek görüşün öyle konuşulsun bence

ilk etapta gidip konuşamayı düşündüm. sözlüm temmuzda istiyoruz dediği günden beri hasta kayınvalidem :umursamaz:
artık denkmi geldi. kasıtlımı bilmiyorum
her kelimenin altında bi kötülük arar oldum son zamanlarda..

zaten gelmicekti. ama simdi önemli hale geldi gelememesi. ailemde bişey demezki. tamam öyle olsun der gecer.
ben temmuz istiyorum çünkü eylülde havalar bozuyo. dışarda yapıcaz nişanı. giyceğim kıyafet bile hazır ip askılı. eylülde giyersem hastanelik olurum.
birazda inat yaptım. sözümde istediğim gibi olmamıştı. nişanımda olmıcak diye. benneyaptımki

1 kisi yuzunden mi eylul demesi..nisanda gelemiyorsa,dugunde gelir..bi yer falan tutacaksaniz biz onlara temmuz demistik dersiniz,olmadi teyze gelecek 25 temmuz dediginiz icin biz herkese bu tarihi verdik diye konusulsun herkes toplansin boyle her kafadan bi ses cikiyor..

arkadaslar peki kayınvalideme desemki temmuzda yapamıcaksak hiç yapmıyalım diye. ? yapmasam nişan? pişman olurmuyumki sonra??

sülalem temmuz biliyo ama ailem ağzını acıpta demezki :1no2:
sonunda al iki yüsük tak oğlunla kendine dicem :umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…