- 11 Mayıs 2022
- 2.350
- 2.841
-
- Konu Sahibi babymommy9
Peygamberi adıni sağa dola koyarak yazarak çizerek değil izinden giderek yaşatınMahmut kötü ve demode bir isim değil peygamber efendimizin isimlerinden biri,Mahmut'un yanına bir isim daha koyabilirsiniz hem babanız memnun olur hem söz istediğinizi söyleyersiniz,ben öyle yaptım eşim babamın ismini koymak istedi çok sever kendisini,Mehmet ismi,hem adını koydum mutlu oldu,hem de yanına ikinci bir isim daha koydum
Evet aynen öyle ama maalesef sizin benim gibi düşünmüyorlar.Aslında kötü olan birşey yokmuş tek çocuk olduğum için koymak istersem koyabilirmişim babamın isminiYa kendiniz ne istiyorsanız onu koyun sizin çocuğunuz sonuçta kimseyi dinlemeyin kalp kırmadan da bunu söyleyin istemiyorum bırakın da ben koyayım diye. Babanıza da uzun ömürler diliyorum ama bir şey bile olsa kendi adıyla anılsın yaşansın yani, bebeğin isminin olmasına gerek yok.
Canım benim babamda vefat ettiği için koy diyorlardi .kayinpedere de ayıp olmasın diye onu da koyduk.isimler çok abest olmadi ama gerek de yoktu benceMerhaba bir oğlum olacak ve çocuğumun ismini Ayaz koymak istiyorum fakat herkes tek çocuk olduğum için eşim tarafıda dahil biz razıyız babanın da ismini koy diyorlar.Bu konuda herkes baya ısrarcı.Fakat babamın ismi çok demode ve ağır geliyor bana.Babamın ismi mahmut.Eğer koyarsamda ayaz mahmut olacak.Ama içime hiç sinmiyor çünkü ben ayaz koysam bile herkes mahmut diyecek.Koymazsam herkes ileride pişman olursun diyor.Bu toplum baskısından çok sıkıldım.
Smdi koydugun isim babana bisi olunca babani geri mi getircek? Ne sacma dusunceleri var. Bu dede nene isimlerini koyanlari hic anlayamiyorum. Ben kendi ailemin de esimin ailesinin de ismini koymadim koymam. Olen yerine yerlessin gider mezarinda okuruz adini benim cocugumda ne isi varYani koymazsam yarın bir gün babama birşey olduğunda pişman olurmuşum neden koymadım diye.Vicdan meselesi yaptırıyorlar kısacası
Evet normalde öyleymiş fakat Ben tek çocuğum o yüzden jest yapmışlarBabanız hayatta o ne diyor? Bide bizim toplumda genelde erkek babasının dıdısının adı konur ya sizde nasıl böyle bir durum oluştu çok merak ettimama ben olsam koymazdım. Gerçekten kulak te
Sizinkinin ismi neydi?Canım benim babamda vefat ettiği için koy diyorlardi .kayinpedere de ayıp olmasın diye onu da koyduk.isimler çok abest olmadi ama gerek de yoktu bencebence istediğini koy.
Ben olsam koymam gerçekten de demode bir isimmiş. O çocuğu 9 ay karnında taşıyan sizsiniz karışmalarına izin vermeyinMerhaba bir oğlum olacak ve çocuğumun ismini Ayaz koymak istiyorum fakat herkes tek çocuk olduğum için eşim tarafıda dahil biz razıyız babanın da ismini koy diyorlar.Bu konuda herkes baya ısrarcı.Fakat babamın ismi çok demode ve ağır geliyor bana.Babamın ismi mahmut.Eğer koyarsamda ayaz mahmut olacak.Ama içime hiç sinmiyor çünkü ben ayaz koysam bile herkes mahmut diyecek.Koymazsam herkes ileride pişman olursun diyor.Bu toplum baskısından çok sıkıldım.
İsim hakkı annenindir diye düşünüyorum bende.Babanın bile fikri alınabilir sadece diye düşünüyorum.Çünkü 9 ay her türlü olayını biz yaşıyoruz ama anlayabilene.Ben olsam koymam gerçekten de demode bir isimmiş. O çocuğu 9 ay karnında taşıyan sizsiniz karışmalarına izin vermeyin
Ayrıca Ayazlar çok çok tatlı oluyor
Mustafa salim .çok da fena değilSizinkinin ismi neydi?
Keşke herkes bizim gibi düşünse.Ne yazıkki düşünülmüyor.Smdi koydugun isim babana bisi olunca babani geri mi getircek? Ne sacma dusunceleri var. Bu dede nene isimlerini koyanlari hic anlayamiyorum. Ben kendi ailemin de esimin ailesinin de ismini koymadim koymam. Olen yerine yerlessin gider mezarinda okuruz adini benim cocugumda ne isi var
Çok jest yapmak isteyen masrafların bir ucundan tutuversin herşey çok pahalıEvet normalde öyleymiş fakat Ben tek çocuğum o yüzden jest yapmışlarBabamın gönlü illaki vardır ama koymasınlar önemli değil öyle şeyler diyor
Mustafa olsa ali olsa bi başka bişey olsa seve seve koyarım lafı bile olmazdı ama işte mahmut bilemiyorum yaniMustafa salim .çok da fena değilseninki kaba olucak canım annem ve kayınvalidem in ismi berbat onları koymam mesela
Canım simdiden içine sinmemiş ismi koyup herkes susunca pişman olursun.bir iki laf eder sonra alisirlar unutulur ama isim sonsuza dek kalacakMustafa olsa ali olsa bi başka bişey olsa seve seve koyarım lafı bile olmazdı ama işte mahmut bilemiyorum yani
Erkek tarafi size lütüfta bulundu kendilerince. Ikinci bebekte bizim adimizi koy diye baski yapmak icin bahane cikti ayrica. bugun sana babanin adini koy diyen kayin ailesi yarin kendi adini da ister.Evet aynen öyle ama maalesef sizin benim gibi düşünmüyorlar.Aslında kötü olan birşey yokmuş tek çocuk olduğum için koymak istersem koyabilirmişim babamın ismininormalde erkek tarafının ismi koyulurmuşta onlar bana jest yapmışlar
İki isim olayını saçma buluyorum.Merhaba bir oğlum olacak ve çocuğumun ismini Ayaz koymak istiyorum fakat herkes tek çocuk olduğum için eşim tarafıda dahil biz razıyız babanın da ismini koy diyorlar.Bu konuda herkes baya ısrarcı.Fakat babamın ismi çok demode ve ağır geliyor bana.Babamın ismi mahmut.Eğer koyarsamda ayaz mahmut olacak.Ama içime hiç sinmiyor çünkü ben ayaz koysam bile herkes mahmut diyecek.Koymazsam herkes ileride pişman olursun diyor.Bu toplum baskısından çok sıkıldım.
Ya psikolojik baski yapiyorlar.Çok jest yapmak isteyen masrafların bir ucundan tutuversin herşey çok pahalıbabada çok gönüllü değilmiş ne demeye karıştırıyorlarsa ortalığı soran olursa ayaz deyin sizin yanınızda illa gıcıklık olsun diye ayaz Mahmut diyen olacak cevap verdikçe azar onlar duymayın etmeyin