- 10 Haziran 2022
- 100
- 35
- 27
- Konu Sahibi babymommy9
Kwsinlikle öyle sanki babamı sevmiyormuşum gibi hissettiriyorlar…Ya psikolojik baski yapiyorlar.
Simdi tepki verse ismini degil babasini begenmiyor derler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kwsinlikle öyle sanki babamı sevmiyormuşum gibi hissettiriyorlar…Ya psikolojik baski yapiyorlar.
Simdi tepki verse ismini degil babasini begenmiyor derler
Evet ilerde gülmesinler diye koymayı düşünmüyorumMahmut ismine gülesim geliyor benim.
Evet kesinlikle haklısınız bende öyle söyledim kendi aileme iyi tamam hadi sizinkini koydum gönlünüz oldu sizi hallettik karşı tarafta ikinci çocukta hadi babanınkini koydun sıra bizimkide diyecekler dedim.Ben ömür boyu çocuklarıma sizin istediğiniz isimlerimi koyucam dedim ve en kötüsü ömür boyu istemediğim isimlerle seslenicem dedim.Haklısın dediler bu seferde onlara ayıp olur koymazsan dediler.E o zamannnn???Erkek tarafi size lütüfta bulundu kendilerince. Ikinci bebekte bizim adimizi koy diye baski yapmak icin bahane cikti ayrica. bugun sana babanin adini koy diyen kayin ailesi yarin kendi adini da ister.
Biz 4 kardesiz iki kiz iki erkek.
Kizlarin ismi anneanne babaanne, erkeklerin ismi de dedemin isimleri.
Komik olan yanina isim de koymamislar.
Ben bu konuyu hep gündeme getirip sacmaligindan bahsettigimden bana hic anne baba ismiyle gelmediler.
Bir ara görümcem babamin adi diye mizmizlandi onu da eşim sen koydun ya bize gerek yok deyip susturdu.
Eltime de anne adi diye baski yapmislar o da annemle senin adini koyacagim eşt olsun demiş sonra da annem ismini vermiyor razi degil o yüzden senin de adini koyamam demis kaynanaya.
Siz cocugunuzu dusunun ne istiyorsaniz o ismi kullanin.
Kuzenim mahkeme karariyla adini degistirdi babaannesinin ismiydi.
Ben bunlari cok gereksiz ve sacma buluyorum.
Sirf birileri mutlu olacak diye niye benim cocuguma ömür boyu sevmedigi benimsemedigi bir isimle seslensinler.
Herkesin adi kendine özel bence.
Anne babalar cocuklari iyiyse torunlari saglikli dogmus saglikla buyuyorsa mutlu olsunlar isimleri kondu diye degil.
Ismi konmadi diye küsenler biliyorum ya bu ne sacmalik saglikla dogdu diye sevineceklerine küsüyorlar aliniyorlar falan.
Kendi ismi kondu diye o toruna ayricalikli davrananlar var , ne yani isimle mi toruna deger sevgi biçiliyor.
Olacağım zaten çocuğumda ilerde diyecek neden koydun diyeCanım simdiden içine sinmemiş ismi koyup herkes susunca pişman olursun.bir iki laf eder sonra alisirlar unutulur ama isim sonsuza dek kalacak
Canım simdiden içine sinmemiş ismi koyup herkes susunca pişman olursun.bir iki laf eder sonra alisirlar unutulur ama isim sonsuza dek kalacak
Cok basit aslında, istemiyorum. Bitti.
Babamin ismi güzel, kendisi vefat etti, abim ve yengem çocuğuna onun adiyla birlikte baska bir isim koydu, ikisini de soyluyorlar, gayet guzel ancak guzel veya değil kendi tercihleriydi, kimse onlara koyun demedi, ben babama aşık biri olmama rağmen kesinlikle babamin ismini koymayi düşünmedim. Biri koy deseydi agzinin payini verirdim. Kimseye soz düşmez. Cocugum 2 isimli, basa sona hangisini koyacagima yorum yapacak oldular, ben boyle düşündüm, biz boyle istiyoruz, yok oyle istemiyorum deyip susturdum. Baska bir secenek daha vardi, ondansa bu ismi tercih ettiler ama biz onlara gore karar vermedik. Yani diyeceğim şu ki, çocuğunun ismine ancak esin ve sen karar verebilirsiniz, baskasi degil.
Cok basit aslında, istemiyorum. Bitti.
Babamin ismi güzel, kendisi vefat etti, abim ve yengem çocuğuna onun adiyla birlikte baska bir isim koydu, ikisini de soyluyorlar, gayet guzel ancak guzel veya değil kendi tercihleriydi, kimse onlara koyun demedi, ben babama aşık biri olmama rağmen kesinlikle babamin ismini koymayi düşünmedim. Biri koy deseydi agzinin payini verirdim. Kimseye soz düşmez. Cocugum 2 isimli, basa sona hangisini koyacagima yorum yapacak oldular, ben boyle düşündüm, biz boyle istiyoruz, yok oyle istemiyorum deyip susturdum. Baska bir secenek daha vardi, ondansa bu ismi tercih ettiler ama biz onlara gore karar vermedik. Yani diyeceğim şu ki, çocuğunun ismine ancak esin ve sen karar verebilirsiniz, baskasi degil.
Ne anne ismiYani koymazsam yarın bir gün babama birşey olduğunda pişman olurmuşum neden koymadım diye.Vicdan meselesi yaptırıyorlar kısacası
Ben iki ismide beğenmedimMahmut ismine gülesim geliyor benim.
O sizin fikriniz.Ben iki ismide beğenmedim
KesinlikleO sizin fikriniz.
Niye yahu çocuğuna Ayaz ismini koymayanları dövüyorlar. Kreşlerde kayıt için ilk şart ismin Ayaz olması.Ben iki ismide beğenmedim
Bir ara moda Kuzey'di şimdi AyazNiye yahu çocuğuna Ayaz ismini koymayanları dövüyorlar. Kreşlerde kayıt için ilk şart ismin Ayaz olması.
Eymen en beterleri…Bir ara moda Kuzey'di şimdi Ayaz
Sus o benim kızın zamani modaydı eşimin arkadaslarinin oğulları komple Eymen ulen insan utanır be bak ben o yüzden Ertuğrul kaçırdımEymen en beterleri…
Çok da bir şey kaçırmamışsın sjsjsjsjsjjsjsbak ben o yüzden Ertuğrul kaçırdım
Ne alaka şimdi,konuşmus olmak için cabalamayinPeygamberi adıni sağa dola koyarak yazarak çizerek değil izinden giderek yaşatın
Böyle ahmetlere mehmetlere Mahmutlara ne gerek var dini bütün mu olunuyor o isimler koyulunca
Ne alaka ya siz istemedikten sonra babanızın adını koymak zorunda degilsiniz ki yani bana anlamsız geliyor istemedigi halde babasının adını koyma baskısı vs istenirse koyulur zaten her ailede illa böyle birinin çocuga büyüklerin ismini vermesi mi gerekiyor bizim ailede 5 çocuk var hiçbiri de evladına babamın vs ismini koymadı ki 8 çocuk falan var . Biz koyduk ben isim seçtim eşime de içinde kalmasın belki başka çocugumuz olmaz yanına bir isim de sen seç dedim o babasının ismini istedi güzel de uyuyordu öyle koyduk. Şimdi 2. Olacak buna da eşim koyuyor ismini istesem babamın ismini koyabilirim kimse karışamaz ama içimden gelmeyen bişey millet ne der diye yapmam sonuçta seçtiğim isim içime sinmiyorsa her seslendigimde rahatsız olacaksam bu çocuguma haksızlık degil mi bendeki negatif duyguyu hisseder sonuçtaMerhaba bir oğlum olacak ve çocuğumun ismini Ayaz koymak istiyorum fakat herkes tek çocuk olduğum için eşim tarafıda dahil biz razıyız babanın da ismini koy diyorlar.Bu konuda herkes baya ısrarcı.Fakat babamın ismi çok demode ve ağır geliyor bana.Babamın ismi mahmut.Eğer koyarsamda ayaz mahmut olacak.Ama içime hiç sinmiyor çünkü ben ayaz koysam bile herkes mahmut diyecek.Koymazsam herkes ileride pişman olursun diyor.Bu toplum baskısından çok sıkıldım.