Şimdi kilosuna laf söylerler, biraz büyüsün aa daha konuşmaya başlamadı mı derler, konuşmaya başlasın sayı sayamıyor mu derler, sayı saymayı öğrensin üçerli beşerli sayamıyor mu derler. O teyzelerin ve kayınvalide tayfasının işi bu. Boş boş konuşmak. Sanki kendileri kanaat önderlerini doğurdu. Çocuğunuz toplu olsa aa obez bu, çok kilolu derler.
Yanlış yapıyorsunuz, kendinizden ve uzmanlardan şüphe ediyorsunuz. Doktoru hemşiresi ne diyorsa onu doğru kabul edeceksiniz. 2 çocuk büyüttüm ve her ay götürdüğüm doktoru dışında kimsenin dediğine kulak bile asmadım. Patavatsız komşuya da keşke tıp okuyup çocuk doktoru olsaymışsın ne güzel her şeyi biliyorsun dedim. Kimse için kavga etmem tartışmam bile ama çocuklarım için kim olduğu farketmez, çat diye kırarım kalbini. Komşu kim kayınvalide kim, azarlar geçerim geçtim de. Çok küçüksünüz tecrübeniz yok, yıllar içinde siz de pişer o elalemin ağzını kapatmayı öğrenirsiniz ama ben size kısayolu gösteriyorum. Çocuğum doktor kontrolünde, gerkeni gerekmeyeni o bana söylüyor diyeceksiniz.