• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hergun yeni bir derttt

Evet düzenli kemoterapi alıyor ve aldığı gün çok kötü oluyor yani hiç yaramiyo ama doktor bunuda olmazsa hiç olmaz diyor bizde yapacağımızı bilmiyoruz :KK43:

Son evrede bir hastaya kemoterapi bence tartışılır. Zaten kemoterapi başlı başına zor bir tedavi yöntemi. Yani insan bünyesini sarsan ve zorlayan bir yöntem. Elbette çok faydası olduğu zamanda oluyor ama son evrede bir kanser hatasına hele yaş unsuru varken tartışılır. Besinlerle desteklemek gerek, muhtemelen yemek yemekte zorlanıyordur. Onkolog mamaları verebilirsiniz eczaneden temin edip. Hem katkı maddesiz hemde vitamin açısından sağlıklı. Enerji verip biraz olsun rahatlatır. Oda olmuyorsa evde besin serumu deneyebilirsiniz. Ama belirti ve hallerini sık sık kontrol ve takipte tutun. Mucizeler Allah'tan gelir. Hala nefes alan her cana umut vardır rabbim ömür verirken acısız sızısız versin. Ben artık o kadar çok işin içindeydim ki, kan değerleri bile ne iyi ne kötü biliyordum doktorumuZla yöntemi beraber seçiyorduk. Yapabileceğim birşey olursa özelden/buradan basıl isterseniz hem daim yazabilirsiniz. Dua edeceğim, tavsiyem lütfen umudunuzu kaybetmeyiniz.

Çok ama çok teşekkür ederim canım zaten mama veriyoruz şuan çünkü hiç birşey yemiyor yani geçmiyor diyo bogazimdan yani biz ilk ogrendigimizde doktor 3 ay yaşamaz demişti çok sukur artık 4 yıl olacak ki babaanne bu ülkeyle yaşıyor tabi buna yaşamak denirse :(
Son evrede bir hastaya kemoterapi bence tartışılır. Zaten kemoterapi başlı başına zor bir tedavi yöntemi. Yani insan bünyesini sarsan ve zorlayan bir yöntem. Elbette çok faydası olduğu zamanda oluyor ama son evrede bir kanser hatasına hele yaş unsuru varken tartışılır. Besinlerle desteklemek gerek, muhtemelen yemek yemekte zorlanıyordur. Onkolog mamaları verebilirsiniz eczaneden temin edip. Hem katkı maddesiz hemde vitamin açısından sağlıklı. Enerji verip biraz olsun rahatlatır. Oda olmuyorsa evde besin serumu deneyebilirsiniz. Ama belirti ve hallerini sık sık kontrol ve takipte tutun. Mucizeler Allah'tan gelir. Hala nefes alan her cana umut vardır rabbim ömür verirken acısız sızısız versin. Ben artık o kadar çok işin içindeydim ki, kan değerleri bile ne iyi ne kötü biliyordum doktorumuZla yöntemi beraber seçiyorduk. Yapabileceğim birşey olursa özelden/buradan basıl isterseniz hem daim yazabilirsiniz. Dua edeceğim, tavsiyem lütfen umudunuzu kaybetmeyiniz.

Çok ama çok teşekkür ederim canım zaten mama veriyoruz şuan çünkü hiç birşey yemiyor yani geçmiyor diyo bogazimdan yani biz ilk ogrendigimizde doktor 3 ay yaşamaz demişti çok sukur artık 4 yıl olacak ki babaanne bu ülkeyle yaşıyor tabi buna yaşamak denirse :KK43:

Bu iş tamamen Allah'ın takdiri. Ben doktorun söylemlerine çok fazla önem verdim, onun söylediklerine göre hareket ettim ve pişman değilim. Gerçekten hem ilgili hemde bilgili güzel bir doktorumuz vardı. Annemle güzel bağ kurmaları tedavimizi daha verimli geçirmeye sebep oldu. Benim annem için de bir kaç aydan bahsedildi ancak annem 5 sene kanser illetiyle yaşarken, senin benim gibi çok sağlıklı bir hayat geçirdi. En büyük etkisi kanser olduğunu bilmiyor olmasaydı sanırım o yüzden hep iyi olcağına inanıyordu. Bir ara çok sık hastaneye gittiğimiz için sinirsel bir bozukluk yaşadı hemen destekle üstünü örttük. Sürekli gözlemliyordum tabii ki ama, cafeye gidip yürüyüş yapan, evde sohbet ve kitap saatleri yapan anne kızdık. Acı çekmemiş olması benim tek tesellim. Son dört gün sessizleşti, içine kapandı. Ölümünden 1 gün evvel ben işteyken beni sormuş. Akşamına yattım yanına, anne dedim ben geldim. Helallik istedi. Artık kanı çekilmiş, ve belli belirtileri vardı. Sanırım donukluk yaşadım her yerim kitlendi. Hiç bozuntuya vermeden saçlarını okşayıp dua okudum. Yine çok güzelsin prenses gibisin ne güzel yakışmış bu pijamalar ama kalk artık iki gün sonra maaş alıcam bir güzel gezip tozup yiyelim anne/kız dedim. Gülümsedi, öptü. Odur son iletişimimiz. Ertesi gün ben işteyken telf geldi, artık olan olmuş, giden gitmişti. Dua ede ede vermiş nefesini hiç telaş etmeden. O konuda çok huzurluyum. Bakımında, o dönemde ben kendim üzüntü olarak sıkıntı yaşadım yoksa bakımı hiç zorlamadı çalışmama rağmen hiç yalnız bırakmadık. Rabbim şifa versin inşallah. Yanına inersen benim yerime in, hasta büyüklerin kokusu bile ayrı huzurlu sanki... :)

Back