• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hergün sürekli olan bağırsak ve karın sesleri

scodelario

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2015
280
138
53
merhabalar, baslıktaki sorunum olmayan gün yok 1 yıldır.açsam da toksam da her sekilde böyle ve cok utanç verici.bu sorunu yasayıp geçirmiş biri var mı?

Bir yakınım uzun zamandır bu durumdan şikayetçiydi. Bagirsaklarindan kitle aldılar. Maalesef bende de aynı durum var. Sanırım siz de ben de bir doktora gorunmeliyiz.

Içerde 7 gün 24 saat çalışan organlar var. Ses olması normal. Hava yutunca da ses yaptığını duydum.

merhaba.Ben de gaz sorunu var.kronik ülserim var.doktorun bugün dediğini aktarıyorum.çay kahve azaltılacak,hızlı yemek yenmeyecek.stresli gergin zamanlarda hızlı yemek yerken çok hava yutuyormuşuz.yemekleri çok çiğneyerek yiyeceğiz.tabi kan tahlili ve ultrasona bakılacak benim.sizin beslenme tarzınız ve hareketle çözülebilecek gibi..iyi akşamlar

arkadaşlar toplu cevap veriyim her türlü tahlil yapıldı, hızlı yemeyi geçin hiçbirşey yemediğim zamanlar bile oluyor birden başladı ve hergun sabah aksam artık psikilojikman bitik durumdayım. asırı yuksek herkesin cook rahat duyabiliceği iğrenc sesler..ne yaptıysam ne ilaç kullandıysam geçmedi geçmiyor kafayı yicem cok mutsuzum.tek istediğim sunun geçmesi.

sesler öyle sacma ki biri cidden yuksek sesle osuruyor sanar yani, halbuki bagırsaklar ve karnın içinden geliyor :(

Yanlış besleniyor olabilirsiniz ya da yediğiniz şeylere karşı bir intolerans durumu olabilir.Gıda intoleransı testi yaptırmayı deneyin.Kimi durumda alerjik de olabiliyor yani yediğiniz şeye alerjiniz olabilir.Ama genel olarak reflü vb. gibi bir rahatsızlığınız yoksa hatalı besleniyor olmanızdan kaynaklanabilir. Paketli ve işlenmiş gıdalardan,tahıllardan ve şekerden özellikle kaçınmanızı öneririm.Prof. Dr. Canan Karatay'ın kitaplarını okuyarak da daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunları neden yazıyorsun derseniz, ben de benzer problemleri yaşayan biriyim ve boğaz reflüm de var.Boğazımdan olmadık zamanlarda korkunç gaz sesleri geldiği ve kontrol edemediğim için çok utandığım durumlar olmuştur :KK43: Ama doğru beslenmeyle büyük ölçüde bunlardan kurtuldum. Yüksek oranda alerjilerim de var , laktoz intoleransım da. Kısmetse ben de test yaptırmak istiyorum kısa zamanda. Acil şifalar dilerim

arkadaşlar toplu cevap veriyim her türlü tahlil yapıldı, hızlı yemeyi geçin hiçbirşey yemediğim zamanlar bile oluyor birden başladı ve hergun sabah aksam artık psikilojikman bitik durumdayım. asırı yuksek herkesin cook rahat duyabiliceği iğrenc sesler..ne yaptıysam ne ilaç kullandıysam geçmedi geçmiyor kafayı yicem cok mutsuzum.tek istediğim sunun geçmesi.
Stresten bile olabilir. Sonuçta midemiz vücudun ikinci beyni.
IBS de olabilirsiniz.

Gaz çıkışı gibi değil de direkt bağırsaklardan gelen bir ses. Yaşadım bir dönem biliyorum. Evden çıkmak istemiyordum. Benimkini stres tetikliyordu. Aynı şekilde testlerde hiçbir sorun çıkmamıştı. En son endoskopi yapıldı ülser başlangıcı vardı ama onu midem ağrıdığı için yaptırmıştım. Bu seslerden farklı olarak, belki alakalı belki değil.

Stres yapmayın. Kefir tüketin.

Bütüncül tıp araştırdınız mı hiç? Schüssler tuzları varmış. Bende yeni öğreniyorum doğrusu ve doktora danışıp başlayabilirim. Biraz araştır istersen.

Bu tuzları kullananlar deneyimlerini yazarsa sevinirim.

Annem olsa üşütüyon çıplacık geziyon, şu ayağınbi çorap giy derdi:) belki üşütüyorsunuz farkında olmadan...

Merhaba , ayni şikayetlerim ile gastoenterolojiye gittim, Demir eksikliğimde olunca çölyak düşündüler ve yapılan testlerle tanıyı koydular, ağız içinde yaralarınız, laktoz intoleransiniz ve bu tarz durduk yere bagirsaklardan gelen tiz sesiniz varsa belki siz de de ayni durum olabilir. Doktorunuza danışın derim. Beslenme düzenim değişince hiç sorunlarım kalktı ortadan.

Back