Nisandan once cok iyi olan damat adaylari evlilik hazirliklari ile birlikte anaci oluyorlar. Ben bunu suna bagliyorum: Tamam, artik is benden cikti, gelin aliyoruz, bu isleri en iyi annemler bilir, bunda sonra ailede adetler gelenekler nasilsa oyle olmali.. Burada okudugum cogu konudan benim cikardigim bu.
Resti cekmekle iyi yapmissin. Hosuna giden, icine sinen gelinligi giyip arzu ettigin mekanda oturmak hakkin. Cocuk degilsin ki buyukler senin adina karar versin. Herkes fikrini soyler, hosuna gideni alir uygularsin, o kadar.. Eskilerin bunu anlamasi zor gorunuyor, bu yuzden herseyin tam ortasindalar.. Esin bu dengeyi kurabilmeli, devir coktan degisti. Sevginin ve anlasabilmenin kurali karsilikli saygi. Senin onlari adam yerine koyup sozlerine kulak verdigin kadar onlar da seni adam yerine koyup fikir ve isteklerine saygi duymak zorundalar, dayatma ile omur gecmez.
Nisanlin aklini basina toplayip donerse ne ala.. Ille de annem diyorsa gule gule de gitsin. Bastan seni saymayan sonradan hic saymaz.