• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her yol sona mı gider

Bence hiç düşünme yapma kendıne bunu. Nişanlın annesinin yanında olayları gorduğu halde mudahale etmıyo yine annesinin yanında senı suçluyo bide arayıp haklı cıkmaya çalışıyor ama sen ayrılalım bıtsın deyınce bu seferde sen haklısın diyor.

Nisandan once cok iyi olan damat adaylari evlilik hazirliklari ile birlikte anaci oluyorlar. Ben bunu suna bagliyorum: Tamam, artik is benden cikti, gelin aliyoruz, bu isleri en iyi annemler bilir, bunda sonra ailede adetler gelenekler nasilsa oyle olmali.. Burada okudugum cogu konudan benim cikardigim bu.
Resti cekmekle iyi yapmissin. Hosuna giden, icine sinen gelinligi giyip arzu ettigin mekanda oturmak hakkin. Cocuk degilsin ki buyukler senin adina karar versin. Herkes fikrini soyler, hosuna gideni alir uygularsin, o kadar.. Eskilerin bunu anlamasi zor gorunuyor, bu yuzden herseyin tam ortasindalar.. Esin bu dengeyi kurabilmeli, devir coktan degisti. Sevginin ve anlasabilmenin kurali karsilikli saygi. Senin onlari adam yerine koyup sozlerine kulak verdigin kadar onlar da seni adam yerine koyup fikir ve isteklerine saygi duymak zorundalar, dayatma ile omur gecmez.
Nisanlin aklini basina toplayip donerse ne ala.. Ille de annem diyorsa gule gule de gitsin. Bastan seni saymayan sonradan hic saymaz.

ya onu konuştuk görmedim diyor bbam azcık iç taraftaydı arabadanda inmedim ama çok sinirliydim anlamadım bile evet hatalıyım diyor ben konuşurum babanlarla diyor

Sen kendini kandırmaya dünden razısın.

O kadın hep tepenizde olcak.

Madem nişanı atmaya niyetin yok bari gözlerini korkut. Baban konussun nisanlinla. Kızımı ezdirmem desin.

aslında nişanlım bana dedi başbaşa gidelim diye ben eşeklik ettim ve dedimki ikisindede ilk olacak hevesleri kırılmasın gelsin baksınlar bugün baya konuştuk nişanlımla az öncde işe gidrken annesiyle tartışmış ve kadın hala hayır benden özür dilicek bana surat astı demiş oda anne sende bunu bunu yaptın kıza demiş en güzel günü mahvoldu kızın demiş nişanlımda sen hakllısın ama keşke ablan yerine annen konuşsaydı o an diyor annemin huyunu biliyorsun pişmanda oldu ama böyle bi kadın işte bende ne yapacağımı şaşırdım birdaha hiçbiryere getirmicem kimsede karışmayacak kararlarıma diyor ama işte o özür meselesindede kırma beni ara konuş gerisini ben hallederim dedi babamda duyunca bunu çıldırdı asla dedi akşam gelsinler bu iş bitti dedi ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

nişanlın onu demiş bunu demiş, mişli geçmiş zaman yani sen görmedin, senin gördüğün gelinlik seçilirken annesinin sana yaptığı ve nişanlınında kale gibi onun arkasında durduğuydu,gönlünü almak için tabiki anneme kızdım vs dicek, sende inanırsan ve evlenirsen başın yanacak, yakma

yemin ediyorum içim cız etti. hem kaynananın laflarına hem nişanlının tavrına. güzel bir dille dese belki sende straplez giymezsin. ben korktum senin kaynanandan canım. Allah yardımcın olsun. Ailen arkandaymış sakın geri adım atma. Hatta tavrını koy ailelerle gitmeyin bi daha gelinlik bakmaya aileleri istemiyorum nişanlımla gideceğim de.

Canım bence yol yakınken dön derim ben sana cünkü evleneceğin insanda is yok kusura bakma! Tamam annesinin haklı olduğu yerlerde annesini savunacaktır hangimiz annemize saygısızlık etsinler isteriz ki ve bu durum karsısında susarız? Ama senin haklı olduğun yerde annesine laf etmesini de bilecektir fakat okuduğum kadarıyla sen haklısın ama evleneceğin insan anneci davranmıs üstüne ablana saygısızlık etmis böyle durumda.. Bu zamanlarda en büyük is erkeğe düser cünkü sen kaynananı sevsen de sevmesen de istediği birsey olduğu zaman kırmak istemezsin ama icindeki baskadır hemen burada nisanlın araya girmesi lazım 'anne bosver bu da güzel' diyerek senin gönlünü yapar fakat bu düsünceden cok uzak iki kisi gördüm ben bence yol yakınken dön.

aslında nişanlım bana dedi başbaşa gidelim diye ben eşeklik ettim ve dedimki ikisindede ilk olacak hevesleri kırılmasın gelsin baksınlar bugün baya konuştuk nişanlımla az öncde işe gidrken annesiyle tartışmış ve kadın hala hayır benden özür dilicek bana surat astı demiş oda anne sende bunu bunu yaptın kıza demiş en güzel günü mahvoldu kızın demiş nişanlımda sen hakllısın ama keşke ablan yerine annen konuşsaydı o an diyor annemin huyunu biliyorsun pişmanda oldu ama böyle bi kadın işte bende ne yapacağımı şaşırdım birdaha hiçbiryere getirmicem kimsede karışmayacak kararlarıma diyor ama işte o özür meselesindede kırma beni ara konuş gerisini ben hallederim dedi babamda duyunca bunu çıldırdı asla dedi akşam gelsinler bu iş bitti dedi ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

sen şu an bu konuşmadan nişanlının senın tarafında olacağına nasıl inandın sevdacım?

sırf köprüyü geçme muhabbeti yapmışne demek ablan değil de annen konuşsaydı ne fark eder

ablan tutup kayınvalidene küfür mü etti ne alaka yanı ne dedi ki ablan kadına?

sakın özür dileme babanın sözünden çıkma ya baştan böyle olur ama birşey deyim mi moralını bozmak istemem ama o kadar çok belli etmiş ki nişanlın kendini gerçekten fayda yok ondan sana

ama işte seviyorsun ben olsam bırak özür dilemeyi yüzüğ bir daha takmam

kv ablama bağırdı ve benim omuzlarıma sert bir şekilde dokuna dokuna böylemi gezecek çıplak çıplak dedi..

bana kv dem bunu yapacak hem de annem ve ablamın yanında üstüne atlardım ona neymiş ki oğlu bir şey demedikten sonra afedersinde ona b.k yemek düşer... ben senin yerinde olsam anında bitirirdim bu işi ne bu anadan ne bu kocadan sana yar olmaz... hiç alttan almasına bakma sen eşyaları gel al deyince çark etmiş..

yasadiklariniz evlilikte basiniza geleceklerin bir on gosterimi sadece.ne munasebet kaynananin istedigi gelinligi almak,ciplak ciplak diye sertce vurmak,ablana kizmak,embesilligini devam ettirdigi halde bir de ozur beklemek.ASLA dilemeyin ne olcaksa olsun, bunun sonu evlilikte bitmeyecek kaynana etkisi olacak burdaki bir cok konu gibi.yol yakinken kurtulun cocuklarla bitirmektense erkenden kurtulmak en iyisi.annesinin agzina bakan biscolata erkegi olsa cekilmez:)

o sizin en özel gününüz ilk gelınlık gıycegınız gün olucak.tabiki siz begenceksiniz siz giyceksiniz onu.ister cıplak olsun ıster kapalı içinize siniyosa giymelisiniz nişanlınız bile bu konuda size karısamaz.bide kv de karısıyor.kibar bir dille kızım sana yakıstıramadım ama sen bilirsin yinede demesi lazımdı ne öyle vurmak tripler filan.sen ona bizim düğünümüzde bu kıyafetı giyceksin diye bir tavırda bulunamıyorsan oda sana karısamaz.nişanlında annesini tutmus tabıkı annesını tutucak o annesı ama senide ezdirmicekti dengeyi bulmaya calıscaktı.seni ezsin annemde annem.yazık olmus 6 senenize boşuna vakit kaybı olmus sizin için ama herseyde bir hayr vardır boşanmaktan iyidir daha iyi biriyle karsılasırsınız inşallah.

şimdiki aklım olsa nişanlıyken ayrılırdım...kaldı ki nişanlının aşkından ölsen bile sende o kaynana varken bu işin sonu boşanmayla biter..iyi düşün iyi taşın...senin nişanlın daha kendi kararlarını veremiyor anladığım kadarıyla..seni o annesine ez:50:dirir..o ezdirdikçe o kaynanada seni ezmekten mutluluk duyar...bence yol ver gitsin..sana ve ailene karşı saygısızlık yaptıkları an bırakacaksın yoksa bunu yapmaya hep devam ediyorlar...

cok dogru bı karar vermıssın ınsanı dert sahıbı eder boyle kayınvalıde herseyın hayırlısı olsun bundan sonra senın ıcın

Kayınvalidenin sana hiç saygısı yok.
Bende yaşadım senin yaşadıklarını evlenirken.

Fakat eşim sözden tut evlenene kadar kayınvalidemin değil benim istediğimi yaptı.
Nişanlının şu an davranışı gelecekteki davranışlarını yansıtıyor.
Şimdiden annem de annem diye tutturmuş.
Ablanın hiç bir suçu yok.
Bana ve ablama öyle bağıracak olsa bırak gelinlik seçmeyi alttan almayıp çekip giderdim.

Ailenin sözlerine katılıyorum.
Nişanı atmak mantıklı geliyor. Duygularında ağır basıyor galiba...
Hakkında hayırlı olsun.

sadece henüz nişanlısın bu yüzden nişanlın seni idare ediyo senin işin zor çok terbiyesiz bi aile ilerde çok sorun çıkar gibi. hakkınızda hayırlısı olsun. eğer herşey burda anlatılan gibiyse sizin ve ailenizin 0 hatası var. nişanlınız ve annesinin diz boyu

Gelinlikciye gelin alayi gibimi gidilir yahu ? Biz gezdik ettik annemde,kaynanamda provada gorduler gelinligi oda ben iatedim diye geldiler gelinlikciye

Nedir bu böyle kayınvalidelerin gelinlik seçimine karışmaları, bırakın da onu giyecek kişi seçsin. İnsanların hayatlarındaki en önemli anları mahvetmeye hakları yokkkkk.

Gelinlikciye gelin alayi gibimi gidilir yahu ? Biz gezdik ettik annemde,kaynanamda provada gorduler gelinligi oda ben iatedim diye geldiler gelinlikciye

al bendende o kadar benim gelinliğimi düğün salonunda gördüler ne gerek var ben beğendikten sonra eşim bile gelinlik yapılırken tek kelime etmedi gelinlikçi çağırıyor onu soruyor ben anlamam lilyum nasıl isterse öyle olsun diye... Ne kadar hadsiz bir kadınmış bu kadar karışma hakkını verme kendini onunla değil oğluyla evleniyorsun oğlununda senin giyiminle ilgili sorunu varsa ve bunu sorun yapacaksa hiç evlenme... emin ol evliliğin burnundan gelir.

Back