her yol sona mı gider

sevdaveysel

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
1.131
955
448
bende sanırım artık ayrılma noktasındayım.. 2007den beri süren güzel bir ilişki nişanlandıktan sonra kabus olmaya başladı kayınvalidem sayesinde.daha önce çok konu açtım saçmasından tutunda inciticisine kadar bir sürü sebepten kırgınlıklar..ama dün yaşadığımı sindiremiyorum.. dün ilk kez gelinlik bakmaya çıktık.. çok heyecanlıydım.. çokta mutlu.. kayınvalidem istiyor diye kırmamak adına onun istediği yerlere gittik önce.. ilk yerde beğenmedim birşey, ordaki kadın ben yedisene önce evlendim kvdem ne aldıysa o gelinliği giydim dedi bende o yedi sene önceymiş bu benim en özel günüm içime sinen birşeyler giymek istiyrm dedim kvdem şimdikiler bir tuhaf dedi sesimizi çıkarmadık yanımda ablam ve annem vrdı.. çıktık diğer dediği yere gittik bir fotoğrafçı gittiğimiz yer aynı zamanda üç beş gelinlik koymuş kiralıyor dene dediler kırmayım dedim straplez bir gelinlik denedim..ilk denediğim gelinlik,, içim kıpır kıpır çıktım suratı beş karış berbat dedi bunun üstü ne böyle hayır olmaz giyemez falan dedi.. ablam da ... teyze bırakalım onlar karar versin neresi açık hem dedi.. kv ablama bağırdı ve benim omuzlarıma sert bir şekilde dokuna dokuna böylemi gezecek çıplak çıplak dedi.. ben şokta daha konuşamıyorum bile ne umdum ne oluyor... ordaki çalışan kadında ablacığım buna omuz dikecez zaten gelinin öyle istiyr falan dedi ama bi ton laf etti hem rezil olduk hem benim en güzel anım mahvoldu.. çıkardım gelinliği çıktım.. diyorki ben karışmıyorum herkes fikrini söylüyor bende söyledm.. o noktadan sonra tek kelime konuşmadık..nişanlım da ablama kızdı anneme saygısızlık ettin diye ablamda ben saygısızlık etmedim herkesn içinde bana bağırdı annen bana bağırımaz dedi annem canım kadın şoklarda eli ayagı titriyor.. çıktık düğün salonunun anlaşmalı olduğu yere gttik zaten orucum adana sıcağı dermanım kalmamış kadın bide surat yapıyr..geçtik oturduk görevlilr katalog falan getirdiler bakıyorum kadın bitane gelnlik getirdi çok beğendim bir dene dedi girdimdenedim çıktım bana bakmıyor bile arkasını döndü nişanlımın elinde telefon dalmış ona.. nişanlıma baksana dedim kafasını kaldırdı baktı ama kv hala bakmıyor .. annemde kızım böyle gelde kvdende görsün dedi bana kalsa önüne bile gitmezdim oraya benim iççin gelmiş ama kadın dönmüş arkasını bana çok zoruma gitti.. neyse geçtim önüne kafasını kaldırdı göz ucuyyla baktı kafasını geri çevirdi..girdim kabine çıkardm o ara nişanlıma diyormuşki hadi saat geç oldu eve gidelim saat dört bucukve oruç falan dadeğil yani nişanlımla ben orucuz,,bindim arabaya annesifalan binmeden nişanlıma dedim annen niye öyle yaptı sen öyle yaparsan oda öyle yapar dedi ben napmışım dedim bir bak demedin diyor bana kan beynime sıçradı bendededim annen arkasını döndü napacaktım ya dedim ben orda herkese tek tek bana bak bana bak mi dicem niye geldik oraya bana bakmak icin değilmi dedim o ara kv bindi arabaya.. geldik bizi evin önüne getirdiler babam kapının önünde girişte hemen oturuyor..ne nişanlım indi ne kv.. bastı gittiler.. terbiyesizliiği sindiremedim ve o saatten bu saate nişanlım tek bir mesaj atmadı az öncede mesaj atmış beni suçluyor anneme bak demedin saygısızlık ettin diye bende içimdekileri söyledim sende o anne varken biz senle olamayız gelin alın emanetlerinizi bu iş bitti dedim ,,haksızmıyım nolur akıl verin

en ağır olanıda dönmüş diyorki hayır onun istediği değil artık benim evimde benimde istediğim olacakdiyor lafa bakarmısınız daha öncede oturacağımız ev konusunda bunu demişti bana nişanlım boşver duyma demişti ama bu ikinci kez oluyor babamda artık inceldiği yerden kopsun kızım ben seni yolda bulmadım dedi ama içim çok acıyor çok

seviyorsun

doğru ama bu sorunlar evlendikten sonra daha bir çoğalıyor nişanlının tavrıda anneden yana ne yapsan beğenmiyecekler başıma geldi ki burdaki kadınların çoğu aynı şeyden dertli okuyorsundur lütfen evleneceksende iyi düşün çünkü insan eşinden yediği darbeyle daha çok yıkılıyor

şimdiki aklım olsa nişanlıyken ayrılırdım

Canim bu aşamada ayrılık cok zor ama bu kayınvalide sana cok cektirir...tepkini gösterdigin iyi olmus bence nisanlın arayacak bırak biraz burnu sürtünsün gelmezse de daha cok sevin ana kuzusu birinden kurtuldugun icin...Bırakta biraz sahip çıksin sana...Dedim gibi olmazsada vardir bir hayir sakin uzme canini

nişanlında iş yok üzülme.

yetişkin insanların kendi kararlarını almasından yanayım ama lütfen bu sefer babanı dinle anneni dinle yol yakınken olan olsıun

boşanmaktan iyidir.bak bakalım nişanlının tavrına 180 derece dönüp senin istediklerini mi yapacak yoksa annem de annem diye abuk sabuk davranan menapozlu kıskanç ne yaptığını bilmez bir kadının yaptğı saçmalıkların farkında olmasına rağmen annemdir deyip susup oturacak mı.

üzülme demesi kolay ama bu nişanlının imtihanı.

sakın ödün verme o kaynana senı boğar nişanlın da ööylece bakar çünkü adaletli ve vicdanlı bir adam değil, görüyor duyuyor ama sana suç buluyor.

Daha önceki konularınızdan biliyorum sizi, bu ayrılık sanki hayırlı olmuş gibi geldi bana. Size çalışmamayı telkin eden bir erkekle, üstelik siz çalışmak isterken, işiniz de varken evlenmek hata olurdu bence. Düşünün, nişanlısınız, gelinliğinizi seçme özgürlüğünüz yok. "Ben ne dersem o olacak" diyen bir kayınvalide adayınız, muhtemelen de ileride "Annem ne derse o olsun" diyecek bir nişanlınız var, bu şekilde mutlu olabilir misiniz? Nerede, ne koşullarda yaşayacağınıza dahi karar verme hakkını kendinde gören bir aile ve hayır diyemeyen, kendisinin ve sizin taleplerinizi açıkça dile getiremeyen bir eş ile işiniz çok zor olur sanki.
Sorunuzun cevabı, bence haklısınız. Fakat kendinizi haksız duruma düşürmeyin, konuşurken nişanlınızın annesini suçlamamanızı öneririm. Esasen konu kayınvalideniz değil bence, sizin ilişkiniz iki kişilik, nişanlınız üçüncü kişileri belli bir mesafede tutamıyorsa hata onundur. Size ve ilişkiye yeterince sahip çıkamıyorsa ayrılığınızın sebebi budur.
Umarım doğru ve sizi mutlu edecek bir karar verirsiniz.

erkenden kurtulduğun için sevinmelisin.nişanlıyken ana oğul bunu yapan insanlar evlendikten sonra sana neler yapmazlar ki.

çok basit bi olayda bile anne ne yapmaya çalışıyosun demeyen adamdan koca da olmaz baba da, şu an için acıyo olabilir, bırak acısın, yan kavrul otur ağla ama Allaha sığın sakın geri dönme, evlensende boşanırsın sakın tatlı sözlere kanma, bi kere bitti bu iş deyip geri dönersen ve evlenirsen bu kadın sana hayatı zindan eder, nişanlın zaten soğan erkeği,sakın sakın sakın bitirme hayatını geri dönme

bence sen kurtulduğuna sevin.nişanlıyken ayrılmak hiçbişey değil evlendikten sonra boşanmak hepsinden zordur eminim. bence kesinlikle en doğrusunu yapmışsın. ve vaktinden önce nasıl insanlar olduğunu anlamışsın Allahın sevgili kuluymuşsun demek ki. buna sevinmelisin. böyle bir kayınvalide ve eşle ömür geçmez ancak sinir hastası olurdun. sürekli annem bilir annem ne derse o olur. vallahi kendi gelinliğini kendin seçemiyorsan bu iş imkansızdan da öteymiş zaten. kendini asla ezdirme. unutma dünyaya bir kez geliyorsun ve inan bana kimseyi çekmek zorunda değilsin. saygı da bir yere kadar saygı gösterene saygı gösterilir. ve unutma ki senden bi tane daha yok bu dünyada bazen insan gerçekten bencil olmalı sen mutlu olacaksın ki diğerlerini mutlu edebilesin. en önemlisi huzur. tecrübeyle sabittir.

Kesinlikle doğru karar arkadaşım..evlendiğini düşünsene??hayatı zindan ederlerdi sana..yol yakınken bitmesi iyi olmuş..ana oğul yaşayıp gitsinler bi müddet üzülür afallarsın ama geçer..bütün hayatın boyu üzülmektense,bi kaç ay üzülür unutursun..sevgide bir yere kadar..Allah karşına hayırlı bi insan çıkarsın inşallah canım.

kv bak sen
ben onu bunu bilmem arkadaş
bi erkek yeri geldiginde annesine yeri geldigindede karısına karşı durmayı bilecek
ama nerde böyle erkek
annesine bak diyecekmişsin neyine bakacak yahu
gelinligi giyecek sensin anasına neymiş
aslında gelinlikti alışverişti çiftler yalnız gidecek arkadaş ya
yazık oruç oruç kızın morali alt üst oldu
hakkında hayırlısı olsun
arkadaşlarında dedigi gibi nişan atmak boşanmaktan daha kolay

alsında anasını gömleğinin (daha kötüsünü diyebilridim) içine saklasın
adam mı o ya
ayyy burdaki kaynana maceralarını okuyup melek gibi kaynanama düşman olacam ayol

amannnn sakınn...bir anlık sevgine yenilmee.geçer neler geçmiyoki.hiç biri ana baba acısından daha acı olamaz.ilerdee hayat zindan olur sana.annesii sürekli tepende eziyet eder,oğlu üstünü süsler anneme saygısızlık yapma diyee kül kedisinden beter olursun.Allah korumuşki seni yol yakından göstermiş.

aradı yaklaşık iki saatten fazla konuştuk bana çokhak veriyor destek oluyor ama annesi demşki sevda benden özür dileyecek.. babamda duydu çıldırdı ara akşm gelip alsınlar eşyalarını bu iş bitti diyor napacam bilmiyorum

nişanlım sanırım busınavda yanımda olacak baaya bir konuştuk bana hak verdi yalnz annesi sevda benden özür dileyecek demiş son gelinlikçide arkasını dönünce dışarı çıkarken onu beklemedim surat astımdiye. bende asla dilemem dedim babmda duydu bu iş bitti dedi

aslında nişanlım bana dedi başbaşa gidelim diye ben eşeklik ettim ve dedimki ikisindede ilk olacak hevesleri kırılmasın gelsin baksınlar bugün baya konuştuk nişanlımla az öncde işe gidrken annesiyle tartışmış ve kadın hala hayır benden özür dilicek bana surat astı demiş oda anne sende bunu bunu yaptın kıza demiş en güzel günü mahvoldu kızın demiş nişanlımda sen hakllısın ama keşke ablan yerine annen konuşsaydı o an diyor annemin huyunu biliyorsun pişmanda oldu ama böyle bi kadın işte bende ne yapacağımı şaşırdım birdaha hiçbiryere getirmicem kimsede karışmayacak kararlarıma diyor ama işte o özür meselesindede kırma beni ara konuş gerisini ben hallederim dedi babamda duyunca bunu çıldırdı asla dedi akşam gelsinler bu iş bitti dedi ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

Madem nişanlının yanında olacağını hisediyorsun at nişanı. Ailem bana yapılan haksızlığı sindiremiyor, beni annenin böyle ezmesini kabullenemiyorlar de.
Gözlerini korkut biraz.Ailenin arkanda olduğunu bilsinler.

Ama bana sorarsan tamamiyle bitir.Kusura bakma ama nişanlından adam olmaz. Şuan birden kestirip attın diye alttan alıyor.
İlk tepkisini verdiği anda tarafını seçmiş o. Senin özür dileyecek bir durumun yok ki, kayınvalidenin ailenden özür dilemesi gerek.

Sana özür dile diyor ama asıl saygısızlığı baban kapının önünde otururken, adamın yüzüne bile bakmayıp gazlayıp giderek kendisi yapmış.

ya onu konuştuk görmedim diyor bbam azcık iç taraftaydı arabadanda inmedim ama çok sinirliydim anlamadım bile evet hatalıyım diyor ben konuşurum babanlarla diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…