• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her yeni gün, yeni bir umutla başlar...

Bende Instagramda gördüm baya övüyorlar falan ondan merak ettim.açikçasi hiç denemek bile aklımdan geçmedi direk çok zor olur dedim 🤭
Metehan çok hareketli ve inatçı bir bebek. Doğduğu günden beri hiç değişmedi. Meme onun sakinleşmesi durulması ve annesini sevme yöntemiydi. Benim hatam 18 ay civarı kendi bırakır gibi oldu. Ben de iki yaşa kadar emsin diyince bir daha o bırakmadı hiç. Doğumdan sonra tekrar kolostrum sütü aldı ve inanılmaz hızlı gelişti. Boyu uzadı bir anda konuşmuyordu cümleler kurmaya başladı. Ayşe nin gelişimi iyiydi. Süt ikisine de yetti. Şimdi zaten büyük günde iki belki maksimum 3 kere emiyordur. Hatta bazen öğlen uyumazsa bir kere. O da beni çok zorlamıyor ilk zamanki gibi. Zaten Ayşe doğduktan sonra hemen bıraksam kardes kıskançlığı cok fazla olacaktı. Böyle böyle devam ettik şimdiye kadar. Muhtemelen öğle uykuları bittiginde emzirme serüveni de kendiliğinden bitecek. Çünkü sadece uyku öncesi emiyor.
😂 Büyüyünce çok güzelde küçükken çok zor .. Peki birşey soracagım Emzirmeyi oğlun istediği için mi devam ediyorsun yoksa başka bilmediğimiz birşey mi var inan meraktan soruyorum hani 3. Yaşına girecek hem senin için hemde onun için daha zor olmayacak mı bırakmak .
Kendigilinden biteceğine inanıyorum Alpim. Zaten sayı olarak çok az emiyor uyku öncesi rutin bizim için ;)

Ay masallah canım benim hayalim üçtü simdi büyük konuşmayayım da istemiyorum oğlanı kreşe vermiştim onun kitap defteriyle uğraşmak birsey öğrenmesi sürekli calisalim diye ağlıyor artik kardeşi uyanınca imkansiz birseyler yapmak ucuncuye kalbim dayanmaz🤣
Şu an 3. olsa ben de huniyi kafama takarım çünkü gün icinde yarım saat vaktim yok kendime. Ama şöyle ikisi de kreş çağına gelsin ozlersem hamileliği ve bebeği düşünüyorum ama zaman neyi gösterir bilmiyorum🤷

Yok kızlar ben tek çocukta kaldım :))
Tandem yapmak isterdim ama :) yapanlar zorlandıklarını söylüyor ama kıskançlık vs Açısından da olumlu etkiliymiş
😊 hic bisey icin gec deil sende yap canim oglusun abiş olsun ♥️🤩. Yaaa canim hoc arastirmadim bence dogrudur paylasmayi kardesligi anne memesinde ogrenmeleri ♥️♥️♥️. benim kizim hic kiskanmiyor cok seviyor o kdar cokk seviyorki bizde bundan sikayetciyiz surekli tepesinde opuyor 😅. Kardesini kiskanmiyor ama benle gecirdigi zaman haliyle daha kisitli onun icin fazlasiyla uzgun keske eski gunlerdeki gibi birlikte yatsak dio. Babasina babacim istersen sen bebegi yanina al kiz kiza olalim sizde erkek erkege olun diyo 😂.

Metehan çok hareketli ve inatçı bir bebek. Doğduğu günden beri hiç değişmedi. Meme onun sakinleşmesi durulması ve annesini sevme yöntemiydi. Benim hatam 18 ay civarı kendi bırakır gibi oldu. Ben de iki yaşa kadar emsin diyince bir daha o bırakmadı hiç. Doğumdan sonra tekrar kolostrum sütü aldı ve inanılmaz hızlı gelişti. Boyu uzadı bir anda konuşmuyordu cümleler kurmaya başladı. Ayşe nin gelişimi iyiydi. Süt ikisine de yetti. Şimdi zaten büyük günde iki belki maksimum 3 kere emiyordur. Hatta bazen öğlen uyumazsa bir kere. O da beni çok zorlamıyor ilk zamanki gibi. Zaten Ayşe doğduktan sonra hemen bıraksam kardes kıskançlığı cok fazla olacaktı. Böyle böyle devam ettik şimdiye kadar. Muhtemelen öğle uykuları bittiginde emzirme serüveni de kendiliğinden bitecek. Çünkü sadece uyku öncesi emiyor.

Kendigilinden biteceğine inanıyorum Alpim. Zaten sayı olarak çok az emiyor uyku öncesi rutin bizim için :KK66:

Şu an 3. olsa ben de huniyi kafama takarım çünkü gün icinde yarım saat vaktim yok kendime. Ama şöyle ikisi de kreş çağına gelsin ozlersem hamileliği ve bebeği düşünüyorum ama zaman neyi gösterir bilmiyorum🤷
Canim sana ve cocuklarina masallah vallahi ♥️♥️♥️

😊 hic bisey icin gec deil sende yap canim oglusun abiş olsun ♥🤩. Yaaa canim hoc arastirmadim bence dogrudur paylasmayi kardesligi anne memesinde ogrenmeleri ♥♥♥. benim kizim hic kiskanmiyor cok seviyor o kdar cokk seviyorki bizde bundan sikayetciyiz surekli tepesinde opuyor 😅. Kardesini kiskanmiyor ama benle gecirdigi zaman haliyle daha kisitli onun icin fazlasiyla uzgun keske eski gunlerdeki gibi birlikte yatsak dio. Babasina babacim istersen sen bebegi yanina al kiz kiza olalim sizde erkek erkege olun diyo 😂.
Ben istiyordum aslında 1 yaşına gelince ama eşim istemiyor
Şimdi bana da zor geliyor.
Bir de şu dönem de sıkıntılı bence.
Ama iş konusunda biraz daha uygun dönem bana. Corona filan biterse olabilir Allah nasip ederse. Zaten zor oluyor :)

Kendigilinden biteceğine inanıyorum Alpim. Zaten sayı olarak çok az emiyor uyku öncesi rutin bizim için :KK66:

Maşallah kuzum azmine.evet meme sakinleşmek için en iyi yer galiba.yine de 2 çocuğum olsa cesaret edemezdim sanırım.

Ben istiyordum aslında 1 yaşına gelince ama eşim istemiyor
Şimdi bana da zor geliyor.
Bir de şu dönem de sıkıntılı bence.
Ama iş konusunda biraz daha uygun dönem bana. Corona filan biterse olabilir Allah nasip ederse. Zaten zor oluyor :)
Bende basta afalladim bide coronadan dolayi heo korkunile gecti halada geciyor... yapacaksan cokda arayi acma derim ♥️2.ler cabuk oluyo 🤣🤣

Krese gittiklerinde de vakit kalmıyor canim yarim gün gönderdim oglumu bu sefer surekli eğitim başlıyor bende okula gittiğinden beri kafamdan attim üçüncüyü 😊 benimde aynı gerçekten canim kendime ayıracak hic vaktim yok

Yok kızlar ben tek çocukta kaldım :))
Tandem yapmak isterdim ama :) yapanlar zorlandıklarını söylüyor ama kıskançlık vs Açısından da olumlu etkiliymiş
Yahu bu tandem ne 🤣🤣 iki çocugu aynı anda emzirmek degıl mi? İsterdim derken iki cocuğum olsaydı denerdim demek mi oluyor ..
Saadetimle başladı tandem konusu kafamı çorba etti 🤣

Öğlen uykusu ne zaman bitmeli bilen var mı bi ara direndi uyumaya dedim bitti heralde ama şimdi ikilemiyor ama bizdede kötü olan ayakta sallanmadan uyumuyo 🙄

Yahu bu tandem ne 🤣🤣 iki çocugu aynı anda emzirmek degıl mi? İsterdim derken iki cocuğum olsaydı denerdim demek mi oluyor ..
Saadetimle başladı tandem konusu kafamı çorba etti 🤣
Hani 2. Çocuk olursa denemek zor mu olur diye merak ettim.anlasilan taeyang da merak etmiş 🤣

Öğlen uykusu ne zaman bitmeli bilen var mı bi ara direndi uyumaya dedim bitti heralde ama şimdi ikilemiyor ama bizdede kötü olan ayakta sallanmadan uyumuyo 🙄
Bizim de öyle zor uyuyor dönem dönem. Zaten sabah geç uyandiysa öğlen uykusuna direniyor o zaman da akşam erken uyuyor. En az 3 yaşa kadar uyumalı diyor uzmanlar. Zaten bizimki bırakacak gibi öğlen uykularını. Ama 4-5 yaşa kadar da uyuyan çocuklar var. Aslında sallamadan uyurlar belki bi kac gün direnir öğlen uyumaz ama akşam eninde sonunda uyur İnci. Yanına uzanıp sen de uyur gibi yapsan ;)

Bizim de öyle zor uyuyor dönem dönem. Zaten sabah geç uyandiysa öğlen uykusuna direniyor o zaman da akşam erken uyuyor. En az 3 yaşa kadar uyumalı diyor uzmanlar. Zaten bizimki bırakacak gibi öğlen uykularını. Ama 4-5 yaşa kadar da uyuyan çocuklar var. Aslında sallamadan uyurlar belki bi kac gün direnir öğlen uyumaz ama akşam eninde sonunda uyur İnci. Yanına uzanıp sen de uyur gibi yapsan :KK66:
Bir saat yanında yatıyorum yok agla agla ayagında salla dıye dırenıyo sonra ayagıma alıyprum daha sallamadan gıdıyo 3 yaşına gırecek bu yaz kesınlıkle bu işi sonlandıracagım yanına uzanıyorum aksamları ama yok bakalım onuda başaracagız ınşallah ..
Çocukların sucu yok kolayımıza gelıyo yanımızda tv karsısında ayakta sallamak azcık zora gırsek şimdi cefasını cekmezdık . Ama bızde aksama kadar yoruluyoruz ıste dınlenme zamanı yok herkes haklı

Back