• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her yeni gün, yeni bir umutla başlar...

Ayy millete ne bakiyorsun bana da karnin ne kadar kucuk ben 5 bilemedin 6 aylik derdim ben senin ayindayken ohoo kapidan gecemezdim. Kuş kadar bebek mi doguracaksin az ye de kilo alsin vs vs vs :)) Karnin inmedi yalan sen duani et bekle dah gunun bile dolmamis insallah vaktinde gelecek prenses.
Sorma şu milletin ağzı torba olsada büzülebilse keşke:) zaten benm stresim bana yetmiş inşallah dediğin gibi zamanında gelir bebeğim ve herkesin bebeği.. daha bide bunun doğum sonrası var insanların delirteceği sütün az aç kalmış şunu yap süt gelir vs. Benm kuzenim doğum yaptı daha yeni duyduğum şeyleri ona bile sölemeye çekiniyorum kızın psikolojisini düşündüğüm için sütünün az olduğunu sölediği halde.. amaaan kızım sağlıkla gelsin de herşey hayırlısıyla geçer inşallah sağol desteklerin için bu arada alpi:)

Canım ben deniyorum ama çok korkuyorum :dua:eline birşey verince kemirmeyi seviyor ama bir kere Boğaz’ında kaldı korkuyorum şimdi
Ya sorma bende cesaret edemiyorum düşündükçe..
Ama işte mantığı güzel:-)
Hep beraber aynı anda yemek yemek güzel olurdu..
Önce bebeği doyur sonra sen yee;)
Bakalım ama bende ikisini birarada yavaştan yürütürüm sanırm:)
Nasıl gidiyor peki ek gıda döneminiz ben diğer ay başlıcam..
Tecrübelerinden faydalanmak isterim ;)

Öylemi diyosun alpi teyzesi inşallah bakalım sağlıkla bi gelsin de:)) ayağım burkuldu bide bnm hiç çıkamadım günlerdir depresyonun kıyısındayım adeta:halay: kızım gelsinde hayırlısıyla inşallah hepsi geçer.. sanki doğmayacakmış sıpam zorla çıkartcakmış dr teyzesi ya da suni sancıyla olcak gibi geliyo bana:işsiz:
hakkında hayırlısı olsun inşallah herşey gönlüne göre olur.. Allah kimsenin emeklerini boşa çıkartmasın.. bende aşılama ile hamile kaldım sormak istediğin bişey olursa yazabilirsin
Tutmadı ...

Ya sorma bende cesaret edemiyorum düşündükçe..
Ama işte mantığı güzel:-)
Hep beraber aynı anda yemek yemek güzel olurdu..
Önce bebeği doyur sonra sen yee:KK66:
Bakalım ama bende ikisini birarada yavaştan yürütürüm sanırm:)
Nasıl gidiyor peki ek gıda döneminiz ben diğer ay başlıcam..
Tecrübelerinden faydalanmak isterim :KK66:
Ya ara ara veriyorum eline de korku olmasa KESKe :)
Ben tam olarak başlamadım aslında çok ısrar etmiyorum dr’um acele etme illaki başlayacak kendinde göreceksin dedi. Hiç zormalmiyorum zaten uykularımız çok kötü oldu 4 dis çıkardık 2 Side yolda büyük bir ihtimal akşam zor yatırıyorum gece de sürekli uyanıyor huysuz o yüzden sabah geç kalkıyor hatta kalkmak istemiyor ama 1 saatlik uykularla geçiştiriyoruz :(
O yüzden kahvaltı ısı zor, yaptım yemedi bende zorlamadım :)
Kahvaltıda çeyrek iyi pişmiş yumurta sarısı, ev yapımı labne, dut pekmezi bunları karıştırıp veriyorum ama çok az yiyiyor. Bazen sebze yemeği yapıyorum kabak havuç tatlı patates pırasa pirinç veya bulgur bide çok az erişte az bisi tereyağı bunları az suda altı kısık bir şekilde pişiriyorum az bisi Ronda yapıyorum çatalla ezince hiç yemiyor bu şekilde gayet iyi yedi hatta baya sevdi diyebilirim :)
Bugün de tarhana yaptım içti :) yoğurdu cok seviyor labneyi seviyor :) meyve versem yer ama vermiyorum en son dr la görüştük meyveye acele etme eninde sonunda yer dedi. Tatlı olduğu icin bebekler genelde meyve yer. ilk önce tatsız seylere alıştır ki zorluk çekme dedi bana da mantıklı geldi açıkcası :) ha bu arada avakadoyu da sevdi benim kız çatalla ezip içine 1 cay kaşığı zeytin yağı koyuyorum çeyrek avakadoyu yiyiyor :)
Hala tadım aşamasındayım anlayacağın :)
Bence bebeği zorlama kendi ne zaman ne kadar yiyeceğine karar veriyor zaten :)
Bu arada akşam pek birşey vermiyorum sindirmesi zor olduğu icin.
İlk önce emzir bebeğini biraz zaman geçsin tadimlari yap ilk öncelinin anne sutu olsun canım yavaş yavaş porsiyonlar artıyor merak etme dolu dolu yemiyorlar, eline verdiğim yiyecekleri buharda pişiyorum mıncıklıyor ağzına götürüyor arada öğüruyor şakın korkma her ogurme boğulma anlamına gelmiyor gözlemle :) bebekler de ogurme dilin ortasında başladığı icin dilinin ortasında parça varsa da hemen oguruyorlar :) dediğim gibi gözlem yap bak Eger kendi çıkarabiliyorsa sorun yok zaten panik yapma bebiste korkar :)
Baya uzun oldu :D sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin canim şimdilik aklıma bunlar geliyor

Ya ara ara veriyorum eline de korku olmasa KESKe :)
Ben tam olarak başlamadım aslında çok ısrar etmiyorum dr’um acele etme illaki başlayacak kendinde göreceksin dedi. Hiç zormalmiyorum zaten uykularımız çok kötü oldu 4 dis çıkardık 2 Side yolda büyük bir ihtimal akşam zor yatırıyorum gece de sürekli uyanıyor huysuz o yüzden sabah geç kalkıyor hatta kalkmak istemiyor ama 1 saatlik uykularla geçiştiriyoruz :KK43:
O yüzden kahvaltı ısı zor, yaptım yemedi bende zorlamadım :)
Kahvaltıda çeyrek iyi pişmiş yumurta sarısı, ev yapımı labne, dut pekmezi bunları karıştırıp veriyorum ama çok az yiyiyor. Bazen sebze yemeği yapıyorum kabak havuç tatlı patates pırasa pirinç veya bulgur bide çok az erişte az bisi tereyağı bunları az suda altı kısık bir şekilde pişiriyorum az bisi Ronda yapıyorum çatalla ezince hiç yemiyor bu şekilde gayet iyi yedi hatta baya sevdi diyebilirim :)
Bugün de tarhana yaptım içti :) yoğurdu cok seviyor labneyi seviyor :) meyve versem yer ama vermiyorum en son dr la görüştük meyveye acele etme eninde sonunda yer dedi. Tatlı olduğu icin bebekler genelde meyve yer. ilk önce tatsız seylere alıştır ki zorluk çekme dedi bana da mantıklı geldi açıkcası :) ha bu arada avakadoyu da sevdi benim kız çatalla ezip içine 1 cay kaşığı zeytin yağı koyuyorum çeyrek avakadoyu yiyiyor :)
Hala tadım aşamasındayım anlayacağın :)
Bence bebeği zorlama kendi ne zaman ne kadar yiyeceğine karar veriyor zaten :)
Bu arada akşam pek birşey vermiyorum sindirmesi zor olduğu icin.
İlk önce emzir bebeğini biraz zaman geçsin tadimlari yap ilk öncelinin anne sutu olsun canım yavaş yavaş porsiyonlar artıyor merak etme dolu dolu yemiyorlar, eline verdiğim yiyecekleri buharda pişiyorum mıncıklıyor ağzına götürüyor arada öğüruyor şakın korkma her ogurme boğulma anlamına gelmiyor gözlemle :) bebekler de ogurme dilin ortasında başladığı icin dilinin ortasında parça varsa da hemen oguruyorlar :) dediğim gibi gözlem yap bak Eger kendi çıkarabiliyorsa sorun yok zaten panik yapma bebiste korkar :)
Baya uzun oldu :KK70: sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin canim şimdilik aklıma bunlar geliyor
Çok sağol canım aklıma geldikçe yazarım:KK68:
Bu arada Labneyi sen mi yaptın tarif alabilirim;)
Ya bide buharda pisiriyorum demissin ya makine mi var yoksa küçük aparatlar varmış ondan mi kullanıyorsun.

Çok sağol canım aklıma geldikçe yazarım:KK68:
Bu arada Labneyi sen mi yaptın tarif alabilirim:KK66:
Ya bide buharda pisiriyorum demissin ya makine mi var yoksa küçük aparatlar varmış ondan mi kullanıyorsun.
Evet canım ben yaptım hemde yapılması çok kolay :)
Sise günlük süt alıyorum 1 lt. yoğurt mayaladigimiz sıcaklığa getirip kapatıyorum altını kaynatmaya gerek yok. Acık sut kullanıyorsan en az yarım saat kaynat. Suzme peynir al ben sutasin peyniri almıştım kibrit kutusu kadar, çatalla iyice ez içine sıcak sütten koyup iyice karıştır pütürlü olmasın içi.mantigi yoğurt mayalar gibi ayni işlemleri yapıyorsun sadece yoğurt yerine suzme peyniri yumuşatıp mayalıyorsun o kadar. Sonra üstünü iyice sarıp 12 saat bekliyorsun. Ertesi gün hafif sulu ama yoğurt gibi kıvamı oluyor onu güzelce bir süz. Ben inçe süzgeçte süzdüm altına bir kap koydum o şekilde dolaba koydum 3 saatte orda süzüldü :) bu kadar :) suyunu atma peynir altı suyu şakla buzlukta yemeklerine koyarsın :)
Düdüklü tenceremin aparatı vardı canım onda yapıyorum bide İKEA’nın varmış onlarda da yapabilirsin yada buharlı pişirici var aventin kullananlar çok memnun hem buharda pişiriyor hemde blander görevi görüyor :)

derandiren derandiren
TaeYang TaeYang
-Lisaaa- -Lisaaa-
Pinkpinkblue Pinkpinkblue
E-brulim E-brulim
Diğer arkadaşlarım nasılsınız ne yapiyorsunuz..
Bebisler nasıl..
Merhaba canım sağol iyiyim sen nasılsın? Oğluşun nasıl kocaman öpüyorum onu:) ben de elayla uğraşiyorum akşama kadar gece nasıl oluyor anlamıyorum gerçekten 9 aylık olduk zaman çok acımasız,kızımdan sonra daha iyi anladım..
Topikte Herkesler iyidir inşallah Rabbim korusun tüm yavrularımızı olmayanlarada tez zamanda hayirlisiyla nasip etsin inşallah..

vesselam_ vesselam_ nee yapayim canım beyfendiyle uğraşıyorum iyice huysuz oldu 2haftadr uyku yok iştah yok sadece meme meme deyip meme emiyor cok yıprandım bu aralar sen nasılsın kuzusun nasil

derandiren derandiren
TaeYang TaeYang
-Lisaaa- -Lisaaa-
Pinkpinkblue Pinkpinkblue
E-brulim E-brulim
Diğer arkadaşlarım nasılsınız ne yapiyorsunuz..
Bebisler nasıl..
Çok şükür gülüm iyiyiz. Bende diğer anneler gibi bütün gün cadımyla uğraşıyorum (sizi takip ediyorum ama yazmaya fırsat olmuyor). Günden güne yeni şeyler keşfediyoruz - merakımız dorukta :)
Şimdi bıdır bıdır konuşmaya başladı, bazı kelimeleri söyleyiş tarzı bizi çok güldürüyor. Çok tatlı bir dönem. Gel gelelim hala bana yapışık, işlerimi anca Elif uyurken halledebiliyorum.
Siz nasılsınız bakalım? Oğluş ek gıdaya geçmiş maşallah ❤️ Ne ara doğdular, ne ara büyüdüler insan hiç anlamıyor. Rabbim isteyen herkese tattırsın inşallah.

Slm kizlar nasilsiniz? Hic giremiyorum daha dogrusu aklima bile gelmiyor o kdar yogun geciyorki gunler. Simdi kizimla etkinlik yapmayada basladik egitici oyunlar falan oynuyoruz. Zaten nasil aksam oluyo anlamiyorum :). Yeni hamileler varmi insalalh vardir rabbim herkese nasip etsin bu mubarek gunde . Kandilinizde mubarek olsun ;) Allah butun dualarinizi kabul etsin insallahh

Alpii nasilsin seni cok ozledim . Balli kizin nasil :)
Unuttun seni bizi unuttun :( iyiyiz cok sukur 5 aylik 6 gunluk olduk :) buyuyoruz zaman zalim cok hizli geciyor.
Sen nasilsin senin seker kizin nasil 1.bucuk yasina giriyor oda oh artik sana oturmak yok hep etkinlik yapacaksiniz kiş birde geldi :)

Back