• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her yeni gün, yeni bir umutla başlar...

O genelde olur bebeklerde, bebek yağı sürüp saçları arkaya doğru taramak gideriyormuş ama sonra tekrar yıkamak gerekir, nasıl olur bilemedim... neyseki sizin ki geçmiş, inşallah tekrar etmez.

Her ay resim çekmek çok güzel fikir gülüm iyi düşünmüşsün. 12 aylık çerçeveler var öyle bir şey alabilirsin sonra :)

Elif artık biz ne yersek yiyor sıkıntı çekmiyorum şükür ama bazen oluyor yemek hazırlanmamış oluyor yada aceleyle evden çıkıyoruz öyle durumlar in bulunduruyorum evde hazır mamalardan. Benim kız sabırsız teyzesi mama diye tutturuyor bazen :) oyalamaya çalışıyoruz yüzümüze bakıp mama diyor :)))
Acil durumlar için hazır mama kurtarıcım.

Sigara içerken stres atıyorsun demek ki yada attığını sanıp kendini kandırıyorsun. Aslında o illete verilen paraya yazık. Yanlış anlama seni kesinlikle yargılamıyorum canım çünkü bende aynı senin gibiyim.

Hayırlısı olsun, en güzel ismi seçeceğinize eminim kuzum. Etrafında ki insanlara fazla kulak asmamaya çalışın, bebiş sizin bebişiniz ismine de siz karar vereceksiniz.
Eşinle orta yolu bulmak içinde iki isim koyabilirsiniz?

Çok şükür ❤️ Bende çok mutluyum bu durumdan

Canım öncelikle allah yardımcın olsun, inşallah gideceğiniz yerde herşeye burnunu sokan insanlar yoktur. Ben tatilde çok güzel tecrübeler edindim bu konuda... her durumda sakin kalmaya çalış ve ağırlığını koy, şimdiye kadar düzeniniz nasıldıysa öyle devam ettir ki eve dönünce zorluk çekmeyesin.
En önemli şeyler yedek kıyafet, mama ve biraz oyuncak. Oyalanmayı sevdiği şeylerden al yanına. Arabayla mı gidiyorsunuz? Biz tatilde gezilerimizi arabayla yapmıştık, Elif arabayı sevdiği için mayışıp uyuyordu. İnşallah sizin de hem yolculuğunuz hem tatiliniz güzel geçer :*
Ben iki isim istemiyorum canım ısrarla ama bakalım sonunda bi isme karar vercez mecburen:))
Kizlar bez olarak ne kullaniyorsunuz ? Prima pireum care kullaniyorum ben ama yenilenmis resmen igrenc olmus bildigin file gibi patates sogan torbasi gibi olmus :)
Ama huggies'inde gostergesi yok onu da sevdim ama gosterge olmayinca zor oluyor.
Bende bunu merak ediyodum alpi sorduğun iyi oldu bez almadım henüz sen başta da prima premium care mi kullandın ilk defa mı pişik yaptı? Bide ıslak mendil ne kullanıyosunuz benim yaptığım araştırmaya göre en doğalı uni baby yenidoğan sanırım ama bilemedim

Ben iki isim istemiyorum canım ısrarla ama bakalım sonunda bi isme karar vercez mecburen:))

Bende bunu merak ediyodum alpi sorduğun iyi oldu bez almadım henüz sen başta da prima premium care mi kullandın ilk defa mı pişik yaptı? Bide ıslak mendil ne kullanıyosunuz benim yaptığım araştırmaya göre en doğalı uni baby yenidoğan sanırım ama bilemedim
3aydir prima premium care kullaniyorum. Yeni dogani cok guzeldi 1de iyiydi 2de bozuldu :) Ilk defa pisik oldu o kadar sıcaklarda bile pişik olmadan atlattik. Belki bezden degildir yedigim ictigimdende olabilir. Ben 40'im cikana kadar pamuk ve su kullandim. 40dan sonra ıslak mendile gectim onuda iyice yikayip kullaniyorum ne olursa olsun guvenmiyorum bi yere bisi dokulse siliyoruz hemen cikariyor demekki icinde iyi birsey var :)) yine en iyisi uni baby .

3aydir prima premium care kullaniyorum. Yeni dogani cok guzeldi 1de iyiydi 2de bozuldu :) Ilk defa pisik oldu o kadar sıcaklarda bile pişik olmadan atlattik. Belki bezden degildir yedigim ictigimdende olabilir. Ben 40'im cikana kadar pamuk ve su kullandim. 40dan sonra ıslak mendile gectim onuda iyice yikayip kullaniyorum ne olursa olsun guvenmiyorum bi yere bisi dokulse siliyoruz hemen cikariyor demekki icinde iyi birsey var :)) yine en iyisi uni baby .
Temizleme pamuğuda aldım evde o şekilde kullanmayı düşünüyorum ama dışarıda mecburen kullanıcam.. kalitesizlerden almayı düşünmüyorum zaten canım yine uni baby alırım.. kış olmasa yıkardım aslında sürekli belden aşağısını ama malum kış bebeği olcak nasipse ondan dolayı yıkayamam.. bezleride primadan başlayıp denerim olmazsa artık:)

Kızlar ben de ilk başta pamukla silmiştim ama sonrasında uninin yeni Doğan olanını aldım hala da kullanıyorum Allah’a şükür pişik falan olmadık pişik kremi de sudocrem kullanıyorum

Kızlar bu arada yazmayı unuttum :) çok güzel bir site buldum ek gıdalarla ilgili güzel tarifler var yardımcı olabilir size benim biciriga az kaldı ve heyecan sardı şimdiden :) elimden geldiğince herseyini kendim yapmak istiyorum bebe bisküvisinden tutunca peynirine kadar defne hanım izin verirse tabi :D
Sitenin adı bebek gıda İnstagram da takip ediyordum bide gıda dedektifi var yedigimiz içtiğimiz şeylerin iceriklerini paylaşıyor masum sanıpta aslında çoğu ürünün şeker içerikli ve zararlı maddelerle dolu olduğunu söylüyor ve açıklıyor özellikle bebekler icin

E-brulim E-brulim ay evet canım ya yürüme evresi o kadar zormus ki kafa falan düşmekten hep şişiyor karıştırıcı oluyorlar merak hepsi birikiyor oturmak zaten artık yok gerçekten çok zor sağlıklı olsunlarda canım elbet yuruyecekler nasıl olsa bende 9aylik yurumusum abim 1yasini geçmiş her çocuk farklı oluyor canım. Aa aventin ateş olceri var mi canım ya nasıl bulamadım ya bi arastirayim
Kendilerine bir şey olmasın da gerisi önemli değil zaten canım.

Bana aventin bebek bakım seti hediye gelmişti onun içinde çıktı ateş ölçeri. Bir araştır bakalım canım.

9EC3ED99-1523-4877-ACE4-7869504FBB56.jpeg

Hayırlısı olsun canım :)

Kızlar bu arada yazmayı unuttum :) çok güzel bir site buldum ek gıdalarla ilgili güzel tarifler var yardımcı olabilir size benim biciriga az kaldı ve heyecan sardı şimdiden :) elimden geldiğince herseyini kendim yapmak istiyorum bebe bisküvisinden tutunca peynirine kadar defne hanım izin verirse tabi :KK70:
Sitenin adı bebek gıda İnstagram da takip ediyordum bide gıda dedektifi var yedigimiz içtiğimiz şeylerin iceriklerini paylaşıyor masum sanıpta aslında çoğu ürünün şeker içerikli ve zararlı maddelerle dolu olduğunu söylüyor ve açıklıyor özellikle bebekler icin
Canım nasıl başlamayı düşünüyorsun? BiZimle ilgilenen ebe önce yaban havucuyla başlamamı tavsiye etmişti, yaklaşık 1 hafta onu yedirdim. Daha sonra normal havuca geçtik 1 hafta ardından da 1 hafta patates ezmesi. Havuçta biraz kabızlık olabiliyormuş 2 güne geçiyor ama... bazı besinleri midesi kaldırmayabilir diye ebe bu şekilde başlamamı tavsiye etmişti, şükür sorun yaşamadık. Daha sonra da çift sebzelere geçtik, öyle öyle çoğalttık. Meyve püresi hiç yapmadım ilk zamanlarda, sebzeye alışmadan meyvenin tadını alırsa sebzeyi reddedebilirmiş.

Bal çocuklara iki yaşına kadar yasak nedenini biliyormusunuz kızlar?

“SAKINILAN GÖZE ÇÖP BATAR” ne güzel demiş atalarımız... kızlar bebeklerin mikroba da ihtiyacı var, çok fazla üstlerine düşmeyin - elbette ki bu demek değil pislik içinde büyüsünler ama mesela bırakın ellerini ağızlarına alsınlar, sürekli silmeyin, çok fazla evham yapmayın. Böylelikle bağışıklık kazanmış olacaklar. Büyüdüklerinde fazla hastalıklarla karşılaşmayacaklar inşallah.

Bu naçizane benim düşüncem, yine ne yapacağınız size kalmış tabi ki :) lütfen çok bilmişlik olarak algılamayın, maksat yavrularımızın iyiliği.

Kendilerine bir şey olmasın da gerisi önemli değil zaten canım.

Bana aventin bebek bakım seti hediye gelmişti onun içinde çıktı ateş ölçeri. Bir araştır bakalım canım.

Eki Görüntüle 2050768

Hayırlısı olsun canım :)

Canım nasıl başlamayı düşünüyorsun? BiZimle ilgilenen ebe önce yaban havucuyla başlamamı tavsiye etmişti, yaklaşık 1 hafta onu yedirdim. Daha sonra normal havuca geçtik 1 hafta ardından da 1 hafta patates ezmesi. Havuçta biraz kabızlık olabiliyormuş 2 güne geçiyor ama... bazı besinleri midesi kaldırmayabilir diye ebe bu şekilde başlamamı tavsiye etmişti, şükür sorun yaşamadık. Daha sonra da çift sebzelere geçtik, öyle öyle çoğalttık. Meyve püresi hiç yapmadım ilk zamanlarda, sebzeye alışmadan meyvenin tadını alırsa sebzeyi reddedebilirmiş.
Henüz dr la konuşmadım ama bende yoğurtla tadıma başlayıp sonrasında yoğurtla beraber sebzeye en son meyve tadımına geçmek istiyorum. Yanı uç gün yoğurt vereceğim eğer sıkıntı yaşamasak yoğurt yanına sebze diye ilk ayı tadimlar yaparak geçiştirip sonradan tam anlamıyla birşeyler yapmayı planliyorum ama bakalım nasıl olacak:) dediğin gibi ilk meyve ile başlanırsa sebze yemek istemiyorlarmış o yüzden kendimce sıralama yaptım :) sut urunleri sonra sebze ve meyve. Bende püre yapmak istemiyorum ezerim ama çatalla taneli yesin ki çiğnemeyi öğrensin :) hatta başarabilsem blw yapmak istiyorum ama bakalım zaman ne gösterecek :)
Bal bebekleri zehirleyebilir diye biliyorum.agir bir yiyecek Hatta bir keresinde neredeyse ben bile zehirleniyordum gerçek baldan :( tadı hoşuma gitmişti biraz fazla kaçırınca ateş falan yapmıştı basım dönmüştü birde tatlı ve tuzlu 1 yasina kadar yasak diye biliyorum

“SAKINILAN GÖZE ÇÖP BATAR” ne güzel demiş atalarımız... kızlar bebeklerin mikroba da ihtiyacı var, çok fazla üstlerine düşmeyin - elbette ki bu demek değil pislik içinde büyüsünler ama mesela bırakın ellerini ağızlarına alsınlar, sürekli silmeyin, çok fazla evham yapmayın. Böylelikle bağışıklık kazanmış olacaklar. Büyüdüklerinde fazla hastalıklarla karşılaşmayacaklar inşallah.

Bu naçizane benim düşüncem, yine ne yapacağınız size kalmış tabi ki :) lütfen çok bilmişlik olarak algılamayın, maksat yavrularımızın iyiliği.
Aynen öyle yapıyorum :) çok titizlenmiyorum bende :) yeğenimden biliyorum annesi çok titiz çocuk sonradan çok hastalandı özellikle kreşe gitmeye başlayınca küçücük kizda egzama çıktı vücudu çok kurumuş her gün krem sürüyorlar :( çünkü annesi yaz kış her gün banyo yaptırırdı yazın bazen iki kere ve hep şampuan kullanıyordu aşırı titizlenirdi bide çocuğum benim biraz mikrop alsın hemen hastalanıyor
Tabi ki bende dikkat ediyorum ama onun kadar değil her seye dokunmasına izin veriyorum kısıtlamıyorum ve sana bu konuda katılıyorum :)

Temizleme pamuğuda aldım evde o şekilde kullanmayı düşünüyorum ama dışarıda mecburen kullanıcam.. kalitesizlerden almayı düşünmüyorum zaten canım yine uni baby alırım.. kış olmasa yıkardım aslında sürekli belden aşağısını ama malum kış bebeği olcak nasipse ondan dolayı yıkayamam.. bezleride primadan başlayıp denerim olmazsa artık:)
Bira ıslatıp çantana atarsan dışarıda da kullanabilirsin. Hiç zor olmuyor

Bal çocuklara iki yaşına kadar yasak nedenini biliyormusunuz kızlar?
Botulizm riskinden dolayı

Bende öyle düşünüyorum canım çünkü benim bir tanıdığım var mikroba bağışıklığı olmadığı için cocugu sürekli hasta el bebek gül bebek büyüttüler üstüne çok düştüler
Elimden geldiğince ilgileniyorum temizlik konusunda ama bazen vurdumduymaz oluyorum kazansın mikrop ihtitacini diye;)

Ben hic zorlanmadim daha genelde yanimda su bulunduruyorum islak mendili yikiyorum hemen bebek odalarinda zaten su var pamuk kullaninca daha kuru oluyor islak mendil kullaninca yas kalmamasi lazim oda pisik yapiyor.
Zaten ne dersek bos kendi tecrubeni kendi kizinla yasayip ögreneceksin. ;)

Henüz dr la konuşmadım ama bende yoğurtla tadıma başlayıp sonrasında yoğurtla beraber sebzeye en son meyve tadımına geçmek istiyorum. Yanı uç gün yoğurt vereceğim eğer sıkıntı yaşamasak yoğurt yanına sebze diye ilk ayı tadimlar yaparak geçiştirip sonradan tam anlamıyla birşeyler yapmayı planliyorum ama bakalım nasıl olacak:) dediğin gibi ilk meyve ile başlanırsa sebze yemek istemiyorlarmış o yüzden kendimce sıralama yaptım :) sut urunleri sonra sebze ve meyve. Bende püre yapmak istemiyorum ezerim ama çatalla taneli yesin ki çiğnemeyi öğrensin :) hatta başarabilsem blw yapmak istiyorum ama bakalım zaman ne gösterecek :)
Bal bebekleri zehirleyebilir diye biliyorum.agir bir yiyecek Hatta bir keresinde neredeyse ben bile zehirleniyordum gerçek baldan :KK43: tadı hoşuma gitmişti biraz fazla kaçırınca ateş falan yapmıştı basım dönmüştü birde tatlı ve tuzlu 1 yasina kadar yasak diye biliyorum
Güzel düşünmüşsün canım. Süt ürünlerini belki biraz sonraya saklayabilirsin, yoğurdu bilmiyorum tam ama mesela süt 1 yaşına kadar tüketilmemesi gerekiyormuş alerji oluşabileceğinden dolayı. Yumurtanında öyle bir şeyi vardı, sarısını mı beyazını mı 1 yaşına kadar vermemek lazımmış.

Ay çok geçmiş olsun canım, allah korumuş :(

Tuz genel anlamda çok sağlıklı değil büyükler içinde, bebeklerde henüz baharatları tanımadığı için tuzu aramıyorlar. Olabildiğince tuzsuz yedir.
Tatlı da aynı şekilde, sağlıklı olmadığı için ve bebekler tatlı şeyleri tanımadığı için olabildiğince geç vermek en iyisi ama bazı şeyler planladığın gibi gitmiyor. Sen denettirmesen bile biri kalkıp şeker denettiriyor :/

Aynen öyle yapıyorum :) çok titizlenmiyorum bende :) yeğenimden biliyorum annesi çok titiz çocuk sonradan çok hastalandı özellikle kreşe gitmeye başlayınca küçücük kizda egzama çıktı vücudu çok kurumuş her gün krem sürüyorlar :KK43: çünkü annesi yaz kış her gün banyo yaptırırdı yazın bazen iki kere ve hep şampuan kullanıyordu aşırı titizlenirdi bide çocuğum benim biraz mikrop alsın hemen hastalanıyor
Tabi ki bende dikkat ediyorum ama onun kadar değil her seye dokunmasına izin veriyorum kısıtlamıyorum ve sana bu konuda katılıyorum :)
Ah kuzum ya, yazık minicik çocuk egzamayla boğuşuyor o yaşında. Allah beterinden korusun.

Bence en doğrusunu yapıyorsun canım, bebeğin bağışıklık kazanıyor.

ilk kez duyuyorum, herhalde Semra’nın dediği zehirlenme oluryor.

Bende öyle düşünüyorum canım çünkü benim bir tanıdığım var mikroba bağışıklığı olmadığı için cocugu sürekli hasta el bebek gül bebek büyüttüler üstüne çok düştüler
Elimden geldiğince ilgileniyorum temizlik konusunda ama bazen vurdumduymaz oluyorum kazansın mikrop ihtitacini diye:KK66:
Bünyemizin buna da ihtiyacı var... TaeYang TaeYang yazmıştı geçtiğimiz günlerde, ilerde emeklemeye başlayınca emziği hep yerlerde sürünecek, emziği geçtim elleri hep yere dokunacak ve sonra ağzına alacak - bu dönem sanırım mikroplarla en haşır neşir oldukları zaman. Sende şimdiden o dönemde hastalanmaması için zemin hazırlıyorsun.

Kızlar ben de ilk başta pamukla silmiştim ama sonrasında uninin yeni Doğan olanını aldım hala da kullanıyorum Allah’a şükür pişik falan olmadık pişik kremi de sudocrem kullanıyorum
Sudocream i arkadaşım tavsiye etti kendi çocuğunda kullanmış hiç başka bişey arama ondan al dedi bende ondan alcam kısmetse canım..

Öylemi eğer o şekilde oluyosa yaparım tabi kimyasallara karşı biraz hassasım.. ıslak mendil kutuları var onlardan alıp çıkmadan içine koyabilirim o zaman..
Ben hic zorlanmadim daha genelde yanimda su bulunduruyorum islak mendili yikiyorum hemen bebek odalarinda zaten su var pamuk kullaninca daha kuru oluyor islak mendil kullaninca yas kalmamasi lazim oda pisik yapiyor.
Zaten ne dersek bos kendi tecrubeni kendi kizinla yasayip ögreneceksin. :KK66:
Öyle canım illa kendi tecrübelerimi kazanacağım ama yine de tecrübeli annelere de danışmak lazım:)) pamukla silince ıslak kalmıyor o zaman yani

Güzel düşünmüşsün canım. Süt ürünlerini belki biraz sonraya saklayabilirsin, yoğurdu bilmiyorum tam ama mesela süt 1 yaşına kadar tüketilmemesi gerekiyormuş alerji oluşabileceğinden dolayı. Yumurtanında öyle bir şeyi vardı, sarısını mı beyazını mı 1 yaşına kadar vermemek lazımmış.

Ay çok geçmiş olsun canım, allah korumuş :KK43:

Tuz genel anlamda çok sağlıklı değil büyükler içinde, bebeklerde henüz baharatları tanımadığı için tuzu aramıyorlar. Olabildiğince tuzsuz yedir.
Tatlı da aynı şekilde, sağlıklı olmadığı için ve bebekler tatlı şeyleri tanımadığı için olabildiğince geç vermek en iyisi ama bazı şeyler planladığın gibi gitmiyor. Sen denettirmesen bile biri kalkıp şeker denettiriyor :/

Ah kuzum ya, yazık minicik çocuk egzamayla boğuşuyor o yaşında. Allah beterinden korusun.

Bence en doğrusunu yapıyorsun canım, bebeğin bağışıklık kazanıyor.

ilk kez duyuyorum, herhalde Semra’nın dediği zehirlenme oluryor.

Bünyemizin buna da ihtiyacı var... TaeYang TaeYang yazmıştı geçtiğimiz günlerde, ilerde emeklemeye başlayınca emziği hep yerlerde sürünecek, emziği geçtim elleri hep yere dokunacak ve sonra ağzına alacak - bu dönem sanırım mikroplarla en haşır neşir oldukları zaman. Sende şimdiden o dönemde hastalanmaması için zemin hazırlıyorsun.
Evet canım sut verilmiyor ama yoğurt peynir kefir bunlar verilebiliyor zaten ilk ay tadım ayı olduğu icin neyin dokunacağını öğrenebilirim 3 gün kuralı yanı ;) yumurtaninda sarisi veriliyor 1 yasindan sonra da Beyazi

Sudocream i arkadaşım tavsiye etti kendi çocuğunda kullanmış hiç başka bişey arama ondan al dedi bende ondan alcam kısmetse canım..

Öylemi eğer o şekilde oluyosa yaparım tabi kimyasallara karşı biraz hassasım.. ıslak mendil kutuları var onlardan alıp çıkmadan içine koyabilirim o zaman..

Öyle canım illa kendi tecrübelerimi kazanacağım ama yine de tecrübeli annelere de danışmak lazım:)) pamukla silince ıslak kalmıyor o zaman yani
Aynen canim 5 aydir Allah’a şükür bi sıkıntı yasamadık büyüklerde ki sivilcelere bile iyi geliyormuş

Eki Görüntüle 2050970 Bugün kızımın diş buğdayını yaptik darısı sizlerin başına olsun tepsi uzattik şırıngayı aldı iki kere:)) doktpr veya hemşire olacak kızım:p buda pastamız
Ay fıstığım benim MasaAllah ona..
Demek beyaz önlüklü olacak hadi bakalım o günleri görürüz bizlerde;)

Back