ALINTI;
Sevgili Eşim;
Yıllar var ki anne olamamanın verdiği acıyla kavrulmaktayım. Biliyorum ki senin de canın yanıyor, ama neden benden çıkarıyorsun acısını ,neden kolayca kırıyorsun kalbimi ,sesin kolayca yükselebiliyor. Bu bir imtihansa ,ikimize de verildi neden bütün yükünü bana ödetiyorsun. Sana arkadaşların hiç soruyor mu, sıkıştırıyorlar mı , üzüyorlar mı seni?
Erkekler birbirlerine, kadınların olduğu kadar zalim değiller emin ol... Benden uzaklaşma, bana dokunmaya bile lütfeder oldun, bu imtihan bizi birbirimizden uzaklaştırmasın... Daha çok kenetlenelim, sabrımızın mükafatı yakındır,ben inanıyorum!
Sevgili Kayınvalidem;
Benim ciğerimin ne kadar yandığını en iyi sen bilmelisin. Neden yarama tuz basarsın ,neden o eksik ,keşke Songül'ün kızı Fatma'yı alsaydım keşke , 3 tane nur topu gibi oğlu oldu " dersin. Benim duyduğumu bile bile tuz basarsın yarama... Ben mi seçtim kısır olmayı, tıpkı senin kayinvalidem olacağını seçemediğim gibi…!
Sevgili Hemcinsim ;
Ahh beni en çok üzen akrabam,
Arkadasım,
Komşum,
Benden çocuğunu sevmemi esirgeme,nazarım değer diye benden korumaya çalışma .Ben ancak kendime zarar verebilirim , benim sevgi dolu bakışım ,hasta etmez onu merak etme. Büyüyen karnını sevdim diye ellerimi ittirme, ellerim okşamaktan başka bir şey yapmaz ona kaygılanma. En yakın arkadaşım ,gebeliğini herkese duyururken benden saklama, beni daha çok acıtma. Bebeğimi düşürünce ağladığımda , “niye ağlıyorsun ki?” diye kızan komşum , kızma,canımdan can gitmiş ağlamayıp da ne yapayım… Bana sürekli ,"çocuk yok mu hadi bir tane yapın" diyen, sürekli karnımı süzen arkadaşım , belediyeden anons mu ettireyim “yapamıyorum işte, hoşuna mi gidiyor beni köşeye sıkıştırmak.. .”diye.Geçen tartışmamızda " Allah sana çocuk bile vermedi, iyi olsan verirdi zaar " diyen akrabam, kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş ya, pusudayım bekliyorum…İnsan Allahtan gelene dayanırmış da kuldan gelen çok ağır gelirmiş.. Beni, benim gibi olanları anlamaya çalışın,aynı damdan düşmemiz mi gerekir , yaşadığım acıya saygı duyabilmeniz için… Bilin ki siz,sıcacık yatağınızda , ask dolu bir Pazar sevişmenizde hamile kalmışken, ben hala buz gibi laboratuarlarda bebeğime kavuşmayı hayal ediyorum! İmtihanım yeterince zor,lütfen omzumdaki yükümü artırma… Sadece beni anla ! olur mu, ha bir de ben seni kıskanmam çocuğun var diye değil, sadece gıpta ederim, bunu da unutma...
ALINTI..