Her testi normal olup PCOS tanısı konulanlarr!

Benim hromon degerlerim normldi ama kilo tuylnme ve insülin direnci vardı ultrasonda temizdi bni kadın dogumcu endokrinoloji ye yönlendirdi 10 ay dogumm kontrol ve glukofen kullandım sonra evlenmeden 6 ay önce bıraktım yaşım 32 ve pcos korkusuyla çocuğum zor olur dedim daha 1 buçuk aylık evliyken 86 kilo ile hamile kaldım
Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin :) güzel haberlerle geldiniz benim hiçbir sıkıntım yokken dahi kalamıyorum son olarak hsg çektireyim bakalım sebep tüplerdemi bilemiyoruz :)

Ben buna benzer başlık açtım. Aynı durumdayım.
Spor veya yürüyüş,
sağlıklı beslenme,
alabiliyorsan organik deterjan kullanmaya özen göster.

Extra yaptığım şeyler 1 ay düzenli soğan kürü yaptım. Bir şey değişmedi. Bunun dışında bal, propolis, ari sütü ve polen kullanıyorum karışım olarak. Yumurta kalitesi için.
Bu karışımları duydum bende yumrtlama çatlama sorunu da var sanırım klomen kullandım o ay ve diğer ay yumurtam çatladı ama yine olmadı. Yumurtlama dönemlerinde herkesde yumurta akı kıvamında akıntı olurken o bende olmuyor işte doğru olanı ne onu da bilemiyorum tabii

Bu aralar gerçekten pkolu mu yoksa değil mi bilinmiyor çoğu kişi pkolu deniyor. Ama şöyle bir şey de var zayıftır hiç bir ozelligi yoktur sadeece adet gecikmesi olabiliyor. Ama başka bir doktora da görünün derim. Rabbim tez zamanda bizleri de SEVİNDİRSİN inşallah 🤲

Bu aralar gerçekten pkolu mu yoksa değil mi bilinmiyor çoğu kişi pkolu deniyor. Ama şöyle bir şey de var zayıftır hiç bir ozelligi yoktur sadeece adet gecikmesi olabiliyor. Ama başka bir doktora da görünün derim. Rabbim tez zamanda bizleri de SEVİNDİRSİN inşallah 🤲
Pko dediğimiz illet inci gibi dizilmiş kist ise bende fazlasıyla var ama belirtileri yok adet gecikmesi dahi yaşamıyorumm 🤔

Aminn inşallah hayırlısıyla isteyen herkese zamanında verir inşallah sağolunn:)

Selam kızlar🙋🏻‍♀️
Sizlere uzun zamandır uğraştığım fakat tekrar tekrar hüsrana uğradığım bir derdimi paylaşmak isterim.
2 yıllık evliyim yaşım 24. Eşimle en başından beri çocuk için uğraşıyoruz ama hiçbir şekilde hamile kalamadım.
6ay geçti ,7 ay, 8,9,10 derken tam 1 buçuk yıl geçti aradan. Reglim düzenlidir şimdiye kadarda sıkıntılı olmadı hiç. Doktora görünmek istediğimi belirttim eşime.
Bilirsiniz kadın doğumcular bir yıl ya da iki yıl doğal yollarla olmamasını normal karşılayıp tedavi olmadan gönderirler evlerimize.
İlk önce devlete gittik derdimi anlattım doktora normal olmaması diyip gönderecekti belkide ama direttim bir sorun olabilir bakın diye. İyi ki diretmişim. Alttan muayene oldum kist gördü doppler istedi çektirdim kötü huylu dedi kan tahlili istedi dünyam yıkıldı...(Sonuç olarak tahlil temiz çıktı)
Eşimle özele gitmeye karar verdik. Tekrar aynı tahlili istemedi Allah’tan.
Kan tahlili yapıldı tüm hormonlara bakıldı sonuç yine temiz çıktı ve her değerimin olması gerektiği gibi olduğunu söyleyerek bir sonra ki randevuya regl iken gelmemi söyledi. Gittik.
Bi baktık ultrason görüntüsünde inci gibi dizilmiş kistler var ve meğer hamileliğe engelmiş.
1.si ben kilolu değilim insülin direncim yok
2.si adetim düzenlidir
3.sü kıllanma tüylenme de yok
Bunların bende olmamasına rağmen PCOS lu çıktım.
Yumurta gelişimi için Klomen yazıldı. Kullandım fakat tekrar dr gidemedik bi aksaklık oldu zaten reglim gelmişti yine hüsrandı.
Yapılacak olan son bir işlem var artık Hsg denilen rahim filmi.
Allah hakkımızda inşallah hayırlısını verir. En doğru zamanda vereceğinden hiç şüphem yok fakat sağlıksal bir sorun olunca korkmaya başlıyor insan.
Tek aklımdaki soru bende pco hastalarının olduğu belirtilerin olmamasına rağmen pco lu çıkmam. Varmı sizin de etrafınızda benim gibi olan.
En azından bana da umut olur yol olur:)
Bnde tam olarak aynı durumdayım sizinle herşeym normal düzrnli

Bu karışımları duydum bende yumrtlama çatlama sorunu da var sanırım klomen kullandım o ay ve diğer ay yumurtam çatladı ama yine olmadı. Yumurtlama dönemlerinde herkesde yumurta akı kıvamında akıntı olurken o bende olmuyor işte doğru olanı ne onu da bilemiyorum tabii
Bende de olmuyor. Hiç anlamıyorum. Ama uzun süredir yumurta takibi yaptırdığım için tahminde bulunabiliyorum kendim için

Tesadüf gordum burayı. Ben de 25 yaşındayım. 3. Yilimiza girecez. Bekarlığımdan beri adet olamiyordum picos vardi. 3-4 ay olmadığım bile oluyordu. Hormon tahlillerim de hep normaldi ama çocuğumuz olmuyordu hiç korunmamıza rağmen. Doktor doktor gezdim çare olmadi. En son gittiğim doktor agnucaston diye bitkisel bir hap yazdı. Bununla adet olursun normal şekilde dedi. Ovulasyon testi de aldım hemen kendime ve hop o ay hamile kaldım hemen. Picos olup adet olamıyorsanız bu hapı doktorunuza bir söyleyin bence. Hem bitkisel. 1.yilimiza girmek üzereyken hamile kaldım çok şükür. Şimdi de kendi kendime tekrar hamileyim. Doğumdan sonra temizlenmiş picos . Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah. Gormusken yazayım belki faydası olur dedim. Ben çocuk konusunda çok yıpratmıştım kendimi çünkü

Tedavı oluyormusunuz ya da evliyseniz çocuk sıkıntısı çekiyormusunuz sizde
Klomen kullanmaya başladım bu ay ilk kez evliyim ama hiç gebelik oluşmadı dokuz ay oldu ama tahim filmi çektirmedm henüz yumurta takibi dokuz aydır yapıyprum her ay düzenli görüyorum çatlamayo görüyprum ama anlamadm neden yumurta mı kalitesiz bilmiyprumşimdi hem vitamin hemde klomen kullanıyorum bu ay bekliyorum sabrede sabrede allah yardmcımz olsn

Selam kızlar🙋🏻‍♀️
Sizlere uzun zamandır uğraştığım fakat tekrar tekrar hüsrana uğradığım bir derdimi paylaşmak isterim.
2 yıllık evliyim yaşım 24. Eşimle en başından beri çocuk için uğraşıyoruz ama hiçbir şekilde hamile kalamadım.
6ay geçti ,7 ay, 8,9,10 derken tam 1 buçuk yıl geçti aradan. Reglim düzenlidir şimdiye kadarda sıkıntılı olmadı hiç. Doktora görünmek istediğimi belirttim eşime.
Bilirsiniz kadın doğumcular bir yıl ya da iki yıl doğal yollarla olmamasını normal karşılayıp tedavi olmadan gönderirler evlerimize.
İlk önce devlete gittik derdimi anlattım doktora normal olmaması diyip gönderecekti belkide ama direttim bir sorun olabilir bakın diye. İyi ki diretmişim. Alttan muayene oldum kist gördü doppler istedi çektirdim kötü huylu dedi kan tahlili istedi dünyam yıkıldı...(Sonuç olarak tahlil temiz çıktı)
Eşimle özele gitmeye karar verdik. Tekrar aynı tahlili istemedi Allah’tan.
Kan tahlili yapıldı tüm hormonlara bakıldı sonuç yine temiz çıktı ve her değerimin olması gerektiği gibi olduğunu söyleyerek bir sonra ki randevuya regl iken gelmemi söyledi. Gittik.
Bi baktık ultrason görüntüsünde inci gibi dizilmiş kistler var ve meğer hamileliğe engelmiş.
1.si ben kilolu değilim insülin direncim yok
2.si adetim düzenlidir
3.sü kıllanma tüylenme de yok
Bunların bende olmamasına rağmen PCOS lu çıktım.
Yumurta gelişimi için Klomen yazıldı. Kullandım fakat tekrar dr gidemedik bi aksaklık oldu zaten reglim gelmişti yine hüsrandı.
Yapılacak olan son bir işlem var artık Hsg denilen rahim filmi.
Allah hakkımızda inşallah hayırlısını verir. En doğru zamanda vereceğinden hiç şüphem yok fakat sağlıksal bir sorun olunca korkmaya başlıyor insan.
Tek aklımdaki soru bende pco hastalarının olduğu belirtilerin olmamasına rağmen pco lu çıkmam. Varmı sizin de etrafınızda benim gibi olan.
En azından bana da umut olur yol olur:)
Canım bende de sanırım aynı sorun var Kasım ayında doktora gittim özele hormon degerlerın cok güzel dedi birde yumurta takibi yapalım dedi kücük kücük yumurtaların var 6 7 tane hicbiri buyumuyor dedi pko olabılır mı dedım olabılır dedı 6 aydır cocuk ıstıyoruz dogal olarak olmuyor bana da klomen vs yapacaktı fakat ben Bı sure daha dogal yollarla denemek istediğim için gitmedim tekrar adet düzenim ise her ay oluyorum toplam 6 gün sürüyor fakat 30 34 26 gün seklinde degısken günlerde oluyor artık bende doktora gidecegım bakalım ama bu durumdan bende muzdaribim malesef :KK51:

Pko dediğimiz illet inci gibi dizilmiş kist ise bende fazlasıyla var ama belirtileri yok adet gecikmesi dahi yaşamıyorumm 🤔
Canım belirtileri bende de yok sadece ultrasyonda öyle görmüştü doktor pko tanısı da koymadı ama yumurta gelişmedi bile çatlamayı bırak yalnız ben kendını takıp ediyorum mesela bu ay o akıntı yumurtlama agrısı falan yasadım da bugun adet oldum kısmet işte :KK43:

Tesadüf gordum burayı. Ben de 25 yaşındayım. 3. Yilimiza girecez. Bekarlığımdan beri adet olamiyordum picos vardi. 3-4 ay olmadığım bile oluyordu. Hormon tahlillerim de hep normaldi ama çocuğumuz olmuyordu hiç korunmamıza rağmen. Doktor doktor gezdim çare olmadi. En son gittiğim doktor agnucaston diye bitkisel bir hap yazdı. Bununla adet olursun normal şekilde dedi. Ovulasyon testi de aldım hemen kendime ve hop o ay hamile kaldım hemen. Picos olup adet olamıyorsanız bu hapı doktorunuza bir söyleyin bence. Hem bitkisel. 1.yilimiza girmek üzereyken hamile kaldım çok şükür. Şimdi de kendi kendime tekrar hamileyim. Doğumdan sonra temizlenmiş picos . Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah. Gormusken yazayım belki faydası olur dedim. Ben çocuk konusunda çok yıpratmıştım kendimi çünkü
Çok sevindim sizin adınıza Allah kucağınıza almayı da nasip eder inşallah:) maalesef benim adetlerim de düzenli olduğu için bununla ilgili bir sıkıntı yaşamıyorum sorun sanırım tüplerde olabilir😏

X