Her Telden Ekonomi...

Başkasına muhtaç olmadan yaşayabilmek, aslında en büyük zenginlik...

Çocuklar kaç yaşında? Eş de mi memur?

Memur en azından aynı rolantide gider, özelde de o yok, birden batabilir veya çıkabilirsin de... bu da sezeryanla, normal Doğum kıyaslaması gibi oldu... ikisinin de zor ve kolay yönleri vardır ama netice de ikisi de doğumdur... :)

Aza kanaat edip, şükreden, her zaman çoğu bulmaya mahkumdur, sadece biraz sabır... sen olayı çözmüşsün zaten... az ya da çok değil, önemli olan berekettir... Rabbim cümlemizin kazançlarını bereketli kalsın...

evet..önemli olan bereket..galiba anlatmaya çalıştığım buydu.evet.sihirli kelime..ben aza kanaat etmeyi ilke edindiğimden başarılı çıktım bu tür sınavlardan.ve biraz çok olsa bu beni hep rahatsız etti..

Resûl-i Ekrem Efendimiz şöyle buyurmuştur:
“İktisat eden fakir olmaz.” (İbn-i Hanbel, Müsned, l, 447)

hoş geldin, seni de hiç tanımıyorum mu veya çok eskilerden misin, yabancı da gelmiyorsun... :) bir kaç paylaşımına rastladım, çok hoşuma gitti açıkçası...

hoşgeldin... :)

her fırsatı değerlendirmek lazım... :) ben de ailece oturulan kahvaltı sofralarına ve de akşam yemeklerine bayılıyorum...
her ramazan ya da bayramda colanın reklam filimleri oluyor ya upuzun masalarda, kalabalık aileler neşe ile yiyip içiyor, gülüyor
çok hoşuma gidiyor o görüntü, çok şükür ailem var ama artık hayat koşuşturması eskisi kadar sık öyle sofralar kurulumuyor
ben de eşimle kendi kalabalığımı oluşturuyorum :)

her ramazan ya da bayramda colanın reklam filimleri oluyor ya upuzun masalarda, kalabalık aileler neşe ile yiyip içiyor, gülüyor
çok hoşuma gidiyor o görüntü, çok şükür ailem var ama artık hayat koşuşturması eskisi kadar sık öyle sofralar kurulumuyor
ben de eşimle kendi kalabalığımı oluşturuyorum :)

:) sofralar kurulsun da, oturacak sevdiklerimiz elbet bulunur...

ben ne yalan soyleyım ayın sonunu zor getırenlerdenım...cok sukur diyeyım...bırıktırenlere helal olsun...memur maası ne akar ne kokar ne artar ne eksılır mısalı...cok luks bır yasantımda yok ama ıkı cocukla ancak...hergun bir eksik cıkıyor halıylede masraf...bırıkım yapamadıgıma cok uzulsemde ıhtıyaclarımı karsılayabıldıgım ıcın bir işim oldugu ıcın binlerce sukurler olsun ...
Bizde. :KK43:
Ve ben iş yerinde biraz mobinge de maruz kalıyorum. Bir dikiş tutturamadım çok üzülüyorum. Biraz toplum baskısı da hissediyorum üzerimde.
Çalışmak da durumundayim. Çok sukrediyorum .
Ama bazen durup düşünürken buluyorum kendimi, içimizde kalıyor bazı şeyler.
Biz de krediye bulaştık inanın tüylerini diken diken oluyor kredi kelimesinde.
22 ay kaldı sanırım.
Nedense o bitince daha da toparlariz eski günlerdeki gibi oluruz diye düşünüyorum.
Böyle böyle düşünürken silkeleniyorum sonra sağlık sorunumuz yok çok şükür diye...
Gerçekten öyle...
İsyan değil de bu farklı bir şey zaman zaman geliyor. Ama geçiyor sonra.

Eşimin annesi geldi çok severim, oğluma bakıp bakamayacagini sorduk seve seve bakarım dedi sağ olsun. 5 ay burdalar. Biz de o sürede kredi kartını toparlariz kreş parası ile diye düşündük.
Allah utandırmasın.

Her şey de bir hayır mutlaka var. İş konusunda da vardır diye düşünüyorum. Çünkü çok özverili ve iyi niyetli bir şekilde çalışıyorum.
Bakalım zaman ne gösterecek.

Ve ben iş yerinde biraz mobinge de maruz kalıyorum. Bir dikiş tutturamadım çok üzülüyorum. Biraz toplum baskısı da hissediyorum üzerimde.
22 ay kaldı sanırım.
Nedense o bitince daha da toparlariz eski günlerdeki gibi oluruz diye düşünüyorum.
Böyle böyle düşünürken silkeleniyorum sonra sağlık sorunumuz yok çok şükür diye...
Gerçekten öyle...

Eşimin annesi geldi çok severim, oğluma bakıp bakamayacagini sorduk seve seve bakarım dedi sağ olsun. 5 ay burdalar. Biz de o sürede kredi kartını toparlariz kreş parası ile diye düşündük.
Allah utandırmasın.

Her şey de bir hayır mutlaka var. İş konusunda da vardır diye düşünüyorum. Çünkü çok özverili ve iyi niyetli bir şekilde çalışıyorum.

sabredince ve şükredince ki sende bu ziyadesiyle var, kapılar tek tek açılıyor, çok şükür... hem maddi, hem manevi anlamda babaannenin bakmasının değeri paha biçilemez, artı, büyükler bereket vesilesidir, çok sevindim sizin adınıza... :)

sabredince ve şükredince ki sende bu ziyadesiyle var, kapılar tek tek açılıyor, çok şükür... hem maddi, hem manevi anlamda babaannenin bakmasının değeri paha biçilemez, artı, büyükler bereket vesilesidir, çok sevindim sizin adınıza... :)
Kendisi de daha önce teklif etmişti. Ben açıkçası kreş i daha çok destekliyorum ama henüz küçük ve krese başladığından beri hep hasta oluyor hem o kendini toparlasın hem biz toparlanalim hem babaannenin gönlünü yapmak istedik mutlu oldu teklifimizden :)
Yaşadığım bazı olumsuzlukların bir nedeni olduğuna bana bir şey öğrettiğine veya hayatıma bir sey katacagina çok inanıyorum ben sadece sonucu beklerken sabırsız davranıyorum.
Hayırlısı.

kendimden alıntı olsun,,,bulamadım okuduğum için...

yalnız fazla kanaat insanı eksiltiyor.
Sayfayı okurken bunu düşünüyordum,sanırım demek istediğinizi anlıyorum.Örnek vereyim,genç kızken minicik evleri nasıl da şirin bulurdum.Çiçekli perdeleri olan 2 göz bir ev:)
Barış Mançonun dediği gibi "nohut oda bakla sofa"
Hep bu evde yaşamak istedim,yaşadım da,duam kabul oldu ama o da ne?
Sığılmıyormuş,ailem gelse 1 gece kalamıyormuş,çocuklara ayrı oda yapılamıyormuş meğer.
Yanlışımı buldum,duamı değiştirdim,şimdi değiştirdiğim duamdaki evdeyim çok şükür.
Kanaat evet,ama ayakları toplamaktansa yorganı ve niyeti geniş tutmak iyidir yine de:)

Sayfayı okurken bunu düşünüyordum,sanırım demek istediğinizi anlıyorum.Örnek vereyim,genç kızken minicik evleri nasıl da şirin bulurdum.Çiçekli perdeleri olan 2 göz bir ev:)
Barış Mançonun dediği gibi "nohut oda bakla sofa"
Hep bu evde yaşamak istedim,yaşadım da,duam kabul oldu ama o da ne?
Sığılmıyormuş,ailem gelse 1 gece kalamıyormuş,çocuklara ayrı oda yapılamıyormuş meğer.
Yanlışımı buldum,duamı değiştirdim,şimdi değiştirdiğim duamdaki evdeyim çok şükür.
Kanaat evet,ama ayakları toplamaktansa yorganı ve niyeti geniş tutmak iyidir yine de:)

kesinlikle, Rabbimizin sonsuz hazinesi varken, isteklerimizi sınırlı tutmak, kaybetmemizi sağlayan en önemli nokta belki de...

maddi, manevi daha çok isteyelim..... daha büyük bir ev, daha iyi bir araba, daha refah bir hayat, daha salih amel, daha iyi bir Müslüman olmak, daha, daha...

isteklerimiz, hayallerimiz, ne kadar büyük olursa kavuştuklarımızın da o denli büyük olacağına inanırım ben... ha verirse ne ala, kısmetimizdir, nasibimizdir, lütfudur der şükrederiz, vermezse de, sabırla duaya devam... :) yine vermezse, imtihanımızdır, karşılığını cennette alacağızdır, bu da en büyük kazançtır....

kesinlikle, Rabbimizin sonsuz hazinesi varken, isteklerimizi sınırlı tutmak, kaybetmemizi sağlayan en önemli nokta belki de...

maddi, manevi daha çok isteyelim..... daha büyük bir ev, daha iyi bir araba, daha refah bir hayat, daha salih amel, daha iyi bir Müslüman olmak, daha, daha...

isteklerimiz, hayallerimiz, ne kadar büyük olursa kavuştuklarımızın da o denli büyük olacağına inanırım ben... ha verirse ne ala, kısmetimizdir, nasibimizdir, lütfudur der şükrederiz, vermezse de, sabırla duaya devam... :) yine vermezse, imtihanımızdır, karşılığını cennette alacağızdır, bu da en büyük kazançtır....
Kesinlikle.
Çocukken bir derginin açtığı"Bir kavram"
yarışmasına katılmıştım.
Konu"dua"ydı.
Bu vesileyle bir çok kaynağı araştırdım.
Çıkan sonuç"dua ibadetin özüdür"
Kabul olsa da,olmasa da bizim için kazançtır.
Şimdi bunu çocuklarıma aşılamaya çalışıyorum.
Söz duadır,ağzınızdan çıkana dikkat edin diyorum.
Örneğin büyük oğlum aslında şanslıdır maşallah,fakat ne zaman negatif olsa işi ters gider,dikkatini buna çekiyorum.
Dua dua dua,kilitli kapıları açan,olmazları olduran,ruhu da ayakta tutan yalnızca dua...

Kesinlikle.
Çocukken bir derginin açtığı"Bir kavram"
yarışmasına katılmıştım.
Konu"dua"ydı.
Bu vesileyle bir çok kaynağı araştırdım.
Çıkan sonuç"dua ibadetin özüdür"
Kabul olsa da,olmasa da bizim için kazançtır.
Şimdi bunu çocuklarıma aşılamaya çalışıyorum.
Söz duadır,ağzınızdan çıkana dikkat edin diyorum.
Örneğin büyük oğlum aslında şanslıdır maşallah,fakat ne zaman negatif olsa işi ters gider,dikkatini buna çekiyorum.
Dua dua dua,kilitli kapıları açan,olmazları olduran,ruhu da ayakta tutan yalnızca dua...

" (Ey Muhammed!) De ki: “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! " Furkan/77

22 ay kaldı sanırım.
Gerçekten öyle...

Allah utandırmasın.

o kredi lafını duyunca tüyleri diken diken olanlardan biri de benim canım... asla bulaşmak istemiyorum... önümde de tam bu konuyla alakalı karar vermem gereken bir durum var... yüklü miktarda zorunlu bir ödeme söz konusu, gayrimenkulle, kentsel dönüşümle alakalı.... kredi olursa aylık çok rahat öderiz ama toplu ödersek, bütün nakit birikim neredeyse oraya gidecek... kredi oranlarının çok fahiş rakamlarda olması bir kenara, asla ve asla faiz belasına bulaşmak istemiyorum...

sanırım birikimin büyük bir kısmını gözden çıkarıp, nakit ödeyeceğim ve bunun mükafatını Allah tan bekleyeceğim... :)

hoş geldin, seni de hiç tanımıyorum mu veya çok eskilerden misin, yabancı da gelmiyorsun... :) bir kaç paylaşımına rastladım, çok hoşuma gitti açıkçası...

hoşgeldin... :)
Hoşbuldum,eski üyelerdenim aslında ama çok fazla yazmıyorum,bu topiklerde geziniyorum bu aralar..Okuyorum yazdıklarınızı, takipteyim sizleri..

X