Her Telden Ekonomi...

Tam tersi ben bu ayrıntıların tamamını eşime gözü kapalı bırakabiliyorum. Oh be dedim dünya varmış..
Aslında daha geriye gidersem..
Böyle şeyler evde hep benim üzerimdeydi, bir tatile gitsek, valiz ayrı, tatili ayrı, transferi ayrı, bileti ayrı
Otele gittiğimizde anneme kahvesini bile aldırmazdım.
Hep dua ederdi, Allah sana da yapanları göndersin diye..
O duaların hürmetine ben eşimi tanıdım.
Ne kdr kıymetli ufacık dua..

o ayrıntılar bizde de eşimde ama işimi ve çocukları ona bırakamıyorum... :)

her şeyin günden güne zamlandığını ve de herkesin stok yaptığını görünce bir tuhaf oluyorum :) gerçi özel olarak stok yapmadım ama her şeyden de fazla fazla var evde bakınca, ben farkında olmadan hep stoklu gidiyorum galiba, anneme çektim sanırım, bekarken de evde hiç bir şeyin dibi görünmezdi.... :))

benim işim çok fazla krizden etkilenecek bir iş değil, o nedenle sanırım piyasaya da çok hakim değilim ama işten çıkarılanlar, maaş alamayanlar, zamlar vs. Rabbim darda olan herkese yardım etsin...

selam......

ne kadar çok dükkan boşalıyor son zamanlarda? farkında mıyız? her dışarı çıktığımda mutlaka bir tane görüyorum...çok üzücü...yakın bir akrabamın iş yeri de iflas etmiş.3 çocuğu var.ikisi okuyor biri bebek..
üç çocuk? : (

yukarıdaki mesajımdan bağımsız;

akşam menüsü: fırında patatesli palamut,şalgam,salata.

utandım da biraz..yazmasa mıydım?:oops:

biraz ayıbıma gidiyor.

selam......

ne kadar çok dükkan boşalıyor son zamanlarda? farkında mıyız? her dışarı çıktığımda mutlaka bir tane görüyorum...çok üzücü...yakın bir akrabamın iş yeri de iflas etmiş.3 çocuğu var.ikisi okuyor biri bebek..

Allah yardımcıları olsun, zor gerçekten...

@meyraa ben çocukluk yıllarımda kalemleri stoklardım, şimdi evde kullanılan şeyleri :)
biraz yapı meselesi sanırım.
ama son günlerde ki tamamen bütçe meselesi. herşeye sürekli zam geldiği için
hep kendimi güvende hissetmek isterim...

yukarıdaki mesajımdan bağımsız;

akşam menüsü: fırında patatesli palamut,şalgam,salata.

utandım da biraz..yazmasa mıydım?:oops:

biraz ayıbıma gidiyor.

O bende de var biliyor musun...
Eşli, çocuklu, yemekli, gezmeli çok paylaşım yapmamaya çalışıyorum ama arada kaçıyor....

Birileri bir şeylerin eksikliğini yaşıyorken, bir şeylerin yokluğuyla mutsuzken, bu tür paylaşımlar benim kalbimi yaralıyor... empati yapıyorum, pişman oluyorum... sonra da, ama ben art niyetle yapmadım, arkadaşım, dostum beni anlayacaktır, deyip kendimi teselli ediyorum...

Oysa imtihan dünyası, her birimizin ayrı ayrı imtihanı var... ama bazılarımızın imtihanı, gerçekten çok daha zor... Rabbim kolaylık, dayanma gücü ve sabır versin...

selam......

ahhhh Rabbim yardımcıları olsun.
Bizim şirkette de işler pek yolunda değil, geçtiğimiz aylarda birkaç kişiyi çıkarmak zorunda kaldık.
Allah'ım diyorum öyle günlerde ben bu insanlarla muhattap olmayayım ne olur yardım et.
herkesin hikayesi başka

@meyraa ben çocukluk yıllarımda kalemleri stoklardım, şimdi evde kullanılan şeyleri :)
biraz yapı meselesi sanırım.
ama son günlerde ki tamamen bütçe meselesi. herşeye sürekli zam geldiği için
hep kendimi güvende hissetmek isterim...

Çocuklukta olan kazanımlar kolay kolay terkedilemiyor canım... :)

Bak ben farkında bile olmadan stok yapıyorum... :)

O bende de var biliyor musun...
Eşli, çocuklu, yemekli, gezmeli çok paylaşım yapmamaya çalışıyorum ama arada kaçıyor....

Birileri bir şeylerin eksikliğini yaşıyorken, bir şeylerin yokluğuyla mutsuzken, bu tür paylaşımlar benim kalbimi yaralıyor... empati yapıyorum, pişman oluyorum... sonra da, ama ben art niyetle yapmadım, arkadaşım, dostum beni anlayacaktır, deyip kendimi teselli ediyorum...

Oysa imtihan dünyası, her birimizin ayrı ayrı imtihanı var... ama bazılarımızın imtihanı, gerçekten çok daha zor... Rabbim kolaylık, dayanma gücü ve sabır versin...
sen yapmasan bir başkası yapıyor o paylaşımı, herkes duyarlı değil ki :KK43:
şöyle bir bakıyorum özellikle sosyal medya hesaplarında gözlemlediğim bu, sanki sırf foto paylaşmak için bir yerlere gidiliyor, bir şeyler yeniliyor gibi.
tabi ki güzel anlarımızı paylaşacağız, kendimiz için ölümsizleştireceğiz
mesela sevdiklerimizle bir yemek sofrası tabiki ama bir tabak yemeği özelliği paylaşanlara sinirleniyorum.
yazarken bile sinirlendim, diyeceklerim bu kadar

Çok yoğun o bu aralar... :mapus:

Evlatları için, rahat bir hayat sürmeleri için, çok gayretle çalışıyor... takdire şayan bir çabası var...
Bizler iki kişi zorlanıyorken, o tek başına, çoğumuzdan daha iyi yürütüyor bu işi... maşallah

Canım arkadaşım benim, kolaylıklar diliyorum... :KK19:

sen yapmasan bir başkası yapıyor o paylaşımı, herkes duyarlı değil ki :KK43:
şöyle bir bakıyorum özellikle sosyal medya hesaplarında gözlemlediğim bu, sanki sırf foto paylaşmak için bir yerlere gidiliyor, bir şeyler yeniliyor gibi.
tabi ki güzel anlarımızı paylaşacağız, kendimiz için ölümsizleştireceğiz
mesela sevdiklerimizle bir yemek sofrası tabiki ama bir tabak yemeği özelliği paylaşanlara sinirleniyorum.
yazarken bile sinirlendim, diyeceklerim bu kadar

Mutlaka anılar biriktireceğiz ama bunları insanların gözüne sokmaya gerek yok... görgüsüzlükten başka bir şey değil bence, o sosyal medya artistlerinin yaptığı...

Çok yoğun o bu aralar... :mapus:

Evlatları için, rahat bir hayat sürmeleri için, çok gayretle çalışıyor... takdire şayan bir çabası var...
Bizler iki kişi zorlanıyorken, o tek başına, çoğumuzdan daha iyi yürütüyor bu işi... maşallah

Canım arkadaşım benim, kolaylıklar diliyorum... :KK19:
çok tanımamama rağmen bendeki yeri bambaşka kendisinin.
sanki yıllardır tanıyormuş gibi sıcaklık hissettiğim,
çok çok çok saygı duyduğum, takdir ettiğim, örnek aldığım, tüm güzel kelimeleri kullanmak istediğim harika bir insan, güçlü bir kadın, mükemmel bir anne...
Rabbim tüm işlerinde kolaylıklar versin O'na
:KK200:

çok tanımamama rağmen bendeki yeri bambaşka kendisinin.
sanki yıllardır tanıyormuş gibi sıcaklık hissettiğim,
çok çok çok saygı duyduğum, takdir ettiğim, örnek aldığım, tüm güzel kelimeleri kullanmak istediğim harika bir insan, güçlü bir kadın, mükemmel bir anne...
Rabbim tüm işlerinde kolaylıklar versin O'na
:KK200:

Bi tanedir o... :)

Amin...

Bugün hiç beklemediğim bi 20.000 tl ödemem çıktı....

Çalışıyoruz, kazanıyoruz, bi şekilde döngü sağlanıyor... aksini düşünemiyorum, yani bu devir öyle azla idare edilebilecek bi devir değil, çok fazla harcama kalemleri var... başa baş gitmek de çözüm değil, insanın her zaman bir köşede, senin deyiminle, acil durum, benim deyimimle, iyi gün parası olması gerek... :)

ben ne yalan soyleyım ayın sonunu zor getırenlerdenım...cok sukur diyeyım...bırıktırenlere helal olsun...memur maası ne akar ne kokar ne artar ne eksılır mısalı...cok luks bır yasantımda yok ama ıkı cocukla ancak...hergun bir eksik cıkıyor halıylede masraf...bırıkım yapamadıgıma cok uzulsemde ıhtıyaclarımı karsılayabıldıgım ıcın bir işim oldugu ıcın binlerce sukurler olsun ...

ben ne yalan soyleyım ayın sonunu zor getırenlerdenım...cok sukur diyeyım...bırıktırenlere helal olsun...memur maası ne akar ne kokar ne artar ne eksılır mısalı...cok luks bır yasantımda yok ama ıkı cocukla ancak...hergun bir eksik cıkıyor halıylede masraf...bırıkım yapamadıgıma cok uzulsemde ıhtıyaclarımı karsılayabıldıgım ıcın bir işim oldugu ıcın binlerce sukurler olsun ...

Başkasına muhtaç olmadan yaşayabilmek, aslında en büyük zenginlik...

Çocuklar kaç yaşında? Eş de mi memur?

Memur en azından aynı rolantide gider, özelde de o yok, birden batabilir veya çıkabilirsin de... bu da sezeryanla, normal Doğum kıyaslaması gibi oldu... ikisinin de zor ve kolay yönleri vardır ama netice de ikisi de doğumdur... :)

Aza kanaat edip, şükreden, her zaman çoğu bulmaya mahkumdur, sadece biraz sabır... sen olayı çözmüşsün zaten... az ya da çok değil, önemli olan berekettir... Rabbim cümlemizin kazançlarını bereketli kalsın...

X