Zor zamanlardan geçtik, aklıma gelmeyen şeyler başıma geldi denir ya aynen öyle. Ama geçiyor işte yavaş yavaş .
Nasıl şükretmem; sağlıkla sinanmamak öyle büyük bir nimet ki.
Güzel günlerin bedeli bunlar...
Gelecekteki güzel günlerin...
Ne şartlarda yaşıyor insanlar bir kere şikayetçi olmuyor. Güçlü duruyor. Aklıma onları getiriyorum.
İyi günlerimiz de oldu gene olur. Allah in izniyle kredi borcunu kapattık mi rahatız. Bir daha da asla bulaşmak istemiyorum.
Bu çalışmadığım süreçte beni en çok üzen yaşam tarzima uymayan seylere bulaşmak zorunda kalmak oldu.
Borç almak, kredi çekmek, kredi kartı kullanmak gibi.
Umarım bir daha gerek kalmaz...
Ama güzel anılar biriktiriyorum ben...
Bunlar da önemli değil mi? Geriye dönüp baktığımızda onlar kalacak aklımızda...
Neyse..
Misafirlerim var.. Evim şenlendi... Anne eli değdi evime... Bin bereket gelir şimdi...
her insanın hayatında inişler, çıkışlar olur... önemli olan bunları nasıl yorumladığımızdır.... her şey olacağına varır, bize de çektiğimiz sıkıntılar, veya gereksiz abartı sevinçler kalır... önümüze geleni kanaatle, şükürle, sabırla, sükunetle yaşasak, çok daha kolay atlatırız zor süreçleri ve çok daha sükûnetle yaşarız sevinçleri....
bazen okuyoruz, duyuyoruz, görüyoruz bir ekmek parası bulamayan insanları, empati yaparım hemen, ben aynı durumda olsam ne yapardım diye, sonra da, o duruma düşmemek için, paylaş elindekini şimdiden derim, ha buna rağmen yine de yaşayabilirim, onu da, imtihanımdır der geçerim...
veya hasta insanları, anneleri, evlatları... daha bir ürperirim, maddi zorluklar hiç olur gözümde birden...
“Mallarını gece gündüz; gizli ve açık Allah yolunda harcayanlar var ya, onların Rableri katında mükafatları vardır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olacak değillerdir.” Bakara Suresi, 2/274
"onlara korku yoktur" "onlara korku yoktur" yankılanır beynimde....
mutluluk formülünü vermiş aslında Rabbimiz, hem de defalarca..... bize sadece farkına varmak kalıyor....
nerden nereye... :)
gözün aydın canım, anne candır...