Merhaba meyraa, eşimde bende memuruz, çok şükür iyi bir kazancımız var ama gel gör ki yıllardır borç ödemekten başka birşey yapmadık. Durum hala aynı devam ediyor. Kısır bir döngünün içindeyiz, sürekli para geliyor ve gidiyor, nereye gittiği belli değil. Berekete çok inanırım, bizim paramızın bereketi yok sanırım, başka bir açıklama bulamıyorum ama Allah bizi sınayacaksa parayla sınasın, başka dert vermesin.
Uzun süredir böyle devam ettiği için demekki yanlış bir şeyler yapıyorum dedim ve bu topikleri izlemeye başladım, yavaş yavaş denilenleri uygulamaya başladım. Şimdi harcamalarımı yazıyorum en azından aylık nereye ne verdik görmek istiyorum. Şu an da yüklü ödemelerimiz olduğu için onları bitirmek ilk hedefim, kredi kartının taksitlerini bitirip nakit harcamak ise hayalim gibi birşey
Bunu başarmayı çok istiyorum...
Yanlız şöyle bir şey var ben ne zaman böyle bir şeye niyetlensem harcamalar katlanarak artıyor, bu ay o kadar çok harcama çıktıki hiç akılda olmayan şeyler, sizlerede böyle oluyor mu yoksa bu benim makus kaderim mi