Her şeyi yapıp kek yapamıyor olmam!

Once 2 yumurta cırp, sonra 1 bardak seker cırp sonra 1 bardak sut cıro, sonra 1 bardak yag koy ve cırp, sonra 2bardak una 1pk.Kabartma tozu ve vanilin koy o skeılde beraber cirp. Yagladıgın kalıba dok. Onceden ısıttıgın 180 derece fırına sur. 30 40 dakika sonra pismiş olur 14 yasımdan berı sasmayan tarıf. Ve pup puf oluyor davul fırında bıle sonmedı

Ve hep bu sıralama ıle yap. Un mıktarı az artadabılır kıvama baglı. Kıvamı yogun olmasın

Ben sizin standart kekin az gelişmişini yazayım, kime yaptırdıysam aynısı oluyor

4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
2.5 bardak un (elenmiş)
2 kabartma tozu
1 vanilya
2 kaşık kakao

Hepsini tek tek çırpmak lazım normalde ama tek tek kaba alıp çırpmaya uğraşmak istemezseniz, hepsini geniş bir kapta toplayıp 5 dk yüksek ayarda mikserleyin.
Elde çırpıcıyla aynı kıvam olmuyor aklınızda bulunsun.

Bir de tüm ölçüler tam olmalı, bardaktan 3 parmak eksik/göz kararı vs. olmamalı

Tepsiyi de kahvaltıda yediğimiz margarin yağ ile yağlayın. (Ben yemek kaşığının arka kısmına az az yağ alıp sürüyorum etrafına. Sıvı yağ ile yağlayınca sünger gibi oluyor)

Fansız 180 -190 derece civari isitip atıyorum fırına keki ben,ilk 20 dakika asla kapağını açmam,üzeri kızarmaya başlayınca kürdan testi yaparım genelde,ıslak çıkıyorsa kürdan pişmemiştir içi,bu sebeple ısıyı biraz düşürüp pişirmeye devam ederim,üstü yanmasın/kurumasın diye düşürüyorum ısıyı ben.
Fırından fırına değiştir tabi bu ama ilk 20-25 dakika fırının kapaģıni acmadan,bu süre sonrasında kontrol edip (dışı pişmeye başlamış oluyor zaten )ısıyı düşürüp pişirmeye devam etmek,kürdan testi yapmak sorununuzu çözecektir, pişmeden aldığınız için sönüyor kekiniz muhtemelen. Fırında bırakmakta bir çözüm ama kuru olacaktır bu kezde kek. Ben kuru ve dağılan kek pek sevmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…