Kendi evlilik düzenimden bahsedeyim biraz, belki fikir olur. Evin faturalarını ve kirasını eşim öder. Ben de evin market ya da pazar ihtiyaçlarına para harcarım ya da eve ne lazım olursa. Bizim işimiz eşimle ortak giderimiz gelirimiz bellidir. Onun dışında yeme-içme-eğlence masraflarını da bir o bir ben şeklinde öderiz. Maddi açıdan bu şekilde. Bebek beklediğimiz için ben geri kalan miktarı biriktiririm ya da bebeğe eşya alırım. Bunlar dışında bütün evin işlerini ortak yaparız, öğlen sabah yemek yedin mi? aç kalma vs asla demem. Annesi gibi hissettirecek hiçbir cümle kullanmam. Yapamayacak olsa yardım ister zaten derim geçerim. Pohpohlamam bir de. Açık olmak gerekirse her şeyi ortak yaptık ama eşimin harcamalarda daha fazla yapmasını bilerek istiyorum çünkü ona göre para tutuyor ayırıyor ve tasarruf ediyor.
Of çok sıkıcı bir durum. Bir süre sonra başlarım sana da sigarimin şekline de diyip vurup kapıyı çıkar. Sürekli kontrol altında çocukları bile tutunca bunaliyorlar. Bı destek almaya çalışın.Merhaba hanımlar,
Aslında çoğu derdin yanında benimki de dert mi bilmiyorum ama sanırım artık yorulmaya basladım.
Şöyle ki;
Yaklaşık 3 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri her şeyi kontrol etme isteğim var. Aslında bu bir istek değil ama ben elimde olmadan devamlı esime müdahale ediyorum adeta bakıcısı/annesi gibi kontrol etmeye calısıyorum ve o da haliyle her seyi bana bıraktı. Ne yapsa haberim olacak, evdeki ekonomiyi ben yönetiyorum, hangi faturanın ne kadar geldiginden, nereye ne ödeneceginden haberi yoktur. Bu isleri O’na bıraksam sanki har vurup harman savurur ve gerekli yatırımları yapamazmıs gibime geliyor. Aynı zamanda eril enerjisini düsürüyormusum gibi hissediyorum, bi insan bi insanın sigara icme sekline bile karısır mı? ben karısıyorum.
Kendi iradesiyle bir sey yapmasına fırsat vermiyorum cünkü yapamayacakmıs gibi hissediyorum oysa ki yapar, hem O’na fırsat vermiyorum hem de bu yaptıgımdan kendim yoruluyorum.
Tek istediğim kendimi frenleyebilmek, bir seyleri onun iradesine bırakmak, evin sorumlulugunu alıp kendini evin reisi gibi hissetmesini saglamak vs vs
Nasıl yapacagım, nerden baslayacagım nasıl her seyi sırtlanmaktan vazgececegim?
Yol göstereceklere simdiden cok tesekkür ederim
Su an kendi isimi kurmakla ilgili birkac hazırlık yapıyorum
Kendisi bu sürecte evde tek calısan olmasına ragmen (tüm gün evde olan kisinin ben oldugunu belirtmek istedim) bana yemek yapma konusunda da, temizlik konusunda da yardımcı olur hatta bir tek pazar günleri tatili olmasına ragmen benden önce uyanır ve kahvaltıyı kendisi hazırlar.
Özellikle evdeki gelir/gider durumuna artık karısmak istemedigimi ve hesapları kendisinin yönetmesini istedim, hesaplar bende olunca cok harcama yapıyorum sende olması ailemiz icin daha iyi ve verimli oluyor diyor.
Sizce evdeki para yönetimi gercekten parayı daha verimli yöneten kiside mi olmalıdır yoksa erkek kendi kazandıgı parayı kendi yönetip bi sekilde ne yapması gerektigini cözmeli midir?
Her ailede farkli.
Bizde mesela eskiden bendeydi, severim de o isleri, hosuma giderek yapardim.
Ama cocuklardan sonra tamamen kendimi cektim, esim gecen soruyor net maasin ne diye, dekonta bakmadan cevap veremedim, o kadar para konularindan cekmisim kendimi. Hatta ona mesela ilk zor gelmisti, onceden ben yapiyorum her seyi diye, alisti ama simdi.
Bilemiyorum ya, bence kim seviyorsa o yapsin:)
Çocuk olunca daha da zor olacak bu durum. Bir an önce harekete geçin.Amaaann artık hicbir sey düsünmeyecegim piireeemsess gibi hayatıma bakacagım diyorum, sonra bi bakıyorum ki yapamamısım, kontrolü elime almadan her seyi esime bıraktıgım max gün sayısı 2dir herhalde.
Dedigim gibi bu ondan oldukca memnun ama onun bu kadar memnun olması da bana yanlıs yaptıgımı hissettiriyor cünkü adama sorumluluk vermiyorum ki evlilik sorumluluğunu hissetsin
Bence de parayı verimli değerlendiren kişide olmalıdır. Ama bazen dominant karakterlerde de olabiliyor. Yakın çevremde bir kadın var, deli gibi harcama yapar ve ekonomik davranmak konusu hiç yoktur kendinde. Ama evin hesabı onda.Su an kendi isimi kurmakla ilgili birkac hazırlık yapıyorum
Kendisi bu sürecte evde tek calısan olmasına ragmen (tüm gün evde olan kisinin ben oldugunu belirtmek istedim) bana yemek yapma konusunda da, temizlik konusunda da yardımcı olur hatta bir tek pazar günleri tatili olmasına ragmen benden önce uyanır ve kahvaltıyı kendisi hazırlar.
Özellikle evdeki gelir/gider durumuna artık karısmak istemedigimi ve hesapları kendisinin yönetmesini istedim, hesaplar bende olunca cok harcama yapıyorum sende olması ailemiz icin daha iyi ve verimli oluyor diyor.
Sizce evdeki para yönetimi gercekten parayı daha verimli yöneten kiside mi olmalıdır yoksa erkek kendi kazandıgı parayı kendi yönetip bi sekilde ne yapması gerektigini cözmeli midir?
Kafan şişmiyor mu Allahaşkına. Her şeyin peşinde koşmak başımı çok ağrıtıyor. Çocuğun yoksa doğduğunda, varsa büyüdüğünde çok pişman olursun bu yaptığından. İş bölümü teklif ederek başlaMerhaba hanımlar,
Aslında çoğu derdin yanında benimki de dert mi bilmiyorum ama sanırım artık yorulmaya basladım.
Şöyle ki;
Yaklaşık 3 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri her şeyi kontrol etme isteğim var. Aslında bu bir istek değil ama ben elimde olmadan devamlı esime müdahale ediyorum adeta bakıcısı/annesi gibi kontrol etmeye calısıyorum ve o da haliyle her seyi bana bıraktı. Ne yapsa haberim olacak, evdeki ekonomiyi ben yönetiyorum, hangi faturanın ne kadar geldiginden, nereye ne ödeneceginden haberi yoktur. Bu isleri O’na bıraksam sanki har vurup harman savurur ve gerekli yatırımları yapamazmıs gibime geliyor. Aynı zamanda eril enerjisini düsürüyormusum gibi hissediyorum, bi insan bi insanın sigara icme sekline bile karısır mı? ben karısıyorum.
Kendi iradesiyle bir sey yapmasına fırsat vermiyorum cünkü yapamayacakmıs gibi hissediyorum oysa ki yapar, hem O’na fırsat vermiyorum hem de bu yaptıgımdan kendim yoruluyorum.
Tek istediğim kendimi frenleyebilmek, bir seyleri onun iradesine bırakmak, evin sorumlulugunu alıp kendini evin reisi gibi hissetmesini saglamak vs vs
İlk önce yaptığının doğru olmadığını kabul ederek sorunu bulman çok güzel...bu şekilde erkeğin pasif bırakılmasını ben çok tehlikeli buluyorum..kontrol altında tutmak istemenizi anliyorum. Ama bunu açıktan sakın yapmayin gizli bir şekilde yapın..
Paranın eşiniz tarafından savrulacagini düşünüyorsanız (bende öyle düşünüyorum bu aradabu yüzden gizli takipteyim )
her ay bütçe planlamasi konuşun ve onun dışına cikmamaya çalışın.
kira ve faturalar bencede esinizde olmalı siz mutfak kısmı ve çocuk varsa çocuk harcamaları ile ilgilenebilirsiniz. Ama mutlaka esinizinde takip ettiği birşeyler olmalı..
Aylık birikim tutarinizi belirleyip maaşlar alındığı gibi beraber birikime atabilirsiniz. Bu kafanızı rahatlatacaktır.
esiniz ve kendiniz içinde aylık mutlaka şahsi harcama tutarı belirleyebilirsiniz ama eşiniz ile istişare ederek tek değil..
onun, istek ve ihtiyaçlarına (aşırıya kacilmadigi müddetçe) saygı duymanızı tavsiye ederim.
(Örneğin eşimin kitap ve kalem ilgisi çok fazla her ay düzenli almak ister)
ve bu sayginizi ona hisseettirin
Evliliğiniz yuvanız için mutlaka bu aşırı kontrolü bırakmaya çalışın.
sevgiler...
Kafan şişmiyor mu Allahaşkına. Her şeyin peşinde koşmak başımı çok ağrıtıyor. Çocuğun yoksa doğduğunda, varsa büyüdüğünde çok pişman olursun bu yaptığından. İş bölümü teklif ederek başla
Sonra da bu adamı yanınızda eşim diye taşıyorsunuz,bir fonksiyonu kalmamış ki,bırakmamışsınız. Evlilik sorumlulukların paylaşımı olmalıdır.
Nasıl düzelir bilemiyorum,genelde basıl başlarsanız öyle gider çünkü. Ne isteseniz sorgulamadan yapıyor mu?
Kurbikk, tum destek alma fikrinden once bence esinle oturup karsilikli detayli bir sekilde konusmam gerekiyor. Kontrol istegini torpuleyecek tedaviyi almak istedigini fakat bu duruma kendisinin de hazir olmasi gerektigini ozellikle vurgulaman lazim. Esini evliligin basindan beri bu sekline alistirmissin, adam birden sasirip kalabilir birden fazla sorumlulugu sirtlanirken. Su an rahat, sen arada bir kucuk sorumluluklar verdiginde kendini rahatlatiyor vicdanen ama gercekten is bolumu yaptiginda durum nasil olacak, onun tepkisini olc, bence kendini degistirmek istemen cok guzel ama bu degisime iki taraf da hazir mi once bunu tartip bicmen lazim. Bu sefer aranizda belki de senin her seyi sirtlanmandan oturu konusunun bile gecmedigi durumlar kavga sebebi olacak? Ne belli bu halini tasiyabilecegi, adamin kapasitesini hic gormemissin ki
Eskiden ben de çok fazla yüklenirdim sonradan sizin gibi rahatsız oldum. İnsanlar eşiniz bıkar vs demiş ama eşler durumdan aşırı memnun oluyor. Bütün planı angaryayı kadın yapıyor erkek ooh keyfim diyor. Ben eşimle oturdum konuştum dedim şimdiye kadar ben çok yüklenmişim artık benden yavaş yavaş alma zamanın geldi.
Öncelikle tatilleri eşime bıraktım, zevkli bir şeyle başlasın diye. Bir yere gideceğimiz zaman tüm rotayı ben yapardım şimdiyse eşim yapıyor ben de sadece bir arkadaşım falan özellikle bir yeri öneriyse onu ekliyorum. Sonra tüm randevu alma vs işlerini eşime bıraktım. Telefonla konuşmaktan nefret ederim, bir tamirci hastane ne bileyim böyle bir şey olduğunda o arayıp randevu alıyor. Evde çamaşır bulaşık yıkama takibini eşime verdim. Teknolojik şeylerin alışverişinde araştırmayı ona verdim.
Bende kalanlar, ne yemek yiyeceğiz ve hangi malzemeler eksik takibi ve alışveriş. Yemek zevkimi eşime bırakamayacağımherhangi bir kurs etkinlik vs lazımsa onun araştırması bende. Kimlerle ne zaman buluşacağız o bende, çünkü benim daha fazla engelim olabiliyor.
Ortak ya da dönüşümlü yaptıklarımız; yıllık izin zamanları, nereye tatile gideriz. Yatırım konuları, nereye yapalım nasıl yapalım. Temizlik bölüşme. Kariyer konuları.
Ben şimdilik memnunum. Biraz daha sürpriz yap, spontan bir yerlere götür beni, plan yapmaktan sıkıldım dedim bir ara. Bir miktar artma oldu ama hala çoğu bende.
Bilemedim,mesela bir iş verseniz halleder mi bu saatten sonra? Bugüne kadar yapmadıysa yaptırmak da zor olabilir. O açıdan dedim ben de sorgular mı diye. Maaşını kendi hesabında tutsun mesela oradan tüm faturaların otomatik ödemelerini takip etsin,bir de market alışverişini yapsın kendi hesabından. Siz de kendi maaşınızdan kalan ihtiyaçları karşılayıp artarsa birikim yapın, hiç değilse sorumluluğu paylaşmış olursunuz.Sorgulamadan yapmaz hatta yapmadıgı ve karsı koydugu seyler oluyor, daha sonra karsı koydugu seye karsılık benim söyledigim sekilde yapması gerektigini fark ediyor cünkü isler karısıyor, bu sefer de ‘hanım sözü dinlemeliymisim’ diyor, böyle bi döngü.
Merhaba bebeğiniz oldu mu acaba? Önceki yazılarınızı görmüştüm deKafam sismiyor da bazen bu kontrol bana kendimi iyi hissettirirken bazen de inanılmaz agır geliyor, niye her seyle ben ugrasıyorum diyorum. Ben de büyük bi dengesizlik var sanırımheeeeer seyin farkındayım yani benimle aynı durumda biri olsa cok güzel tavsiyeler veririm büyük ihtimalle ama konu kendim olunca bir türlü törpüleyemiyorum sevmedigim hareketlerimi.
mesela esim oldukca unutkandır ve her seyi cocuk gibi devamlı hatırlatmam ve söylemem gerekiyor, bazen diyorum ki bu sefer hatırlatmayacagım, hatırlatmıyorum ve yapması gereken seyi yapmıyor, böyle olunca da daha cok sinirleniyorum ve söylenmeye baslıyorum
Bu sağlıklı bir evlilik değil, siz eşinizin annesi olmuşsunuz, bir süre sonra cinsel sorunlar ve uzaklaşma başlar, hangi erkek annesi gibi birisi ile evli olmak ister ki, eşinizi yönetmekten vazgeçin...Merhaba hanımlar,
Şöyle ki;
Bu durum çoğu kadında mevcut ama ben tek taraflı geliştiğini düşünmüyorum.şu ana kadar ki iliskkilerimi düşündüğümde karşımdakine göre şekil aldığımı farkettim.sizin dediğiniz gibi de oldum, sadece kendi payıma düşenle ilgilendiğim de oldu.demem o ki yapar eder diyorsun ama o sorumluluk enerjisi sana yansıtamamış bence.Merhaba hanımlar,
Şöyle ki;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?