Her şeyi ben mi sırtlanıyorum?

Bu sağlıklı bir evlilik değil, siz eşinizin annesi olmuşsunuz, bir süre sonra cinsel sorunlar ve uzaklaşma başlar, hangi erkek annesi gibi birisi ile evli olmak ister ki, eşinizi yönetmekten vazgeçin...
Ohooo 2 sene öncenin konusuymuş.şunu niye yapıyorlar hiç anlamıyorum.derdin varsa konu aç.

Yaptığınız eşinize ve evliliğinize zarar.
Bir gün ters teper bütün bu yapılanlar, sonucunda kontrolü kaybetmiş olma hissi ile olmadık şeyler yaşarsınız.
Hayat müşterektir, karşınızdakine sorumluluk vermeden, nasıl sorumluluklarla baş ettiğini göreceksiniz?
Varsayımlar ile hayat yürümez.
Profesyönel destek almanız şart, şimdi eşinizi alsak buraya o anlatsa kendi cephesinden kim bilir neler derdi, değil mi?

Merhaba hanımlar,

Aslında çoğu derdin yanında benimki de dert mi bilmiyorum ama sanırım artık yorulmaya basladım.

Şöyle ki;

Yaklaşık 3 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri her şeyi kontrol etme isteğim var. Aslında bu bir istek değil ama ben elimde olmadan devamlı esime müdahale ediyorum adeta bakıcısı/annesi gibi kontrol etmeye calısıyorum ve o da haliyle her seyi bana bıraktı. Ne yapsa haberim olacak, evdeki ekonomiyi ben yönetiyorum, hangi faturanın ne kadar geldiginden, nereye ne ödeneceginden haberi yoktur. Bu isleri O’na bıraksam sanki har vurup harman savurur ve gerekli yatırımları yapamazmıs gibime geliyor. Aynı zamanda eril enerjisini düsürüyormusum gibi hissediyorum, bi insan bi insanın sigara icme sekline bile karısır mı? ben karısıyorum.

Kendi iradesiyle bir sey yapmasına fırsat vermiyorum cünkü yapamayacakmıs gibi hissediyorum oysa ki yapar, hem O’na fırsat vermiyorum hem de bu yaptıgımdan kendim yoruluyorum.

Tek istediğim kendimi frenleyebilmek, bir seyleri onun iradesine bırakmak, evin sorumlulugunu alıp kendini evin reisi gibi hissetmesini saglamak vs vs

Nasıl yapacagım, nerden baslayacagım nasıl her seyi sırtlanmaktan vazgececegim? :(
Yol göstereceklere simdiden cok tesekkür ederim🌸
İçim daraldı. Bu probleminizi çôzeme kadar çocuk yapmayın. Cocuğun hayatı kararır. Asalak yetişir. Eşinize yorum yapamayacağım ben olsma bosanırım onun yerinde çekemme yani bu kadar müdahaleyi

Back
X