Haftalık, bazen aylık da olabiliyor. Denk geldikçe diyelim.Burası sanırım günlük gibi bir şey... :/
amin:)Zaman ayırıp başka yere yazmıştım. Burada da bulunsun.
Daha 7-8 yaşlarındayım, dayılarımdan biri, maddi durumu o zaman çok iyi, yeniden evlendi, sonra aynı köyden uzak akraba olan Emine ablayla diğer dayımı nişanladı. Bir gün ailece bizde düğün gibi bir şey için oradayız (köyde). emine abla karnımın aç olup olmadığı sorup, bana ev ekmeğiyle yumurta yapmıştı. Çok lezzetliydi halen hatırımda.
Sonra dayımla ilgili sorular sordu. Can alıcı sorularından biri "dayın hiç kızlara bakıyor mu?"ydu. Ben de dürüst ve saf bir çocuk olarak. "Evet, sarı kızlara bakıyor" demiştim.Hakikaten evli olan dayımın yanında kalan, bekar dayılarım (nişanlı olan ve hiç evlenmemiş olan ) tam karşı evde yaşayan sarışın üç tane kızları arada izliyordu. Sürekli izleme değil de penceren bakıp bir kaç defa kendi aralarında şu daha güzel diye felan konuşmuşlardı, benim denk geldiğim. Çok çok kıskanç olan Emine abla olay çıkarmış, ve bu sarı kızlar olayını benden duyduğunu söylemiş Aradan belli bir zaman sonra bir gün dayımlara annem için uğradığımda bu dayım. Kapı da bana "böyle söyledin mi "deyip çok aşırı kızmıştı, "ben bakıyor muyum? niye böyle "dedin diye. Yerin dibine girdim ama bu olay onlar için mesajmış aslında.
Dayım onun bu yumuşak karnı öğrenmiş ve şaka yapmak için üzerine gidiyordu her fırsatta. Mesela tv de güzel bir hatun görse, "a ne güzel kadınmış" diye yorumu yaptığında, emine abla basıyordu çimdiği. Tabi dayımda da ego tavan!. Neyse peş peşe iki oğlu, sorunlu evliliklerine rağmen. Dayım az bir para bulsa, her fırsatta gece hayatına başladı. Kesin boşanacaklardı, emine abla annesinin evine, çocuklarda bizde kalıyordu, hatta çocuklar yetiştirilme yurduna verilmesi konuşuluyordu. Çocuk aklımla ne kadar üzülmüştüm ki. borç harç perişanlar ama emine abla bundan ziyade kıskançlıkla (şuna baktı buna baktı gibi, içki içmesini sorun etmiyordu misal) baş etmeye çalışıyordu. Bir kaç sefer tekrarlandı bu olaylar.
Derken tekrar barışıp bir tatil yöresine taşındılar. Teyzemin inşaat mühendisi oğluyla ortak müteahhitlik yapıp maddi durumu düzeltince bir de kızları oldu. Bir kaç defa yine boşanmayı durumları oldu. Hatta birinde sanırım emine abla da kısas kısas yapmak isteyince dayım memleketine yollamıştı. kız kuzenim annesinin dediğine göre " baba annem gelmesin, ben her işini de yaparım" demiş olduğunu hatırlıyorum. Ne kadar çocukları da bezdirdiyse artık.
Annem görümcesi ve evlendiren kişi olduğu için sık sık emine abla ve annesiyle gelip barıştırmasını istedi. Bu sefer annem ne yaptı hatırlamıyorum. Araya mesafeler girince çok haber alamadık. Yine barışmışlar bir sene felan sonra işte.
Üç yıl önce kız kardeşim evlenirken düğüne davet ediyor annem. Emine abla geldi yanında da 10 yaşlarında erkek çocuk.Bakıyorum bakıyorum tanımıyorum çocuğu. Emine abla en son barışmadan sonra 4. kuzenimi dünyaya getirmiş.
Elifin konularını görünce hep dayımları hatırlarım.(Ne kadar az görüşüyormuşuz bu arada teyze ve dayılarımla )Emine abla kıskançlığıyla nam salmış, Dayımda bu kıskançlığı hak edecek olaylara sürüklenmekle nam saldı. Bekarken yapmadığı her haltı, evlendikten sonra rahatça yapmaya başladı.
Dört çocukları olduğuna göre birbirini seviyorlardı demek ki. Yanlışları çok olan dayımı da ancak Emine abla ve kıskançlığı idare ediyor demek ki. Bu yaştan sonra Rabbim başlarını bozmasın.
Görünen o ki akrabalık ilişkilerimiz çok mu zayıf nedir Yaradanım. Herkes kendi yaşam mücadelesinde. Şimdi hayat felsefem "mesafe iyidir". Anneme güç kuvvet ver. Başımızdan eksik etme ya Rabbi. kardeşleri ve bizim için çok çırpındı. Sağlıklı ve huzurlu yaşamlar nasip et Allah'ım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?