Her şey bittiğinde şükürler olsun diyeceğim :>

Nxnckdjck

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
766
307
Merhaba :)
Kişisel gelişim kitaplarını ezberledim değişim için her şeyin planını yaptım ama bir türlü tam anlamıyla başaramadım. Günlük bir blok açmayı planlıyordum ve buraya yazmaya karar verdim. Başardığımda diğer insanlara da örnek olmak istiyorum :) Peki neyi başarmak istiyorum DEĞİŞMEYİ. Ama değişmek dediğim kendi kişiliğimi kaybetmek ve başkası olmak değil. Kendimi bir üst seviyeye çıkarmak. Şu ana kadar tonlarca plan yaptım. Yılbaşı olsun doğum günü olsun küçük küçük bazı şeyler oldu ama hiç bir zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmadım. İşte bunu başarmak istiyorum. Elimden gelenin en iyisi olmak.
Günlük günlük elimden geldiğince yazmaya çalışacağım. Yalnız olmayı istemiyorum. Umarım desteklersiniz.
Öncelikle bir kaç gündür küçük küçük kıpırtılar hissediyorum. Odamın mobilyalarında küçük bir takım değişiklikler yaptım. Alışverişle çıktım ve hıh tamam bu dediğim kıyafetleri aldım ve eve gelince de hevesim kaçmadı :KK70: Bu baya büyük bir olay. Vermek istediğim kıyafetleri ayırdım en kısa sürede yeni yerlerine ulaştırmayı bekliyorum. Kahvaltılarıma önem vermeye başladım ama sadece 2 gündür. Hep böyle devam etmesi lazım. Uzun zamandır ihmal ettiğim spora geri dönmeyi istiyorum. Aynı zamanda sınava hazırlanıyorum ve pekte parlak bir öğrencilik geçmişim yok ki bu da işleri çok zorlaştırıyor. Hobilerime geri dönmeyi de istiyorum. Ama istemekle olmuyor :/ Tembelim ve bu beni sınıyor. Yataktan çıkmıyorum çoğu zaman zorunlu olmasam hiç çıkmayacağım. Kitap okumaya başladım. ama bir yanlışlık var dengeyi sağlayamadım. Gece 12 de başlıyorum okumaya bazen 4-5i bile buluyor. Uykum dağıldı gitti. Bu geceden hatta 20.06dan itibaren başlıyorum.
:KK200::KK200::KK200:

21 gün kuralını uygula bence:KK75:

Onuda düşündüm ama ne biliyim yapacak işlerim gerçekten çok fazla hepsi bir güne sığmıyor. Sabah 8 de kalk gibi değiller.
Yani şöyle 5 kadar hobim var. Ve hiç birini bırakmak istemiyorum. Ayrıca yabancı dil sınavım da var :/ ve bir sürü sınav daha nasıl 21 güne uyarlıycağımı bilemiyorum

Tesadüfen girip okudum yazını,hoşgeldin ve yolun açık olsun diyorum.
Hayattaki ertelemeler ve engeller çakralarda ve bilinçaltına iletmek isteğimiz mesajların yollarında tıkanıklığa yol açıyor dolayısıyla bir türlü değişime,ya da hayallerimize tam anlamıyla sahip olamıyoruz ya da uzadıkça uzuyor ve sonunda vaz geçip bırakıyoruz. Bence yapman gereken hiç bir şeyi çok fazla erteleme. Benim zihnimi en çok ertelemeler meşgul ediyor. Aramak zorunda olduğum biri,birisine olan borcum,düzenleöem gereken bir dolap,bitirmem gereken bir kitap vs olur olmadık Zaman'larda aklıma geliveriyorlar.

Onuda düşündüm ama ne biliyim yapacak işlerim gerçekten çok fazla hepsi bir güne sığmıyor. Sabah 8 de kalk gibi değiller.
Yani şöyle 5 kadar hobim var. Ve hiç birini bırakmak istemiyorum. Ayrıca yabancı dil sınavım da var :/ ve bir sürü sınav daha nasıl 21 güne uyarlıycağımı bilemiyorum
Önce zamanını planla benim 2 çocuğum var ve çalışıyorum ama dedim ya her şeyin önem sırasına göre zamanını ayarlıyorum acil değilse erteliyorum ama yine de belli bir zamana kadar erteliyorum sonrasında o işker bitmezse çok huzursuz oluyorum. Olmazsa olmazlarım belirle ve gerisine daha az Zaman ayır

Önce zamanını planla benim 2 çocuğum var ve çalışıyorum ama dedim ya her şeyin önem sırasına göre zamanını ayarlıyorum acil değilse erteliyorum ama yine de belli bir zamana kadar erteliyorum sonrasında o işker bitmezse çok huzursuz oluyorum. Olmazsa olmazlarım belirle ve gerisine daha az Zaman ayır

Öncelikle teşekkür ederim. Zaman ayırdın. :)
Evet ertelemek kendimize yaptığımız en büyük zarar. Söylediklerinin hepsine katılıyorum. Bende çok yapıyorum hatta hep ve huzursuz oluyorum. Hiç hoş bir şey değil. Tekrar teşekkür ederim ilgin için :KK70:

Küçük hedeflerle başla bence o zaman kendini daha rahat hissedersin yapamiycam ya da yetiştiremeyecegim stresi olmaz. Ben evimi öyle ayikladim.

Cumartesiyi anlatıyorum
Hadi tembelliği yenerim dedim de bir faydası olmadı. Küçük bir kaç işi hallettim. Yeterli gelmiyor. Onların haricinde internetten ilk satışımı gerçekleştirdim. Az bir para ama güzel bir başlangıç oldu. Çevremi toparladım. Ferahladım resmen ama yinede 3-4 gibi yattım saat 11 de kalktım :KK43:

Küçük hedeflerle başla bence o zaman kendini daha rahat hissedersin yapamiycam ya da yetiştiremeyecegim stresi olmaz. Ben evimi öyle ayikladim.
Küçük küçük hedefler mantıklı geliyor ama ben biraz panik biriyim yani yapsam da diyorum neden bu çok küçük hiç bir şeyi değiştirmez yetmez diye diye yatağıma geri dönüyorum. Mutsuz oluyorum daha çok. Bide böle deniyim dedim ama bir yol kat edemedim. Olabildiğince zorlayacağım kendimi bakalım ne zaman patlıyıp yatağıma geri döneceğim :)

Pazar günü
Dediğim gibi 11 de kalktım. Pişmanım bu gece erken uyumayı planlıyorum bütün günüm yorgun ve verimsizdi. Çooook daha iyisi olabilirdi. Uyku düzenini kavramam lazım artık her şeye rağmen 3 te kahvaltımı yaptım :/ Poff gitgide daha kötüye gidiyor gibi kahvaltıdan sonra bir silkelendim. Dedim bari devamı iyi olsun. Bir süpürge, Bir toz alma ohh mis. Evde bile makyajla dolaşan ben cildime verdiğim zararın farkında olup makyajsız dolaştım :) Yüzümü de temizledim. Peeling olsun tonik olsun ferahladım. Çalışma masamı topladım en kısa sürede yapılması gerekenleri ayırdım. Bu gün bitirsem hiç fena olmaz ama yetişmeyecek gibi. Erken yatmayı planlıyordum. Ayrıca kitabımı da bitirmek istiyordum. Bakalım ne olacak. Bilgisayarımı, telefonumu kapatıp güzelce çalışmak istiyorum. Buraya yazdığımda motive olduğumu hissediyorum. :KK70:

Pazartesi :)
Bu gün diğer günlerime oranla gayet iyiydi. Nasıl desem bir hırs geldi beni yerimden kaldıran. Aslında başarabileceğimi düşünüyorum. Çalışmam gerektiğini biliyorum. Başarabileceğimi düşünsem de olmasa bile dünyanın sonu olmadığını düşünüyorum. Tabi ki de önemli ama benliğimi kaybedecek kadar değil. Normalde bu düşünce vazgeçmemi sağlar diye düşünüyordum. Ama böyle olmadı. Bu gün bir şeyler çabalasam da yeterli değil :/ Hep daha iyisi olmalı :)
Çok erken kalkamadım. 11 de başarı :KK70: 3 te yatmıştım erken kalkanlara gerçekten imreniyorum. Geç kalksam da günümün verimsiz geçmesine engel oldum. Mutluyum :KK70:
Umarım her şey daha iyiye gider.

Pazartesi :)
Bu gün diğer günlerime oranla gayet iyiydi. Nasıl desem bir hırs geldi beni yerimden kaldıran. Aslında başarabileceğimi düşünüyorum. Çalışmam gerektiğini biliyorum. Başarabileceğimi düşünsem de olmasa bile dünyanın sonu olmadığını düşünüyorum. Tabi ki de önemli ama benliğimi kaybedecek kadar değil. Normalde bu düşünce vazgeçmemi sağlar diye düşünüyordum. Ama böyle olmadı. Bu gün bir şeyler çabalasam da yeterli değil :/ Hep daha iyisi olmalı :)
Çok erken kalkamadım. 11 de başarı :KK70: 3 te yatmıştım erken kalkanlara gerçekten imreniyorum. Geç kalksam da günümün verimsiz geçmesine engel oldum. Mutluyum :KK70:
Umarım her şey daha iyiye gider.

Kpss mi??

Evden çıkması gerekmeden geç yatıp uykusunu almadan uyanabilen insanlara hayranım..bende geç yatıp 15-16 dan evvel uyanamıyorum,yapmam gereken çok şey olduğu halde..mesela bugün hiç uyumadım bakalım günü nasıl geçircem :))

Kendime neredeyse 20 maddelik yapılacaklar listesi oluşturdum,1 aydır beklettiğim şeyler..inşallah bu hafta pazara kadar tamamlayabilirim..alacağım yerler ya da halletmem gereken işler,birbirlerine uzak yerlerde olunca,bazen yürümem falanda gerekince gözümde büyüyor.zaten asrın tembeliyim o ayrı..

Kpss mi??

Evden çıkması gerekmeden geç yatıp uykusunu almadan uyanabilen insanlara hayranım..bende geç yatıp 15-16 dan evvel uyanamıyorum,yapmam gereken çok şey olduğu halde..mesela bugün hiç uyumadım bakalım günü nasıl geçircem :))

Toefl sınavı :KK43:

Bende sabah saatleri verimli geçiyor 3-4 gibi uyku bir bastırıyor :KK70: Alıştım zamanla şimdide normal düzene geçemiyorum

Kendime neredeyse 20 maddelik yapılacaklar listesi oluşturdum,1 aydır beklettiğim şeyler..inşallah bu hafta pazara kadar tamamlayabilirim..alacağım yerler ya da halletmem gereken işler,birbirlerine uzak yerlerde olunca,bazen yürümem falanda gerekince gözümde büyüyor.zaten asrın tembeliyim o ayrı..

Umarım halletmişsindir işlerini Tembellik başa bela çözüm arıyorum bende :KK43:

Son günler yazamadım. Cenazemiz vardı. Haliyle düzen de bozuldu. Dün gece normal bir uyku düzenine geçiş yaptım. Umarım alışırım. 10-11de yatıp sabahları dinlenmiş olarak uyanmayı gerçekten çok istiyorum. Ama bu sabah o kadar yorgun kalktım ki anlatamam. Sanırım zamanla düzelecek bir durum. Bitirmem gereken işlerde bitmedi. Bu gün azar azar başlayacağım.

2 aydır yazmıyormuşum. Pes etmeden yeniden başlayacağım. Problemlerim yine aynı değişen hiç bir şeyim yok :KK43::KK43::KK43:
Yine dibe vurmuş vazgeçme havasındayım.:KK43::KK43::KK43::KK43:

Evet bugün cumartesiydi
bütün günüm boştu tek yaptığım odadan odadan odaya geçip yapılcakları düşünüp yatmak oldu sabah duşa girerim diyordum saat 1 olmuş yeni çıkıyorum :/ ne yapıcam ben böyle işler yığılmış durumda ve ben artık çıldırmak üzereyim

X