Her şer de var mı bi hayır

Allah yardımcın olsun, bu duruma ne denilebilir ki sadece zaman herşeyi çözecek.

Başınız Sağolsun. Dile kolay ama elbette bu acıda hafifleyecek. Geçmese bile her gecen gün acısı Yanık gibi hafifleyecek sonra sadece izi kalacak. Unutulmayacak, o yara acıyı hep hatırlatacak ama ilk zamanki kadar sızlatmayacak. Her serde elbet bir hayır vardır, ama bu kaza Herşeyden önce Rabbimin sözlünüze yazdığı kader. dualarınızın kabul olacağına inanarak dua edin. Dualar aslında kabul oluyor ama bazen biz gercekten göremiyoruz. Acınızın hafiflemesi dileğiyle Rabbim sabır versin mekanı cennet olsun :cry:
basin sagolsun arkadasim rabbim dayanma gucu versin.òlum bir nefes kadar yakin bize.kimkacabilirki ondan .ins hayatinda mutlu olursun her daim .benim de cook yakin akrabam vefat etti .dayiminoglu .hmede ardinda minicik iki cocuk ve esini birakarak gitti .trafik kazasinda .o hep aklima geldikce ben uzulurum cook iyi bir insandi abim gibi severdim onu .hep dua ediyorum ben bu kadr uzulurken esini dusunemiyorum neler yasiyordur.zoor òlum ama allahin emri .buna karsi ckamayiz.ne diyor rabbimiz.HER NEFIS ÒLÙMÙ TADACAKTIR.

Her sıkıştığım zaman kendim den bir parça buldum burada hepiniz bir diğerinin derdini kendi derdi bilmişcesine yardım etti..
Peki her şer görünen olayın ardı Hayır mı ?Ölüm.. hele ki en sevdiğin adamın eşin olacak insanın ölümü hakkımızda Hayır olabilir mi?
Bu gün tam 33 gün geçti sevdiğim adamın sözlümün Vefaat etmesinin üstünden. Hemde bir dekilde vefaatında benim de payim var bizim için Türkiye ye geliyordu nişanımızı için... Kendi arabasi ile cok ciddi bir sekilde yaptığı kaza yüzünden belki benim yüzümden kaybettim. Belkilerin yükü cok agir.Geçer dediler, hafifler dediler hafiflemiyor. Her geçen gün daha da kara bulutlar sarıyor üstümu ruhumu. Hani küçük bir çocuğun elinden oyuncağı ni alırsın ya bütün dünyası amacı o oyuncakdır çocuğun, sonra ağlar sızlanır ve kuser herseye. size yaziyorum çünkü kendini elinden en değerli varlığı alınmış hayatını ortak bir geleceğe oturmuş bir çocuk çocukdan kat be kat daha güçsüz hissediyorum. Var mı ya bu acıyı dindirecek bişey. Dua Et diyeceksiniz ediyorum hep ettim her an ettim Rabbim belki zamanı olduğu için kabul etmedi. Şimdide ediyorum ama ne çare. Kendine bir mesgale bul diyeceksiniz oda var çalışıyorum hemde çok yoğun bir şekilde mesleğime verdim kendimi çocuklarıma verdim ama onunda faydası olmuyor . O çocukları gördüğüm zaman kendimi yok olan geleceğimi, ailemi, bizim olamayacak cocuklarimi görüyorum. Çok zor hersey çok zor. Ne yapmam lazım bilmiyorum.
Neye yanmalıyım onun gitmiş olmasına mı kendimin yanlız kimsesiz kalmasına mı? Yokluğuna uzaklığına alışkındım farklı ülkeler vardı aramızda her zorluğu rağmen ilişkimiz okadar daha iyi idi sıcak di. Bir şekilde yanımda hissediyordum ya şimdi inanamıyorum hala bi umut var içimde çıkıp gelecek umudu yok edemiyorum bir türlü. Her gün bir umutla uyanıyorum ama gelmiyor. Çok acıyor hemde çok fazla acıyor. Evet büyük konuştum fazla büyük hemde. Geçirdiği trafik kazasından sonra 10 gün hastahanede yattı o sürede hep dedim allahım bundan büyük bir acı var mı olamaz dedim onsuz yaşayamam dedim. Allah da bana al kulum sana daha büyük bi acı varmı dedin var işte al bu şekilde yaşa hani yaşayamaz din diyor. Evet yaşıyorum bedenim tüm benliği ile yaşıyor ya ruhum bir çok parçaya bölündü. Artık ağlayamıyorum bile. Ne yapmalı nasıl olmalı. Yarınlar güzel mi hiç bir umudum malesef yok...
gözlerim doldu okurken ve bir anda eşimi kaybetsem naparımki dedim sizden daha iyi anlatamazdım durumumu sanırım.hangi söz teselli eder sizi bilemiyorum.sabır diyorum bugün bir konudada yazdım herkesin bir sınavı var bu hayatta sizinde sınavınz bu olsa gerek.umarım gün gelir acınız hafifler.herşeyde bende bir hayır olduğuna inanıyorum belki çok mutsuz olucaktınız yanlış anlamayın mutlu olamazsınız diye tabiki kimsenin ölmesine gerek yok ama sizi teselli edicek inanki bir söz bulamadım acınız hafifletmek için size dua edebilirim anca ve lütfen kendinizi suçlamayın trafik kazası olayında olacakmış olmuş.

ne denebilir ki umarım alışırsınız :'( bende çok sevdiğim birini kaybettim 6 yıl oldu hala bazen bazen ağlıyorum zamanla bu acıya alışırsınız bazen derim keşke bi hakkım olsa bi anlığına gelse bidaha gelmesede o bi an'a razıyım diye gözlerimi kapatıyorum hayal ediyorum bu kişi benim herşeyimdi o öldükten sonra 3 yıl uyku bozukluğu yaşadım psikolojik ve 3 yıl boyunca günde 1 saatlik uykuyla kaldım bazen 1 saat bile uyumadım çok zor

"Mumin icin aci-tatli her is hayirlidir."

Acina merhem olmadi biliyorum.. Kalbini allaha teslim et zor cok zor ama hersey daha guzel olacak bunu bil, inan. Allah kalbine ferahlik versin sikintini gidersin..

Tatlim basin sagolsun. 31 martda kaybettim bende esimi. Kucucuk kizimla kaldik. Allahim sabir guc versin. Sozlunede kabir rahatligi versin. Alismaktan ziyade kabullenmek zor. Ben kollarimda can verdigi halde inanmadim kabullenemedim. Destek aliyoruz ana kiz. Yaradana siginacaksin care yok. Bu bir sinav boyle dusunmek zorundayiz. Allah cennet bahcelerinde kavusturur inşallah.

Basin sagolsun.Ben en yakin erkek arkadasimi,abimi daha onceden sevdigim cocugu apansiz bir kaza ile kaybettim.O aci hic gecmiyor bosuna kimse gecer hafifler yazmasin.8 ay olacak hala ayni bosluk hatta daha cok artiyor.Ama sen devam ediyorsun yavas yavas gundelik islere.Tek huzur dua.Heleki ani olumler var ya vedalasamamak.Keske bir sansimiz olsa bir kere sarilsak oyle gitseler.Ama hayatin kurali bu.Olumu yakistiramiyoruz hic o gencecik bedenlere.En iyisi olumun bir gun bizede gelecegini hatirlayip ona gore yasamak.Mekanlari cennet olsun umari bizler obur dunyada onlarla cennette oluruz goruruz..Ama cok sanslilar arkadalarinda onlarca dua edecek insan biraktilar..

Başın sağolsun.. Bir kadın düşün altı çocukla yirmi küsür yaşlarında eşinin vefat haberine inanamayan.. Asker eğlencesine gönderiyor öperek koklayarak.. Geri dönmeyeceğini bilmeden.. Kötü haberi geliyor, eşi eve dönüş yolunda kaza geçiriyor. 4 kız 2 oğlan çocukları var. Hatta kundakta diyebileceğimiz tabirle ufak bebekleri var isimlerini beraber koyuyolar "eda" .. O gece hiç bitmedi diyor ne zaman eşinin vefatı açılsa.. Evliliği hiç yaşayamadığını söylüyor, sevdiğine doyamadığını.. Altı çocuğuna bütün sevgisini adadığını.. Küçük kızı eda, babasını hiç tanımadan büyüdü. Fotograflara sarılır uyurmuş küçükken.. Hem anne hem baba oldum diyor, o kadın benim teyzem.. Ne zaman bir ölüm haberi alsa yedi yabancı olsa bile gözleri doluyor.. Hani hayatında en çok kim anne sıfatını hak ediyor derse, ilk sırada tabi ki annem derim. Sonrasında teyzem gelir.. Onun fedakarlığı.. Sana bunları niye anlatıyorum, teyzeme göre daha çok yolun başında kaybetmişsin hayat arkadaşını.. Altı çocukla hayata direnen bir kadın var karşında, o nedenle kendini toplamalısın.. Canından bir parça kopmuş gibi hissediyorsun, seni anlıyorum.. Ama dünyaya niye geldik? Boş boş yaşamaya mı? Hayır.. İmtihan olmaya geldik.. Senin de imtihanın böyleymiş.. Bazıları annesiyle babasıyla bazıları eşiyle çocuklarıyla bazıları hayatında ta kendisiyle imtihan olunur.. Üzülme demiyorum, tabi ki üzülürsün.. Dik dur hayata karşı yıkılma diyorum..

Sevgiler..

X