• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her sabah gözleme yemekteyim..

Bilgisi olup cvp yazanlara çok teşekkür ederim.. Hamile bölümüne yazarım genelde ama bu sefer hata yapmışım.hamile olanlar yorum yaparsa sevinirim.cunku suan daha hassastirlar ve daha iyi arastiriyordurlar Dr.larindan net bilgi almislardir...
Haha sanırım almak istediğin teselliyi burda bulamadın,yani ye bişey olmaz tesellisi...burda yazanların da çoğu doğum yapmış tecrübeli insanlar yani.hafi bye bye

Hamile olmayan bir insan bile bu yagli ve hamurlu birseyi bu sıklıkta tuketmemeli. Kisa vade de kilo alip, dogumdan sonra vermekte zorlanirsiniz. İspanagi kavurup ustune yumurta kirabilirsiniz. Hem tok tutar hem lezzetli hemde besleyici.

canım gözleme hamuruna koydugun un 75 geamı gecmasse sorun yok . ama yanına bu seyleri yersen 50 gram kadar olsun . yagda pişirme sacda pişir. içine zaten az yag giriyor. üç ince dilim ekmek kadar. yanında yumurtada cevizde zeytinde yemege calıs .ben diyetisyenim

Merhaba hamile bayanlar
Hamur işinin hamilelikte tavsiye edilmediğini hepimiz biliyoruzdur.ama ben her sabah kahvaltıda ıspanaklı, peynirli gözleme yiyorum.kendim yapıyorum.tok tutuyor beni ve seviyorum..Ne dersiniz bu konuda tavsiyesi, Dr.undan bilgisi olan varmi??

bence hem kendine hem bebeğine zarar, bu gidişle 40 kilo fazlayla doğum yapar depresyona girer bebeğine de güzel bakamazsın yani, tabii bu bi olasılık ama kuvvetli bir olasılık
bence nefsini köreltmek için sadece bir sigara böreği tarzında ye, yanında yeşillik biber domates, zeytin, peynir, badem ceviz... gayette doyarsın yani

canım gözleme hamuruna koydugun un 75 geamı gecmasse sorun yok . ama yanına bu seyleri yersen 50 gram kadar olsun . yagda pişirme sacda pişir. içine zaten az yag giriyor. üç ince dilim ekmek kadar. yanında yumurtada cevizde zeytinde yemege calıs .ben diyetisyenim
Böyle net bilimsel bilgilere ihtiyaç var işte.ama burada herkes gelişi güzel yazıyor.bu kulübü daha bilimsel tahmin etmiştim.onun için soru soruyorsun bir sahada sormam sanırım artık.tesekkurler size...

Bana doktor hamur işini fazla abartmamam gerektiğini söylemişti.
Arada yenir elbet ama her sabah değil.
Ben yumurtaya ağırlık vermeye çalışıyorum.
O değil de şimdi canım gözleme çekti ne yapıcaz :KK53:

Haha sanırım almak istediğin teselliyi burda bulamadın,yani ye bişey olmaz tesellisi...burda yazanların da çoğu doğum yapmış tecrübeli insanlar yani.hafi bye bye
Cevap dediğim madamtogepi nin verdiği cevaptır.okumanizi tavsiye ederim.benim tesellige değil bilimsel bilgilere ihtiyacım var.Teselli arasaydim buraya yazmadım.bu kulübü kadınlar aradı yardımlaşma bilgiler kulübü sanmıştım.

Böyle net bilimsel bilgilere ihtiyaç var işte.ama burada herkes gelişi güzel yazıyor.bu kulübü daha bilimsel tahmin etmiştim.onun için soru soruyorsun bir sahada sormam sanırım artık.tesekkurler size...

Aklın yolu bir bunun için bilimsel konuşmaya gerek yok.Her yaptığınızın onaylanmasınımı bekliyorsunuz .İlk hamile kalanda siz değilsiniz burada bir sürü doğum yapmış kadın var.

Kardeş ne bilimsel bilgisi ya hu?
Kayseri'de yaşıyorum ben, burası hamur işi cenneti. Benim geniş ailem haftanın 6 günü yağlamalarla, tandır börekleri ile, mantılarla beslenirdi. Kalan bir günü de sağlıklı(!) yaşam adına baklalara falan ayırırlardı. Babam halalarım, amcalarım, babaannem, dedem, kuzenler falan ya fazla kilolu ya da direkt obezlerdi.
Fazla hamur işi tüketimi, çok hareketli bir yaşamınız yoksa, metabolizmanız da deli gibi çalışmıyorsa, şişmanlığa sebep olur. Bunu bilmek için üst düzey bilimle uğraşmak gerekmiyor ki. Hamur işi, kızartma, beyaz ekmek, şeker, pirinç pilavı vb. gibi yiyeceklerin fazla tüketimi kilodan hariç nelere nelere yol açar tek tek yazsak sayfalar sürer.

Merhaba hamile bayanlar
Hamur işinin hamilelikte tavsiye edilmediğini hepimiz biliyoruzdur.ama ben her sabah kahvaltıda ıspanaklı, peynirli gözleme yiyorum.kendim yapıyorum.tok tutuyor beni ve seviyorum..Ne dersiniz bu konuda tavsiyesi, Dr.undan bilgisi olan varmi??
Dogumdan sonra gorursun gozlemenin faydalarini

Canım bende hamileyim ama mayalı vs yasak oldugu için safra kesemden dolayı kendime yufkadan gözleme yapıyorum yağsız ve hiç kilo almadım sende yağsız deneyebilirsin ama diğer yönlerdende kısmak şartıyla seviyorsan ye ama başka hamurişi cok tüketme
Merhaba hamile bayanlar

Kardeş ne bilimsel bilgisi ya hu?
Kayseri'de yaşıyorum ben, burası hamur işi cenneti. Benim geniş ailem haftanın 6 günü yağlamalarla, tandır börekleri ile, mantılarla beslenirdi. Kalan bir günü de sağlıklı(!) yaşam adına baklalara falan ayırırlardı. Babam halalarım, amcalarım, babaannem, dedem, kuzenler falan ya fazla kilolu ya da direkt obezlerdi.
Fazla hamur işi tüketimi, çok hareketli bir yaşamınız yoksa, metabolizmanız da deli gibi çalışmıyorsa, şişmanlığa sebep olur. Bunu bilmek için üst düzey bilimle uğraşmak gerekmiyor ki. Hamur işi, kızartma, beyaz ekmek, şeker, pirinç pilavı vb. gibi yiyeceklerin fazla tüketimi kilodan hariç nelere nelere yol açar tek tek yazsak sayfalar sürer.
Fazla değil yahu her sabah küçük bir gözleme dedik. Kayseri yetisemeyiz biz..O kadar inin fazla olduğunu herkes tahmin eder..

Canim doktor tavsiyesine ne gerek var sende farkindasin ki kendin soyluyorsun hamur isi hamilelikte faydali degildir diye. Evet bende arada kaciriyorum ama vicdanen cok rahatsiz oluyorum. Mesela bizim evse hep kepeli ekmek kullabilir ama bu sabah simit yedim canim cekti ama bunu aliskanlik haline getirmemek lazim iste. Her sabah yeme saglikli bir seyler ye sabahlari gozleme yediysen oglen ve aksam napacaksin

Back
X