• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her misafirliğe gelen hediye almak zorunda mı ??

Bizdede yenigelinin evine ilk kez gidilirken genelde bişeyler alınır.
Bu yeri gelir fincan tkmı olur, yeri gelir başka bişey olur.
Ama alanda olur almayanda, Alandan allah razı olsun dedim almayanıda yadırgamadım.
Sizinkiler biraz görmemişmiş.
Bizde öyle bi adet yok, x bana zaten şunu almıştı evlenirken de geçiştir sende.

Bizdede yenigelinin evine ilk kez gidilirken genelde bişeyler alınır.
Bu yeri gelir fincan tkmı olur, yeri gelir başka bişey olur.
Ama alanda olur almayanda, Alandan allah razı olsun dedim almayanıda yadırgamadım.
Sizinkiler biraz görmemişmiş.
Bizde öyle bi adet yok, x bana zaten şunu almıştı evlenirken de geçiştir sende.

bende öyle yaptım zaten düğün olacağında onlar hediyesini almıştı dedim ne aldı dedi bu seferde bende ben bi elektrik süpürgesi beğendim onu aldırdım dedim hııı dedi beğenmemiş gibi öyle kapandı konu. Bizim tarafta kız tarafı kızın eksik olan eşyaları varsa onu alır eğer herşeyi tamsa öyle altın takar benimde babam olmadığı için herşeyi alamadık oyüzden ev eşyalarına yardım ettiler sağolsunlar gidip kafalarına göre almadılar her alınacak şeyi ben beğendim öyle aldılar

bende öyle yaptım zaten düğün olacağında onlar hediyesini almıştı dedim ne aldı dedi bu seferde bende ben bi elektrik süpürgesi beğendim onu aldırdım dedim hııı dedi beğenmemiş gibi öyle kapandı konu. Bizim tarafta kız tarafı kızın eksik olan eşyaları varsa onu alır eğer herşeyi tamsa öyle altın takar benimde babam olmadığı için herşeyi alamadık oyüzden ev eşyalarına yardım ettiler sağolsunlar gidip kafalarına göre almadılar her alınacak şeyi ben beğendim öyle aldılar

Benimde yakınlarımda alan oldu.
Bir arkadaşım kahvaltı takımımı aldı mesela, düğünde para taktı.
Dayımın eşi hem altın taktı, hemde çam sakızı çoban armağanı çamaşır sepetimi aldı ben beğendim.
Bi arkadaşımda ki çok samimi olmamasına rağmen hem altın taktılar hemde evime gelirken yeni çıkan kahve makinalarından almş.
İnsanın gönlü zengin olsun...

Arkadaşlar malum yeni evliyim ve bulunduğumuz şehirde hiç akrabamız yok ama benim memleketim buraya 1 saat uzaklıkta eşimin memleketide 1.30 saat.. Burda kimsemiz olmadığı için gelen giden olmuyo ama benim akrabalarım sağolsunlar yalnız bırakmıyolar abimler geldi annem geldi teyzemler geldi, benim ailemden biri her geldiğinde eşimde kayınvalidem de ne getirmişler ne almışlar diye soruyolar düğün olacağında eksik olan ihtiyaçlarımı söylemiştim hepsi almıştı hediyesini. Eşimin ailesinden de bugüne kadar kimse gelmedi bi tek annesi babası geldi onada eşim artık küsmüştü hiç gelmiyosunuz merak etmiyosunuz diye tavır yapmıştı öyle geldiler bide geçenlerde bizim araba onlarda kalmıştı onu bırakmaya geldiler o kadar. Benim anlamadığım bana gelirken hediye almak zorundalarmı öyle bi adet mi var ?? Bana kalsa düşünüp gelmeleri bile yeter ama eşime ve kayınvalideme yetmiyo malesef..

Öyle bir adet yada gereklilik yok bildiğim kadarıyla aile arasında.
Tanıdığınız birinin (arkadaş, komşu vs.)evine ilk gittiğinizde ev hediyesi alırsınız o da bir kereye mahsus bişeydir zaten. Sonraki ziyaretlerinizde isterseniz tatli , pasta gibi şeyler götürürsünüz ben böyle biliyorum ama aile arasında olacak bişey değil bu. Hem her gelip gitmede ne getirmeleri gerekiyormuş anlamadım.

Öyle bir adet yada gereklilik yok bildiğim kadarıyla aile arasında.
Tanıdığınız birinin (arkadaş, komşu vs.)evine ilk gittiğinizde ev hediyesi alırsınız o da bir kereye mahsus bişeydir zaten. Sonraki ziyaretlerinizde isterseniz tatli , pasta gibi şeyler götürürsünüz ben böyle biliyorum ama aile arasında olacak bişey değil bu. Hem her gelip gitmede ne getirmeleri gerekiyormuş anlamadım.

Arkadaşın yazdıklarına aynen katılıyorum. Böyle bir şeyin k.validenizin size sorması da hiç hoş değil bence. Belki merak ettiğin biri vardır, sorarsın; ama herkesin arkasından sorması doğru değil. Kendisi oğluna evlenirken çok şey mi verdi ki , ben çok şeyler verdim bak senin ailen getirmiyor demek için mi soruyor acaba bilemiyorum.

Arkadaşın yazdıklarına aynen katılıyorum. Böyle bir şeyin k.validenizin size sorması da hiç hoş değil bence. Belki merak ettiğin biri vardır, sorarsın; ama herkesin arkasından sorması doğru değil. Kendisi oğluna evlenirken çok şey mi verdi ki , ben çok şeyler verdim bak senin ailen getirmiyor demek için mi soruyor acaba bilemiyorum.

sağolsunlar yardım ettiler ama çokta değil benim ailemde onlar kadar yardım etti babam yok annem 1 milyar maaşıyla gitti 1.800 e yemek takımı aldı adettendir kızımın içinde kalmasın diye tek o değil mutfak eşyalarını aldı çeyiz yaptırdı erkek tarafına babaannesine dedesine varana kadar bohça hazırladık marka takıntıları var diye gittik hep gömlekleri fln marka aldık abimler beyaz eşyamı aldı ayreten bizde evden çıkarken kuşağa bilezik bağlanır istediğim bileziği aldı annem hala benden kalan borçları taksitleri ödüyo diğer akrabalarımda evin kalan eksiklerini aldı ama onlara göre bunlar hiç bişey hatta üstüne bide kaynanam hep laf çaktırırdı yatak odasını kız tarafı alır diye :19:

sağolsunlar yardım ettiler ama çokta değil benim ailemde onlar kadar yardım etti babam yok annem 1 milyar maaşıyla gitti 1.800 e yemek takımı aldı adettendir kızımın içinde kalmasın diye tek o değil mutfak eşyalarını aldı çeyiz yaptırdı erkek tarafına babaannesine dedesine varana kadar bohça hazırladık marka takıntıları var diye gittik hep gömlekleri fln marka aldık abimler beyaz eşyamı aldı ayreten bizde evden çıkarken kuşağa bilezik bağlanır istediğim bileziği aldı annem hala benden kalan borçları taksitleri ödüyo diğer akrabalarımda evin kalan eksiklerini aldı ama onlara göre bunlar hiç bişey hatta üstüne bide kaynanam hep laf çaktırırdı yatak odasını kız tarafı alır diye :19:

tabi ki ailende ellerinden geleni yapmışlardır; yapmasalar bile k.validenin herkesin arkasından ne getirdi diye sorması, beğenmemesi doğru bir davranış değil.

Kayınvaliden bi daha geldiğinde anne bize ne getirdin bakalım de :D
Getirmezse de ay ne bileyim anne sen her defasında sorduğundan ben hep getirilmesi lazım sanıyorum, hediyeyle geleceksin diye bekliyorum dersin :)

dün kayınvalidem sorduğunda dicektim aslında bişey almalarına gerek yok gelmeleri yeter diye de saygısızlık olmasın diye

bu cümle saygısız bir cümle değil başta onu belirteyim...onun tavrı biraz saygısız bi hayli de görgüsüzce...eğer böyle durumlarda müdahale etmezseniz daha çok canınızı sıkacak şeyle söyleyebilir...bence en baştan önleminizi alın

valla bi takım adetleri burda duyuyorum
yahu ne çok adet varmışda haberim yokmuş
biz ailece böyle adetleri uygulamıyoruz
düğünde verilen hediyeler yeterli
bide evime gelirken hediyemi getirecekler
gerek yokki,zorunluluk ta yok...
hem eşinin bunlara takılmasıda çok değişik
genelde kadınlar bakar bu ayrıntıya ...

valla bi takım adetleri burda duyuyorum
yahu ne çok adet varmışda haberim yokmuş
biz ailece böyle adetleri uygulamıyoruz
düğünde verilen hediyeler yeterli
bide evime gelirken hediyemi getirecekler
gerek yokki,zorunluluk ta yok...
hem eşinin bunlara takılmasıda çok değişik
genelde kadınlar bakar bu ayrıntıya ...

ne biliyim valla onada annesi mi soruyo napıyo oda öyle soruyo heralde bana

enteresan olan şu kendileri bişey getirmeyipte ailenin elini gözlemesi...
bizde gurbetteyiz sağolsunlar annem olsun kayınvalidem olsun her gelmede doldururlar buzluğumu, hele kv annemden daha marifetlidir tarhana olsun mantı olsun serer önümüze, tamam onlar getirir getirmeselerde gönül koymam ama teyzem halam dayım vs her gelmede ne getirecekler herkes anca kendine yetiyo hani ev alırsın ev görmeye gelir hediye alınırda normal zamanlarda misafirlik amaçlı gelinmede tabiki alınmaz karun mu bunlar

Patavatsızlık etmişler bence.. Öküz altında buzağı aramak gibi bir şey yaptıkları.. Bence değiller düşünüp gelmeleri yeter ama huysuzluk illaki yapacak insanlar boş verin...

ilk defa duydum
belki sen akrabalarından bişey beklersin normal diyecem ama
kv beklemesi bir garip olmuş:ssz:

Back