- Konu Sahibi Sevgili_Nil
-
Arkadaşlar malum yeni evliyim ve bulunduğumuz şehirde hiç akrabamız yok ama benim memleketim buraya 1 saat uzaklıkta eşimin memleketide 1.30 saat.. Burda kimsemiz olmadığı için gelen giden olmuyo ama benim akrabalarım sağolsunlar yalnız bırakmıyolar abimler geldi annem geldi teyzemler geldi, benim ailemden biri her geldiğinde eşimde kayınvalidem de ne getirmişler ne almışlar diye soruyolar düğün olacağında eksik olan ihtiyaçlarımı söylemiştim hepsi almıştı hediyesini. Eşimin ailesinden de bugüne kadar kimse gelmedi bi tek annesi babası geldi onada eşim artık küsmüştü hiç gelmiyosunuz merak etmiyosunuz diye tavır yapmıştı öyle geldiler bide geçenlerde bizim araba onlarda kalmıştı onu bırakmaya geldiler o kadar. Benim anlamadığım bana gelirken hediye almak zorundalarmı öyle bi adet mi var ?? Bana kalsa düşünüp gelmeleri bile yeter ama eşime ve kayınvalideme yetmiyo malesef..
Arkadaşlar malum yeni evliyim ve bulunduğumuz şehirde hiç akrabamız yok ama benim memleketim buraya 1 saat uzaklıkta eşimin memleketide 1.30 saat.. Burda kimsemiz olmadığı için gelen giden olmuyo ama benim akrabalarım sağolsunlar yalnız bırakmıyolar abimler geldi annem geldi teyzemler geldi, benim ailemden biri her geldiğinde eşimde kayınvalidem de ne getirmişler ne almışlar diye soruyolar düğün olacağında eksik olan ihtiyaçlarımı söylemiştim hepsi almıştı hediyesini. Eşimin ailesinden de bugüne kadar kimse gelmedi bi tek annesi babası geldi onada eşim artık küsmüştü hiç gelmiyosunuz merak etmiyosunuz diye tavır yapmıştı öyle geldiler bide geçenlerde bizim araba onlarda kalmıştı onu bırakmaya geldiler o kadar. Benim anlamadığım bana gelirken hediye almak zorundalarmı öyle bi adet mi var ?? Bana kalsa düşünüp gelmeleri bile yeter ama eşime ve kayınvalideme yetmiyo malesef..
tabiki zorunda değiller..zaten ellerinden geleni yapmışlar ayrıca gelmeleri bile yeter..madem her seferinde meraklı meraklı soruyolar sizde o zaman benim akrabalarımın bişi getirmesine gerek yok zaten yapacaklarını yaptılar bu zamana kadar.sizden gelen olursa onlara bakarız ne aldılar diye dersiniz nasıl sinir oldum
kaynananlar gelirken ne getirdi
ayıptır yaaa,oyle laf edılır mı!
senın eksıklerını önceden almışlarsa daha ne alçaklar..
ayrıca senın akrabaların ve bunun lafını sadece sen edebılırsın..
kıme ne,getırır getırmez..belkı durumu yok getırmeye..
Sizin akrabalar da hediye getirmemek için bize gelmiyor zaardiyeydin.
Saçmalık..
Tabiki bir zorunluluk yok.. Senin evine gelmişler.. Yeter de artar bile..
Yok bizde öyle adet, sizinkiler getirdiğinde söylerim ne getirdiklerini deyip kapatmalıydınız konuyu..
onlarınkiler gelmeye tenezül bile etmiyoki kaldı bide hediye getirecekler
Ev hediyesi getirilir eve ilk gelirken ama illa getirilecek diye bir şey yok. Belki kötü niyetle sormamıştır ama ona ne yani zaten söylersin getirdilerse şunu getirmişler sağolsunlar diye ama sizin akrabalarınız geldi onların ki gelmedi diye serzenişte bulunmayın, eşinde bulunmasın sonuçta kaynana yani rahatsız olabileceğini düşünmüş olabilir yalnız kalmanızı istemiş olabilir eşinin anne merak etmiyor musun hiç gelmiyorsun demesinin mantığı yok siz artık ayrı bir ailesiniz merak edecek ne var çocuk değilsiniz ki fazla gelse bu seferde hiç benden çıkmıyorlar dersiniz boşverin gelmesin daha iyi zaten daha çok kız ailesi gelir görür kız evini filan.
Adet degildir ama bi eve ilk gidildiginde bisey götürülür bu bi cicekte olabilir ama mecbur diye bisey yok heleki zaten size dügün zamani ellerinden geldigince biseyler aldiysalar...Ayrica bu sadece sizi ilgilendiren bisey sizi sayip gelmeleri tabiiki en güzel hediye!! Altta kalmayin derim "keske benim ailem gibi sizinkilerde sayip gelse benim hediyede gözüm yok" deyin verin cevabinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?