Her gece ayaktasın bir derdinmi var demiyor?

Evet bu durumu yaşıyorum.Çoooook uzun süredir. Psikiyatr'a gittim. Yoğun Anksiyetem yani kaygı bozukluğum var. Buna ilaveten azıcık Panik Atak ve Obsesifim. Her şey için kaygılanıyorum. İş bulabilecek miyim ? Bulunca o işte yapabilecek miyim ? Acaba beni ilerde işten atarlar mı ? gibi gibi salak saçma gelecek kaygıları. E tabi bu düşüncelerden ötürü sürekli kalp çarpıntısı yaşıyorum. O da panik atak :) Sanırım Psikiyatr'a gitmen gerekiyor.

Bende aynılarını düşünüyorum mesela diyorum hırsız gelse ne yaparım hemen aklımda bir plan belirliyorum. Sonra korkuyla bi 10 dk bekliyorum birşey olmadığına emin olunca başka birseye takıyorum sanırım en iyisi destek almak .

3 ay önce babannemi kaybettim. Yaşadıklarım çok kötüydü bilinçaltıma çok şeyler işledi sabah gün ışığını görmeden uyuyamıyorum. Psikolojim bozuldu. Ama müzik takıyorum kulaklıkla kendimi meşgul ediyorum. Sizde öyle yapın.

Adı üstünde ne diyorsun: Film. Senaryo. Gerçek hayat filmlerdeki gibi olmuyor. Senaryoyu yazan senarist iki kişiyi de yazıyor mesela öyle düşün. Yani iki kişinin de zihnini okuyabildiği için erkeğe "Neyin var hayatım" cümlesini kurduruyor. Ama senin eşin senin zihnini okuyamıyor. :) Yakın zamanda bir ani ölüm olayı yaşamışsınız sanırım, onunla alakalı gergin ve kaygılı bir ruh hali olabilir. Bozukluğa dönüşmemiştir belki. Ancak 6 aydan daha uzun sürerse psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.

Kesinlikle. Bol bol internetten araştırma yapıp insanların denedikleri metotları deneyebilirsin. Ben kaygımı ve takıntılarımı yok saymak için sürekli google da kendi başıma gelenleri cümle cümle aratıyorum.

Gaps diyetini araştır. Bu diyet depresyona iyi geliyor. Eğer depresyon geçiriyorsan o beslenme şekliyle kendini daha iyi hissedebilirsin :)

Çok teşekkür ederim gerçekten hemen araştırıyorum.

Bende de br suredir o tedirginlik korku var. Ama bize hirsiz girdi ve gunduz iyi ki evde yoktum. Oncesinde de geceleri apartmanda bazen sesler geliyordu ogrendimki bazi hirsizlar geceleri ses cikarip ev sahibi uyuyor mu diye kontrol ediyormus. Hirsiz butun apartmana girdi beni cok etkiledi. Gunduz bile ses gelse dis kapiyi kontrol ediyorm. Gece korkarsam kesinlikle uyuyamiyorum bol bol nas felak ayetel kursi oku.

Dönem dönem yaşıyorum umursamamaya çalışın güçlü olduğuna inandığınız dualar okuyun ve hiç bir şeyi dusunmeden uyuyun bende bu ise yarıyor

Benim esim gece dunya yansa uyanmaz uyansa da sersem gibi olur sabah uyandgnda gece neler oldugunu bile hatrlamaz bende ilk evlendigimizde bazı sorunlarmdan dolayı geceleri hep aglardm hatta onu uyandrirdm uyu Askm ya der yine uyurdu ama anladm sonra bilincli yapmadgnı
Uyuyamaman konusuna gelince belki kendine bile itiraf edemedigin kafana taktgn birseyler vardır otur iyice dusun ama gece degil gunduz dusun cunku bende de bu cok oluyor en ufack seyi kafama takp uykusuz brakyorum kendimi
Gece yataga girmeden eger biliyorsan kuran oku cok rahatlarsn yataga gir ve bildigin butun kısa sureleri duaları oku salavat getir hatta sayısız besmele cek bak nasl uyuyacaksın

Senin eşin uyku sersemi fark etmemiş olabilir
Yani en azından böyle dusunup kendini rahatlabilirsin

Benim eşim yatakta oturmuş telefonda oyun oynuyordu
Ben de aynı yatakta yanında uyuyordum, hastaydim
Şiddetli öksürükle uyandım, uzun süre oksurdum sağa sola döndüm uyumaya çalıştım, baş ucumda duran suyu içtim yattım
Ama adam bana bir kere bile iyi misin bir şey ister misin demedi

Sabah uyandığımda konuşmadım hiç.
Derdimi anlatınca da ee görmedim ki ben dedi
Düşünün yanımda oyun oynayan adam beni görmemiş duymamış
Kendimi ne kadar değersiz hissettigimi anlatmaya kelimeler yetmez...

Ben .. ama benimki huzursuz bacak sendromu yüzünden. Psikiyatriye gidin. Depresyonda gibisiniz.

Ne kadar eşine bağlı yaşıyorsun hayatını . Senin önemli bir uyku problemin var. Bunun sebebini bulup çözmen gerekirken sen eşim niye ilgisiz diye dert yanıyorsun.
Hedefini saptırıyorsun. Bu şekilde problemlerin çözülmez, daha büyür.
Uyku problemin kaygı bozukluğundan kaynaklı gibi görülüyor. Bi uzmana başvur. Geçmiş olsun.

bende senın gıbıyim malesef bir çozum bulamadım... 6 da once yatamıyorum 6 da yatıp oglen 1 de kalkıyorum havalar zaten soguk kasvetlı gıdıyor gün ısıgına hasret kaldım sankı 24 saat geceyı yasıyor gıbıyım buda benı daha gergın bır ınsan yapıyor. genel olarak endıse durumu bende de var ve gecmıyor

Hatırlamıyor olabilir mi ?
Eşim kalkar benle konuşur, su içer sabah hiç bir şey hatırlamaz...
Hatta geçen gün koltukta uyuyakaldı, yatağa yatsın diye kaldırırken bana bi bağırdı "insan bi meyve getirir" diye. Döndü kıçını yattı.
Sabah sordum hayırdır diye "ben öyle bişey yapmadım uydurma" dedi
Asla hatırlamaz gece uyandığını.

Tabi ki insan sorar, bir gece iki gece değil ki bu her geceden bahsediyorsunuz. İnsan olan bir ne oldu, bi şey m var der yani.

Gece bi tane patlat bakalim hatirlayacak mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…