- Konu Sahibi Yenidenbashlasin
- #1.141
Teşekkür ederim canim Sağ ol
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hoşgeldin aramıza bi bes i de birikim olarak kabul ediyoruzTeşekkür ederim canim Sağ ol
EvetGram altın 3bini geçmiş
Haftasonu tabloyu düzenliyorum bakayım düzelteyim kuzumY Yenidenbashlasin bana 2 cumhuriyet altını yazmışsın. Sanırım karışıklık oldu.
Ben maaş gününden iki üç gün önce hesap yapıyorum önce borçlarımı hesaplıyorum biraz birikime ayırıp kalanı harcıyorumMerhaba birikim yapamıyorum. Bu sebeple yazmıyorum ama birikim yapabilmiş insanlardan görüş almak istediğim bir durum var.
Benim gelirim ile borcum arasındaki fark inanılmaz fazla. Nasıl bir yol izleyip toparlayacağımı bilmiyorum. Hamileyim çalışamadığım sürelerde maaş da alamayacağım.
Maaş: 19.890 aylık ödemelerim krediler: 11 bin kredi kartı yapılandırma aylık ödemesi 29 bin. nasıl bir yol izleyim işin içinden çıkamıyorum.
şöyle oldu kart borcum aylık 70-100 arası gelmeye başlayınca taksitlendirme talep ettim ve borç 12 ye bölündü tabi faizle. aylık ödemesi de 29 bin. bunun ödemesi ayın 13 ü oluyor. maaş günü 10u. elimde birikim kalöado bu kartı ödemeye çalışırken gitti çok bişey değildi ama 10 grama yakın altın ve 10. gram ajda. şuan hiç destekleyecek birikim yok bir de 10 bin civarında krediler olduğu için bi ay kredileri bi ay kartı ödemeye çalışıyorum gibi ama maaş 19.890 olunca yetmiyor tabi. bide raporlu olduğum zamanlarda oldu riskli gebelik sebebiyle . sgk ödüyor raporu ama kesintiliMerhaba,
Kredi kartı ödeme yapılandırmasını anlayamadım kredi kartınız takibe mi girdiniz.
Maaş gününüz
Kredi kartı hesap kesimi ve son ödeme tarihi
kredi son ödeme tarihi detaylarını yazar mısınız.
Elinizde hiç birikim varmı sizi çıkmazdan çıkartacak
Ayrıca geliriniz borçlarınızın ödeme tutarından az ise kemerleri sıkmaya başlamalısınız demekki.. en azından doğuma borçsuz girmek için
Eşiniz ne kadar alıyor peki.aylık 70 100 arası gerçekten çok çok fazla.önceliğiniz birikimden ziyade borçları azaltmak olmalı sizin için.bir de hamilesiniz sağlıkla kucağınıza alın.ama bebek doğunca ekstra masraf çıkacak size.bebek bezi,ıslak mendili,kıyafetleri gibi.şöyle oldu kart borcum aylık 70-100 arası gelmeye başlayınca taksitlendirme talep ettim ve borç 12 ye bölündü tabi faizle. aylık ödemesi de 29 bin. bunun ödemesi ayın 13 ü oluyor. maaş günü 10u. elimde birikim kalöado bu kartı ödemeye çalışırken gitti çok bişey değildi ama 10 grama yakın altın ve 10. gram ajda. şuan hiç destekleyecek birikim yok bir de 10 bin civarında krediler olduğu için bi ay kredileri bi ay kartı ödemeye çalışıyorum gibi ama maaş 19.890 olunca yetmiyor tabi. bide raporlu olduğum zamanlarda oldu riskli gebelik sebebiyle . sgk ödüyor raporu ama kesintili
Yanlış anlamıyorum tabi ki. Finans bilgim sıfır o konuda hemfikiriz. Gerçekten bu işlerden hiç anlamam. Maaş yetmemesinden zaten karta yüklenme ve neticede durum buralara geldi. Bir çocuğum daha var okuyor onun ihtiyaçları evin ihtiyaçları derken büyüdükçe büyüdü. Finans anlamında planlama ve kontrol becerim de sıfır malesef. Kart zaten taksitlendirme olduğu için harcanmıyor kapatıldı öyle de olması iyi oldu. Ödüyorum harcayamıyorum. Hem de ne yazık üç ayım kaldı maaş alacağım ve ne olacak bilmiyorumYani yanlış anlamayın hamilesiniz kırmak için söylemiyorum da... Aldığınız maaş belli iken bir kartın aylık ödemesi nasıl 70-100 bin olur. Ben bunu anlayamıyorum. Nasıl bir açılmadır yani. Birde bunu ödemek için fazladan faiz ödemeyi kabul edip taksitlendirdiniz...
Buradan finans bilginizin sıfır olduğunu anlıyorum..
Yani şu anki verdiğiniz veriler ile işin içinden biraz zor çıkarsınız da siz bence de hiçbir şey yiyip içmeyin elinizi de bir daha karta sürmeyin.
Yazık değil mi şu zorlu günlerinize.. değdi mi kart ile ödeyemeyeceğiniz halde aldıklarınız..
Eşim de 22 bin alıyor. Kayınvalidem destek oluyor biraz. Çalıştığımız için yemeğimizi yapıyor. ufak tefek alışverişlerimizi yapıyor bebek ihtiyaçları için de öyle olacak.Eşiniz ne kadar alıyor peki.aylık 70 100 arası gerçekten çok çok fazla.önceliğiniz birikimden ziyade borçları azaltmak olmalı sizin için.bir de hamilesiniz sağlıkla kucağınıza alın.ama bebek doğunca ekstra masraf çıkacak size.bebek bezi,ıslak mendili,kıyafetleri gibi.
Merhaba bu hangi banka reklam olmayacaksa egerİyi aksamlar arkadaşlar. Sifir faiz kampanyası ile 20000 kredi kullandım bugün. Hesapta bekleticem. 1 ay sonra almaknistedigim bi ucak bileti var. Onun icin ayırdım. Direk alsam 1 ayda odeyemeyecegim icin faiz isleyecekti. Böyle en azından faizsiz ve 6 taksitte ödeyeceğim. Hatta aklım başka.bir bankadan da aynı kampanya ile bi 20000 daha kullanmak var. Eğer yaparsam onu direk yatırıma ayiracagim.
Çoğu bankanın ilk müşterilerine özel böyle kampanyaları var.google a yazarsanız sıfır faizli kredi diye kampanyalar karşınıza çıkarMerhaba bu hangi banka reklam olmayacaksa eger