- 3 Haziran 2023
- 773
- 1.193
-
- Konu Sahibi Yenidenbashlasin
- #1.061
Tabi ki.basligimiz her ay en az bir altın ama döviz olur hisse olur fon olur birikim namına ne yaparsanız ekliyoruzmerhaba,
yaptığımız her türlü yatırımı bildiriyor muyuz eğer katılırsak?
canım 1+1 diye düşünüyorum kiraya veririm sonrasında kredisinin bi kısmını kira karşılar bende az Ödemiş olurum diye düşündüm ama farklı fikirlere açığımEv mi alacaksın linda
Yatırım amaçlı düşünülebilir şimdi ki ev size mi ait kira micanım 1+1 diye düşünüyorum kiraya veririm sonrasında kredisinin bi kısmını kira karşılar bende az Ödemiş olurum diye düşündüm ama farklı fikirlere açığım
Kendimizin canımYatırım amaçlı düşünülebilir şimdi ki ev size mi ait kira mi
temmuzdan veya ağustostan itibaren beni de ekleyebilirsinizTabi ki.basligimiz her ay en az bir altın ama döviz olur hisse olur fon olur birikim namına ne yaparsanız ekliyoruz
Vay anası yaa 150 bine ev alıyorduk şimdi pencereyi zor yaptırıyoruz... Uff ya okuyunca hem başta birikimle hallolanlara sevindim hemde durumumuza bir iç çektim... Can sağlığı versin Allah halledersiniz...Kasayi ben de düşünüyorum hem hırsızlık hem de deprem riskine karşı herşeye hazırlıklı olmak lazım
Ben Eylül ayından Haziran ayına kadar biriktirdiklerimle çamaşır makinesi ve buzdolabimi yeniledim kurbanimi odedim 15 gramdan 3 Ajda bilezik aldım
Bu sene pencerelerimi yeniletmek istiyorum ahşap olduğu için pencerelerim hem su sizdiriyor hem de ahsaplari asindigi için silerken kiymiklari elimi acıtıyor bir pencereci ile gorustum 150 bin TL fiyat biçti.
Ayrıca mutfak tezgahım da çatladı beyaz oldugu için rengi de iyice sarardı evi alalı 12 sene oldu zamanı da geldi sanırım
O ne kadar tutacak bilmiyorum
Eski birikimleri yeni birikimlere eklersek burada durum karışır diye düşünüyorum çünkü herkes o ay ne yaptiysa onu yaziyorBen dün fon aldım eskinin üzerine ekledim, takibini nasıl yapalım. Aşağıdaki totali ben yazayım eski birikimden ayır derseniz ayırayım kafam karıştı
fon 150bin TL oldu,
biriken altınım: 25 gram altın, 2 çeyrek 2 yarım altın
Geçen sene 70 bin TL lik BES birikimim devlet katkısı ile olmuştu 15 bin TL kesinti yaptılarVay anası yaa 150 bine ev alıyorduk şimdi pencereyi zor yaptırıyoruz... Uff ya okuyunca hem başta birikimle hallolanlara sevindim hemde durumumuza bir iç çektim... Can sağlığı versin Allah halledersiniz...
Ayricaa bir arkds fiziki mi banka mi sormuş bende depremi çok yaşayan birinolarak bankadan yana olsamda burdkai birikimleri bir heves fiziki ye yönlendirdim..ama fiziki altında bes gibi gelir vergisine varlığa giripde vergi almaları olabilirmiş ilerde .zaten banka makasları yeterince al şarta açık daha neyin vergisini alacak diyorum öte yandan bes i mi 5 yıl önce bozdurunca amelyat vs için işte ozmaan gelir vergisi adı altinda kesinti yapmıştı 760 TL lik bir kesinti 5 yıl öncenin 760 TL sinbana koymuştu çünkü bulaşık makinesi 300 falandı galiba
O zaman fon aldığım tutarı ekleyim ben buraya;Eski birikimleri yeni birikimlere eklersek burada durum karışır diye düşünüyorum çünkü herkes o ay ne yaptiysa onu yaziyor
Maaşımın beşte birine denk gelecek şekilde yapıyorum harcama için önceden plan yapıyorum ben şunu yapmak istiyorum bunu yapmak istiyorum diye planı yaparken de meblaglari yüksek tutuyorum kendimce işe yariyorkızlar maaşınızın ne kadarını birikime ayırıyorsunuz ya da kendinize ayırdığınız harçlığı nasıl belirliyorsunuz ben bazen kendime gaddar davranıyorum sanırım bu konuda ya da tam tersi savurmaya başlıyorum bi anda orta yolu bulmak istiyorum
Benim de bu ay itibari ile kredi kartım bitti çok şükür ve artık yatırıma güzel bi meblağ ayırmak istiyorum ama bunu yaparken de kendimi çok sıkmak istemiyorum illa birikim birikim diye aslında 3 te biri değil de yarısını ayırmayı düşünüyorum sanırım güzel bi oran çünkü kredim yok kredi kartım yok bi şekilde ayırabilirim gibime geliyorMaaşımın beşte birine denk gelecek şekilde yapıyorum harcama için önceden plan yapıyorum ben şunu yapmak istiyorum bunu yapmak istiyorum diye planı yaparken de meblaglari yüksek tutuyorum kendimce işe yariyor
Ekim de kredilerim tamamen bitecek nasipse üçte birini birikime ayiracagim
Yok sakın sıkma ben oyle yapıyorum kendimi tatmin edecek kadar birikime ayırıyorum sonuçta dünyaya bir kez geliyoruzBenim de bu ay itibari ile kredi kartım bitti çok şükür ve artık yatırıma güzel bi meblağ ayırmak istiyorum ama bunu yaparken de kendimi çok sıkmak istemiyorum illa birikim birikim diye aslında 3 te biri değil de yarısını ayırmayı düşünüyorum sanırım güzel bi oran çünkü kredim yok kredi kartım yok bi şekilde ayırabilirim gibime geliyor
Biz günde 4650 denn aldık 15 indeÇeyrek altın 4.500e yaklasmis.bugun cikabilirsem alacagim
Kesinlikle banadaniyi gelmişti yoktan para gibi oldu .yeni bes imi maastan otomatik kesilen şu iptal etmedim açıkçası hangi fonlarda bilmiyorum ama çocuğa askerlik parası niyetiyle başlamıştım belirsiz bakalım zaten 200 falan suanki kesilmesi sanirimGeçen sene 70 bin TL lik BES birikimim devlet katkısı ile olmuştu 15 bin TL kesinti yaptılar
Ama yine de ilaç gibi gelmisti
Bereektli olsun .hangi fonları alıyorsunuz hangi bankadaO zaman fon aldığım tutarı ekleyim ben buraya;
12.500 TL fon ekler misiniz
Azimutan para piyasası fonu alıyorum (YTD)Biz günde 4650 denn aldık 15 inde
Kesinlikle banadaniyi gelmişti yoktan para gibi oldu .yeni bes imi maastan otomatik kesilen şu iptal etmedim açıkçası hangi fonlarda bilmiyorum ama çocuğa askerlik parası niyetiyle başlamıştım belirsiz bakalım zaten 200 falan suanki kesilmesi sanirim
Bereektli olsun .hangi fonları alıyorsunuz hangi bankada
4550den aldikBiz günde 4650 denn aldık 15 inde
Kesinlikle banadaniyi gelmişti yoktan para gibi oldu .yeni bes imi maastan otomatik kesilen şu iptal etmedim açıkçası hangi fonlarda bilmiyorum ama çocuğa askerlik parası niyetiyle başlamıştım belirsiz bakalım zaten 200 falan suanki kesilmesi sanirim
Bereektli olsun .hangi fonları alıyorsunuz hangi bankada
Ben garantiden hisse bazlı fonlar alıyorum borsa dususte iken alip biriktireyim diyorum hep eksi hep eksi zarardayim daha da borsa için olumlu şeyler söylenmiyor ama nedense denemek istiyorum şeytan dürtüyorAzimutan para piyasası fonu alıyorum (YTD)