- 14 Kasım 2015
- 4
- 1
- 1
- 35
- Konu Sahibi askingozyaslar_mevlana
-
Arkadaslar 3 yillik evliyim 2 bucuk yildir hamilelik düsünmedim biraz maddiyat biraz evliligimiz yerine otursun derken son 6 aydir düsünmeye basladik ve her ay bir önceki aya gore daha cok duygusal cöküntü yasiyorum cevremdeki insanlarin akrabalarin sürekli sormalari morelimi dahada fazla bozmama sebep oluyo doktorlar biseyimin olmadigindan bahsediyor srekli acaba geciktirdimmi acaba nerde hata yaptim hele son olan olay beni cildirtmaya yetti kayinvalidem ortalikta tedavi gorfugumu yayip gezmis cocugu olmuyomus gibi gostermesi beni dahada kotu hissetmemi basardi sagolsun ne yapabilecegimi bilemiyorum sürekli aglama krizleri geciriyorum sinirlerim tamamen bozuldu kizlar bitkisel olarak nevyapabilirim yardimci olurmusunuz
moralini hiç bozma , biraz hazır cevap ol. çocuk için stress zaten iyi değildir ve olmaması için bir etkendir. sende bir problem olmaya bilir eşinde problem olabilir spermogram yaptırdı mı?Arkadaslar 3 yillik evliyim 2 bucuk yildir hamilelik düsünmedim biraz maddiyat biraz evliligimiz yerine otursun derken son 6 aydir düsünmeye basladik ve her ay bir önceki aya gore daha cok duygusal cöküntü yasiyorum cevremdeki insanlarin akrabalarin sürekli sormalari morelimi dahada fazla bozmama sebep oluyo doktorlar biseyimin olmadigindan bahsediyor srekli acaba geciktirdimmi acaba nerde hata yaptim hele son olan olay beni cildirtmaya yetti kayinvalidem ortalikta tedavi gorfugumu yayip gezmis cocugu olmuyomus gibi gostermesi beni dahada kotu hissetmemi basardi sagolsun ne yapabilecegimi bilemiyorum sürekli aglama krizleri geciriyorum sinirlerim tamamen bozuldu kizlar bitkisel olarak nevyapabilirim yardimci olurmusunuz
canım bende 4 yıllık evliyim ve hala çocuk düşünmüyordum. eylül ayında farkında bile değildim hamile kalmışım. bu 4 yıla kadar bin kişiyle muhattap oldum. niye çocuk yapmıyorsunuz? ah canım olmuyor mu, tedavi oldunuz mu? sorun hanginizde? yaşınızda 31 oldu, bu yaştan sonra zor olur.. falan filan.. oysaki biz henüz kendimizi hazır hissetmiyorduk. ama kimseye anlatamıyorsun bunu. başta kaynana olmak üzere, komşular, akrabalar, arkadaşlar ve dışarıdaki herkes resmen saldırıyorlar. bunun üstüne ben birde düşük yaptım.
sana birkaç tavsiyem var bu konuda. kaynanalar hep aynı, kimbilir benimki kimlere neler söylüyordur. cahilliğine ver. hepsi aynı. düşünceli biri olsa zaten millete gelinimin çocuğu olmuyor demez. yazık Allaha havale et. diğerlerinede maddiyatı halledince yapıcaz, daha düşünmüyoruz veya 1-2 yıl sonra düşünüyoruz deyin. ben 4 yıldır hepsine böyle söylüyorum. tabiki üzülüyorsun ama ağlamak çözüm değil. milletimiz çok anlayışsız. herkesi bu laflarla savuşturman lazım ve moralini yüksek tutmalısın. stresini azalttığında bence daha kolay hamile kalabilirsin. inşallah arkadaşım.
Arkadaslar 3 yillik evliyim 2 bucuk yildir hamilelik düsünmedim biraz maddiyat biraz evliligimiz yerine otursun derken son 6 aydir düsünmeye basladik ve her ay bir önceki aya gore daha cok duygusal cöküntü yasiyorum cevremdeki insanlarin akrabalarin sürekli sormalari morelimi dahada fazla bozmama sebep oluyo doktorlar biseyimin olmadigindan bahsediyor srekli acaba geciktirdimmi acaba nerde hata yaptim hele son olan olay beni cildirtmaya yetti kayinvalidem ortalikta tedavi gorfugumu yayip gezmis cocugu olmuyomus gibi gostermesi beni dahada kotu hissetmemi basardi sagolsun ne yapabilecegimi bilemiyorum sürekli aglama krizleri geciriyorum sinirlerim tamamen bozuldu kizlar bitkisel olarak nevyapabilirim yardimci olurmusunuz
Sizi en iyi anlayanlardan biriyim aynı durumu bende yaşıyorum 2,5 yıldır tedavi görüyorum sebepsiz kısırlık olduğunu söylediler ama denediğim tedavilere rağmen sonuç alamadım .Tesekkur ederim arkadaslar inanin insanin icerisindeki sıkıntîlari kimselere anlatamamasi cok kötü birsey hayatta herseyi akisina birakmak gerek ama insan malesef bunu basaramiyor
Sevgili arkadaşlarım,
Ben de 2 yıldır evliyim, 1 yılı ilişkiye girememe üzerine terapide geçti. Yani ancak 1 yıl sonra birlikte olabildik eşimle. Şimdi de yaklaşık 5-6 aydır bebek için denemeler yapıyoruz ama sizin de yazdığınız gibi, bu işin en büyük engeli stres ve takıntı haline getirmek.
Kadın olarak elimizde değil, ilişkiye bile çocuk düşüncesiyle girer olunca zihni de vücudu da ona göre manipüle ediyoruz maalesef. Bir de biz çok sık birlikte olmuyoruz eşimle, onun da etkisi var sanırım. Bazı arkadaşlar gün aşırı filan diyor.
Bir de, herşeyden önce hayatımızdaki bazı yanlışları düzenlemek lazım sanırım. Mesela ben 32 yaşındayım ve sigara kullanıyorum. Kahve de tüketirim, su içme dengemi korumaya çalışıyorum, öğünlerim de düzensiz işim gereği.
Bir de İstanbul gibi stresli bir ortamda yaşıyoruz. Bütün bunları hesaba katınca iş sadece birlikte olmakla bitmiyor. 2 gün önce soğan kürüne başladım, inşallah sigarayı da ya azaltacağım ya bırakacağım.
Kendimize üzülmekten vaz geçelim ve güzel bir başlangıç yapalım.
Bir de ortalıkta çok bilgi kirliliği var, ben şu siteye girince kafam allak bullak çıkıyorum. Ovülasyon testi, gebelik testi, ovülasyon günleri, kürler, ilaçlar, pozisyonlar vs vs. okudukça içim şişiyor artık.
Keşke herşeyi tek bir yerde düzenli bir şekilde yazılmış şekilde okuyabilsek.
Rice ederim canımÇok teşekkürler ladyforbaby, bakacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?