HER AY BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE DAHA FAZLA ÇÖKÜNTÜ YAŞIYORUM

askingozyaslar_mevlana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
4
1
1
35
Arkadaslar 3 yillik evliyim 2 bucuk yildir hamilelik düsünmedim biraz maddiyat biraz evliligimiz yerine otursun derken son 6 aydir düsünmeye basladik ve her ay bir önceki aya gore daha cok duygusal cöküntü yasiyorum cevremdeki insanlarin akrabalarin sürekli sormalari morelimi dahada fazla bozmama sebep oluyo doktorlar biseyimin olmadigindan bahsediyor srekli acaba geciktirdimmi acaba nerde hata yaptim hele son olan olay beni cildirtmaya yetti kayinvalidem ortalikta tedavi gorfugumu yayip gezmis cocugu olmuyomus gibi gostermesi beni dahada kotu hissetmemi basardi sagolsun ne yapabilecegimi bilemiyorum sürekli aglama krizleri geciriyorum sinirlerim tamamen bozuldu kizlar bitkisel olarak nevyapabilirim yardimci olurmusunuz

Son düzenleme:
Arkadaslar 3 yillik evliyim 2 bucuk yildir hamilelik düsünmedim biraz maddiyat biraz evliligimiz yerine otursun derken son 6 aydir düsünmeye basladik ve her ay bir önceki aya gore daha cok duygusal cöküntü yasiyorum cevremdeki insanlarin akrabalarin sürekli sormalari morelimi dahada fazla bozmama sebep oluyo doktorlar biseyimin olmadigindan bahsediyor srekli acaba geciktirdimmi acaba nerde hata yaptim hele son olan olay beni cildirtmaya yetti kayinvalidem ortalikta tedavi gorfugumu yayip gezmis cocugu olmuyomus gibi gostermesi beni dahada kotu hissetmemi basardi sagolsun ne yapabilecegimi bilemiyorum sürekli aglama krizleri geciriyorum sinirlerim tamamen bozuldu kizlar bitkisel olarak nevyapabilirim yardimci olurmusunuz

canım bende 4 yıllık evliyim ve hala çocuk düşünmüyordum. eylül ayında farkında bile değildim hamile kalmışım. bu 4 yıla kadar bin kişiyle muhattap oldum. niye çocuk yapmıyorsunuz? ah canım olmuyor mu, tedavi oldunuz mu? sorun hanginizde? yaşınızda 31 oldu, bu yaştan sonra zor olur.. falan filan.. oysaki biz henüz kendimizi hazır hissetmiyorduk. ama kimseye anlatamıyorsun bunu. başta kaynana olmak üzere, komşular, akrabalar, arkadaşlar ve dışarıdaki herkes resmen saldırıyorlar. bunun üstüne ben birde düşük yaptım.
sana birkaç tavsiyem var bu konuda. kaynanalar hep aynı, kimbilir benimki kimlere neler söylüyordur. cahilliğine ver. hepsi aynı. düşünceli biri olsa zaten millete gelinimin çocuğu olmuyor demez. yazık Allaha havale et. diğerlerinede maddiyatı halledince yapıcaz, daha düşünmüyoruz veya 1-2 yıl sonra düşünüyoruz deyin. ben 4 yıldır hepsine böyle söylüyorum. tabiki üzülüyorsun ama ağlamak çözüm değil. milletimiz çok anlayışsız. herkesi bu laflarla savuşturman lazım ve moralini yüksek tutmalısın. stresini azalttığında bence daha kolay hamile kalabilirsin. inşallah arkadaşım.

moralini hiç bozma , biraz hazır cevap ol. çocuk için stress zaten iyi değildir ve olmaması için bir etkendir. sende bir problem olmaya bilir eşinde problem olabilir spermogram yaptırdı mı?
ayrıca kayınvalidenle otur konuş , anne sen benim tedavi gördüğümü düşünüyorsun sanırım ama moralini bozmak istemem ama içimde de kalmasın " bende hiç bir problem yok , oğlun için doktor doktor geziyoruz " diye söyleyi ver bak nasıl anında susacak. anlayışsız insanların anlayacağı dilden konuşmak gerekiyor bazen. çevredekilere söyleyecek bir şey yok "bizim özel hayatımız sizi neden bu kadar ilgilendiriyor anlam veremedim". dediğinde susmaya başlarlar sert olmak gerekiyor.
ortada problem yokkende ağlamak sızlamak çok saçma , üzülmeye başladığında 10 kere derin derin nefes al yavaşça ver hemen sakinleşeceksin.

hemen çocuk istiyorsan doktorla ona göre konuşman gerekiyor 3 yıldır evliyiz ve çocuğumuz olmadı dediğinde ona göre tedaviye başlayacaklardır. ama sen 6 ay dediğin için en az 6 ay daha bekletirler

ve 6 ay gerçekten az bir süre yıllar sonra çocuk sahibi olan insanlar var.

bende 3 yıllık evliyim yaşımda büyük 35 olmak üzereyim düşün artık ben oturup ağlamıyorum. hamilelik yaşamadım değil 3 kere oldu ama 2 düşük 1 dış gebelik yaşadım ölümlerden döndüm ve 1 kere bile ağlamadım. hele çevreden duyduklarıma 1 göz yaşı bile dökmem. milletin lafını takacak kadar onlara ihtiyacım yok

Canım eşinle birlikte biranönce dr gidin ve tedaviye başlayın çünkü her geçen gün en çok yıpranan üzülen sen olacaksın benimde 2 yıl olmadı çoook üzüldüm her ay ağladım hayata küstüm,şimdi tüp bebekle 2 yaşında bir kızım var vee işin en güzel yanı tüp bebek yaptırdığımı yalnızca eşimle ben biliyoruz kimseye söylemedik.

canım bende 4 yıllık evliyim ve hala çocuk düşünmüyordum. eylül ayında farkında bile değildim hamile kalmışım. bu 4 yıla kadar bin kişiyle muhattap oldum. niye çocuk yapmıyorsunuz? ah canım olmuyor mu, tedavi oldunuz mu? sorun hanginizde? yaşınızda 31 oldu, bu yaştan sonra zor olur.. falan filan.. oysaki biz henüz kendimizi hazır hissetmiyorduk. ama kimseye anlatamıyorsun bunu. başta kaynana olmak üzere, komşular, akrabalar, arkadaşlar ve dışarıdaki herkes resmen saldırıyorlar. bunun üstüne ben birde düşük yaptım.
sana birkaç tavsiyem var bu konuda. kaynanalar hep aynı, kimbilir benimki kimlere neler söylüyordur. cahilliğine ver. hepsi aynı. düşünceli biri olsa zaten millete gelinimin çocuğu olmuyor demez. yazık Allaha havale et. diğerlerinede maddiyatı halledince yapıcaz, daha düşünmüyoruz veya 1-2 yıl sonra düşünüyoruz deyin. ben 4 yıldır hepsine böyle söylüyorum. tabiki üzülüyorsun ama ağlamak çözüm değil. milletimiz çok anlayışsız. herkesi bu laflarla savuşturman lazım ve moralini yüksek tutmalısın. stresini azalttığında bence daha kolay hamile kalabilirsin. inşallah arkadaşım.

canım arkadaşlarım ne kadar da aynı şeyleri yaşamışız ben de 3,5 yıllık evliyim ilk 2 sene istemedik biraz gezelim v.s dedik, istemeye başlamıştık, bu sefer ben hamile kalmama engel bir sivilce tedavisi görmek zorunda kaldım sivilcelerim aşırıydı,( roaccutane kullandım) bırakınca da ne olur ne olmaz diye bi 6 ay bekledim çünkü sakat doğum riski var bu ilacı kullanınca. sonra bu yıl eylülde hamile kaldım, ilk kez hamilelik yaşıyordum 7. haftada sona erdi maalesef boş gebelikti. şuan 31 yaşındayım. hiç böyle hayal etmemiştim. rabbimin nasibi böyleymiş demek, ama benden kaç yaş küçük ve benden sonra evlenen kuzenim 1 hafta önce doğum yaptı rabbim analı babalı büyütsün esirgesin onu da evladını da ama insanoğlu işte. onun için sevinmekle birlikte için için kendime üzülmekten alamıyorum kendimi. çok üzülüyorum

Tesekkur ederim arkadaslar inanin insanin icerisindeki sıkıntîlari kimselere anlatamamasi cok kötü birsey hayatta herseyi akisina birakmak gerek ama insan malesef bunu basaramiyor
Sizi en iyi anlayanlardan biriyim aynı durumu bende yaşıyorum 2,5 yıldır tedavi görüyorum sebepsiz kısırlık olduğunu söylediler ama denediğim tedavilere rağmen sonuç alamadım .
Her şeyde bir hayır vardır rabbim en hayırlı zamanı bekliyor demek ki hiç anlamam şu milleti bu kadar acımasız olmayı nasıl başarabiliyorlar ve biz ne zamandan beri bu kadar vurdum duymaz olduk ben karşımdakini kırmamak için elimden geleni yapıyorum ama insanlar insanlığını kaybetmiş çok şükür ben eşimin ailesinden böyle bir şey görmedim sadece eşimin amca çocukları ve benim ailem beni yıktı ama benim hayatım da beni üzene yer yok ben elimden geleni yapıp rabbime sığınıyorum

Sevgili arkadaşlarım,
Ben de 2 yıldır evliyim, 1 yılı ilişkiye girememe üzerine terapide geçti. Yani ancak 1 yıl sonra birlikte olabildik eşimle. Şimdi de yaklaşık 5-6 aydır bebek için denemeler yapıyoruz ama sizin de yazdığınız gibi, bu işin en büyük engeli stres ve takıntı haline getirmek.
Kadın olarak elimizde değil, ilişkiye bile çocuk düşüncesiyle girer olunca zihni de vücudu da ona göre manipüle ediyoruz maalesef. Bir de biz çok sık birlikte olmuyoruz eşimle, onun da etkisi var sanırım. Bazı arkadaşlar gün aşırı filan diyor.

Bir de, herşeyden önce hayatımızdaki bazı yanlışları düzenlemek lazım sanırım. Mesela ben 32 yaşındayım ve sigara kullanıyorum. Kahve de tüketirim, su içme dengemi korumaya çalışıyorum, öğünlerim de düzensiz işim gereği.
Bir de İstanbul gibi stresli bir ortamda yaşıyoruz. Bütün bunları hesaba katınca iş sadece birlikte olmakla bitmiyor. 2 gün önce soğan kürüne başladım, inşallah sigarayı da ya azaltacağım ya bırakacağım.

Kendimize üzülmekten vaz geçelim ve güzel bir başlangıç yapalım. :KK36:

Bir de ortalıkta çok bilgi kirliliği var, ben şu siteye girince kafam allak bullak çıkıyorum. Ovülasyon testi, gebelik testi, ovülasyon günleri, kürler, ilaçlar, pozisyonlar vs vs. okudukça içim şişiyor artık.
Keşke herşeyi tek bir yerde düzenli bir şekilde yazılmış şekilde okuyabilsek. :KK57:

Sevgili arkadaşlarım,
Ben de 2 yıldır evliyim, 1 yılı ilişkiye girememe üzerine terapide geçti. Yani ancak 1 yıl sonra birlikte olabildik eşimle. Şimdi de yaklaşık 5-6 aydır bebek için denemeler yapıyoruz ama sizin de yazdığınız gibi, bu işin en büyük engeli stres ve takıntı haline getirmek.
Kadın olarak elimizde değil, ilişkiye bile çocuk düşüncesiyle girer olunca zihni de vücudu da ona göre manipüle ediyoruz maalesef. Bir de biz çok sık birlikte olmuyoruz eşimle, onun da etkisi var sanırım. Bazı arkadaşlar gün aşırı filan diyor.

Bir de, herşeyden önce hayatımızdaki bazı yanlışları düzenlemek lazım sanırım. Mesela ben 32 yaşındayım ve sigara kullanıyorum. Kahve de tüketirim, su içme dengemi korumaya çalışıyorum, öğünlerim de düzensiz işim gereği.
Bir de İstanbul gibi stresli bir ortamda yaşıyoruz. Bütün bunları hesaba katınca iş sadece birlikte olmakla bitmiyor. 2 gün önce soğan kürüne başladım, inşallah sigarayı da ya azaltacağım ya bırakacağım.

Kendimize üzülmekten vaz geçelim ve güzel bir başlangıç yapalım. :KK36:

Bir de ortalıkta çok bilgi kirliliği var, ben şu siteye girince kafam allak bullak çıkıyorum. Ovülasyon testi, gebelik testi, ovülasyon günleri, kürler, ilaçlar, pozisyonlar vs vs. okudukça içim şişiyor artık.
Keşke herşeyi tek bir yerde düzenli bir şekilde yazılmış şekilde okuyabilsek. :KK57:

Canım

Son düzenleyen: Moderatör:
Back