Her ay 1 hatim yapıyoruz

Resmen ortalık karıstirmaya, yaptigimizi kücümsemeye gelmissin
Peki ne diyim .

Özür dilerim yanlış anlaşılıp farklı yorumlamaniza sebep olduysam .

Anlık cevaplara cevap verdim kendimi anlatmak varken

Ben de bu topikte in cin top oynuyor sanıyordum. Meğer hayalet gibi geziyormuşsunuz🤣🤣🤣
images

Cin şeytan tüm yorumlarınızı okudum

Dediğim gibi anlasilamadim kendimi anlatamadım.

Bir kişiye Bir cüz Bir tesbih Yasin vs olursa bende buradayım

İnşallah nasip olursa 9 ay kusurlu hal olmayacak 🥰 (tüp bebek surecindeyim)

Özür dilerim tüm grup üyelerinden. ⚘

Estağfurullah kimse mükemmelim demedi

Sadece mantığımı açıklayıp bir cevap aradım

Ama yazılar herkesin kendi kendine okuduğu algiyla ilerledi büyüdü 🥰

Ne diyim ki
Canim ben anladım senin ne sormak istedigini herkes Ayri ayri hatim yapmış sayılmıyor evet sadece okuduğunun sevabıni alıyorsun ama yapilan hatim hatim oluyor yasinı şerifte öyle normalde 41 yasin okuyunca tek başına bir hatim yapmış sayılırsın ama arkadaşlar arasında dağıtarak okuyunca yine hatim yapılmış oluyor sadece tek fark tek başına yapmış olmuyorsun beraber yapmış oluyorsun
Bir de İslam dininde mantık aranmaz
Dinimiz mantık dini olsaydı meshlerin üstü değil altı meshedilirdi. 😍🤗

Canim ben anladım senin ne sormak istedigini herkes Ayri ayri hatim yapmış sayılmıyor evet sadece okuduğunun sevabıni alıyorsun ama yapilan hatim hatim oluyor yasinı şerifte öyle normalde 41 yasin okuyunca tek başına bir hatim yapmış sayılırsın ama arkadaşlar arasında dağıtarak okuyunca yine hatim yapılmış oluyor sadece tek fark tek başına yapmış olmuyorsun beraber yapmış oluyorsun
Bir de İslam dininde mantık aranmaz
Dinimiz mantık dini olsaydı meshlerin üstü değil altı meshedilirdi. 😍🤗
AMAN bosver anlatamadım zaten 🥰🤭🤣🤣

Gel biz topigimize geri dönelim

Sen biraz daha fazladır iletişim.halindesin benimle az cok anlamışsındır kötü niyet olmadığını

🥰

Kafası karışan birden çok yere yazmaz ki. gitmiş Tüp bebek topiğine yazmış. Böyle böyle yapıyorlar doğru mu diye.
İyi niyetten yoksun bir davranış bu
Kafası karışan diyaneti arasın.
Bizim niyetimizi sorgulamasın.
Utanmasa neden okuyorsunuz, okumayın diyecek.
İyi ki duya duya göre göre okuyormuş. Yoksa ne yapardık 😱😅

Arkadaşlar çok ayrı bi mevzu da yazıyorum da bilgisi olan cevap verebilir mi

Bir grup açılmış herkese 1 er cuz veriyor 30 kişi ayrı ayrı

Hatim sayıyorlar

İyide bana 23.cuz geldi diyelim ben onu okudum diğerleri ni okumadan okuyanı dinlemeden nasıl hatim etmiş oluyorum

Bana mantıklı gelmedi bende grupa yazdim

Birsey sorabilir miyim herkes bir cüz alınca

O okuyan kişi sadece tek cuzu okumuş olmuyor mu

30 kişi ye 1 er cuz ama sonuçta o okuyanların okuduklarını biz dinlemiyoruz okumuyoruz

Ayni ortamda okunmadığı için

Ya da nasıl yapıyorsunuz merak ettim

Bende katılmak isterim açıklama yaparsanız

Dedim

Cevap
Bu konuda farklı söylemler var, paylaşarak okunan Kuran da hatim olmaz sadece sevap kazanılır diyen de var, olur diyende.
Rabbimin kitabını okumak için bir araya geldik İnşallah kabul oluyordur

Bende tekrar yazdım
Maalesef herkes ayrı yerlerde tek cüz okuyarak nasıl 30 cuzu okumuş sayilalim

Yasin dagitsaniz neyse herkes aynı şeyi bir kişi için okur anlarim
Ben hiç kabul edilir diyen kaynak görmedim bu zamana kadar
Bir yanlış varsa araştırmadan devam ettirmekte yanlış bence
Yapmaya çalıştığınız şey çok güzel ama
İslam akıl ve mantık dini de değil mi aynı zaman da

Dedim 🤷‍♀️

Konumda soru sordunuz düzgünce cevap verdim. Gidip başka yerde hakkımda olumsuz konuşmaya islamda ne denir peki? Evet gıybet tebrikler!
Gıybetin haram olduğunu da biliyorsunuz ama yapıyorsunuz.
Hatim olmadı diyelim ki e sorun ne? Okuduğumuz her ayet için sevap kazanıyoruz ya hani bu da yeterli bizim için. Yanlış ya da kötü bir şey yapmışız gibi bu kadar ortaya düşmenizde iyi niyet aramam art niyet ararım.
Buyrun yaptığınız gıybetle ilgili ayetler okuyup feyz alın.

"İnsanları arkadan çekiştirmeyi, yüzlerine karşı da el, kaş, göz işaretleriyle alay etmeyi âdet hâline getiren her bir kişinin vay hâline!"
Hümeze / 1. Ayet

"Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin gizli hallerini ve kusurlarını araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a gönülden saygı besleyip O’na karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri çokça kabul edendir, engin merhamet sahibidir."

Hucurât / 12. Ayet

Nego Nego Bak bu da bir imtihan bence bu iki oldu başlığı açtığından beri demek ki doğru yoldasın
Aynısını düşündüm biliyor musun? Dedim Allah diyor ki ey kulum sen çok sabırsızsın, çabuk parlıyorsun seni böyle insanlarla imtihan ediyorum ders al:/

X