- 25 Aralık 2016
- 2.026
- 3.691
Peki ne diyim .Resmen ortalık karıstirmaya, yaptigimizi kücümsemeye gelmissin
Özür dilerim yanlış anlaşılıp farklı yorumlamaniza sebep olduysam .
Anlık cevaplara cevap verdim kendimi anlatmak varken
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Peki ne diyim .Resmen ortalık karıstirmaya, yaptigimizi kücümsemeye gelmissin
Ben de bu topikte in cin top oynuyor sanıyordum. Meğer hayalet gibi geziyormuşsunuz
Canim ben anladım senin ne sormak istedigini herkes Ayri ayri hatim yapmış sayılmıyor evet sadece okuduğunun sevabıni alıyorsun ama yapilan hatim hatim oluyor yasinı şerifte öyle normalde 41 yasin okuyunca tek başına bir hatim yapmış sayılırsın ama arkadaşlar arasında dağıtarak okuyunca yine hatim yapılmış oluyor sadece tek fark tek başına yapmış olmuyorsun beraber yapmış oluyorsunEstağfurullah kimse mükemmelim demedi
Sadece mantığımı açıklayıp bir cevap aradım
Ama yazılar herkesin kendi kendine okuduğu algiyla ilerledi büyüdü
Ne diyim ki
AMAN bosver anlatamadım zatenCanim ben anladım senin ne sormak istedigini herkes Ayri ayri hatim yapmış sayılmıyor evet sadece okuduğunun sevabıni alıyorsun ama yapilan hatim hatim oluyor yasinı şerifte öyle normalde 41 yasin okuyunca tek başına bir hatim yapmış sayılırsın ama arkadaşlar arasında dağıtarak okuyunca yine hatim yapılmış oluyor sadece tek fark tek başına yapmış olmuyorsun beraber yapmış oluyorsun
Bir de İslam dininde mantık aranmaz
Dinimiz mantık dini olsaydı meshlerin üstü değil altı meshedilirdi.
AMAN bosver anlatamadım zaten
Gel biz topigimize geri dönelim
Sen biraz daha fazladır iletişim.halindesin benimle az cok anlamışsındır kötü niyet olmadığını
Ben o arkadaşa cevaben yazdim
Kafası karışan diyaneti arasın.Kafası karışan birden çok yere yazmaz ki. gitmiş Tüp bebek topiğine yazmış. Böyle böyle yapıyorlar doğru mu diye.
İyi niyetten yoksun bir davranış bu
Arkadaşlar çok ayrı bi mevzu da yazıyorum da bilgisi olan cevap verebilir mi
Bir grup açılmış herkese 1 er cuz veriyor 30 kişi ayrı ayrı
Hatim sayıyorlar
İyide bana 23.cuz geldi diyelim ben onu okudum diğerleri ni okumadan okuyanı dinlemeden nasıl hatim etmiş oluyorum
Bana mantıklı gelmedi bende grupa yazdim
Birsey sorabilir miyim herkes bir cüz alınca
O okuyan kişi sadece tek cuzu okumuş olmuyor mu
30 kişi ye 1 er cuz ama sonuçta o okuyanların okuduklarını biz dinlemiyoruz okumuyoruz
Ayni ortamda okunmadığı için
Ya da nasıl yapıyorsunuz merak ettim
Bende katılmak isterim açıklama yaparsanız
Dedim
Cevap
Bu konuda farklı söylemler var, paylaşarak okunan Kuran da hatim olmaz sadece sevap kazanılır diyen de var, olur diyende.
Rabbimin kitabını okumak için bir araya geldik İnşallah kabul oluyordur
Bende tekrar yazdım
Maalesef herkes ayrı yerlerde tek cüz okuyarak nasıl 30 cuzu okumuş sayilalim
Yasin dagitsaniz neyse herkes aynı şeyi bir kişi için okur anlarim
Ben hiç kabul edilir diyen kaynak görmedim bu zamana kadar
Bir yanlış varsa araştırmadan devam ettirmekte yanlış bence
Yapmaya çalıştığınız şey çok güzel ama
İslam akıl ve mantık dini de değil mi aynı zaman da
Dedim
Aynısını düşündüm biliyor musun? Dedim Allah diyor ki ey kulum sen çok sabırsızsın, çabuk parlıyorsun seni böyle insanlarla imtihan ediyorum ders al:/Nego Bak bu da bir imtihan bence bu iki oldu başlığı açtığından beri demek ki doğru yoldasın
TamamYok canım yazmamisim sen dağıtıyorsun sanıyordum 22 alayım ben Allah'ın izniyle
Negocum mesaj yazmış önceden, baktım geçmişe, yeni cüz almak isteyince demek ki okudu öncesini diye düşündüm, doğru düşünmüştüm.Magnifiaque 8.cüzü okuyabildin mi?
Bonusundu okuyamayınca sağolsun arkadaş aldıO 8.cüzü almamış ki 23.cüzü almış ama
AAa tamam anlamamışım:/ o zaman 8 boş kaldıDün yazmıs Nego