Her ay 1 hatim yapıyoruz

Maalesef herkes ayrı yerlerde tek cüz okuyarak nasıl 30 cuzu okumuş sayilalim

Yasin dagitsaniz neyse herkes aynı şeyi bir kişi için okur anlarim

Ben hiç kabul edilir diyen kaynak görmedim bu zamana kadar

Bir yanlış varsa araştırmadan devam ettirmekte yanlış bence

Yapmaya çalıştığınız şey çok güzel ama

İslam akıl ve mantık dini de değil mi aynı zaman da ...
Güzel bir şeye vesile olunuyor ve burada birden fazla kişiyiz. Bizim niyetimiz belli. eğer gerçekten niyetiniz iyi olsa Nego Nego ya özelden yazabilirdiniz. Bu topiğe bu şekilde şüphe düşürmeye hakkınız yok

Maalesef herkes ayrı yerlerde tek cüz okuyarak nasıl 30 cuzu okumuş sayilalim

Yasin dagitsaniz neyse herkes aynı şeyi bir kişi için okur anlarim

İslam akıl ve mantık dini de değil mi aynı zaman da ...
Değerli kardeşimiz,

Evet, cüz dağıtarak Kur'an-ı Kerim hatmi yapılabilir.
Hatim, Kur'an-ı Kerim'in baştan sona okunmasıdır. Bunu bir kişi tek başına yapabileceği gibi, birkaç kişi kendi aralarında cüz paylaşıp da Kur'an-ı Kerim'i hatmedebilirler ve vefat edenlerin ruhlarına hediye edebilirler. Bunun aksini söylemek doğru değildir.
Müslümanların bu özelliği şirket-i maneviyeden gelmektedir. Mesela, dört-beş adam iştirak niyetiyle biri gazyağı, biri fitil, biri lâmba, biri şişe, biri kibrit getirip lâmbayı yaksalar, o lambadan akseden ışıktan hepsi tamamiyle istifade eder. Birisinin istifadesi diğerine mani olmaz. Hepsi sanki kendisi yapmış gibi bu ışıktan istifade eder. Bunun gibi Kur'an-ı Kerim'i birkaç kişi bir araya gelip hatmetmesiyle, hepsi sanki bir hatim indirmiş gibi sevap kazanır. Çünkü manevi şeylerde bölünme olmaz.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Güzel bir şeye vesile olunuyor ve burada birden fazla kişiyiz. Bizim niyetimiz belli. eğer gerçekten niyetiniz iyi olsa Nego Nego ya özelden yazabilirdiniz. Bu topiğe bu şekilde şüphe düşürmeye hakkınız yok
Ne demek yanlışı varsa söylemek suç mu

Ben İslamiyeti böyle gördüm bildim .

Uyarmak söylemek istedim.

Asil sizin kalbinizin ne kadar güzel olduğu ortada direk beni karalayarak

Allah hayrinizi kabul etsin ne diyim

Ne eğitimler aldim nerede neler okudum hatim ettim tefsir okudum bilemezsiniz 🥰🥰🥰

Değerli kardeşimiz,

Hatim, Kur'an-ı Kerim'in baştan sona okunmasıdır. Bunu bir kişi tek başına yapabileceği gibi, birkaç kişi kendi aralarında cüz paylaşıp da Kur'an-ı Kerim'i hatmedebilirler ve vefat edenlerin ruhlarına hediye edebilirler. Bunun aksini söylemek doğru değildir.
Müslümanların bu özelliği şirket-i maneviyeden gelmektedir. Mesela, dört-beş adam iştirak niyetiyle biri gazyağı, biri fitil, biri lâmba, biri şişe, biri kibrit getirip lâmbayı yaksalar, o lambadan akseden ışıktan hepsi tamamiyle istifade eder. Birisinin istifadesi diğerine mani olmaz. Hepsi sanki kendisi yapmış gibi bu ışıktan istifade eder. Bunun gibi Kur'an-ı Kerim'i birkaç kişi bir araya gelip hatmetmesiyle, hepsi sanki bir hatim indirmiş gibi sevap kazanır. Çünkü manevi şeylerde bölünme olmaz.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Teşekkürler Allah hayrinizi kabul etsin...

Ne eğitimler aldim nerede neler okudum hatim ettim tefsir okudum bilemezsiniz 🥰🥰🥰
Evet hava atmak için bu topiğe gelmişsiniz ama biz halimizden memnunuz. Söyleyeceğiniz söylediyseniz gölge etmeyin artık

Değerli kardeşimiz,

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Buna hayır demiyorum mukabele lerde böyle oluyor zaten ama ayrı ayrı yerlerde duymadan dinlemeden diğer cuzleri okumadan nasıl hatim etmiş oluyorum

He dersiniz herkes 1 cüz şu kişi okuyacak anlarım

Ama ayrı ayrı 30 cüz 1 eer kişi okusun

Hepimiz hatim ettik nasıl oluyor

Ama böyle anlayamadım ben

Mesela sanal ortam hariç hiç sizden cüz okumanızı rica eden olmadı mı,veya 41 yasin için Yasini Şerif. Aynı mantık. Kuran okuyalım yeter ki, Allah katında zayi olmaz😍

Mesela sanal ortam hariç hiç sizden cüz okumanızı rica eden olmadı mı,veya 41 yasin için Yasini Şerif. Aynı mantık. Kuran okuyalım yeter ki, Allah katında zayi olmaz😍
Yasin tabi ki olur bir kişi için ama hatim ayrı ayri cuzler

İslam akıl ve mantık dini de değil mi aynı zaman da

Ben de hiç kabul olunmaz diyen bir kaynak ve bir hoca görmedim bu zamana kadar.

Bunu yazan olsa olsa sizin gibi kendini beğenmiş biri olurdu.

Buna hayır demiyorum mukabele lerde böyle oluyor zaten ama ayrı ayrı yerlerde duymadan dinlemeden diğer cuzleri okumadan nasıl hatim etmiş oluyorum

He dersiniz herkes 1 cüz şu kişi okuyacak anlarım

Ama ayrı ayrı 30 cüz 1 eer kişi okusun

Hepimiz hatim ettik nasıl oluyor

Ama böyle anlayamadım ben
Ama okuyanlar hatim niyetine okuyorlar, okuyanların listesi tutuluyor, okunduğu teyit ediliyor ve de sonunda hatim duasını yapıyor arkadaşımız.

Neyse Allah kabul etsin ne diyim .

Halinizle mutluluklar dilerim.

Ben göre göre duya duya hatim etmeye devam ediyim 🤩🤩🤩

size engel teşkil etmeyen ve kesin hüküm içermeyen konuyla ilgili topige gelip niye laf atıyorsunuz peki?

sag duyunuz ve hoşgörünüz artar umarım. en azından beklentinizle aynı seviyeye gelir inşallah.

Loya-Kiana Loya-Kiana mesela 4444 tefriciye de başka ağızlardan okunuyor ama niyet, kalpler bir, bir de o açıdan düşün.
Canım amaç belli. küçümsemeye gelmiş. O yüzden boşuna açıklama yapmaya bile gerek yok.
Şu dua grubunu bile karıştıracak zihniyette insanlar olmasına şaşırıyorum.

X