- 7 Ağustos 2007
- 928
- 24
Canım dua et ya valla günaha girmek istemiyorum, isyan etmek istemiyorum neden bize böyle oluyor diye. . Bazen eşimi dövesim geliyor bak o zamanda kaymakamlik sonucu açıklanacakti sanki alacaklar gibi alelacele aldik,şimdide hamileyim yine o sınav bu sınav ankaradayiz ailesiyle kalıyoruz ,almıyorlar bunu hala uğraşıyor benide perişan ediyor. .o zaman 14bin verdik şimdi eşya alamayız gibi geliyor sanirim tazminattanda vazgeçecegiz ama hakkım olsun çok pis adamlara catmişsiz
bana teslim edildiğinde kimlik soruyorlardı
teslim eden kişi alıcının kim olduğunu bilmeden nasıl teslim etmişler.
sen aslında karakola bile gitsen olur ortada hirsizlik var gibi cunku. teslim edildigine dair senin imzaladigin bir belge de yok ellerinde. ve eski adresindeki kisi de sahit. valla kendi basima gelmiş gibi sinirlendim okuyunca insallah cozume ulasir en kisa sirede canim.Katılıyorum canım sana.Mağduriyetlerde işin arkasında durursak bunlar da günlerini görür.Hukukçu tanıdıklarım çok zaten.Birkaç gün bi geçsin.Çözülmezse ptesi ben yapacağımı biliyorum.
inan bana benim de canim cikti o telefon trafigini zaten anlatamam sana. teknosayi ayri arıyorum, servisi ayri, hakem heyetini ayri tuketici haklarindaki avukati ayri radyasyon manyagi olmustum:) ama tuketici haklari derneğindeki avukat sagolsun cok iyi yonlendirdi ve parayi teknosadan değil de servisten almam cektigim butun cileye değdi :) karar cikti parayi yatirmalari lazim 15 gun icinde. adamlar parayi 15.gun yatirdilar inatlarindan:)O kadar etkilendim ki. Kocaman bir aferin. Ben de genellikle çok mücadele ederim ama bazen sinirlerimi yıprattığımla kalıyorum.
Canım sanırım sen şanslı olanlardansin..biz geçen sene Mayıs ayında evlendik eşyalarimiz sorunlu çıkti konumda var herneyse Mayıs ayında teslim edildi ama o gün düğünümuz vardı eşimin arkadaşı aldi,biz memlekette düğün telaşı filan ertesi gün eve gittik balayina gitmeden biraz yerleşelim diye neyse bir baktik lekeli,çatlak filan ertesi gün aradik böyle böyle lekeyi silin vs vs sonra değiştirin dedik sonuçta biz yeni evliyiz güzel olsun hersey istedik tamam su tarih bu tarih gelen giden yok, mahkemeye başvuru süresini doldurmaya çalışıyorlar anladık ihtar çektik sözleşme iptali için para iadesi istedik adamlar cevap vermedi aradik, lakayt bir şekilde ben onu dikkate bile almıyorum dedi ve mahkeme sürecimoz başladı. .tüketici mahkemesine basvurduk bu arada eşimle ciddi anlamda kavgalar ettik yiprandik tazminat davasıda açtık ama pişman oldum adli tatil girdi eyvallah dedm ilk mahkeme nisan ayına atıldı düşünebiliyor musun tam bir sene sonraya,hamile kaldım eşim kurum değiştirdi ankaraya geldik ev ve eşyalar adanada duruyor keşif olmadan eşya çıkarmayalim dedik ve inan ben kullanmadım cok berbat zamanlar geçirdim kimseyi evime çağırmadik sırf birsey olmasın diye . keşif oldu geçen hafta mahkeme oldu ,yıpranma payı olarak 1375 tl belirlemiş bilir kişi, ve eşimin sosyal ve ekonomik durumunun araştırılmasına karar verilmiş avukatla görüştük tazminat davasından vazgeçerseniz temmuzda sonuçlanir yok etmezseniz 4 5 ay sürer araştırma demis ve yipranma payinida alırlarmis ee ben ne olacam. .ben doğru dürüst oturmadigim koltuklara mahkeme bi sene uzadı diye yipranma parası ödeyecgim. Ee hani tüketiciden yanaydi ya canm sıkılıyor
Bos yere 650tl kira ödüyoruz eşyalari çıkarmayalim diye ee bebek gelecek eve yerleşmek lazım ben madurum ama durum ortada keşke kırık dökük kullansaydim..sen en azından almışsin parani inşallah bizde bir zaman alırız
sen aslında karakola bile gitsen olur ortada hirsizlik var gibi cunku. teslim edildigine dair senin imzaladigin bir belge de yok ellerinde. ve eski adresindeki kisi de sahit. valla kendi basima gelmiş gibi sinirlendim okuyunca insallah cozume ulasir en kisa sirede canim.
inan bana benim de canim cikti o telefon trafigini zaten anlatamam sana. teknosayi ayri arıyorum, servisi ayri, hakem heyetini ayri tuketici haklarindaki avukati ayri radyasyon manyagi olmustum:) ama tuketici haklari derneğindeki avukat sagolsun cok iyi yonlendirdi ve parayi teknosadan değil de servisten almam cektigim butun cileye değdi :) karar cikti parayi yatirmalari lazim 15 gun icinde. adamlar parayi 15.gun yatirdilar inatlarindan:)
aklınızda olsun teknosadan da sakin bir sey almayin kizlar. ben omrumde bu kadar sorumsuz bi firma gormedim. o servise onlar gonderdiler, bizle bir alakasi yok deyip isin icinden ciktilar. teknomarketlerin icinde mediamarkt i tek gecerim. bi tablet almistim tam 2 hafta kullandim sabah aksam. sonra vazgectim 15 gun icinde iade hakkim varmis. 14. gun goturdum . bana neden diye dahi sormadan tabii ki hanimefendi diyerek tabletin kutusunu acip incelemeye bile gerek duymadan tam 5 dk da parami geri aldim. bi kez de fotograf makinami dusurdum bozuldu. mediamarkt a goturdum 2 dk.da biraktim 3 gun sonra tertemiz tamir olmus şekilde hic para odemeden geri aldim. gercekten cok iyiler
cok uzuldum canim nasil can sıkıcı bir durum oldugunu tahmin edebiliyorum. parasini verip kullanamamissiniz. hakem heyetine mi sikayette bulundunuz yoksa avukatlarin hizmet verdigi tuketici haklari dernegine mi? ben ilk sikayetimi dernekten yaptım yoksa valilikteki memurlara kalsa isimiz seninki gibi alamazdim cok ilgisizler. bu gittigim yerdeki avukat daha ben anlatir anlatmaz para iadesi alicaz dedi. nasil alicaz dedim kullanici hatasi var vs. hayir dedi 45 gunde teslim almissin maksimum 40 gun olmaliydi dedi. adam hemen bi yerlere fax çekti belgeleri hazırladı ben hakem heyetinde onaylattim sadece. ve tabi uzun bekleyis bende de oldu ama degdi.
boyle durumlarda gerekli butun mercilere gideceksin tek bi yere bagli kalmiycaksin. yani su durumda senin haklı olduğunu anlamak icin avukat olmaya gerek yok. mutlaka haklarin vardir daha kisa surede sonuclanabilmesi icin ama dedigin gibi sanssizlik olmus iyi yonlendirilmemissiniz.
eger gitmediysen bulunduğun sehirdekj tuketici haklari derneklerini arastir derim. hangi sehirdesin bilmiyorum benim gittigim yer bursada.
insallah beklediginize deger de catir catir paranizi alirsiniz. inan bi yerden sonra parasından geçiyorsun, degeri ne olursa olsun aptal yerine konmaya tahammül edemiyor insan.
Canım bizimkinde hakem heyeti olmuyor 2 binden fazla davalarda direkt tüketici mahkemesine başvuruyorsun..davayı açtık bir yığında ona para ödedik, avukat tuttuk karşı taraf iki duruşmada da gelmemiş ,temsilci bile yollamamis..bu yipranma payıyla ilgili eşim araştırma yaptı ve dilekçe yazdı. .mesela dava açıldıktan sonra atıyorum o eşyalar yansa,çalinsa bile yinede bedel ödemenirmis.avukatka gönderecek dilekçeyi resmen avukatin dilinden yazdı,onlara kalsa yipranmayi filan ödeyin diyecekler..Allah yardımcımiz olsun. .sagol tatlım inşallah güzel sonuç alırız.
Merhaba arkadaşlar.Ta ayın 5 inde yapmış olduğum alışverişe hepsiburada dan hala cevap yok.Ama ben telefonuma ulaştım.Hem de sitenin de gayet rahat bir şekilde yapabileceği yöntemle.Yurtiçi müş. hizmetlerini aradım.Onlar şubeye ulaştılar.(Özet geçtim.Bu da hiç kolay olmadı)Şubeden beni aradılar,bilgi verdim.Meğer adresteki başka birine teslim etmişler telefonu.Anlatınca hemen gidip aldılar.Bana gönderdiler.Ama maalesef fatura yokKargom eksik geldi yani. Yine hepsiburada ya mesaj yazdım.Ama adamlardan ses yok.Beni bu kadar uğraştırdılar,yıprattılar.Ben sorumluları Allah'a havale ediyorum.Hakkım varsa da ahirette görüşürüz.
öteki dünyaya bırakmadan tüketici derneğini arayın, çok yardımcı oluyorlar. yazık değil mi size o kadar para veriyorsunuz, kimseye bunu yapmaya hakları yok..