HEP HAYALİMDİ, İÇİMDE KALDI.

mavikelebek92

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
256
151
Herkese hayırlı günler;
Forumda açtığım konulardan ne iş yaptığımı biliyorsunuz :) Ön lisans mezunuyum, muhasebeciyim.
Ama küçüklüğümden beri hayalim, sağlıkla ilgili bir bölüm kazanmaktı. Lise 1 de biyoloji, kimya, fizik derslerine acayip meraklıydım ve derslerim iyiydi de. Sonra nasıl oldu da oldu yeterince bilginlendirilmediğim için mi, ya da benim iyi düşünemememden dolayı mı bilmiyorum ama meslek lisesi tercih ettim. Sonra nasipte bu varmış deyip okulu iyi bir şekilde bitirdim. Ama içimde ki o istek bitmedi. Üniversite sınavı geldi çattı, çok çalıştım sınava girdim ama yine sağlıkla ilgili bir bölüm tutturamadım.( Fen yapmadan nasıl olacaksa ) Zaten sağlık bölümlerinin puanı yüksek.
Aradan iki yıl geçti üniversite bitti, iş hayatına atıldım. Kendimi muhasebe alanına hapsettim, alan değiştiremeyeceğim diye. Ben hala sağlıkla ilgili bir bölüm de okumak istiyorum. Yaşım umurumda değil.
İstiyorum istiyorum ama sosyal ve Türkçe iyi, matematik temelim var, fen bilimlerini nasıl yapacağım ? Sizce olmayacak işin peşine mi düşünüyorum ? Şimdiden sınavlara hazırlansam nasıl yaparım, fen bilimlerini halledebilir miyim ? Fen bilimlerini yapamam diye korkuyorum, ki zaten büyük ihtimalle yapamayacağım(Fen derslerini en son lise 1 'de gördüm )
Sizce bu hayalimi içimde bırakıp yoluma devam mı edeyim, yoksa kendimi maceraya mı atayım ? Hayalperest mi davranıyorum ?Yorumlarınıza ihtiyacım var.

H
hayalperestsin canım ama madem mesleğin elinde içinde kalmasın yap derim ben:) kolay gele

bence hayallerinin peşinde koşmalısın, olmasa bile en azından gelecekte keşke demezsin,uğraştım olmadı dersin ama bir de olursa ozaman ne güzel olur

Bende gelecekte keşke dememek istiyorum. Hele bir de olursa

ben kpssye hazırlanırken neler duydum neler, ama hiç takmadım valla çalıştım hatta ezberlenicekleri kağıda yazıp duvara asardım bana güler geçerdi komşular malesef ama ben hiiiç takmadım,çünkü ilerde keşke demek istemiyodum, nasip oldu çok şükür ama nasip olmasaydı en azından keşkem olmucaktı, takma sen insanları çabala en azından :)

Hayalinde madem, işine devam et ama sıfırdan açıklayıcı kitaplar al sürekli çalış. Belki 1. Sene olmaz 2. Sene olur 3. Sene olur ama olur. Hayallerinizin peşinden gidin...

Hayir tabiki yapabilirsiniz ya hemşirelik bölümü puanlarina bir bakin cok cok rahat tutturabilirsiniz bir üniversite. Gerçekten sıralaması düşük ama eğitimi ogretimi güzel hemsirelikler var. Matematik yaparsaniz fenden de şöyle kolay konulara çalışsaniz (ben video dinlemenizi öneririm) konu anlatimli kolay kitaplar ve orta duzey soru bankasiyla kazanamayacaginiz hemsirelik yok bile. Vazgeçmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…