- 1 Ocak 2022
- 4.273
- 15.680
- 158
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
-
Bize çıkmaz kuzum,30 dakika bize vız gelir tırıs gider de ,hayata böyle baktığımız için o fırsat gelmiyor.Biz fırsat ararız çıkmaz, milletin fırsat ayağına gelir yapabilir miyim diye sorar
Aynı ben valla birde merkeze gitmek için benzin harca yol çek . En basit ihtiyaca bile kargo gelmiyor zorla getirtKişiden kişiye değişir.
Ben köy hayatını sevmiyorum.
Tercıh hakkım varken köyde yasamam.
Zorunlu şartlar olur o başka.
Mesela zorunlu hizmet olan ilçede görev yapıyorum bır an önce şehre gecmek istiyorum.
Kı her hafta sonu ıl merkezındeyım.
Buna rağmen ıcım daralıyor.
Bana çekici gelmedı.
Hele sız evde duracaksınız çok sıkıcı.
Bızım 80 km uzaklıkta.Aynı ben valla birde merkeze gitmek için benzin harca yol çek . En basit ihtiyaca bile kargo gelmiyor zorla getirt
Evet tamamen aynı iki şehrin arasındayız bizde . Geçen canımız çiğ köfte istedi mesela yok ne basiti . Dışardan yesen her seferinde zehirlen dur . Çocuk hasta olsun 80 km git 80 gel gel büyük olan yere gitmek için zaten feribot bekliyoruz 200 tl feribot . 3 kuruş para kazanıyoruz onu da yollarda ye durBızım 80 km uzaklıkta.
Her hafta sonu gidiyoruz..
Yollarda kaldık artik.
Bır pastane yok restaurant yok oyun yerı yok hastane kalitesiz.
Hıc ıl merkezi gıbı olmuyor.
Hele köyde market bıle yoktur.
Konu sahinin yazdığıyla dediğiniz pek uyuşmuyor. Lüksle falan da alakası yok. Bu saydığınız kesimdekiler aynı zamanda hizmetlerinin karşılığını da alıyorlar. Mesleklerinin bir getirisi.Köylerde öğretmenler tek başlarına yıllarca kalırken, tayinciler bir anda Edirne’den Hakkari’ye giderken, akademisyenler kadro açıldı diye İstanbul’dan Bitlis’e koşarken bu şekil şehirden yarım saat uzakta yapabilir miyim gibi dertler bana biraz lüks geliyor.
Trabzon’daki doçentle Muğla’dakinin kazancı farklı mı?Konu sahinin yazdığıyla dediğiniz pek uyuşmuyor. Lüksle falan da alakası yok. Bu saydığınız kesimdekiler aynı zamanda hizmetlerinin karşılığını da alıyorlar. Mesleklerinin bir getirisi.
Çalışan uğraşan biriyle evde olan farklı ama. Eşi çalışıyor olacak evde olacak nefes alanı yok. Çevresi yok. Köylerde önemli olan çevredir. Kendinde göre birini bulamazTrabzon’daki doçentle Muğla’dakinin kazancı farklı mı?
Ne alaka. Konu sahibi trabzonda docentmiymiş ya da muglaya mı gidiyormuş. Sizin verdiğiniz örnekler mesleklerinden dolayı yer değiştirmek zorunda kalan çalışan insanlarTrabzon’daki doçentle Muğla’dakinin kazancı farklı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?