benim adana köfte tarifimde de biber salçası oluyor canım..benim ergenyus ta bayılıyo..
adana köfte:
soğan rendesi,karabiber,toz kırmızı biber,tuz ve biber salçası orta yağlı kıymaya harika oluyor..tavsiye ederim
tek kıvırcık yapmam genelde akdeniz yeşillikleri ile yaparım radika marul bazen kuzu kulagı tazen nane reyhan bebek turplardan sosu limon sızma zeytinyag ve nar ekşişi>(hakiki olacak ama)biraz ceviz üzerine rendelenecek peynir
yeşillikleri önce sirkeli suda biraz bekletirim iyice yıkadıkdan sonra kurutuca kuruturum bıçakda kullanmam elimle koparırım
köfteyi bazen şekilden şekile sokuyorum ergenyus bazen nazlanıyor içine bazen biber salçası koyuyorum
haklısın
ben sarımsağı sucuk köfte olcekse koyarım..benim malzemeler..
soğan,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber,tuz,kekik arada maydanoz..az ekmek..ızgaraya yımırta olmaz..bu kadar dı sanırım:44:
gidelim gidelim
yesinler diye elimizden geleni yapıyoruz geçenlerde çöp şişe taktım tavada pişirdim pek memnun kaldılar
tarifim soyle ;
karnibaharlari cicek cicek ayirdim , yikadim , 15 dakika hasladim,
bu arada kiymami biraz kavurdum ayni zamanda 2 soganimi kup kup dogradim ,
kavrulmus olan kiymamin icine kattim 5 dakika hep birlikte kavurdum sonra 1 yemek kasigi biber 1 yemek kasigi domates salcasini ekledim sonra 1 cay bardagi su ekleyip salcanin kokusu cikana kadar bir arada kavurdum. Haslanmis olan karnibaharlarimi suzdum kiyma ile karistirdim biraz da karnibaharlar ile pisirdim.. sonra esim sulu sevmiyor diye doktum tepsiye ustune 3 yumurta cirptim biraz kasar rendesi serdim 180 derecede 30 dakika attim firina hem suyunu cekti hem pisti cok cok guzel oldu
benim adana köfte tarifimde de biber salçası oluyor canım..benim ergenyus ta bayılıyo..
adana köfte:
soğan rendesi,karabiber,toz kırmızı biber,tuz ve biber salçası orta yağlı kıymaya harika oluyor..tavsiye ederim[/QUOT
ohhh valla yemek muhabbetleri dökülmüş bu öğrenci kardeşiniz her yemeği deneye yanıla az kup kuru köfteler bulamaça dönmüş kısırlar lapa pilavlar yemedi ama artık herşeyi yapıyorum valla yapamasam 4 senede bu kiloya gelir miydim hiçacıktım valla sizi okuyunca
bende kıymalı patlıcan yaptımpatlıcana byılırım allah razı olsun karatay hocamızdan yemeklere lezzet geldi be ya neydi o öyle diyetisyen diyetleri 1 kilo sebzeye 1 çorba kaşığı zeytin yağ neymiş yağın 1 gr 9 kaloriymiş yalan oldu o hikayeler çok şükür et koyunca hiç yağsız olcek bi de o dönemlere benim yaptığım yemeği imse yemezdi benden başka dolapta sürünürdü günlerce kendim yerdim şimdi millet bir de parmaklarını yiyor sırrı ise bolca zeytinyağ
Normal köftede sevmiyomusunuz sarmısağı :44: ızgaraya ekmek oluyomu :44:
Biber salçasını çok çok severim bende koyarım köfteye, hatta ramiz köfte gibi bazı köfteciler tabağın yanına 1 kaşık biber sosu koyar ya işte onada bayılıyorum bide tukaşın paprikasını bi ara ekmeğe sürer süre yerdim ama sonra çok katkılı olduğunu öğrendimşimdi kendim yaz sonu taze kırmızıyı rondodan çekip buzluğa atıp arada öyle kullanıyom
Normal köftede sevmiyomusunuz sarmısağı :44: ızgaraya ekmek oluyomu :44:
ohhh valla yemek muhabbetleri dökülmüş bu öğrenci kardeşiniz her yemeği deneye yanıla az kup kuru köfteler bulamaça dönmüş kısırlar lapa pilavlar yemedi ama artık herşeyi yapıyorum valla yapamasam 4 senede bu kiloya gelir miydim hiçacıktım valla sizi okuyunca
bende kıymalı patlıcan yaptımpatlıcana byılırım allah razı olsun karatay hocamızdan yemeklere lezzet geldi be ya neydi o öyle diyetisyen diyetleri 1 kilo sebzeye 1 çorba kaşığı zeytin yağ neymiş yağın 1 gr 9 kaloriymiş yalan oldu o hikayeler çok şükür et koyunca hiç yağsız olcek bi de o dönemlere benim yaptığım yemeği imse yemezdi benden başka dolapta sürünürdü günlerce kendim yerdim şimdi millet bir de parmaklarını yiyor sırrı ise bolca zeytinyağ
aynen canım ben de acıktım:18::18:..yatayım bariii
yemeğe lezzeti veren yağ bence de yağsız bişeye benzemiyor..
adana köfte:
soğan rendesi,karabiber,toz kırmızı biber,tuz ve biber salçası orta yağlı kıymaya harika oluyor..tavsiye ederim
tek kıvırcık yapmam genelde akdeniz yeşillikleri ile yaparım radika marul bazen kuzu kulagı tazen nane reyhan bebek turplardan sosu limon sızma zeytinyag ve nar ekşişi>(hakiki olacak ama)biraz ceviz üzerine rendelenecek peynir
yeşillikleri önce sirkeli suda biraz bekletirim iyice yıkadıkdan sonra kurutuca kuruturum bıçakda kullanmam elimle koparırım
enemmm kıslar çok sevdiğim şeyleri konuşuyozz..acıktım yaww...:18::18::18:
yesinler diye elimizden geleni yapıyoruz geçenlerde çöp şişe taktım tavada pişirdim pek memnun kaldılar
valla haklısın bi takla atmadığımız kalıyor..
adana köfte:
soğan rendesi,karabiber,toz kırmızı biber,tuz ve biber salçası orta yağlı kıymaya harika oluyor..tavsiye ederim[/QUOT
Bende dün patlıcanı közleyip ayrı biyerde kıymalı biber salçalı harç yaptım güzel olduevet bencede allah razı olsun Canan Efendigil Karatay dan,evet yağsız tadı olmuyor yemeklerin
kırmızıyı biraz yaglayıp fırında közlüyorum sonra dolaba koyuyorum yeşil biberleride öyle yapıyorum pek iyi oluyor bu sene teyzem patlıcan yaptı şişelere koydu ondan yapacagım patlıcanı biberleri közledi tencereye koyup zeytinyag domates maydanoz koydu sonra şişeledi çok güzel oldu yerken içine ceviz ve istege göre peynir koyuyorsun gece gece amma yemek muhabbeti oldu
Süpeer tencerede kavurdumu yoksa karıştırmak içinmi koydu ?:44:
İyi geceler canım
aynen katılıyorum yagın iyiyse yemekde güzel oluyor
bina ne güzel sessizdi 2-3 gündür yandaki vahşiler geldi bina yıkılıyor resmen
Kim o vahşiler bekar ergenlermi yoksam :44:
kızlar ben çıkıyorum..nasıl uyuyacaksam bu muhabbetin üstüne
hepinizi öptüm...kahvaltıya burdayım
Uyuu uyuu gözümün içine bak doğru yatağa uyuu uyuu
cümleten iyi geceler allah rahatlık versin
Sanada canım
kesinlikleiyi geceler canım bende yatayım bugün hiç ders çalışmadım evde olunca hep böyle oluyo yarın erkenden kalkıp kütüphaneye gidicem öptüm hepinizi
Efferim sana allah zihin açıklığı versin şimdiden
Herkese iyi geceler bol leptins
Sağolasın bacım , eniştene ilettim çok mütehassıs olduO da göbekli falan ama koşuyo valla , yaman bi çelişki ama Ahu Tuğba'nın deyimiyle hakiki gerçek
Maşallah göbekli amma hem koşii hem dalıyii hemide evişlerinde mikemmel
Bozcaada da balık yakalamışmıydı dalınca, zıpkınla falan ?
Evet bide soğan yemek benim çok işime yarıyor hem susatıyor hemde ne hikmetse tok tutuyorki pek açlık hissetmiyorum :128:
Hemen yolliyim ama benimki siyah çaydı yaf sen yeşil istiyosun galba :44:
Hehehe çok hamarat de miYok canikom , zıpkına karşı o , hiç bulaşmaz o işe...Dalışını yapar-çıkar
Şuan eniştenle beni kopardın valla , anırarak gülüyoruz....Ateşsiz silahlara karşı ama tüfeği var Gerçi henüz ava gitmişliği yok , daha ziyade cansız hedeflere ateş ediyo
Heee kasaplar hep der "köfte yağsız olmaz diye" , ben de pis pis bakıp "biz yağlı yemiyoruz" derim sonra da lastik gibi köfteler imal ederim.Bi nev'i kasap laneti galiba
ben sormuştum öğrendim..valla ben güzel yaparım ama malzeme önemli tabee ..eniştenin tarifini de alıciim ..değişiklik lazım..
biz köfteyi senin yerine yaparız kayınçom sen salata yap etleri marine et pikniğe giderkene yeter..
salatalar benden üstüme kimseyi tanımam yiyenlerde bu nasıl salata derler herşeyde malzeme çok önemli
Bi de zeytinyağlı biber dolması yapiim , içimden geldi
Kızlar ben kaçıyorum harbiden...Öptüm hepinizi...
adana köfte:
Kız naaaptın formatın içine etmişsinHe ya valla doğru dedin yemeklere lezzet geldi. Bende ne bulamaçlar ne lapalar yedirdim, yedim. Kociş de az lapa yemedi yani İlk evlendiğimizde ben doydum diyodu bide yalaaaaaannn
Not: Genel olarak onlar ne tariflerdi öyle Allahım yareppppiiimmmmmmmmmKızlara gece geç yattım 2 de leptin meptin çalışmamış bu gece haliyle Neyse bugun erken yatıcam hep bişilere takılıyorum ya
Eniştem on numara adam yaaaaBenim saha meraklısı da biraz örnek alsa iyi olur işi gücü maç yetmiyo geliyor bide evde pc de oynuyo Hakiki gerçek diyodu demiiiii Ahhh nostalji oldu
Ay soğan bana da öyle yapıyor yaaa. Dereyi içsem yine doymuyorum suya
Yılın eniştesi seçildiAman dalıp çıkarken dikkat kulağa amaaannn çeken bilir bacııııım
Kız sizin bahçeye filan gece girmeyelim valla bizi cansız hedef sanmasın :18::18::18: Abooowww :83:
Kızım siz ne kaaaa beceriklisiniz yahuAboooo bana ayak işleri kalmış hep sona kalan dona kalır
Pif Nokto salataları yıkadıktan sonra kurutma dimiiiiiii o zaman çok lezzetli oluyor sosunu döküp biraz bekletince annemden kaptım bunu da
evet canım biraz ööle olmuşKız naaaptın formatın içine etmişsinHe ya valla doğru dedin yemeklere lezzet geldi. Bende ne bulamaçlar ne lapalar yedirdim, yedim. Kociş de az lapa yemedi yani İlk evlendiğimizde ben doydum diyodu bide yalaaaaaannn
Not: Genel olarak onlar ne tariflerdi öyle Allahım yareppppiiimmmmmmmmmKızlara gece geç yattım 2 de leptin meptin çalışmamış bu gece haliyle Neyse bugun erken yatıcam hep bişilere takılıyorum ya
ya benim anlamdığım bişi var kaçamak yapmaığım ve dün akşam 1 tabakcık patlıcan yemeği ile yetindiğim halde bugün +500 gr olmuşum sinir oldumakşam sekiz falandı yemek yediğimde sanırım ondan oldu bundan sonra benim kuralım akşam altı
neyse hanımlar bugün ders çalışmam lazım artıkyeter çok salladım şurda son sınavlarım
valla nasıl beceriyorum şu mesajın içine dalmayı ben de anlamadımEniştem on numara adam yaaaaBenim saha meraklısı da biraz örnek alsa iyi olur işi gücü maç yetmiyo geliyor bide evde pc de oynuyo Hakiki gerçek diyodu demiiiii Ahhh nostalji oldu
Ay soğan bana da öyle yapıyor yaaa. Dereyi içsem yine doymuyorum suya
Yılın eniştesi seçildiAman dalıp çıkarken dikkat kulağa amaaannn çeken bilir bacııııım
Kız sizin bahçeye filan gece girmeyelim valla bizi cansız hedef sanmasın :18::18::18: Abooowww :83:
Kızım siz ne kaaaa beceriklisiniz yahuAboooo bana ayak işleri kalmış hep sona kalan dona kalır
Pif Nokto salataları yıkadıktan sonra kurutma dimiiiiiii o zaman çok lezzetli oluyor sosunu döküp biraz bekletince annemden kaptım bunu da
evet canım biraz ööle olmuş
ya benim anlamdığım bişi var kaçamak yapmaığım ve dün akşam 1 tabakcık patlıcan yemeği ile yetindiğim halde bugün +500 gr olmuşum sinir oldumakşam sekiz falandı yemek yediğimde sanırım ondan oldu bundan sonra benim kuralım akşam altı
neyse hanımlar bugün ders çalışmam lazım artıkyeter çok salladım şurda son sınavlarım
gürültücü ve pis komşulardan nefret ederimmmaynen katılıyorum yagın iyiyse yemekde güzel oluyor
bina ne güzel sessizdi 2-3 gündür yandaki vahşiler geldi bina yıkılıyor resmen
hani sen kütüphaneye gidiyodun kaçakkesinlikleiyi geceler canım bende yatayım bugün hiç ders çalışmadım evde olunca hep böyle oluyo yarın erkenden kalkıp kütüphaneye gidicem öptüm hepinizi
cümleten iyi geceler allah rahatlık versin
yap canım kolay ve güzel oliyii..Daha önce yazmıştım senin tarifiama uzun zamandır köfte yapmadım ya hazır inegöl yada sucuk aldım ama bundan sonra kendim yapcam inşallah
Git su iç, dişini fırçala mıhtar sonra vicdan azabı çektirme bise :18:
Ve yinede zor oluyo beğendiremiyos off
neyse yine de ucuz atlatmışın canım..bugün yeğenim gine bendeydi
çocuk aburcubur manyağı benimde gözüm dönmeye başladı ama
çiziyle günü kurtardım lakin öğlen 4-5 saat arası bozuldu yediklerim
sabah=2 yumurta tulum peyniri 10 adet zeytin çay fındık
öğlen=düzensizdi saat 2 gibi çizi çerez çay 1 adet but biraz saçma oldu ama
akşam =yeğenime yemek yedireceğim diye aç kaldım 3 kaşık taze fasulye açıııııııııııııııııııııım
bi daha yemedim leptini kaçırmayayım diye biraz önce 1 büyük bardak ayran içtim sefam olsun
bol bol limonlu su içtim bu ara taktım sıkılmış limonu kabuğuyla sürahi değilde taze taze büyük bir bardağa koyuyorum
aroması gidene kadar su ekleyerek içiyorum
sizler naptınız hatunlar geçmişi okuyamadım yarın okurum inşallah çocuk çok yordu beni çocuk bakmayı unutmuşum ya
bide erkek ya düz duvara tırmanıyo yaavvvv hala olmak kolay değil tabi çok yorgunum kızlarr hemen yatıcam
bol leptinler iyi geceler canlarım
Bende dün patlıcanı közleyip ayrı biyerde kıymalı biber salçalı harç yaptım güzel olduevet bencede allah razı olsun Canan Efendigil Karatay dan,evet yağsız tadı olmuyor yemeklerin
Uyuu uyuu gözümün içine bak doğru yatağa uyuu uyuu
Herkese iyi geceler bol leptins
Kız naaaptın formatın içine etmişsinHe ya valla doğru dedin yemeklere lezzet geldi. Bende ne bulamaçlar ne lapalar yedirdim, yedim. Kociş de az lapa yemedi yani İlk evlendiğimizde ben doydum diyodu bide yalaaaaaannn
valla nasıl beceriyorum şu mesajın içine dalmayı ben de anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?