sembarcım aynı durumdayız benimde 6 ay daha izin hakkım var acaba baslamasammı diye düşünüyorum sanki bebegimi aldatıyorum gibi geliyor bırakıp gitmek. ne yapcambilmiyorum arkamdan aglamasa sorun degil ama daha odadan cıkarken aglıyor ne yapcam bilmiyorum
tatlım ben ikinci dönem başlayıp deniycem baktım olmadı 6 ay daha çalışmıycam ama izinde nereye kadar sürecek eninde sonunda bitecek bizde paşa paşa gidicez işe.benim avantajım asya babannesini sık sık görüyor arkamdan çok ağlamıyor(bazen de mutfağa bile göndermiyor)bildiğim kadarıyla senin bebeğinede babannesi bakacaktı ve bebeğin ona pek alışık değildi.canım sen bebeğini bir an önce babanneye alıştırmaya bak eninde sonunda bırakacaksın memurluğu bırakacak değilsin ya.aslında izin uzadıkça ayrılmakta bi o kadar zor oluyor.sende 2. dönem bi denersin yalnız 1 gün değil bikaç gün git okuluna sonra karar ver.hem senin bebeğin benimkinden daha büyük sanırım.
Benim de minicik bir bebeğim var çalışmaya başlamam gerekiyor artık ama düşüncesi bile beni fenalaştırıyor.Sanırım ben de çalışmıycam . bensiz uyanması uyuması beni araması felan gibi şeyler aklıma gelice çok kötü oluyorum . Şu izinleri hiç olmazsa 6aya çıkarsalar yarım maaşla ne olur sanki ya..
Ben de 2. dönem başlayacağım okula yani 1 ayım kaldı,şu anda raporla geçiriyorum,kızım 5 ayı bitirmiş olacak yani ben süt sağıp bırakmayacağım.Ek gıdalara yavaş yavaş başlayacağız benim çalıştığım zamanda inşallah sabahçı olurum bu arada 1 öğünü meyve suyu veya yoğurt yer sonra da emziriririm diyorum.Şu ana kadar hiç sağmadım zaten salak bir manuel pompa var sağmak işkence gibi geliyor.
bende öğretmenim ama özeldeydim.ilk çocuğum 3 aylıkken başladım kreşimiz vardı yanımda geliyordu ilk zamanlar çok üzüluyordum sonra alıştım.2.çocuk olunca yani 1,5 yıl sonra 1 yıl izin aldım.bu sene başında 10 gün gittim baktım çocuklar ağlıyo ben ağlıyorum tekrar izin aldım.evde old hiç pişman değilim.bu arada oğlum 3 kızım 1.5 yaşında. seneye başlıcam diyorum ama bakalım.size şunu söliim bebekken bırakmak daha kolaymış merak etmeyin alışırsınız.
Ben de 2. dönem başlayacağım okula yani 1 ayım kaldı,şu anda raporla geçiriyorum,kızım 5 ayı bitirmiş olacak yani ben süt sağıp bırakmayacağım.Ek gıdalara yavaş yavaş başlayacağız benim çalıştığım zamanda inşallah sabahçı olurum bu arada 1 öğünü meyve suyu veya yoğurt yer sonra da emziriririm diyorum.Şu ana kadar hiç sağmadım zaten salak bir manuel pompa var sağmak işkence gibi geliyor.
eğer sen de yanılıpta wee nin enjektör pompasını aldıysan anlıyorum ben de çok uğraştım, sütten çok enerjiye ihtiyacın var pompalamak için. mümkün değil tek başıma yapamıyordum ben de. daha önce chicco nun pompası vardı kaynatırken yaktım, en yakın eczanede var diye kardeşim onu alıp gelmiş. kullanamadım o işkence aletini!! hemen gidip chicconunkini aldım yeniden ailecek rahatladık. artık kendim sağabiliyorum. sütte iyi geliyor.:ecrin_bebek:
tatlım ben ikinci dönem başlayıp deniycem baktım olmadı 6 ay daha çalışmıycam ama izinde nereye kadar sürecek eninde sonunda bitecek bizde paşa paşa gidicez işe.benim avantajım asya babannesini sık sık görüyor arkamdan çok ağlamıyor(bazen de mutfağa bile göndermiyor)bildiğim kadarıyla senin bebeğinede babannesi bakacaktı ve bebeğin ona pek alışık değildi.canım sen bebeğini bir an önce babanneye alıştırmaya bak eninde sonunda bırakacaksın memurluğu bırakacak değilsin ya.aslında izin uzadıkça ayrılmakta bi o kadar zor oluyor.sende 2. dönem bi denersin yalnız 1 gün değil bikaç gün git okuluna sonra karar ver.hem senin bebeğin benimkinden daha büyük sanırım.
canım benim bebegim 9 bucuk aylık su anda ben bir bucuk ay sonra baslıcam yani 11 aylık olacak o konuda içim biraz rahat dün ilk kez bırakıp sinemaya gittik esimle yani tam 3 saat yoktuk baslangıcta cok kötü oldum devamlı ya aglıyosa diye arattırdım esime ben aramadım cünkü aglama sesi duymaya cesaretim yoktu neyse esim her aradıgında gülüyomus oynuyomus el cırpıyomus yani baya alıstı ama 2 bucuk saatin sonuna dogru mızırdamaya baslamıs meme diye ben gittim o kadar sevindiki kızım kucagıma yapıstı diybilirim yani yavas yavas alıstırma calısmalarına girdim onuda kendimide ama bu gece kabus gördüm rüyamda ayrılmayla ilgili kızımdan o ayrı
canım çok iyi yapmışsın kızın bir yana senin de alışman lazım bu duruma bence
bir de ayrılırken veya eve döndüğünde üzgü ağlamaklı olma sakın, neşeli ve normal davran
küçükler ama herşeyi hissediyorlar, sen üzgün olursan o da huysuzlanır mutlaka
ya kızlarbende 2. dönem işe başlıcamişin kötüsü kızım henüz 2.5 alık görev başladığımda 3.5 aylık olucak::çok üzgünüm:napıcamı ilmiyorum bakıcı arıyorum bende...ama kendimi kesinlikle hazır hissetmiyoruumkafamçokkarıştıbir şekilde rapor almam lazım nasıl olucak bilmiyorum ama olucak bir şekilde.....normalde 2 ocakta izinim bitiyor 20 gün rapor alıcam şubat tatili başlıcak daha sonra alabildiğim kadar bir daha rapor almaya çalışıcam en azından ek gıdaya kadarsenağlamaya kızlar bir çıkış yolu bulursanız banada haber veriin sanırım zor durumdayıımkafamçokkarıştı
off bebek ve çalışmak kelimelerini aynı cümlede kullanılmasından nefret ettim artık bende 6 ay ücretsiz izin kullandım 20 gün sonra işe başlıcam ve hazırmıyım hayır tabki değilim hem bebeğimle vakit geçirmek büyütmek hem büyük kızımla onun dersleriyle okuluyla sosyal hayatıyla ilgilenmek hem evde olup eşime çocuklarıma güzel sofralar hazırlamak çok güzelllll...
evde yaşantım çok koşturmaca çok yorucu sürekli herşeye yetişmek zorunda olmak beni hiç sıkmıyor çok memnundum ama şimdi işe başlama fikri sinirlerimi bozuyor ..